Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Aquacentrum Bremerbergse Hoek

  watersport, veluwe, camping, weekje weg, kamperen, bungalowpark, natuur, veluwemeer, fietsarrangement, weekendje weg, flevoland, fietsen

  Kom genieten van de rust en natuur bij Aquacentrum Bremerbergse Hoek, kijk snel bij onze arrangementen! Ook voor de sportieve watersporters onder ons is het hier goed vertoeven! Water , bos ,rust en strand. Wat wil een mens nog meer?

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Archeologieroute

  fietsen, weidegebied en akkerland, anwb, poldergebied, oostelijk en zuidelijk flevoland, flevoland, fietsroute, ketelhaven

  Vanaf de Ketelmeerdijk laat het Flevolandse polderlandschap zich goed overzien. Boerderijen, windbeschut door singels, windmolens die graag wind vangen, strakke landbouwpercelen en vooral rechte wegen met scheefgewaaide populieren. Onder de oppervlakte liggen bewoningssporen uit de steentijd, zo ook de Swifterbantcultuur. Inmiddels heeft uitgebreid archeologisch onderzoek uitgewezen dat zich in de bodem complete steentijdlandschappen bevinden waar mensen verbleven. Bijzonder is dat deze woon- en verblijflocaties door de hoge waterstand uitstekend geconserveerd zijn en een schat aan informatie bevatten over onze verre voorouders.

  Meer informatie >>
  route
 • 132 Natuurkampeerterreinen in Nederland

  camping, friesland, zeeland, kindvriendelijk, gelderland, flevoland, limburg, kamperen, weekendje weg, noord-brabant, overijssel, noord-holland, natuur, drenthe, groningen, zuid-holland

  Kamperen met tent, caravan of camper op een van de 132 Natuurkampeerterreinen: dat is genieten van een ongerepte natuurlijke omgeving met rust, ruimte en privacy in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Maar wél met goede voorzieningen!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Center Parcs - De Eemhof

  zeewolde, weekje weg, flevoland, bungalowpark, weekendje weg, aanbiedingen, fietsen, arrangementen, bungalows, subtropisch zwembad, kindvriendelijk

  Liefhebber van sport en actie? Bungalowpark De Eemhof in Flevoland biedt zowel binnen als buiten activiteiten voor het hele gezin. Gelegen aan het Eemmeer, biedt dit park diverse watersporten.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Grote Natuurgebieden-route

  oostelijk en zuidelijk flevoland, weidegebied en akkerland, bos, fietsroute, stad en park, anwb, flevoland, almere, ruime parkeergelegenheid, heidelandschap, poldergebied, horeca

  Almere werd ooit ‘het Gooi voor de gewone man’ genoemd. Werd, omdat er tegenwoordig huizen worden gebouwd in alle prijsklassen. Maar het groene karakter, dat zo kenmerkend is voor het Gooi, is en blijft het wezenskenmerk van Almere. Dankzij de voedzame zeeklei, waar alle bomen en struiken in wortelen, is het groen snel tot een behoorlijke wasdom gekomen. Zozeer zelfs dat velen niet beseffen dat veel van de talrijke bos- en natuurgebieden zijn bedacht en aangelegd door mensen.

  Meer informatie >>
  route
 • Slipcursus Specialist

  bedrijfsuitjes, almere, flevoland

  Rij in een kloeke 4×4 terreinwagen over een uitdagend offroad parcours. Begeef je op een spekgladde weg tijdens een slipcursus en ontdek hoe je een slip kunt voorkomen en beheersen. Ervaar de fun van het rijden

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Walibi Holland

  verjaardagspartijtje, bungalowpark, groepsuitjes, schoolreis, bedrijfsuitjes, flevoland, attractiepark, dagjeweg, biddinghuizen, weekendjeweg, kindvriendelijk, pretpark, weekendje weg

  Thrillseekers en daredevils, opgelet! Er is maar één plek waar je terecht kan voor échte spanning en sensatie: Walibi Holland. Hier vind je alles in één. De wildste achtbanen, wreedste attracties en vetste festivals. Koop nu je abonnement en ontvang 10% korting!!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Verbeelding in de polder

  anwb, oostelijk en zuidelijk flevoland, zeewolde, weidegebied en akkerland, flevoland, horeca, honden toegestaan, poldergebied, wandelroute, ruime parkeergelegenheid

  Bijna een halve eeuw geleden, toen zuidelijk Flevoland nog drooggelegd moest worden, was Zeewolde niet meer dan een stedenbouwkundig plan. Nu staat het jongste dorp van Nederland bekend om zijn architectuur, landschapskunstwerken en ongerepte natuur. Het unieke polderlandschap heeft niet alleen architecten, maar ook kunstenaars in vervoering gebracht. Een van de eerste kunstwerken is ‘Sea Level’ van Richard Serra. Het Internationale Centrum voor Kunst, heel toepasselijk ‘De Verbeelding’ genaamd, heeft een kunstenaarsroute uitgezet, die u deels volgt. U wandelt ook over spannende kronkelpaadjes door het Horsterwold, een uitgestrekt loofbos. U zult versteld staan van het gevarieerde polderlandschap!

  Meer informatie >>
  route
 • Drontermeerroute

  poldergebied, elburg, anwb, veluwerandmeren en gelderse vallei, weidegebied en akkerland, bos, meren en plassengebied, gelderland, fietsroute, heidelandschap, fietsen

  Rond het Drontermeer maakt u kennis met de vroeger door stormen en overstromingen geteisterde kustvlakte van de voormalige Zuiderzee en met de in 1957 drooggemalen polder Oostelijk Flevoland. Het Drontermeer is een van de randmeren die het oude land van het nieuwe land scheidt. Behalve voor de watersportrecreatie en als natuurgebied voor watervogels heeft het ook een belangrijke functie voor de waterhuishouding. Het behoedt namelijk de veengebieden in het oude land voor uitdroging door verlaging van de grondwaterstand. Bij de drooglegging van de Noordoostpolder, waar zo’n randmeer ontbreekt, bleek dat namelijk problemen op te leveren. Vanaf Kampen fietst u door het open landschap van de oude kust­polders Dronthen en Oosterwolde naar het gave vestingstadje Elburg. Aan de andere kant van het Drontermeer rijdt u onder meer over de vrijliggende fietspaden van het fraaie Reve-Abbertbos.

  Meer informatie >>
  route
 • 14 rv1 Aalsmeer-Zwolle

  fietsen, weidegebied en akkerland, overijssel, poldergebied, zwolle, fietsroute, aalsmeer, anwb, rivieren en beekdalen

  <p>De eerste routeverkorter verbindt Aalsmeer met Zwolle. Het traject gaat via de Nationale Landschappen van de Stelling van Amsterdam en Arkemheen-Eemland boven Baarn via de de Flevolandse kust van het Veluwemeer naar Elburg. De Oldebroekseheide in het Nationaal Landschap de Veluwe brengt u tenslotte in Zwolle.</p>

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Nieuw Land Erfgoedcentrum

afbeelding_19653
Watertheater

Nieuw Land is dé plek waar je de geschiedenis van Flevoland kunt beleven en onderzoeken. Er zijn verrassende tentoonstellingen en presentaties voor jong en oud en een studiecentrum voor iedereen die meer wil weten over landaanwinning en inpoldering in de voormalige Zuiderzee. Van de prehistorie tot de toekomst: kom alles te weten over de oude geschiedenis van het nieuwe land en de ontwikkeling van Flevoland, de jongste provincie van Nederland.

Groepsarrangementen Nieuw Land

bij Nieuw Land Erfgoedcentrum

€8,00pp Boek nu >>

Rondleidingen
Nieuw Land biedt de mogelijkheid voor u en uw gasten om samen met een deskundige gids alle ins en outs te ontdekken van het ontstaan van de grootste polder ter wereld: Flevoland. Laat u meevoeren van de prehistorische Swifterbantmens, via de woelige baren van de Zuiderzee naar het Flevoland van nu en in de toekomst!
De rondleidingen in Nieuw Land worden verzorgd door speciaal opgeleide vrijwilligers en worden gegeven in het Nederlands, Frans, Engels of Duits. Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en is mogelijk t/m 20 personen per groep. Tarief voor de rondleiding is € 50,00 (excl. entree). Rondleidingen voor (school-)groepen zijn altijd op afspraak.
Neem voorafgaand aan uw bezoek tijdig contact op met onze receptie via +31 (0) 320 225 900 of receptie@nieuwlanderfgoed.nl.

Arrangementen
Er zijn verschillende arrangementen, in- of exclusief catering, voor groepen mogelijk (optioneel bij een groepsbezoek te boeken, prijzen op aanvraag).

Kinderfeestje
Kijk op de pagina voor Kinderen voor meer informatie. Kosten kinderfeestje per kind (incl. cadeautje en kindermenu in restaurant) € 9,50. De kinderfeestjes worden niet begeleid vanuit het museum. Graag zelf voor voldoende begeleiding zorgen.

Voor alle boekingen en tarieven kunt u terecht bij de receptie van Nieuw Land via +31 (0) 320 225 900 of receptie@nieuwlanderfgoed.nl.

Kijk voor alle mogelijkheden op http://www.nieuwlanderfgoed.nl/museum/groepen

>> Boek nu <<

Vanaf €8,00 per persoon


Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"