Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Villatent

  zeist, zee, safaritent, strand, veluwe, bos, zwembad, fietsen, glamperen, frankrijk, kindvriendelijk, italië, dagjeweg, kamperen, camping, utrecht, weekendje weg

  Villatent verhuurt compleet ingerichte, luxe safaritenten op luxe, sfeervolle campings in Frankrijk, Italië, Duitsland, Luxemburg en Hongarije.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Fiets en Wandelbeurs 2017 - Jaarbeurs Utrecht

  utrecht-stad, utrecht, fietsvakantie, familiebeurs, fietsen, fietsroute, fietsen met kinderen, jaarbeurs utrecht, workshop, wandelrecreatie, fietsen en wandelen, , fietsrecreatie, fietsarrangement, beurs, lezing, wandelroute

  Fiets en Wandelbeurs 2017 is de leukste beurs van Nederland, met ruim 450 standhouders op het gebied van fietsen en wandelen en meer dan 20.000 bezoekers.e-bike Xperience Bezoek met dezelfde ticket gratis de e-bike Xperience!

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Valleikanaalroute

  utrechtse heuvelrug en kromme rijn, heidelandschap, bos, utrecht, weidegebied en akkerland, fietsroute, ruime parkeergelegenheid, anwb, maarn, horeca

  Deze route voert u door Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug en het aangrenzende open weidegebied van de Gelderse Vallei. Het beboste heuvellandschap staat in scherp contrast met het overwegend agrarische gebied van de laaggelegen vallei. Deze strekt zich uit van de Rijn tot het IJsselmeer. Van zuid naar noord wordt ze doorsneden door het langgerekte Valleikanaal, dat een essentiële rol speelt voor de afwatering van de omliggende gebieden. Het kanaal maakt deel uit van de historische Grebbelinie, tezamen met de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de IJsselinie. Kanonnen en soldaten hebben inmiddels plaatsgemaakt voor bijzondere planten en vogels.

  Meer informatie >>
  route
 • Willeskoproute

  utrecht, ruime parkeergelegenheid, fietsroute, horeca, anwb, weidegebied en akkerland, utrecht-stad, vecht en plassen, ijsselstein, poldergebied

  Het gebied tussen Montfoort en Oudewater werd vanaf de 11e eeuw grootschalig ontgonnen volgens het systeem van cope-ontginningen. De Hollandse IJssel diende als ontginningsbasis. De grondeigenaren, de kapittels van Utrecht, gaven de moerassige gronden volgens een ‘cope-overeenkomst’ uit aan de ‘copers’ (ontginners). De vaste maatvoering van de ‘copes’ is nog steeds herkenbaar in het veenweidelandschap. De naam Willeskop duidt op ontginning door ene Willem. Een fietsroute over smalle kades langs ‘copes’, langhuisboerderijen en door de historische stadjes Montfoort en Oudewater.

  Meer informatie >>
  route
 • Bergbekenroute

  veluwe, heidelandschap, anwb, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, horeca, scherpenzeel, rivieren en beekdalen, veluwerandmeren en gelderse vallei, meren en plassengebied, bos, fietsroute

  Landschappelijke variëteit kenmerkt deze route: weide, bos, akker, recreatiegebied. Vele details komen in beeld, zoals villa’s, een groot landhuis, boerderijen en een lange waterloop. Bergbekenroute klinkt wellicht wat wilder en bruisender dan wat u te wachten staat, maar de tientallen kwelwaterstromen aan de oostflank van de Utrechtse Heuvelrug hebben zeker hun charme. Landschappelijk hoogtepunt is Landgoed Den Treek met gave bomenlanen en veel rustieke opstallen.

  Meer informatie >>
  route
 • Coperoute

  alphen aan den rijn, nieuwkoop, zuid-holland, horeca, ruime parkeergelegenheid, anwb, poldergebied, groene hart, weidegebied en akkerland, meren en plassengebied

  De term cope stamt uit de ontgin­ningstijd. Tot de 11e eeuw was het Groene Hart nog nauwelijks bewoond. De graaf van Holland en de bisschop van Utrecht namen het initiatief om de veenwildernis systematisch te ontginnen. Overal vandaan werden kolonisten aange­trokken die rechthoekige kavels van gelijke grootte in eigendom kregen. In een contract (cope) stonden hun rechten en plichten. Plaatsnamen als Nieuwkoop, Boskoop en Vriezekoop verwijzen naar het copesysteem.

  Meer informatie >>
  route
 • Bergvennenroute

  heidelandschap, bos, weidegebied en akkerland, fietsen, meren en plassengebied, fietsroute, denekamp, anwb, poldergebied

  (Let op! Voorheen de Dinkelroute) Het landschap langs de Dinkel bestond ooit uit een gordel van ondoordringbare moerassen, broeklanden, heidevelden, venen en oerbosrestanten. Zij vormden in de middeleeuwen een natuurlijke barrière tussen het machtsgebied van de bisschop van Utrecht, die de landsheer van Twente was, en het graafschap Bentheim. De kanalisatie van de Dinkel is slechts gedeeltelijk uitgevoerd, waardoor de rivier zijn meanders heeft behouden.

  Meer informatie >>
  route
 • Utrechtse Heuvelrug-route

  heidelandschap, fietsroute, utrechtse heuvelrug en kromme rijn, weidegebied en akkerland, horeca, amerongen, bos, anwb, ruime parkeergelegenheid, utrecht

  De Utrechtse Heuvelrug reikt vanaf Driebergen helemaal tot in Rhenen. Hij bestaat uit zesduizend hectare eindeloze bossen en heide, gelegen op een stuwwal uit de voorlaatste ijstijd. Het fietsen door dit tot nationale park benoemde natuurgebied vergt af en toe wat meer van de beenspieren. Berg af komt de beloning, dan heb je alle tijd voor herstel en om te genieten van de frisse boslucht. In de 19e eeuw had de Utrechtse Heuvelrug al een flinke aantrekkingskracht op de mensen uit de stad. De rijke Utrechters bouwden er hun buitens, omgeven door Engelse landschapstuinen. Sindsdien wordt de streek aangeduid als de Stichtse Lustwarande.

  Meer informatie >>
  route
 • Landgoed De Utrecht-route

  hart van brabant, heidelandschap, poldergebied, anwb, oostelijk brabant, bos, fietsroute, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, esbeek, meren en plassengebied

  Deze afwisselende route heet naar Landgoed De Utrecht in de Brabantse Kempen. Toen verze­keringsmaatschappij De Utrecht het landgoed in 1898 kocht, was de grond woest en begroeid met heide. Nu vindt u er bos, bouwland, wat heide en enkele vennen. De route gaat ook door een stukje België, met dezelfde zandgronden als in Noord-Brabant. De inrichting van het landschap verschilt echter. Boerderijen, wegen en de minder rechtlijnige kavels maken een on-Nederlandse indruk. Zonder op de kaart te kijken weet u dat u in het buitenland bent.

  Meer informatie >>
  route
 • Westbroekroute

  tienhoven, utrecht, utrecht-stad, vecht en plassen, weidegebied en akkerland, poldergebied, anwb, wandelroute, meren en plassengebied

  Onder de rook van Utrecht ligt een van de mooiste wandelpaden van het Groene Hart. Het 'Bert Bospad' voert dwars door het veenland, langs weide, open water, rietvelden, trilveen en moerasbos. Op dit graspad passeren zo alle gedaanten die het veengebied kan aannemen. Het pad door de Tienhovensche Plassen mag er ook zijn en doet de nabijheid van de stad vergeten. Alleen de Utrechtse Dom en de St. Vituskerk van Hilversum doemen soms op aan de horizon.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Kameryck Ryckelijk Genieten

afbeelding_18727

Kameryck ligt prachtig aan het water. Een geweldig decor dus voor een heerlijke dag met uitdagende activiteiten zoals een drakenbootrace, een survivalparcours of een schietclinic. Maar er is ook een Pitch&Putt Golf baan. Daarnaast kun je bij Kameryck op bijzondere wijze overnachten in pipowagens.

De omgeving ademt de landelijke sfeer van het Groene Hart met weilanden, brede sloten, oude boerderijen, plassen met waterlelies en wuivend riet.

Kameryck Ryckelijk Genieten

Faciliteiten

Locatie Tussen Utrecht en Amsterdam en toch midden in Het Groene Hart (Woerden / Breukelen), ligt prachtig tussen de weilanden deze bijzondere accommodatie. De omgeving ademt de landelijke sfeer van het Groene Hart met weilanden, brede sloten en oude boerderijen.
Sport & Spel Kameryck ligt aan een plas omzoomd met hoge bomen en mooie rietkragen. Een prachtig decor dus voor een heerlijke dag met uitdagende activiteiten zoals een drakenbootrace, een survivalparcours of een schietclinic. Maar er is ook een Pitch&Putt Golf baan.
Eten & Drinken Kameryck heeft een eigentijdse keuken met mooie biologische en streekeigen producten, die we combineren met heerlijke wijnen.
18 holes Pitch & Putt golfbaan Pitch&Putt Golf is een moderne sport die overal ter wereld wordt gespeeld. Da's niet zo gek, want Pitch&Putt Golf is op elk niveau spannend en uitdagend. En iedereen kan het! Kameryck heeft een eigen 18 holes Pitch&Putt baan!
Overnachten in pipowagens In een grote cirkel staan 16 nostalgische "Veldhuysjes of pipowagens" op wielen. Dit "dorp" biedt plaats aan maximaal 64 personen. Elke wagen beschikt over 4 éénpersoons bedden. Het nostalgische interieur is prachtig afgewerkt in "zoete" kleuren.

Reacties

Robert Schuurmans zegt:

Omdat we 27 februari 2016, 40 jaar getrouwd zijn willen we een beetje actief familie weekend houden. De foto van de Pipowagens rondom een kampvuur sprak ons meteen aan, ook al vriest het dat het kraakt. Wat is er bij jullie mogenlijk? (10 volwassenen)

Gepost op zaterdag 7 november om 12.46 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"