Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Huis ten Wolde

  hotel, fietsvakantie, aanbiedingen, wellness, restaurant, drenthe, wandelen, fietsen, giethoorn, overijssel, friesland, weekendje weg

  Ontspannen, thuis voelen, uitrusten. In een bosrijke omgeving, aan de voet van de Woldberg ontvangen wij u graag voor een kort of een lang verblijf in ons gastenverblijf Huis ten Wolde.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Friese Wadpaad

  horeca, meren en plassengebied, ruime parkeergelegenheid, duin en strandlandschap, anwb, birdaard, fietsroute, noordelijk friesland, poldergebied, weidegebied en akkerland, friesland

  Oorspronkelijk was de Amer een zeearm van de Noordzee, die in de middeleeuwen werd bedijkt. Deze route kronkelt speels door een agrarisch landschap, dat weidsheid, rust en ruimte ademt. Pittoreske dorpjes als Birdaard, Jannum en Wanswerd lijken te zijn ontsnapt aan de tand des tijds. Monumentale kerkjes uit de 13e eeuw getuigen van de ouder­dom. De schilderachtige kerk van Hogebeintum zetelt fier op de hoogste terp van Friesland. Terpen beschermden vroeger tegen de dreiging van de nabije Waddenzee; achter de hedendaagse Zeedijk le­ven vele bijzondere waddenvogels.

  Meer informatie >>
  route
 • Yachtcharter Turfskip

  friesland, weekje weg, yachtcharter, varen, dagjeweg, motorbootverhuur, actief, watersport, familieweekend, watersportvakantie, vaarvakantie, groepsuitjes, weekendje weg, echtenerbrug

  Varen is een leuk idee voor uw vakantie. Genieten van de vrijheid op het water en de fraaie natuur. Lekker luieren op uw schip of juist aktief bezig zijn met varen, surfen, vissen of zwemmen. Het kan allemaal met onze modern uitgeruste en van alle comfort voorziene motorkruisers.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Camping de Ikeleane

  bakkeveen, campers, rust en ruimte, kamperen, fietsen, chalets, kindvriendelijk, wandelen, camping, friesland, vakantiewoning, weekendje weg

  Veertien kilometer ten zuidoosten van het Friese Drachten ligt camping de Ikeleane – Fries voor eikenlaan – te midden van een natuurrijke omgeving. Een locatie waarbij Friesland zich van haar mooiste kant laat zien met bossen, duinen en heide in de wijde omgeving.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Recreatiepark Bloemketerp

  fietsen, friesland, familieweekend, kindvriendelijk, vakantiehuis, weekendje weg, aanbiedingen, actief, camping, overdekt zwembad, bungalowpark, franeker

  In de prachtige provincie Friesland aan de rand van het stadshart van de historische elfstedenstad Franeker vindt u het Recreatiepark Bloemketerp.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Legeansterpaad

  sneek, sneekermeer, friesland, friese meren en ijsselmeerkust, ruime parkeergelegenheid, horeca, fietsroute, anwb

  Deze route voert langs het Snee­kermeer en door de Legean, Lege Geaën of Lage Streken. De ont­staansgeschiedenis is niet volledig duidelijk, wellicht is er een verband met gletsjers die Noord-Nederland in de voorlaatste ijstijd bedekten. De toen uitgeschuurde laagten zijn later opgevuld, met zand, veen en klei. Of er daarna nog open water overbleef, blijft een vraag. Het verkavelingpatroon toont aan dat er rond het jaar 1000 veel minder water stond dan nu. Pas in de late middeleeuwen kregen het Sneeker­meer en andere Friese meren hun huidige vorm.

  Meer informatie >>
  route
 • Sprengen bij Kasteel Cannenburch

  bos, anwb, vaassen, wandelen, weidegebied en akkerland, veluwe en veluwezoom, heidelandschap, wandelroute

  Vaassen wordt gedomineerd door Kasteel Cannenburch dat in 1365 in de bronnen opduikt. In 1543 werd het gekocht door Maarten van Rossum, de veldheer die ervoor zorgde dat Gelre rond 1525 heel oostelijk Nederland bezat, van Friesland via het Sticht (Utrecht) tot en met Limburg. Zijn erfgenamen voltooiden de bouw van het kasteel in renaissancestijl en plaatsten hun wapens in de voorgevel. De grote toren aan de voorzijde is een 16e-eeuwse toevoeging.

  Meer informatie >>
  route
 • Brekken Yachtcharter Lemmer

  motorbootverhuur, yachtcharter, lemmer, botenverhuur, friesland, verhuurbedrijf, watersport, vaarvakantie, weekendje weg

  De charterhaven van yachtcharter de Brekken ligt centraal tussen het Friese en Overijsselse merengebied en het IJsselmeer. Wie de wateren van Friesland of Noordwest Overijssel met een boot wil verkennen, kan bij Yachtcharter de Brekken een luxe motorjacht, verschillend in afmeting, uitrusting en prijsklasse huren.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Overtuinenroute

  meren en plassengebied, friesland, sneek, fietsroute, poldergebied, weidegebied en akkerland, fietsen, friese meren en ijsselmeerkust, anwb

  Overtuinen zijn tuinen die van de woning worden gescheiden door een openbare weg. Ze werden vroeger vaak gebruikt als bleekveldjes en zijn nergens in Nederland meer zo goed te bewonderen als in IJlst. Tussen Sneek en Bolsward voert de route langs een fraaie spinnekopmolen op de oever van de Oudegaasterbrekken, waar vaak gezeild wordt. Er staan ook enkele oude karakteristieke kerkjes op mooie plekken. Bij Feytebuorren staan er niet meer dan twee huizen naast en in Greonterp rest alleen een klokkentoren. Bij terugkomst in Sneek komt de route langs de wereld­beroemde waterpoort.

  Meer informatie >>
  route
 • Frentsjerteradielpaad

  friesland, meren en plassengebied, poldergebied, franeker, weidegebied en akkerland, noordelijk friesland, anwb

  Bierumen. Het is de naam van de streek waarin de dorpen Sexbie­rum, Pietersbierum en Oosterbie­rum liggen. Zij maakten deel uit van de voormalige gemeente Bar­radeel, die in 1984 is opgegaan in Franekeradeel. De jonge, kalkrijke zeeklei leent zich goed voor de akkerbouw en in het bijzonder voor de teelt van pootaardappelen en bloembollen. Net als elders in het noorden en westen van Friesland stonden hier vroeger verschillende staten (landhuizen voor streekbe­woners met aanzien). Sommige zijn ontstaan uit een steenhuis of stins, een verdedigbaar, uit steen gebouwd huis. Vanaf de 16e eeuw ontwikkelden deze stinsen zich tot staten, en de meesten zijn al weer afgebroken. Tijdens deze tocht zal blijken dat er soms nog iets van de oude glorie is overgebleven.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

De Markestee

afbeelding_16797
De Markestee voorzijde

De Markestee is een luxe 5-sterren groepsaccommodatie in een mooi verbouwde rietgedekte boerderij op een prachtig terrein van ruim 1 ha. met een eigen verwarmd buiten zwembad! De Markestee is landelijk gelegen op de grens van Friesland en Overijssel. De accommodatie ligt temidden van de natuurgebieden de Weerribben, de Lindevallei en de Rottige Meenthe. Vanuit de accommodatie wandelt of fietst u zo de natuur in.

De Markestee

Faciliteiten

Vergaderen De Markestee is uitermate geschikt voor vergaderingen, workshops, teambuilding of meerdaagse trainingen. U heeft altijd de beschikking over de gehele accommodatie voor uw groep alleen. Dus optimale privacy!
Omgeving De Markestee ligt in een landelijke omgeving temidden van prachtige natuurgebieden. ’s Avonds kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. U loopt zo tussen de weilanden door naar het Paasloër bos of pakt de fiets naar de Weerribben (5 km). Fiets- en

Reacties

Franken zegt:

Zou graag kosten per nacht willen weten en of het beschikbaar is op bepaalde datum.

Gepost op maandag 16 januari om 15.01 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"