Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Van orchidee tot zeearend

  wandelroute, poldergebied, lauwersoog, weidegebied en akkerland, wandelen, anwb, groningen

  <p>Zeg ‘Lauwersmeer’ en de ogen van natuurliefhebbers gaan twinkelen. Hier, op de grens van Groningen en Friesland, kun je talloze vogels spotten: ganzen, lepelaars, flamingo’s en zelfs de zeearend. Onder protest van natuurliefhebbers werd in 1969 de Lauwerszee met een dijk van de Waddenzee afgesloten. Er verdween een stukje zee, maar er kwam ook weer nieuwe natuur voor in de plaats: het Lauwersmeer. In 2003 kreeg het de status van nationaal park. Het gebied is beroemd om de talloze vogelsoorten. Er grazen runderen en paarden en er groeien orchideeën. Vergeet de verrekijker niet, de kans is groot dat u wild en vogels tegenkomt.</p>

  Meer informatie >>
  route
 • Westerkwartier

  opende, anwb, weidegebied en akkerland, horeca, ruime parkeergelegenheid, fietsroute, groningen, heidelandschap, rivieren en beekdalen

  Het Groninge Westerkwartier is besloten en kleinschalig, de ontvangst is er hartelijk en de natuur gul. In de Grootegastermolenpolder laten de boeren hun koeien grazen, zodat het gras op optimale weidevogellengte blijft en de vogels rustig kunnen broeden. In Lutjegast, zo’n dorpje ‘van niks’, steekt iedereen die je tegenkomt zijn hand op en roep ‘môi’ en wij môi’en gewoon terug.

  Meer informatie >>
  route
 • Spa & Beauty Loppersum

  groningen, loppersum, dagje weg, arrangementen, wellness, sauna & beauty

  Genieten van alle mogelijke Spa & Beautyfaciliteiten maar toch in de itieme en gezellige sfeer van een kleinschalig complex? Dat kan in Loppersum, een oud renteniersdorp op slechts 20 autominuten van de stad Groningen. U maakt er een topuitje van door te overnachten in het sfeervolle, naastgelegen Hotel Spoorzicht.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Bargerveenroute

  zuidenveld en zuidoosthoek, klazienaveen, poldergebied, ruime parkeergelegenheid, anwb, weidegebied en akkerland, drenthe, horeca

  Het Bourtanger moeras was oorspronkelijk 300.000 hectare groot, waarvan 160.000 in Nederland, in het oostelijk deel van Groningen en Drenthe. Omstreeks 1600 werd het ‘bruine goud’ ontdekt als brandstof – turf. Er werden vaarten gegraven voor de ontwatering en voor de turfschepen, de afgegraven bodem werd omgezet in landbouwgrond. In 1992, toen dit proces was gevorderd tot in Zuidoost Drenthe, werd besloten om de laatste resten hoogveen te sparen. Tijdens deze tocht krijgt u een goed beeld van het hoogveenreservaat Bargerveen, maar ook van het landschap eromheen, dat bij de vervening is ontstaan.

  Meer informatie >>
  route
 • Lauwerslandronde

  noordelijk friesland, friesland, ruime parkeergelegenheid, , anwb, meren en plassengebied, horeca, poldergebied, weidegebied en akkerland

  In het kader van de Deltawerken voltooide Rijkswaterstaat in 1969 de inpoldering van de Lauwerszee, een inham van de kust zoals er vroeger vele waren. Deze route voert door het grensgebied van Friesland en Groningen, én langs de grens van oud en nieuw land. Na de inpoldering is het Lauwersmeer deels bestemd voor agrarisch gebruik deels voor militair oefenterrein. Lauwersoog ontwikkelde zich als visserijhaven en vertrekpunt naar het eiland Schiermonnikoog. Sinds 2003 is dit bijzonder vogelrijke gebied verklaard tot Nationaal Park Lauwersmeer.

  Meer informatie >>
  route
 • Muzeeaquarium Delfzijl/Napoleon expositie

  dagje weg, zee, groepsarrangement, gezinsuitjes, groningen, schooleducatie, rolstoelvriendelijk, geschiedenis, archeologie, museum, delfzijl, scheepvaart

  Een druipsteengrot of echt hunebed, schelpen in allerlei vormen en kleuren, hondshaaien, de maritieme historie van Delfzijl, originele duikpakken, het is allemaal te zien in het Muzeeaquarium! En het blijft niet bij kijken, er is ook heel veel te doen in het Muzeeaquarium. Echte zeebeestjes aanraken in de aaibak.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Meren en Maden-route

  ruime parkeergelegenheid, fietsroute, poldergebied, meren en plassengebied, leek, weidegebied en akkerland, anwb, horeca, groningen

  Het landschap ten westen van de stad Groningen is een over­gangsgebied van de hoge Drentse zandgronden naar de lager gelegen veen- en kleigronden van het Groninger land. De verscheiden­heid aan bodemtypen – klei, zand en veen – maakt het landschap afwisselend. De dorpen Roder­wolde, Peizerwolde en Eelderwolde behoren tot het zogenaamde Wol­dengebied. ‘Wolde’ verwijst naar de middeleeuwse bosvegetatie die omstreeks 1100 werd ontgonnen. De Peizer- en Eelder-maden maken deel uit van het polderachtig laag­veengebied tussen Peize en Gro­ningen. Het Leekstermeer en het Paterswoldermeer zijn tegenwoor­dig aantrekkelijke recreatieplassen van bijzondere natuurlijke waarde. Het Leekstermeer is op natuurlijke wijze ontstaan; het Paterswolder­meer door veenafgraving.

  Meer informatie >>
  route
 • Vestingroute

  fietsroute, onstwedde, anwb, veenkoloniën, westerwolde en oldambt, fietsen, weidegebied en akkerland, groningen

  Westerwolde was lang een zelfstandige landstreek. Pas in 1316 stelde het zich vrijwillig onder bescherming van de bisschop van Münster. Het heeft toen ook zijn naam gekregen, ‘bos ten westen van de Eems’. Westerwolde was omgeven door een uitgestrekt hoogveenmoeras en alleen vanuit het noorden toegankelijk. Rond de 8e eeuw ontstonden de esdorpen Wedde, Onstwedde en Vlagtwedde. Onstwedde heeft de grootste essen. Deze liggen op twee door het landijs gestuwde ruggen: de Tichelberg en de Onstwedder Holte. Vanuit deze plaatsen breidde de bewoning zich in zuidelijke richting langs de Ruiten Aa uit. De kleine beekduinen langs dit riviertje boden weinig ruimte voor akkers; hier konden slechts kleine esgehuchten ontstaan zoals Ter Wupping, Smeerling en Wessinghuizen (de namen zijn afgeleid van de eerste bewoners). Het oorspronkelijke karakter van dit kleinschalige landschap is goed bewaard gebleven rond Smeerling en Ter Wupping. Ten oosten van het beekdal lag ooit het uitgestrekte Bourtanger hoogveen, dat het grensgebied met Duitsland vormde. Op de enige doorgaande verbinding ontstond in 1593 de vesting Bourtange.

  Meer informatie >>
  route
 • Marneroute

  fietsen, groningen, weidegebied en akkerland, bos, meren en plassengebied, eenrum, anwb, poldergebied, fietsroute

  De Marnestreek ligt tussen de Waddenzee en het Reitdiep. De Marne is een voormalig eiland, dat aan de noordzijde door de Waddenzee en aan de overige zijden door de beneden­lopen van de Lauwers, het Reitdiep en de Hunze werd begrensd. Door erosie in de mondingen van de Lauwers en het Reitdiep ontstond rond de 6e eeuw de Lauwerszee. De afvoer van de Hunze liep daarna voornamelijk via het Reitdiep. De brede, noordelijke Hunzemond verlandde tot de Hunzeboezem en de Marne was geen eiland meer. De oude loop van de Hunze is nu zichtbaar in de maren: de Kromme Raken, de Broekster maar, de Pieterbuurster maar en de Westernielandster maar. Kort daarop werden de eerste wierden aangelegd op de oost-west lopende kwelderruggen die de ligging van oude kustlijnen weerspiegelen. De opeenvolgende kustlijnen zijn te herkennen aan de nederzettingen. Van zuid naar noord, in volgorde van ouderdom: Hornhuizen en Kloosterburen, Kleine Huisjes, Wierhuizen en Pieterburen. Het jongst zijn Oudedijk en Westernieland.

  Meer informatie >>
  route
 • Friese Lauwersmeer-route

  weidegebied en akkerland, anwb, ruime parkeergelegenheid, noordelijk friesland, fietsroute, horeca, friesland, poldergebied, meren en plassengebied, oudwoude

  Na de watersnoodramp van 1953 was er al snel een Deltaplan voor Zuidwest-Nederland, maar het besluit om ook het zeegat op de grens van Groningen en Friesland te sluiten, kwam pas in 1960 onder grote druk van de bevolking tot stand. In 1969 was de 13 km lange dijk klaar. Het afgesloten gebied wordt gebruikt als waterboezem, militair oefenterrein, landbouwgrond en voor recreatie. Er is vooral veel natuur: in 2003 is het Lauwersmeer tot nationaal park verklaard.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Camping De Horizon

afbeelding_9135
Ede Staal: Dat is mien laand, mien Hogelaand

De Horizon is een kleine, informele camping in noord/west Groningen. U bent welkom met eigen tent, caravan of camper. Heeft u geen zin in al dat gedoe ? We verhuren ook hutten. Als je met de hele familie op stap wilt, is dit een ideale combinatie om te verblijven.
Voor groepen tot 10 personen hebben we een vakantie huis, volledig ingericht en van alle gemakken voorzien, luxe maar toch de ongedwongen camping sfeer.

Camping De Horizon

 • Adres
  Haven 3234
  9977 RZ Molenrij/Kloosterburen
 • Telefoon
  0595-481980
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!

Faciliteiten

Kano verhuur Wij hebben een klein aantal kano´s. Het verhuur principe is eenvoudig: U pakt een kano, neemt een route kaartje mee en gaat varen. Na afloop legt u de kano weer op zijn plek en doet het verschuldigde bedrag in het bakje.
Omgeving Het Hogeland van Groningen kenmerkt zich door veel autentieke dorpen, kerken molens en kolosale boerderijen. Bijna in ieder dorp is wel een galerie voor kunst met een grote of kleine K. Veel fietspaden door het land maken het avontuurlijk om de regio van
Eten en drinken Van heel dichtbij, 100m. tot in een straal van max. 20 km zijn tal van culinaire verrassingen te ontdekken.U kunt makkelijk een week verblijven nooit zelf koken en iedere dag ergens anders eten.
Omgeving Rust, ruimte, oneindige vergezichten, complete stilte, vriendelijke mensen, typisch Gronings dit zijn de kernwoorden van de regio.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"