Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Beauty Center De Terp

  schoonheidssalon, hoogeveen, aanbiedingen, landhuis, sauna & beauty, massage, drenthe, wellness, arrangementen

  In deze jachtige tijd is het prettig om u eens heerlijk te ontspannen. Ons Beauty Center biedt u hiervoor alle gelegenheid. In een sfeervolle, rustige omgeving maken vermoeidheid en spanningen plaats voor een energiek gevoel.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • 't Anderhoes***** Anderen Drenthe

  zorgvakantie, Hondsrug, boerderij, conferentieoord, nationaal park, groepsaccommodaties, groepsaccommodatie, anderen, groepsverblijf, groepsacommodatie, groepsarrangement, drenthe, weekendje weg

  t Anderhoes te Anderen is een sfeervolle Drentse groepsaccommodatie voor een gezelschap van 6 tot 32 personen. De accommodatie biedt u rust, privacy en alle comfort voor familiereünie, teamdagen of (zorg)vakantie. 't Anderhoes is op begane grond aangepast en goedgekeurd voor gehandicapten.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Hotel ten Cate

  drenthe, emmen, weekendje weg, restaurant, culinair, hotel, kunst

  Op een prachtige locatie aan de rand van het gezellige stadscentrum van Emmen en op loopafstand van Dierenpark Emmen, treft u het meest kleurrijke en vrolijke kunsthotel van Nederland aan.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer

  wandelen, overijssel, appartement, noord-brabant, zeeland, fietsen, utrecht, vakantiehuis, weekendje weg, zuid-holland, fietsarrangement, limburg, drenthe, bijzonder overnachten, groningen, friesland, flevoland, noord-holland, bed & breakfast, gelderland

  Sfeervol logeren in één van de vele gastvrije Pronkkamer Bed and Breakfasts. U vindt ze in het hele land in boerderijen, stadsvilla's, karakteristieke dorpspanden enzovoorts.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Hondsrugroute

  borger, drenthe, heidelandschap, ruime parkeergelegenheid, bos, fietsroute, anwb, weidegebied en akkerland, horeca, hondsrug en noordenveld, rivieren en beekdalen

  De route loopt over een deel van de Hondsrug. Vroeger waarschijnlijk Hunzerug, naar de rivier de Hunze. De Hondsrug strekt zich uit over zo’n zeventig kilometer tussen Emmen en Groningen. Het is de meest prominente rug van verschillende parallel lopende, langgerekte ruggen. Of deze zijn ontstaan als gevolg van aardverschuivingen of door het opstuwen van landijs is niet duidelijk. De keien van de hunebedden zijn ook in een strenge ijstijd ons land binnengebracht. Gletsjers kwamen uit Scandinavië en sleepten ze met zich mee. Toen het warmer werd en het ijs smolt, bleven de rotsblokken op het land achter.

  Meer informatie >>
  route
 • Orvelterroute

  horeca, fietsroute, westerbork, drenthe, zuidenveld en zuidoosthoek, ruime parkeergelegenheid, anwb, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen

  Ruilverkaveling maakte een einde aan het oude landbouwsysteem met verspreid liggende en vaak te kleine percelen, een slechte afwatering, onvoldoende ontsluiting door landbouwwegen en problemen met het gebruik van machines. Dit leidde overal in Drenthe tot drastische veranderingen in het landschap. Alleen Orvelte werd als ‘monument van landelijke bouwkunst’ uitgezon­derd van het ruilverkavelingsplan. Behalve door het modern ingerichte landschap voert deze route langs veel karakteristieke elementen van het Drentse esdorp.

  Meer informatie >>
  route
 • Dwingelderveldroute

  weidegebied en akkerland, zuidenveld en zuidoosthoek, bos, poldergebied, heidelandschap, ruinen, meren en plassengebied, anwb, drenthe, rivieren en beekdalen

  In de jaren 20 dreigde de Dwinge­lose Heide te worden ontgonnen. In 1930 kocht Vereniging Natuurmo­mumenten de eerste stukken heide en in 1941 werd het aangrenzende staatsnatuurreservaat Kraloër Heide opgekocht. Het geheel vormt met Boswachterij Dwingeloo het Nationaal Park Dwingelderveld. Door de uitgestrektheid en de afwisseling heeft de Dwingelose Heide – het grootste heideveld van Nederland – een zeer rijk planten-en dierenleven. Het hele gebied telt wel honderd vennen. Bijzonder zijn de in Nederland zeldzaam gewor­den zure en voedselarme vennen met een oeverbegroeiing van veenmossen, wollegras, veenpluis en veenbes.

  Meer informatie >>
  route
 • Hunzeroute

  meren en plassengebied, poldergebied, horeca, gasselte, bos, fietsroute, drenthe, weidegebied en akkerland, heidelandschap, anwb, rivieren en beekdalen, hondsrug en noordenveld, ruime parkeergelegenheid

  Ogenschijnlijk heeft een veenkoloni­aal gebied nauwelijks landschappe­lijk schoon of een rijke historie. Maar juist de tocht door het Hunzedal, van de Hondsrug tot Stadskanaal, is een ontdekkingsreis. De route begint op de zandige Hondsrug met bossen, stuifzanden en eeuwenoude dorpen. Daarna volgt het vlakke Hunzedal waar beken stromen door een jong landschap. Verste punt is het Groningse Stadskanaal dat aan het gelijknamige kanaal ligt. Zo pas­seert deze route ruim zeven eeuwen verveningsgeschiedenis.

  Meer informatie >>
  route
 • Bijvoetpad

  anwb, drenthe, heidelandschap, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, hondsrug en noordenveld, bos, honden toegestaan, wandelroute, horeca, borger

  Deze wandeling voert door twee rustieke dorpen, Borger en Drouwen, en een grote variatie aan landschappen daartussen: zand en heide, akkers, weiden, een kanaal met bruggen en stuwen, bossen, vlak en golvend land en een stevige partij hunebedden. Helemaal aan het begin in Borger ligt het Hunebedcentrum, startpunt bij uitstek voor iedere hunebedfan. Even verder liggen vijf hunebedden in een ongerepte landschappelijke omgeving. Het traject langs het kanaal, voorbij Bronneger, is erg grassig en bij nat weer of veel dauw is waterdicht schoeisel nodig – of volg de verharde weg net ten westen van het kanaal.

  Meer informatie >>
  route
 • Beauty de Hunze - Privé Sauna en Wellness

  vriendinnenuitje, gezondheid en wellness, , verwendag, gasselte, Drentse Hondsrug, drenthe, beautycenter, wellness, arrangementen, prive-sauna, sauna & beauty, schoonheidsinstituut, beauty arrangement

  Aan de rand van de schitterende Drentse Hondsrug vindt u Beauty de Hunze - Privé Sauna en Wellness. Midden in de natuur en ver weg van alle drukte vindt u de ideale omgeving om uw lichaam en geest volledig te ontspannen.

  Meer informatie >>

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Dierenpark Emmen, mooiste dierentuin van Nederland

afbeelding_7280

In Dierenpark Emmen leven de dieren in natuurlijke kuddes en in een natuurgetrouwe leefomgeving zonder tralies. Fijn voor de dieren én voor onze gasten, want zo komt de natuur echt dichtbij.

De dieren zijn ondergebracht in het werelddeel waar ze thuishoren. Een wandeling door het park is dus eigenlijk een wereldreis. Van Azie loop je naar Amerika, je komt langs Europa en Australie, en gaat op weg naar Afrika. Ga je mee op reis?

Dierenpark Emmen, mooiste dierentuin van Nederland


Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"