Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • De Zak van Zuid-Beveland

  weidegebied en akkerland, zeeland, rivieren en beekdalen, goes, noord- en zuid-beveland, heidelandschap, anwb

  De Zak van Zuid-Beveland is de Zeeuwste plek van Zeeland. Een kleinschalig, oud landschap met wildbebloemde, kromme dijken. Stikmooi, ook vanuit het boemeltje. Een land vol bloemen en schapen. Na Nisse, een piepklein dorp met een kerk, bakkerij en theeschenkerij komen we bij de bloemendijkjes en rijden door een palet van wilde marjolein, wollige distel en lathyrus. Zuidelijke soorten die hier kunnen groeien doordat het in Zeeland warmer is dan in de rest van Nederland. Een beetje onze eigen Provence. Bij Hoedekenskerke wacht ons een werkende stoomtrein! Je kunt er mee naar Goes, en de fiets mag mee.

  Meer informatie >>
  route
 • Boerenlandroute Borsele-west

  weidegebied en akkerland, poldergebied, meren en plassengebied, anwb, zeeland, noord- en zuid-beveland, heinkenszand

  De Zak van Zuid-Beveland kreeg in 1994 de status van ‘Waardevol Cultuurlandschap’ (WCL). Met overheidssubsidies zijn er drie ‘boerenlandroutes’ uitgezet. De westelijke route voert door een eeuwenoud landschap met complexe dijkenstelsels langs verschillende Zeeuwse bedrijven. De wirwar van dijkjes laat zien dat de Zak van Zuid-Beveland niet in één keer is bedijkt, maar stukje bij beetje. In het westelijke deel van de route overheersen grote 17e- en 18e-eeuwse nieuwlandpolders.

  Meer informatie >>
  route
 • Monumentenstad Zierikzee

  poldergebied, schouwen-duiveland, tholen en sint-philipsland, anwb, zierikzee, fietsroute, ruime parkeergelegenheid, zeeland, horeca, weidegebied en akkerland

  Fietsend over de slingerende dijken van Schouwen-Duiveland doorkruist u vruchtbare akkers. Alle suikerbieten, uien, granen en aardappelen groeien bij wijze van spreken aan uw voeten. Schapen slapen op het talud, een enkel paard rent een stukje mee. Een paar ringdorpen verrijzen midden in dit Zeeuwse platteland. Dreischor, het ‘mooiste ringdorp van Zeeland’, is een plaatje. Al doet Noordgouwe er niet voor onder. Monumentenstad Zierikzee is uitvalsbasis voor deze tocht. De Museumhaven, de robuuste stadspoorten en smalle straatjes vormen samen een historische schat van formaat. Reden om er na het fietsen nog een dag aan vast te plakken.

  Meer informatie >>
  route
 • Logis Hotel Royal

  zeeland, weekje weg, hotel, familiehotel, zee, vlissingen, weekendje weg, zakelijk, strand

  Het gezellige drie-sterren familiehotel in Vlissingen, Stad aan zee, slechts 300 meter van zee en strand. Geboortestad van Michiel de Ruijter. Heerlijk genieten van bijvoorbeeld Zeeuwse Mosselen. Lekker uitwaaien op de boulevard en aan strand. Laat u verwennen door meer zon en minder regen dan de rest van Nederland.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Yerseke, lekkerland

  noord- en zuid-beveland, anwb, yerseke, weidegebied en akkerland, fietsroute, duin en strandlandschap, zeeland, heidelandschap, horeca, rivieren en beekdalen

  Yerseke geurt er naar mosselen, vis en zee. Onze tocht voert langs de dijk en velden vol mais. Boeren rijden af en aan, het hooi in ronde balen op de akkers achterlatend. Bij Kapelle liggen de appel- en peren-boomgaarden verscholen achter een hoge bomenrij. De vruchten zijn nog niet rijp, maar we doen netjes drie euro in een potje voor een zak ‘onbespoten, rijpe pruimen’. Op het strandje van Wemeldinge testen we de temperatuur van het water. Droog worden doen we wel weer in Yerseke, op een terras met een grote pan mosselen!

  Meer informatie >>
  route
 • Mondriaanroute

  domburg, walcheren, anwb, zeeland, wandelroute, stad en park, horeca

  <font size="2">Nederland heeft veel schilderachtige plaatsen. Maar niet veel daarvan zijn ook daadwerkelijk zo vaak geschilderd als Dom­burg, de oudste badplaats van Zeeland. Het stadje in Walcheren is vermaard om zijn unieke Zeeuwse licht, een inspiratiebron voor vele kunstenaars.</font> &#160;

  Meer informatie >>
  route
 • Stern Beautyfarm Zeeland

  chalet, zeeland, dagje weg, zierikzee, wellnessweekend, noordgouwe, weekendje weg, workshops, vriendinnendag, wellness, sauna & beauty

  Het Klein Genoegen, Oosterse Schoonheid, de Zeven Heerlijkheden, het Gentlemen arrangement of anders. Zo heten de beauty – en kuurarrangementen van Stern Beautyfarm Zeeland. Voor een dag, een halve dag of – de keuze is groot – voor meerdere dagen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Hotel Zonneduin Domburg

  zee, walcheren, weekendje weg, zeeland, weekje weg, hotel, domburg, strand, zon

  Hotel Zonneduin Domburg..... Uw droomlocatie direct aan zee! Kenmerkend voor Hotel Zonneduin is de persoonlijke aandacht, gastvrijheid en service in een ongedwongen sfeer waardoor u zich onmiddellijk thuis voelt. De rustige doch centrale ligging maakt uw verblijf compleet.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Jacob Catsroute

  anwb, stad en park, zee, strand, zeeland, wandelroute, brouwershaven, schouwen-duiveland, tholen en sint-philipsland

  Nederland heeft veel schilderachtige plaatsten. Maar niet veel daarvan zijn ook daadwerkelijk zo vaak geschilderd als Domburg, de oudste badplaats van Zeeland. Het stadje in Walcheren is vermaard om zijn unieke Zeeuwse licht, een inspiratiebron voor vele kunstenaars.

  Meer informatie >>
  route
 • Melkveehouderij Hoeve Banenburg

  zeeland, vakantieboerderij, boerenbed, boerderij, veere, weekendje weg

  Hoeve Banenburg biedt een perfecte combinatie tussen natuur, rust, pittoreske stadjes, heerlijke stranden en bruisende golven.

  Meer informatie >>
  overnachten

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Kustlicht Zeeland Vakanties

afbeelding_16399
Woonkamer appartement Kreek en Duin

Schitterende villa’s midden in een duinlandschap, bijna verscholen
tussen de duinen. Landschap en architectuur vormen een natuurlijke
symbiose. Dit duinpark heeft een werkelijk uniek concept.

Alle villa’s zijn op ruime afstand van elkaar gelegen, zodat een ongekende rust en privacy is gewaarborgd. Het architectonisch ontwerp van de villa’s is geïnspireerd op het omringende duinlandschap. Ondanks de luxe uitstraling van Duinpark Het Kustlicht is er toch een unieke eenheid met het landschap ontstaan.

Kustlicht Zeeland Vakanties

Faciliteiten

Locatie Dichtbij het strand en de zee. Bovendien op loopafstand van het dorp.

Reacties

Leo Christiaens zegt:

heeft u nog vrij in week 30-31 of 32 ?

Gepost op donderdag 14 juni om 18.01 uur

Kees Vinke zegt:

Leuke vakantie gehad hier. Zeer gastvrije mensen op de receptie!
Aan te bevelen!

Gepost op vrijdag 12 januari om 14.28 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"