Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Grensmaasroute

  zuid-limburg, heidelandschap, berg, rivieren en beekdalen, bos, anwb, westelijke mijnstreek, weidegebied en akkerland, horeca, fietsroute, ruime parkeergelegenheid

  Aan de overzijde van de Grensmaas ligt het Maasland, het grensgebied tussen de Limburgse Kempen en de Maasvallei. Evenals in Nederland heeft de grindwinning zijn stempel gedrukt op het landschap langs de linker Maasoever. Steenkolen­mijnen bepaalden lange tijd het industriële landschap langs de oostelijke rand van de Kempen. De route doorsnijdt de uiterwaarden, volgt het jaagpad langs de Zuid- Willemsvaart, bezoekt de Eisdense Mijncité, doorkruist de bossen en heidevelden van de Kempen en doet het historische Maasstadje Oud-Rekem aan.

  Meer informatie >>
  route
 • Kempen-Broekroute

  poldergebied, stramproy, heidelandschap, meren en plassengebied, weidegebied en akkerland, noord en- midden limburg, bos, fietsroute, ruime parkeergelegenheid, anwb, midden-limburg en maasplassen

  Op de grens van de twee provincies Limburg ligt het grensoverschrijdend landschap Kempen-Broek. Het gebied ligt aan de noordoostrand van het Kempens Plateau waar door het samenvloeien van een aantal beken een nat en moerassig gebied ontstond. Een aantal hoger gelegen ‘droge’ zandruggen stak boven het moeras uit. Het resultaat is een afwisselend landschap met bos, heiden, moerassen en landbouwgronden. De Stramproyse Heide, Stramprooierbroek en Sint-Maartensheide maken deel uit van het landschapspark. Onderweg passeert u vier windmolens en een watermolen.

  Meer informatie >>
  route
 • Paasheuvelgroep - groepsverblijven

  zeeland, hostel, gelderland, groepsarrangementen, groepsuitjes, schoolreisjes, limburg, zuid-holland, aanbiedingen, groepsaccommodatie, utrecht, noord-brabant, vergaderen, weekendje weg

  Met 36 groepsverblijven faciliteert de Paasheuvelgroep in groepsovernachtingen door heel Nederland. De locaties van de Paasheuvelgroep zijn basic, liggen altijd in een natuurlijke omgeving en nodigen uit om je eigen invulling te geven aan reactie. Voor groepen van 14 tot 500 personen met veel cateringmogelijkheden!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Lage Vuursche-route

  weidegebied en akkerland, utrecht-stad, vecht en plassen, bos, heidelandschap, anwb, utrecht, de bilt

  Een schaduwrijke route door de bossen rond Lage Vuursche en langs de Soester Duinen. Rond 1930 kocht de overheid de ‘nutteloze’ heidevelden op en liet ze bebossen. Het hout werd als stuthout voor de mijngangen in Limburg gebruikt. Deze nieuwe bossen zijn goed te herkennen aan de rechthoekige percelen en de kaarsrechte bospaden. Elementen van de vroegere landgoederen, zoals beukenlanen, vijvers en landhuizen met tuinen, bleven gelukkig wel gespaard. Het dorp Lage Vuursche is een van de weinige kasteeldorpjes van Nederland. Beroemd om zijn pannenkoeken en om Kasteel Drakensteyn dat sinds 1959 privébezit is van koningin Beatrix.

  Meer informatie >>
  route
 • Rondom Geleen-route

  westelijke mijnstreek, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, geleen, anwb

  Deze route voert voor een deel door de Westelijke Mijnstreek. De groot­ste werkgever hier is de chemie-gigant DSM (Dutch State Mines), die voortgekomen is uit de steenkool­mijnbouw. Tussen Berg en Geleen merkt u iets van de industriële bedrijvigheid, maar verderop fietst u weer door het fraaie Limburgse heuvelland. Na Esloo cirkelt u over het langgerekte eiland tussen de Maas en het Julianakanaal. Het is een afwissellende fietstocht die een goede indruk geeft van het land­schap tussen Maas en Mijnstreek.

  Meer informatie >>
  route
 • Attractiepark Toverland

  sevenum, schoolreisjes, groepsuitjes, kindvriendelijk, attractiepark, limburg, dagje weg, kinderfeestjes

  Of je nou voor de snelle achtbanen komt of de spetterende waterattracties, in Attractiepark Toverland beleeft iedereen een magisch mooie dag!

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Landgoed Schoutenhof

  weekje weg, geulvallei, limburg, feesten & partijen, vergaderen, weekendje weg, restaurant, hotel, appartement, epen

  Gelegen in het Zuid-Limburgse Epen, ingebed in de Geulvallei, met een prachtig uitzicht op heuvels en bossen, die direct aansluiten op het eigen één hectare grote park.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Oostelijke Mijnstreek-route

  bos, weidegebied en akkerland, oostelijke mijnstreek (parkstad), zuid-holland, fietsroute, ruime parkeergelegenheid, horeca, Amstenrade, anwb, poldergebied, meren en plassengebied

  De oostelijke mijnstreek is niet het mooiste stukje Zuid-Limburg, maar wel interessant vanwege het mijnbouwverleden. De Staatsmijn Hendrik heeft gedurende een halve eeuw zijn stempel gedrukt op Brunssum en omgeving. Na de sluiting in 1967 werden de meeste sporen snel uitgewist. De fietsroute doet de stad slechts even aan en slingert dan door het bosrijke gebied van de Roode Beek ten noordoosten van de stad. Vervol­gens komt u door een gebied met weidse vergezichten.

  Meer informatie >>
  route
 • Rondom de Sint Jansberg

  horeca, peel en maas, ruime parkeergelegenheid, anwb, wandelroute, weidegebied en akkerland, milsbeek, rivieren en beekdalen, honden toegestaan, bos

  De omgeving ten noorden van het Limburgse plaatsje Plasmolen is zeer afwisselend met hellingbossen, akkers en weilanden. U maakt een lus door Natuurreservaat de Sint-Jansberg, een voormalig landgoed op de stuwwal van Nijmegen. Onderweg maakt u soms een stevige klim. Vanaf enkele hoge punten wacht u een prachtig uitzicht. Aan de rand van het bosgebied liggen bouw landen en holle wegen. Ze zijn omgeven met houtwallen, de natuurlijke voorlopers van het prikkeldraad. De Kiekberg, de Mookerheide en de watermolen bij Plasmolen zijn de hoogtepunten van deze tocht.

  Meer informatie >>
  route
 • Buitenplaats de Mechelerhof

  weekendje weg, overdekt zwembad, mechelen, vakantiepark, bungalowpark, limburg

  Heerlijk vertoeven op Buitenplaats De Mechelerhof, omdat genieten mag!

  Meer informatie >>
  overnachten

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Camping de Leistert

afbeelding_16715

Beleef het buiten – Beleef de vrijheid – Beleef het samen!

Tent, caravan, camper of chalet, bij ons verblijft u altijd op topniveau. Camping de Leistert in Roggel is een 5-sterren camping in hartje Limburg, met prachtige en ruime plaatsen. Door de ANWB & ADAC gewardeerd als BestCamping! Vanaf dit seizoen is ook uw trouwe viervoeter van harte welkom!

Er is keuze uit drie verschillende type kampeerplekken. Kijk op www.leistert.nl

Camping de Leistert

 • Adres
  Heldensedijk 5
  6088 NT Roggel
 • Telefoon
  0475-493030
 • Fax
  0475-496012
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!

Reacties

Brendan zegt:

Zeer mooie, ruime camping met vele faciliteiten.

Gepost op maandag 8 augustus om 16.12 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"