Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Afwisselend essenlandschap

  rivieren en beekdalen, weidegebied en akkerland, gramsbergen, anwb, heidelandschap

  Een open landschap van weiden en akkers, de nabijheid van de Vecht, de Radewijkerbeek en het Overijssels Kanaal: dat is wat deze wandeling heeft te bieden. De akkers liggen meestal op een verhoging in het landschap. Het zijn zogenaamde essen: zandheuvels die vroeger zijn gevormd door wind en ijs. De Vecht slingert zich er tussendoor. De oude pittoreske binnenstad van Gramsbergen is uitgangspunt voor deze wandeltocht. De streek werd 10.000 jaar geleden al bewoond. Nu kunt u er genieten van een prachtig landschap: akkers, bosjes en waterwegen, met her en der een Saksische boerderij.

  Meer informatie >>
  route
 • Overijsselse Vechtdal-route

  ruime parkeergelegenheid, bos, horeca, fietsroute, heidelandschap, rivieren en beekdalen, weidegebied en akkerland, vilsteren, anwb, salland, vechtdal en twente, overijssel

  Het Vechtdal is een van de oudste bewoonde gebieden van Salland. Erdoorheen stroomt de Overijsselse Vecht, die tot ver in de 19e eeuw een belangrijke rol in de scheepvaart speelde. Maar de rivier was, met al haar bochten en in lange perioden van laag water, zeker niet de makkelijkste om te bevaren. Het Vechtdal was voor de Zwolse adel een geliefde vestigingsplaats. Tussen Dalfsen en Ommen stonden veel havezaten. Er staan er nog enkele, waaronder Kasteel Rechteren. Vilsteren is daarentegen geen kasteeldorp, op dat landgoed stond een rentmeesterskantoor. Tegenwoordig is dit vriendelijk glooiende, bosrijke gebied in trek bij vissers, wandelaars en fietsers.

  Meer informatie >>
  route
 • Kolderveenroute

  meren en plassengebied, fietsroute, kop van overijssel, anwb, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, rivieren en beekdalen, wanneperveen, poldergebied, overijssel

  Vanaf de hoger gelegen gebieden in Drenthe werd het water afgevoerd via de Hesselter Aa. In het lagergelegen waterrijke gebied Kolderveen vormde zich veen. Door menselijk ingrijpen werd het cultuurlandschap, maar inmiddels wordt dit gedeeltelijk teruggedraaid. Landbouwgronden worden weer onder water gezet, natuurgebieden vergroot en verbonden. In het Kolderveen is het verschil tussen natuur en intensieve landbouw vooral goed te zien in het voor- en najaar; waar veel bemest wordt, groeit alleen groen gras, waar de bodem schraal gehouden wordt, staan fleurige kruiden in het grasland.

  Meer informatie >>
  route
 • Bungalowpark De Lindenberg

  vakantiepark, wandelen, fietsvakantie, overijssel, kindvriendelijk, rust & ruimte, salland, last minute, twente, bungalowpark, arrangementen, subtropisch zwembad, holten, fietsen, weekendje weg

  Bungalowpark "De Lindenberg" is een overzichtelijk en gemoedelijk vakantiepark op de grens van Twente en Salland, met vrijstaande, gelijkvloerse bungalows van 2 tot 8 personen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Melkveehouderij Het Wesselink

  boerenbed, schalkhaar, boerderij, overijssel, vakantieboerderij, weekendje weg

  Een prachtige boerderij uit het jaartal 1623, gelegen temidden het mooie Overijsselse landschap vlakbij de Sallandse Heuvelrug. Help een handje op de boerderij of ga erop uit in de omgeving en beleef het Boerenleven!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer

  friesland, bijzonder overnachten, groningen, limburg, vakantiehuis, overijssel, fietsen, zuid-holland, gelderland, utrecht, bed & breakfast, wandelen, noord-holland, drenthe, fietsarrangement, weekendje weg, appartement, noord-brabant, zeeland, flevoland

  Sfeervol logeren in één van de vele gastvrije Pronkkamer Bed and Breakfasts. U vindt ze in het hele land in boerderijen, stadsvilla's, karakteristieke dorpspanden enzovoorts.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • De Hooge Haer

  outdoor, bedrijfuitje, groepsaccommodatie, drenthe, vakantieboerderij, groepsactiviteiten, dwingeloo, boogschieten, overijssel, paasarrangementen, last minute, familieuitje, weekendje weg

  Gelegen in Drenthe aan de rand van het authentieke brinkdorp Lhee op twee kilometer afstand van het toeristische Dwingeloo staat accommodatie "de Hooge Haer".

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Hotel Brasserie de Pergola

  groepsarrangementen, weekendje weg, weekje weg, groepsuitjes, bedrijfsuitje, bootverhuur, giethoorn, workshop, brasserie, hotel, overijssel

  Bij ons gaat de gast met een glimlach weer weg!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Schipbeekroute

  fietsroute, poldergebied, ruime parkeergelegenheid, meren en plassengebied, salland, vechtdal en twente, horeca, anwb, heidelandschap, rivieren en beekdalen, markelo, weidegebied en akkerland, bos

  Deze route tussen Diepenheim (Overijssel) en Neede (Gelder­land) ligt aan weerszijden van de Schipbeek. Bij Diepenheim is het landschap kleinschalig met karak­teristieke Saksische boerderijen en landhuizen omringd door fraaie landgoederen zoals Westerflier, Warmelo, Diepenheim en Nijen­huis. Ook Neede is omringd door een kleinschalig landschap. Tussen Diepenheim en Neede lagen vroeger uitgestrekte, vochtige hei­develden. Dat gebied is nu vrijwel geheel ontgonnen en veranderd in een grootschalig landschap met moderne boerderijen en rechte we­gen. Bij Gelselaar is het landschap weer kleinschalig.

  Meer informatie >>
  route
 • Langs Overijsselse havezaten

  diepenheim, honden toegestaan, horeca, rivieren en beekdalen, ruime parkeergelegenheid, anwb, heidelandschap, wandelroute, salland, vechtdal en twente, weidegebied en akkerland

  De omgeving van Diepenheim nodigt uit om eropuit te trekken. Hoewel het plaatsje zelf ook de moeite van een bezoek waard is, gaat deze wandeling vooral langs en door de prachtige landgoederen met hun kastelen, parken en bossen. Dankzij de hardnekkigheid van de vroegere kasteelheren, die weigerden hun gronden te verkopen, ligt Diepenheim vandaag de dag nog altijd te midden van ongerepte weidegebieden en onaangetaste natuur. Gelukkig zijn veel landhuizen, hier ook wel havezaten genoemd, behouden gebleven. Vroeger bewoonden rijke edellieden deze huizen, omzoomd door een statige gracht, ver weg van het gewone volk. Tegenwoordig kunt u er al wandelend van genieten.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Vrijetijdspark Beerze Bulten

afbeelding_15885
Binnen- en buitenbad

Beerze Bulten is de ideale plek voor zowel uw vakantie als een dagje uit. Voor zowel kinderen als volwassenen is het genieten op Beerze Bulten.

U kunt zwemmen in het binnen- en buitenbad, deelnemen aan diverse indoor (o.a. fitness) en outdoor activiteiten (o.a. kanoën en mountainbiken), genieten van theatershows, relaxen in het Spa, Wellness & Fun en nog veel meer.

Vrijetijdspark Beerze Bulten

Faciliteiten

Giga Konijnenhol Klim-, klauter, knutsel- en speelplezier op de benedenverdieping en volop beleving in het theater!
Activiteiten Diverse sport-, spel- en theateractiviteiten! Zoals kanoën, vlotvaren, voetbalclinics en professionele musicals.
Spa, Wellness & Fun Fun voor jong en oud in het binnen- en buitenbad. Inspanning in onze fitnesscenter en ontspanning in de beautysalon, sauna en zoutgrot.
Eten & Drinken Van een kopje koffie bij de haard tot een heerlijk uitgebreid diner voor het hele gezin: de medewerkers van Brasserie de Hagehorst laten u genieten terwijl de kids zich prima vermaken in de speelhoek!
Omgeving In Overijssel is van alles te beleven en Beerze is misschien wel de mooiste en meest veelzijdige plek van Nederland. De zandverstuivingen, oerbossen, jeneverbesvelden, agrarische esgronden en rivier de Vecht maken het geheel uniek.

Reacties

Jh Dijkstra zegt:

We zijn een gezin van 18 personen/ 8 kinderen en 10 volwassenen en zijn op zoek naar een locatie waar we niet allemaal bij elkaar slapen . de verhouding is 5-4-5-2-2 =18 Wat kost het als we all-in komen ??

Gepost op donderdag 30 maart om 21.07 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"