Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • De Geulhemermolen Bed & Breakfast

  berg en terblijt, terras, restaurant, bed & breakfast, limburg, bedrijfsuitjes, partycentrum, valkenburg, weekendje weg

  *Een restaurant, B&B, zalencentrum, café en een groot zonnig terras*. Voor zakelijke- en privé bijeenkomsten, vergaderingen, seminars en feesten, diners, lunches en overnachtingen. *Kortom eten, drinken, feesten en slapen in Bourgondisch Limburg*.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Oostelijke Mijnstreek-route

  poldergebied, weidegebied en akkerland, zuid-holland, oostelijke mijnstreek (parkstad), anwb, horeca, Amstenrade, meren en plassengebied, ruime parkeergelegenheid, fietsroute, bos

  De oostelijke mijnstreek is niet het mooiste stukje Zuid-Limburg, maar wel interessant vanwege het mijnbouwverleden. De Staatsmijn Hendrik heeft gedurende een halve eeuw zijn stempel gedrukt op Brunssum en omgeving. Na de sluiting in 1967 werden de meeste sporen snel uitgewist. De fietsroute doet de stad slechts even aan en slingert dan door het bosrijke gebied van de Roode Beek ten noordoosten van de stad. Vervol­gens komt u door een gebied met weidse vergezichten.

  Meer informatie >>
  route
 • Steenkolenmijn Valkenburg

  rondleiding, kinderen, grotten, museum, familiedag, attractiepark, valkenburg, demonstratie, schoolreisjes, groepsuitjes, groepsarrangement, limburg, bedrijfsuitjes, kindvriendelijk

  Een bezoek aan de Steenkolenmijn begint in een sfeervolle ondergrondse filmzaal. Hier krijgt u een originele film te zien van DSM opgenomen in de staatsmijn Emma. Aansluitend gaat u met een Ex-mijnwerker ondergrods in de Steenkolenmijn Valkenburg. De gids zal u rondleiden en u wegwijs maken in de Mijnbouw. Hij zal de machines demonstreren en uitleg geven op alle werkpunten. In totaal duurt uw bezoek c.a. 1 uur en 15 minuten. U kunt uw auto parkeren tegenover de Steenkolenmijn op ons eigen parkeerterrein.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Sprengen bij Kasteel Cannenburch

  wandelroute, veluwe en veluwezoom, vaassen, wandelen, anwb, weidegebied en akkerland, bos, heidelandschap

  Vaassen wordt gedomineerd door Kasteel Cannenburch dat in 1365 in de bronnen opduikt. In 1543 werd het gekocht door Maarten van Rossum, de veldheer die ervoor zorgde dat Gelre rond 1525 heel oostelijk Nederland bezat, van Friesland via het Sticht (Utrecht) tot en met Limburg. Zijn erfgenamen voltooiden de bouw van het kasteel in renaissancestijl en plaatsten hun wapens in de voorgevel. De grote toren aan de voorzijde is een 16e-eeuwse toevoeging.

  Meer informatie >>
  route
 • De Paddestoelerij

  restaurant, horst, bedrijfsuitjes, streekproducten, vergaderen, feesten en partijen, limburg, rondleiding, groepsuitjes, teambuilding, groepsarrangement

  De Paddestoelerij zal u verrassen! Proeven, rondleidingen, heerlijke gerechten, productwinkel, zakelijk ontmoeten. Ervaar en proef de sfeer bij De Paddestoelerij.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Attractiepark Toverland

  kinderfeestjes, attractiepark, groepsuitjes, sevenum, kindvriendelijk, limburg, dagje weg, schoolreisjes

  Of je nou voor de snelle achtbanen komt of de spetterende waterattracties, in Attractiepark Toverland beleeft iedereen een magisch mooie dag!

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Houtwallenroute

  midden-limburg en maasplassen, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, maasbracht, rivieren en beekdalen, limburg, poldergebied, anwb, horeca, meren en plassengebied, noord- en midden-limburg

  De Houtwallenroute loopt door het Maasdal tussen Maasbracht en Echt. Deze plaatsen werden op de overgang van laag naar hoog buiten het directe bereik van de rivier gesticht. Maar ook in de ui­terwaarden vestigden zich mensen, zoals op het ‘Eiland in de Maas’. Het middenterras van de Maas wordt doorsneden door beekdalen en bestaat uit een agrarisch landschap met karakteristieke houtwallen. Hoewel de uiterwaarden langs de Maas littekens van menselijk ingrij­pen dragen, hebben ze op sommige plekken hun oorspronkelijke karak­ter weten te behouden.

  Meer informatie >>
  route
 • Rondom de Sint Jansberg

  horeca, anwb, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, wandelroute, bos, ruime parkeergelegenheid, milsbeek, peel en maas, honden toegestaan

  De omgeving ten noorden van het Limburgse plaatsje Plasmolen is zeer afwisselend met hellingbossen, akkers en weilanden. U maakt een lus door Natuurreservaat de Sint-Jansberg, een voormalig landgoed op de stuwwal van Nijmegen. Onderweg maakt u soms een stevige klim. Vanaf enkele hoge punten wacht u een prachtig uitzicht. Aan de rand van het bosgebied liggen bouw landen en holle wegen. Ze zijn omgeven met houtwallen, de natuurlijke voorlopers van het prikkeldraad. De Kiekberg, de Mookerheide en de watermolen bij Plasmolen zijn de hoogtepunten van deze tocht.

  Meer informatie >>
  route
 • Mix van natuur en oude mijnen

  kerkrade, ruime parkeergelegenheid, stad en park, zuid-limburg, oostelijke mijnstreek (parkstad), wandelroute, honden toegestaan, anwb, horeca

  Kerkrade is het voormalige mijndorp in het centrum van de oostelijke mijnstreek. Al wandelend passeert u in de binnenstad de Mijnwerker, Duivenmelker, Schutterskoning en de Zittende Muzikant. Beelden die stuk voor stuk belangrijke historische feiten vertegenwoordigen. U start en eindigt bij Continium Discovery Center, onderdeel van het ‘klavertje 4’, de vier toeristische trekpleisters van Kerkrade. De andere drie zijn de voormalige abdij Rolduc, Landgoed Park Gravenrode (met dierentuin Gaia Park) en Parkstad Limburg Stadion. Tijdens deze wandeling ziet u Kerkrade in een boeiende mix van beken, vijvers en een stuwmeer; juweeltjes van de natuur die ingeklemd liggen tussen spoorlijnen en oude mijnen.

  Meer informatie >>
  route
 • Hoogste punt van Nederland

  anwb, wandelroute, rivieren en beekdalen, heuvelland (mergelland) en geuldal, vaals, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, bos, zuid-limburg, horeca

  Vaals komt van ‘vallis’, dat dal of vallei betekent. Tijdens deze wandeling klimt u vanuit het dal in Vaals naar de Vaalserberg. Door glooiende weilanden met talloze draaihekjes gaat het verder omhoog naar buurtschap Wolfhaag. Hier waant u zich echt in het buitenland. Via het Preusbos, dat deel uitmaakt van het grootste aaneengesloten loofbos van Zuid-Limburg, bereikt u het Drielandenpunt. Met 322,5 m hoogte is het tevens het topje van Nederland. Wie het nog hogerop wil zoeken, kan de 50 meter hoge Boudewijntoren beklimmen. De prachtige vergezichten lonen beslist de moeite van uw reis naar dit uiterste puntje van Nederland.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Hotel Wellness en Spa Klein Zwitserland****

Weelderige groene, glooiende omgeving

afbeelding_11859
Panaroma zwembad

Hotel Wellness en Spa Klein Zwitserland****


Reacties

Maurice zegt:

Fantastisch hotel
Heerlijk gegeten, super kamer en heel vriendelijke bediening

Gepost op zondag 21 juni om 12.20 uur

Ton En Wilma Martens zegt:

Wij waren lang niet meer in Zuid-Limburg geweest, maar wij hebben een top week gehad, heerlijk gewinkeld ineen bijna geheel vernieuwd Maastricht, 2 maal heerlijk golf gespeeld en het hotel was een klasse voor zich, waar waren zeer verrast, de prijs kwaliteit verhouding is bijzonder goed, onze keuze de volgende keer Hotel Klein Zwitserland in Slenaken.

Gepost op woensdag 23 mei om 01.37 uur

Stan En Lieke zegt:

Bijzonder leuk hotel, zeer ruime kamers, goede bediening en top eten.
Ligt midden in het prachtige heuvelland, vanuit de kamer een prachtig uitzicht over het Zuid Limburgs Heuvellandschap. Een echte aanrader voor wie er even een paar dagen tussenuit wil.

Gepost op zaterdag 21 april om 16.47 uur

Diana zegt:

Een geweldig verblijf in een zonovergoten Slenaken (april), zeer atente en vriendelijke
bediening. Wij hebben van een buitegewone keuken en service genoten. En niet te vergeten
het prachtige uitzicht en de onvergetelijke bloesem.

Gepost op zaterdag 21 april om 15.23 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"