Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Center Parcs - Port Zélande

  mindervaliden, watersport, weekje weg, zuid-holland, hotel, bungalowpark, strand, ouddorp, appartement, zee, kust, weekendje weg, subtropisch zwembad

  Geniet van een heuse strandvakantie in bungalowpark Port Zélande in Zuid-Holland. Droom weg in het subtropische zwembad of sporten op de sportarena. Daarnaast is het Noordzeestrand geschikt voor (strand)zeilen, duiken en kitesurfen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Beboomde Dijken-route

  weidegebied en akkerland, oud-beijerland, zuid-hollandse eilanden en dordrecht, poldergebied, zuid-holland, ruime parkeergelegenheid, horeca, anwb, fietsroute, mijnsheerenland

  Zonder de hoge, weelderig beboomde dijken zou de Hoeksche Waard zijn identiteit verliezen. Ze bepalen het karakter van de polder en het verloop van deze tocht. Dijkhuizen lijken eraan vastgeplakt, de dijkhellingen zijn het domein van grazende schapen. Vanaf het zadel hebt u zicht op een grootschalig en strak polderland met voornamelijk akkerbouw. Natuurlijke kreken zijn omgevormd tot watergangen om overtollig water af te voeren. Samen met de dijken begrenzen ze de kolossale velden. De boerderijen zijn de eilanden in het uitgestrekte geheel. Ga in het vroege voorjaar, voor lammetjes en bloeiende wilgenkatjes langs de weg.

  Meer informatie >>
  route
 • Zakkendragers, zeeslepers en godvrezenden

  zuid-holland, Maas, anwb, rotterdam en rijn-maasdelta, maassluis

  Wie door Maassluis wandelt, kan zich goed voorstellen dat Maarten 't Hart liefdevol over zijn geboorteplaats schrijft. "Wat mij betreft het mooiste plekje op aarde,"zegt de ik-figuur in de roman De Vlieger (198). Dat is wat overdreven. Maar toch. Maassluis moet voor een jongen een mooie plek zijn geweest om op te groeien: smalle straatjes en steegjes, veel water, oude panden, een drukke haven en een rare hoge dijk midden in de stad.

  Meer informatie >>
  route
 • Rhoonse en Carnisse Grienden

  rhoon, wandelroute, natuurgebied, anwb, zuid-holland, poortugaal, ruime parkeergelegenheid, honden toegestaan, rotterdam en rijn-maasdelta, weidegebied en akkerland, horeca

  Met wat geluk krijg je een bever te zien in de Rhoonse grienden. De grienden zien er uit als een jungle: gebarsten en holle wilgen en ruige kruiden alom. Bij natuurgebied Klein Profijt duik je een regelrechte wildernis in met tientallen meters hoge wilgen, kreunend in de wind. Ze worden niet geknot en de vette klei heeft ze tot ongekende hoogte opgestuwd

  Meer informatie >>
  route
 • Kaagroute

  horeca, duin- en bollenstreek, anwb, stad en park, ruime parkeergelegenheid, fietsroute, poldergebied, weidegebied en akkerland, hotel, zuid-holland, roelofarendsveen

  De Kagerplassen en het Braassemermeer zijn natuurlijke meren, zoals te zien is aan de grillige vorm en de rafelige oevers. Dit in tegenstelling tot veel andere plassen in het Groene Hart die zijn ontstaan door het afgraven van veen. Om al dit water te kunnen afvoeren zijn in het verleden talrijke molens gebouwd, die deels nog altijd de horizon vullen. Ook de historische stad Leiden is opgenomen in deze route.

  Meer informatie >>
  route
 • Vijfheerenlandenroute

  zuid-holland, lexmond, anwb, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, de waarden en vijfheerenlanden, rivieren en beekdalen, poldergebied, wandelroute, horeca

  De Vijheerenlanden worden in het noorden en zuiden begrensd door de Lek en de Linge en liggen tussen Ameide in het westen en de Diefdijk in het oosten. De vijf heren die in dit laaggelegen gebied de baas waren, kwamen in 1284 bijeen om te praten over de wateroverlast. Ze besloten op de grens met Gelre de Diefdijk aan te leggen, zodat Gelre voortaan met zijn eigen water bleef zitten. Kenmerkend in dit gebied zijn de vele wilgen en grienden. Vroeger waren de wilgentakken een bron van inkomsten, tegenwoordig zorgen vrijwilligers ervoor dat de wilgen regelmatig worden geknot.

  Meer informatie >>
  route
 • Tiendwegroute

  zuid-holland, poldergebied, weidegebied en akkerland, hardinxveld-giessendam, anwb, meren en plassengebied, de waarden en vijfheerenlanden

  Een tiendweg en de Betuwelijn. In beide gevallen gaat het om goederenvervoer, maar groter kan het verschil niet zijn. Een tiendweg is een eeuwenoud onverhard pad achter de weilanden langs. Vroeger reden boeren hier met hun hooiwagens of melkkarren. Nu komt men er niemand meer tegen, behalve af en toe een verschrikt opvliegende eend.

  Meer informatie >>
  route
 • Zevenhovenroute

  zuid-holland, buitenrecreatie, groene hart, weidegebied en akkerland, poldergebied, oostvoorne, ruime parkeergelegenheid, fietsroute, anwb, nieuwkoop

  ‘Zeven landschappenroute’ was ook een goede naam geweest voor deze route. Of: ‘De zeven levens van het Hollandse landschap’. Een staalkaart aan gebiedstypen trekt voorbij: plassen, droogmakerijen, veenweiden, rivieroevers, kassen en akkers. Allemaal het product van menselijk handelen. Moerassen werden drooggelegd. Moeizaam gewonnen land veranderde door veenwinning in water om later toch weer te worden drooggelegd, zoals de grote Polder Zevenhoven. Een fietstocht door de bewogen geschiedenis van het Groene Hart.

  Meer informatie >>
  route
 • Wandelen in middeleeuwse sferen

  weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, de waarden en vijfheerenlanden, gorinchem, zuid-holland, anwb

  Tijdens deze wandeling passeren drie provincies, twee rivieren en 600 jaar geschiedenis de revue. De historische vestingen Gorinchem, Woudrichem en Slot Loevestein vormen gezamenlijk de Vesting3hoek. U bezoekt ze alle drie. Ze liggen in een schitterend Hollands rivierengebied. De tocht gaat over eeuwenoude vestingwallen, langs gerestaureerde stadspoorten en waardevolle panden. Af en toe kiest u het ruime sop: de vaartochten bieden een leuke afwisseling met het wandelen. Tientallen bezienswaardigheden kruisen het pad. Hieronder staan er een paar vermeld. Talrijke informatieborden onderweg vullen deze informatie ruimschoots aan.

  Meer informatie >>
  route
 • Tikibad Duinrell!

  attractiepark, zwembad, kindvriendelijk, actief, wassenaar, zuid-holland, subtropisch zwembad, groepsuitjes

  Het tropische Tikibad op Duinrell is Wassenaar biedt heel veel spetterpret voor jong en oud! In de voorjaarsvakantie ruime openingstijden. Koop direct een ticket met korting online.

  Meer informatie >>
  dagjeweg

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Camping 't Volgerland

afbeelding_19259
Kamperen

Camping ’t Volgerland heeft alles in huis om u te laten ontsnappen uit de dagelijkse sleur. Met haar ligging is camping ’t Volgerland ideaal om er even snel tussen uit te glippen. In de omgeving van de camping zijn verscheidene wateren waarin gezwommen of gevist kan worden. Voor de fietsers is er een fietsroutenetwerk van 350 km lang. Kortom camping ’t Volgerland is de gezelligste familiecamping van Numansdorp.

Camping 't Volgerland

 • Adres
  Volgerlandseweg 12
  3281 KV Numansdorp
 • Telefoon
  0186-57 14 52
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!

Faciliteiten

Kantine & Snack Wanneer u geen behoefte heeft om in de keuken te verdwijnen kunt u altijd terecht in onze snackbar. Daar heeft u keuze uit verschillende soorten snacks en ijs.
Voorzieningen Camping 't Volgerland heeft goede sanitaire voorzieningen met onder anderen: doucheruimtes toiletten en wascabines met koud en warm water. Daarnaast is er de mogelijkheid gebruik te maken van professionele wasautomaten om de vuile was te doen.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"