Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Houtwallenroute

  maasbracht, poldergebied, midden-limburg en maasplassen, weidegebied en akkerland, horeca, noord- en midden-limburg, meren en plassengebied, anwb, rivieren en beekdalen, ruime parkeergelegenheid, limburg

  De Houtwallenroute loopt door het Maasdal tussen Maasbracht en Echt. Deze plaatsen werden op de overgang van laag naar hoog buiten het directe bereik van de rivier gesticht. Maar ook in de ui­terwaarden vestigden zich mensen, zoals op het ‘Eiland in de Maas’. Het middenterras van de Maas wordt doorsneden door beekdalen en bestaat uit een agrarisch landschap met karakteristieke houtwallen. Hoewel de uiterwaarden langs de Maas littekens van menselijk ingrij­pen dragen, hebben ze op sommige plekken hun oorspronkelijke karak­ter weten te behouden.

  Meer informatie >>
  route
 • Magisch Maastricht van 2 dec t/m 1 jan. 2018

  vvv, Maastricht, familieuitje, kerstuitje, schaatsbaan, kerst, kerstactiviteit, zuid-limburg, limburg, weekendje weg, evenementen, groepsuitjes, kerstarrangement, hotel, shoppen

  Winter in Maastricht (28 nov. t/m 29 dec. 2015 ) is genieten op alle fronten. Adembenemend verlichte straten in de historische binnenstad verbinden de Maastrichtse pleinen. Kerstsfeer en winterpret op het Vrijthof: o.a. een grote schaatsbaan, kerstmarkt en een reuzenrad vormen het kloppende hart van Magisch Maastricht.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Hotel de Zevende Heerlijkheid

  weekendje weg, limburg, weekje weg, golfen, golfarrangement, wandelen, arrangementen, hotel, slenaken, hotel-restaurant, golf, wandelarrangement

  Hotel de Zevende Heerlijkheid te Slenaken is door zijn ligging een Eldorado voor wandelaars bij uitsteek. Ook voor wandelingen net over de grens in de Belgische voerstreek.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Eelerbergroute

  hellendoorn, ruime parkeergelegenheid, poldergebied, meren en plassengebied, anwb, bos, limburg, heidelandschap, salland, vechtdal en twente, horeca, rivieren en beekdalen, weidegebied en akkerland

  Zo’n 150.000 jaar geleden kwamen enorme ijsmassa’s Nederland binnen en schoven keien, leem en zand voor zich uit. Toen het klimaat warmer werd, trok het ijs zich terug en bleven zogenaamde stuwwal­len achter. Een van die stuwwallen is de Sallandse Heuvelrug, waar de Eelerberg een uitloper van is. Prachtige lanen met oude eiken en beuken geven de Eelerberg een voorname sfeer. Verder voert deze route door de bekoorlijke Reggevallei, een aantrekkelijk landschap met akkers, houtwallen, kleine buurtschappen en fraaie boerenhoeven.

  Meer informatie >>
  route
 • Champignonroute

  horst, peel en maas, anwb, heidelandschap, ruime parkeergelegenheid, poldergebied, bos, meren en plassengebied, weidegebied en akkerland

  De aanleg van de spoorlijn in 1866 dwars door het moerassige land van De Peel was van groot belang voor de ontwikkeling van de streek. Industriële verveners, zoals de Van de Griendts, konden nu op grote schaal de Peelgronden ontginnen. Deze ondernemers en de zandboeren hebben zo hun stempel gedrukt op het landschap in Noord-Limburg. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen nieuwe vormen van agrarische bedrijvigheid tot ontwikkeling: glastuinbouw, varkenshouderij en productie voor de conservenindustrie. Noord-Limburg is nu een van de belangrijkste tuinbouwcentra in Nederland. Tijdens deze fietstocht maakt u kennis met de moderne Peel met Horst als centrum van de champignonteelt.

  Meer informatie >>
  route
 • Grensmaasroute

  heidelandschap, ruime parkeergelegenheid, anwb, fietsroute, berg, horeca, bos, weidegebied en akkerland, westelijke mijnstreek, zuid-limburg, rivieren en beekdalen

  Aan de overzijde van de Grensmaas ligt het Maasland, het grensgebied tussen de Limburgse Kempen en de Maasvallei. Evenals in Nederland heeft de grindwinning zijn stempel gedrukt op het landschap langs de linker Maasoever. Steenkolen­mijnen bepaalden lange tijd het industriële landschap langs de oostelijke rand van de Kempen. De route doorsnijdt de uiterwaarden, volgt het jaagpad langs de Zuid- Willemsvaart, bezoekt de Eisdense Mijncité, doorkruist de bossen en heidevelden van de Kempen en doet het historische Maasstadje Oud-Rekem aan.

  Meer informatie >>
  route
 • Sprengen bij Kasteel Cannenburch

  anwb, bos, veluwe en veluwezoom, vaassen, heidelandschap, wandelroute, weidegebied en akkerland, wandelen

  Vaassen wordt gedomineerd door Kasteel Cannenburch dat in 1365 in de bronnen opduikt. In 1543 werd het gekocht door Maarten van Rossum, de veldheer die ervoor zorgde dat Gelre rond 1525 heel oostelijk Nederland bezat, van Friesland via het Sticht (Utrecht) tot en met Limburg. Zijn erfgenamen voltooiden de bouw van het kasteel in renaissancestijl en plaatsten hun wapens in de voorgevel. De grote toren aan de voorzijde is een 16e-eeuwse toevoeging.

  Meer informatie >>
  route
 • De Paddestoelerij

  limburg, streekproducten, groepsarrangement, bedrijfsuitjes, restaurant, teambuilding, rondleiding, groepsuitjes, feesten en partijen, horst, vergaderen

  De Paddestoelerij zal u verrassen! Proeven, rondleidingen, heerlijke gerechten, productwinkel, zakelijk ontmoeten. Ervaar en proef de sfeer bij De Paddestoelerij.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Zandakkerroute

  anwb, horeca, weidegebied en akkerland, noord- en midden-limburg, poldergebied, fietsroute, heidelandschap, midden-limburg en maasplassen, ruime parkeergelegenheid, meren en plassengebied, bos

  Op de zandgronden van het Land van Montfort worden akkers afge­wisseld door grasland en bossen, vandaar de naam Zandakkerroute. U fietst door het zachtgolvende laagterras van de Maas dat aan de oostzijde door de Nederlands- Duitse grens wordt afgebakend. Niet alleen de Maas heeft zijn sporen in het landschap achter­gelaten, ook de Roer heeft in het verleden bochten afgesneden en meanders en terrassen gevormd. Het rijke kerkenbezit in Limburg is het resultaat van het eeuwenlange roomse leven. Fraaie kapelletjes en kerkjes – vooral in gotische en romaanse bouwstijl – zijn tot in de kleinste buurtschappen te vinden. Een hoogtepunt in de tocht is de karakteristieke romaanse basiliek van Sint Odiliënberg.

  Meer informatie >>
  route
 • Lage Vuursche-route

  bos, weidegebied en akkerland, heidelandschap, de bilt, anwb, utrecht-stad, vecht en plassen, utrecht

  Een schaduwrijke route door de bossen rond Lage Vuursche en langs de Soester Duinen. Rond 1930 kocht de overheid de ‘nutteloze’ heidevelden op en liet ze bebossen. Het hout werd als stuthout voor de mijngangen in Limburg gebruikt. Deze nieuwe bossen zijn goed te herkennen aan de rechthoekige percelen en de kaarsrechte bospaden. Elementen van de vroegere landgoederen, zoals beukenlanen, vijvers en landhuizen met tuinen, bleven gelukkig wel gespaard. Het dorp Lage Vuursche is een van de weinige kasteeldorpjes van Nederland. Beroemd om zijn pannenkoeken en om Kasteel Drakensteyn dat sinds 1959 privébezit is van koningin Beatrix.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Beaujean Vakantiewoningen in Limburg

afbeelding_8764
Vakantiewoning Mechelen Zuid Limburg

Beaujean Vakantiewoningen: een aanbod van 50 karakteristieke vakantiehuizen, groepsaccommodaties en kastelen in Limburg (NL) en de Belgische Voerstreek. De vakantiewoningen zijn allemaal uniek gelegen op natuurrijke plekken in de groene heuvels van Limburg. Verschillende vakantiehuizen zijn voorzien van een sauna. De vakantiehuizen zijn geschikt voor 2 t/m 45 personen. Bezoek onze site voor al onze monumentale en karakteristieke vakantiehuizen, allen op unieke en natuurrijke locaties in het Heuvelland, de Voerstreek en andere adembenemende plekken in (Zuid-) Limburg!

Beaujean Vakantiewoningen in Limburg

Faciliteiten

Omgeving Epen is een van de meest zuidelijke dorpen in Nederland. Het ligt ten zuiden van Mechelen en ten oosten van Slenaken en is dus het beste te bereiken via de Eperweg of de Julianastraat.
Catering Een breedt assortiment!
Activiteiten Allerlei verschillende activiteiten in de regio.
Huizen Ons aanbod in vakantiewoningen.

Reacties

Monique van de Brug zegt:

Wat zien die vakantiehuisjes er geweldig uit. Je waant je even in een ander land. En de omgeving is ook adembenemend.

Gepost op maandag 13 februari om 10.58 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"