Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Einde van de wereld

  makkum, wandelroute, friese meren en ijsselmeerkust, honden toegestaan, anwb, horeca, ruime parkeergelegenheid, meren en plassengebied, poldergebied, friesland

  In het uiterste noordwesten van Friesland, vlak tegen het IJsselmeer, ligt Makkum. Ooit voerden de vissers hier onafgebroken haring, paling, ansjovis en schol aan. Nu herinneren alleen het Waaggebouw, de fraaie koopmanshuizen en de Koninklijke Tichelaar aan de vroegere bedrijvigheid. Vanuit Makkum waait u lekker uit over de dijk. Piaam lijkt het einde van de wereld. Vanuit de vogelkijkhut kijkt u uit op de eenzame rietvelden van de Kooiwaard en Zuidwaard. In het voorjaar kleuren ze geel van de dotterbloemen, later volgen duizenden orchideeën. Terug in Makkum kunt u de tocht afsluiten met een bezoek aan de oudste aardewerkfabriek van Nederland.

  Meer informatie >>
  route
 • Huis ten Wolde

  fietsvakantie, fietsen, wellness, wandelen, drenthe, friesland, giethoorn, overijssel, restaurant, aanbiedingen, hotel, weekendje weg

  Ontspannen, thuis voelen, uitrusten. In een bosrijke omgeving, aan de voet van de Woldberg ontvangen wij u graag voor een kort of een lang verblijf in ons gastenverblijf Huis ten Wolde.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Noard-Westergoapaad

  bolsward, friesland, weidegebied en akkerland, friese meren en ijsselmeerkust, anwb, meren en plassengebied, poldergebied

  De voormalige Middelzee deelde het Friese land in tweeën. Het zoute water omarmde een zompig gebied ten westen daarvan, Westergoa met voormalige zeehaven Bolsward als hoofdstad. Goa verwijst naar de middeleeuwse bestuurseenheid Gouw. Westergoa werd, in tegenstelling tot Eastergoa, permanent door de zee bedreigd. Met het dichtslibben van de Middelzee en het omdijken van deze vruchtbare klei kwam ca. 1100 na Chr. hieraan een einde. Het gebied wordt gekenmerkt door verspreid gelegen boerderijen en grillig verlopende dijken, vaarten en sloten.

  Meer informatie >>
  route
 • Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

  fietsen, friesland, weekje fietsen, wandelen, fietsarrangement, leeuwarden, weekendje weg, goedkoop hotel, hotel, hotel aanbieding, last minute, sauna & beauty

  In het hart van de Friese hoofdstad Leeuwarden ligt het prachtige Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof, gevestigd in een statig pand dat tot 1971 in het bezit was van de Koninklijke familie.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Legeansterpaad

  horeca, sneekermeer, ruime parkeergelegenheid, friese meren en ijsselmeerkust, anwb, fietsroute, friesland, sneek

  Deze route voert langs het Snee­kermeer en door de Legean, Lege Geaën of Lage Streken. De ont­staansgeschiedenis is niet volledig duidelijk, wellicht is er een verband met gletsjers die Noord-Nederland in de voorlaatste ijstijd bedekten. De toen uitgeschuurde laagten zijn later opgevuld, met zand, veen en klei. Of er daarna nog open water overbleef, blijft een vraag. Het verkavelingpatroon toont aan dat er rond het jaar 1000 veel minder water stond dan nu. Pas in de late middeleeuwen kregen het Sneeker­meer en andere Friese meren hun huidige vorm.

  Meer informatie >>
  route
 • mijnWellnessBungalow.nl

  bungalowpark, friesland, appartement, sauna & beauty, zuid-holland, weekje weg, villa, weekendje weg

  Ontspannen, genieten en tot rust komen in onze luxe wellness-bungalows, dat is wat wij u bieden. De uitrusting van onze wellness-bungalows varieert van infraroodsauna’s, Finse (gezins)sauna al dan niet gecombineerd met lichttherapie, infraroodstralers, zonnebank of zonnehemel tot aan luxe regendouches en badkamersanitair en zelfs bungalows met een aparte relaxruimte en een buitenspa!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • 132 Natuurkampeerterreinen in Nederland

  zeeland, noord-brabant, natuur, gelderland, weekendje weg, noord-holland, limburg, kindvriendelijk, friesland, flevoland, drenthe, overijssel, kamperen, groningen, camping, zuid-holland

  Kamperen met tent, caravan of camper op een van de 132 Natuurkampeerterreinen: dat is genieten van een ongerepte natuurlijke omgeving met rust, ruimte en privacy in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Maar wél met goede voorzieningen!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • De Seedykstertoer

  strand, marrum, wandelen, wadden, camping, dagje weg, trekkershut, bedrijfsuitje, friesland, groepsuitjes, wadlopen, weekendje weg, fietsen, kust, weekje weg

  Kom naar de wadden en ontdek de rust en ruimte aan de kust van het Friese Wad!! Een camping die vele mogelijkheden heeft te bieden. Ponyrijden of gewoon weg lekker fietsen of wandelen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • De Vier Noorder Koggenroute

  ruime parkeergelegenheid, west-friesland en wieringermeer, stad en park, fietsroute, meren en plassengebied, twisk, anwb, weidegebied en akkerland, poldergebied, noord-holland-noord, horeca

  Alle kenmerken van West-Friesland zijn in deze route te vinden: een Zuiderzeestadje (Medemblik), de Westfriese Omringdijk, grootschalige weilanden en lintdorpen met fraaie stolpboerderijen. Naamgever van de route is het ambacht De Vier Noorder Koggen, een van de vier West-Friese ambachten. Het ligt in een oud getijdenlandschap, dat zo’n drieduizend jaar geleden begroeid raakte met een veenmoeras. Na de ontginning kwamen de klei en het zand aan de oppervlakte.

  Meer informatie >>
  route
 • KinderKampeerWereld

  noord-holland, waddeneilanden, kindvriendelijk, noord-brabant, limburg, flevoland, gelderland, camping, friesland, weekje weg, zuid-holland, drenthe, groningen, zeeland, overijssel, weekendje weg

  He Hoi Hallo! Ik ben Aartje Twinkel, de ambassadeur van de KinderKampeerWereld. Wat? Je kent me nog niet? Nou, dat gaat misschien snel veranderen. Tenminste als je kiest voor één van de KinderKampeerWereld campings in Nederland.

  Meer informatie >>
  overnachten

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Groepsaccommodaties De Stipe

afbeelding_19491
Hoeve Oostenburg

De sfeervolle groepsaccommodaties van De Stipe liggen aan de rand van het gezellige dorp Balk. De accommodaties, voor 14, 40 en 78 personen hebben allen een eigen entree en buitenruimte. Wandel en fiets door de Gaasterlandse bossen. Zeil over de Friese Meren naar één van de levendige watersportdorpen. Kano een stukje Elfstedentocht over de Luts. Klets gewoon lekker bij met familie of doe een spel met vrienden, in en om accommodatie. Mogelijkheden volop!

Groepsaccommodaties De Stipe

Faciliteiten

lokatie Aan de rand van het dorp Balk. Tussen de Friese Meren en de Gaasterlandse bossen.
Activiteiten Watersport: zeilen, kanoën, motorbootjes. Fietsen, mountainbiken, solex, wandelen, Zwembad, strand, musea, etc.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"