Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Drouwenroute

  gasselternijveen, poldergebied, drenthe, anwb, meren en plassengebied, bos, weidegebied en akkerland, heidelandschap, hondsrug en noordenveld

  Deze route combineert de hooggelegen Hondsrug en de laaggelegen veengebieden aan de voet daarvan. De hoogteverschillen zorgen onderweg voor verrassende doorkijkjes en een paar lichte klimmetjes. Hunebedden en een grafheuvel zijn restanten van prehistorische bewoners. Hun opvolgers lieten vanaf de middeleeuwen sporen na in de vorm van stuifzand, bos, veendorpen, kanalen en een spoorlijn. De route is genoemd naar het dorp Drouwen, dat zijn naam ook leende aan het satellietdorp Drouwenerveen en het natuurgebied Drouwenerzand.

  Meer informatie >>
  route
 • Kolderveenroute

  wanneperveen, ruime parkeergelegenheid, anwb, weidegebied en akkerland, overijssel, poldergebied, fietsroute, rivieren en beekdalen, kop van overijssel, meren en plassengebied

  Vanaf de hoger gelegen gebieden in Drenthe werd het water afgevoerd via de Hesselter Aa. In het lagergelegen waterrijke gebied Kolderveen vormde zich veen. Door menselijk ingrijpen werd het cultuurlandschap, maar inmiddels wordt dit gedeeltelijk teruggedraaid. Landbouwgronden worden weer onder water gezet, natuurgebieden vergroot en verbonden. In het Kolderveen is het verschil tussen natuur en intensieve landbouw vooral goed te zien in het voor- en najaar; waar veel bemest wordt, groeit alleen groen gras, waar de bodem schraal gehouden wordt, staan fleurige kruiden in het grasland.

  Meer informatie >>
  route
 • Rondje Zuidlaren

  anwb, drenthe, weidegebied en akkerland, bos, hondsrug en noordenveld, heidelandschap, zuidlaren

  Zuidlaren heeft zeven brinken, sommige bronnen spreken van tien, maar het zal een niet-Zuidlarenaar vaak onduidelijk zijn waar een brink eindigt en een gemeentelijk of ander park begint. Veel van die parken zijn gedrapeerd rond de gebouwen van het psychiatrische ziekenhuis Dennenoord en het nabijgelegen Noordersanatorium. Centraal in Zuidlaren is de brink onmiskenbaar, en ja, het blijken er zelfs twee als je goed kijkt. Eén vol bomen waar al meer dan 800 jaar een (paarden)markt wordt gehouden, en één rond de kerk met iets minder bomen maar wel met veel statige architectuur rondom. Alles dankzij generaties rijke Groningers die hun stad ontvluchtten.

  Meer informatie >>
  route
 • Beauty Center De Terp

  aanbiedingen, schoonheidssalon, arrangementen, drenthe, wellness, massage, sauna & beauty, hoogeveen, landhuis

  In deze jachtige tijd is het prettig om u eens heerlijk te ontspannen. Ons Beauty Center biedt u hiervoor alle gelegenheid. In een sfeervolle, rustige omgeving maken vermoeidheid en spanningen plaats voor een energiek gevoel.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Drents-Friese Woud-route

  weidegebied en akkerland, drenthe, meren en plassengebied, bos, fietsroute, ruime parkeergelegenheid, poldergebied, diever, horeca, zuidenveld en zuidoosthoek, heidelandschap, rivieren en beekdalen, anwb

  Het ruim 6100 ha. grote Nationaal Park Drents-Friese Wold bestaat uit een bos- en heidegebied van bijzondere landschappelijke waarde. Het gebied tussen Diever, Vledder, Appelscha en Smilde is nu bosrijk, maar tot halverwege de 19e eeuw werd het gekenmerkt door uitgestrekte heidevelden. Bepalend voor de inrichting van het landschap rond Doldersum was de rol van de in 1818 opgerichte Maatschappij van Weldadigheid. Het doel van de Maatschappij was armen en verpauperden uit de steden een beter bestaan te geven door ze om te scholen tot boer.

  Meer informatie >>
  route
 • Hotel ten Cate

  emmen, drenthe, culinair, kunst, weekendje weg, restaurant, hotel

  Op een prachtige locatie aan de rand van het gezellige stadscentrum van Emmen en op loopafstand van Dierenpark Emmen, treft u het meest kleurrijke en vrolijke kunsthotel van Nederland aan.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Bungalowpark en Beautyinstituut Het Nolderwoud

  groepsaccommodatie, aanbiedingen, drenthe, sauna & beauty, bungalow, weekendje weg, wellness, zuidwolde, bungalowpark, groepsuitje, dagjeweg, arrangementen

  Even relaxen, bijkomen van de stress van alledag. Je laten verwennen met kwaliteitsproducten. Wie wil dat nu niet? In Beauty en Kuurinstituut Het Nolderwoud staat aandacht, ontspanning en schoonheid centraal. Voor het ontstressen en ontspannen van lichaam en geest!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Drentsche Aa-route

  horeca, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, heidelandschap, bos, fietsroute, rivieren en beekdalen, anwb, anderen, hondsrug en noordenveld, drenthe

  Het stroomgebied van de Drentsche Aa is de ‘leidraad’ van deze route. Drentsche Aa is de verzamelnaam voor een stelsel slingerende beken in het midden en noorden van Drenthe, waaronder Oudemolense Diep, Taarloosche Diep, Looner Diep en Rolder Diep. Het is één van de laatste gave stroomdalen van ons land. Het landschapsreservaat Stroomdallandschap Drentsche Aa werd in 1965 opgericht om de be­staande natuurlijke rijkdom van het gebied te behouden en zo mogelijk te herstellen. De totale oppervlakte van het reservaat bedraagt onge­veer 3800 ha.

  Meer informatie >>
  route
 • Emmelkamproute

  schoonebeek, rivieren en beekdalen, poldergebied, weidegebied en akkerland, zuidenveld en zuidoosthoek, meren en plassengebied, anwb, drenthe

  Vanuit de vesting Coevorden voert de route over een zandrug in oostelijke richting. Ten noorden strekte zich het onafzienbare moeras uit; ten zuiden van de rug ligt het beekdal van het Schoonebekerdiep. Bij Oud-Schoonebeek duikt de zandrug onder en buigt de route naar het zuiden af. Dwars door de natte landen van het Schoonebekerdiep en de Vecht komt u uiteindelijk op de historische handelsroute Stavoren – Bentheim – Keulen. Hieraan ontleende de vesting Coevorden zijn bestaansrecht.

  Meer informatie >>
  route
 • Groenuit.nu

  dieverbrug, dagje weg, groepsarrangement, drenthe, groepsuitje, familieuitje, bedrijfsuitje
  Meer informatie >>
  dagjeweg

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Camping De Klaverkampen

Camping De Klaverkampen

 • Adres
  Slagdijk 2
  7971 RL Havelte