Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Hotel Waanders

  overijssel, hotel, weekendjeweg, vergaderen, fietsarrangement, wandelarrangement, staphorst, restaurant, vvv, bedrijfsfeesten, weekendje weg

  Ideaal gelegen nabij uitvalswegen, als ontmoetingsplaats of als centrale lokatie om de Vechtdal te ondekken!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Rand van Twente-route

  weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, salland, vechtdal en twente, , bos, overijssel, goor, heidelandschap, fietsroute, horeca, rivieren en beekdalen, anwb

  Langs golvende akkers en uitgestrekte weiden en door een prachtig bos- en heidegebied voert deze tocht. Aan de overzijde van het Twentekanaal ligt de Achterhoek en achter de A1 Salland, waarvan de invloed in de bouwstijl van de boerderijen al een beetje te herkennen is. Fietsend door de gehuchten en nog kleinere vlekjes op de kaart, lijkt het soms wel of de tijd hier heeft stilgestaan. Hier is nog ruimte om u heen en slechts een enkele fietser of auto laat merken dat u niet alleen onderweg bent.

  Meer informatie >>
  route
 • Schipbeekroute

  heidelandschap, horeca, ruime parkeergelegenheid, markelo, fietsroute, bos, poldergebied, salland, vechtdal en twente, weidegebied en akkerland, anwb, meren en plassengebied, rivieren en beekdalen

  Deze route tussen Diepenheim (Overijssel) en Neede (Gelder­land) ligt aan weerszijden van de Schipbeek. Bij Diepenheim is het landschap kleinschalig met karak­teristieke Saksische boerderijen en landhuizen omringd door fraaie landgoederen zoals Westerflier, Warmelo, Diepenheim en Nijen­huis. Ook Neede is omringd door een kleinschalig landschap. Tussen Diepenheim en Neede lagen vroeger uitgestrekte, vochtige hei­develden. Dat gebied is nu vrijwel geheel ontgonnen en veranderd in een grootschalig landschap met moderne boerderijen en rechte we­gen. Bij Gelselaar is het landschap weer kleinschalig.

  Meer informatie >>
  route
 • Sprengenbergroute

  horeca, weidegebied en akkerland, anwb, heidelandschap, nijverdal, salland, vechtdal en twente, bos, ruime parkeergelegenheid, fietsroute

  Het middengedeelte van de Sal­landse Heuvelrug is een van de indrukwekkendste natuurgebieden van Overijssel. Doordat keileem geen water doorlaat, zijn op som­mige plaatsen ondergrondse water­bronnen aanwezig. Dat is onder meer het geval op de Sprengen­berg, die zijn naam aan deze bron­nen ontleent. Natuurmonument De Sprengenberg ligt op de westflank van de Sallandse Heuvelrug. Vroeger was hier een uitgestrekt heidegebied, nu is er voornamelijk bos. Een kudde Schotse hooglan­ders houdt de overgebleven heide in stand.

  Meer informatie >>
  route
 • Hotel Brasserie de Pergola

  brasserie, bedrijfsuitje, groepsuitjes, groepsarrangementen, weekendje weg, workshop, overijssel, hotel, giethoorn, bootverhuur, weekje weg

  Bij ons gaat de gast met een glimlach weer weg!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Dorthroute

  heidelandschap, achterhoek en liemers, fietsroutes, meren en plassengebied, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, poldergebied, gorssel, anwb, horeca, gelderland, fietsroute, rivieren en beekdalen, achterhoek

  De route is genoemd naar Huize Dorth, een landgoed tussen het Gelderse Gorssel en het Overijsselse Bathmen, nog net in Gelderland. U fietst door een zwak golvend dekzandlandschap met tussen de dekzandruggen de Haarbeek, de Oude Dortherbeek en de Dommerbeek, die westwaarts richting IJssel stromen. Graslanden zijn vooral te vinden in de beekdalen; op de hoger gelegen gronden wordt vooral maïs geteeld, maar hier en daar ook graan. Kenmerkend voor deze route zijn de bosjes en houtwallen. De oude adellijke huizen Dorth en ’t Joppe maken het landschap extra afwisselend.

  Meer informatie >>
  route
 • Hotel Hof van Twente***

  twente, terras, hengevelde, restaurant, vergaderen, hollandhotels, hotel, fietsen, overijssel, fietsvakantie, wandelen, weekendje weg

  Hotel Hof van Twente staat van oudsher synoniem voor hartelijk gastheerschap en een adembenemende omgeving. De gastvrijheid en het motto “zijn wie je bent” zijn hier vanzelfsprekend en mede daarom wordt uw verblijf als heerlijk ontspannen ervaren.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Door het dal van de Reest

  weidegebied en akkerland, anwb, poldergebied, ruime parkeergelegenheid, salland, vechtdal en twente, noord-holland-zuid, balkbrug, wandelroute, honden toegestaan

  Hij gaat naar de schans’ was een gezegde dat niet veel goeds betekende. Het gaf aan dat je verbannen was naar de strafkolonie Ommerschans. Een naargeestig oord dat in 1818 gebouwd werd op de fundamenten van Fort Ommerschans vlak bij Balkbrug. Nu gaan we naar Balkbrug voor een wandeling door het Reestdal, het bosrijke veengebied op de grens van Overijssel en Drenthe. Een kleinschalig en afwisselend landschap met bossen, oude gehuchten, heidevelden, oeverlanden met dotterbloemen en weiden met ratelaars. En natuurlijk de Reest, de beek die zich volgens een oud gedicht als een grootvorstin door het landschap beweegt.

  Meer informatie >>
  route
 • IJsseldeltaroute

  kampen, fietsroute, anwb, rivieren en beekdalen, weidegebied en akkerland, kop van overijssel, overijssel, fietsen

  Het landschap van de IJsseldelta tussen Kampen en Zwolle heeft soms nog iets van vroeger. Het is op sommige stukken een vrijwel ongerept rivierenlandschap met op­vallende rijen knotwilgen en meidoornhagen. De IJssel was rond het?begin van de jaartelling een ­onbeduidende stroom. Maar later kreeg de rivier water uit de Rijn en werd het een rusteloze waterloop. Ze brak door dijken, overstroomde land en verlegde haar bedding. De IJssel ging dit deel van Overijssel domineren en vormde er een delta. Na de St.?Elisabethsvloed in 1421 kon de Rijn haar water sneller afvoeren naar de zee en kreeg de IJssel weer minder water.

  Meer informatie >>
  route
 • Avereestroute

  poldergebied, salland, vechtdal en twente, dedemsvaart, fietsroute, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, meren en plassengebied, horeca, anwb

  Deze route ontleent zijn naam aan de buurtschap Oud-Avereest, die ooit door Drentse boeren werd gesticht. Vanuit Drenthe gezien lag het dorpje aan de overkant van het riviertje De Reest. Vandaar de naam: Over-de-Reest ofwel Ave-reest. Het 37 km lange grensriviertje tussen Drenthe en Overijssel voerde vroe­ger het water af uit de veenmoe­rassen. In de winter trad het grillig meanderende riviertje regelmatig buiten zijn oevers. Nu het veen ontgonnen is, komt dat niet vaak meer voor.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Vrijetijdspark Beerze Bulten

afbeelding_15885
Binnen- en buitenbad

Beerze Bulten is de ideale plek voor zowel uw vakantie als een dagje uit. Voor zowel kinderen als volwassenen is het genieten op Beerze Bulten.

U kunt zwemmen in het binnen- en buitenbad, deelnemen aan diverse indoor (o.a. fitness) en outdoor activiteiten (o.a. kanoën en mountainbiken), genieten van theatershows, relaxen in het Spa, Wellness & Fun en nog veel meer.

Vrijetijdspark Beerze Bulten

Faciliteiten

Giga Konijnenhol Klim-, klauter, knutsel- en speelplezier op de benedenverdieping en volop beleving in het theater!
Activiteiten Diverse sport-, spel- en theateractiviteiten! Zoals kanoën, vlotvaren, voetbalclinics en professionele musicals.
Spa, Wellness & Fun Fun voor jong en oud in het binnen- en buitenbad. Inspanning in onze fitnesscenter en ontspanning in de beautysalon, sauna en zoutgrot.
Eten & Drinken Van een kopje koffie bij de haard tot een heerlijk uitgebreid diner voor het hele gezin: de medewerkers van Brasserie de Hagehorst laten u genieten terwijl de kids zich prima vermaken in de speelhoek!
Omgeving In Overijssel is van alles te beleven en Beerze is misschien wel de mooiste en meest veelzijdige plek van Nederland. De zandverstuivingen, oerbossen, jeneverbesvelden, agrarische esgronden en rivier de Vecht maken het geheel uniek.

Reacties

Jh Dijkstra zegt:

We zijn een gezin van 18 personen/ 8 kinderen en 10 volwassenen en zijn op zoek naar een locatie waar we niet allemaal bij elkaar slapen . de verhouding is 5-4-5-2-2 =18 Wat kost het als we all-in komen ??

Gepost op donderdag 30 maart om 21.07 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"