Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

  • mijnWellnessBungalow.nl

    friesland, weekje weg, zuid-holland, sauna & beauty, appartement, bungalowpark, villa, weekendje weg

    Ontspannen, genieten en tot rust komen in onze luxe wellness-bungalows, dat is wat wij u bieden. De uitrusting van onze wellness-bungalows varieert van infraroodsauna’s, Finse (gezins)sauna al dan niet gecombineerd met lichttherapie, infraroodstralers, zonnebank of zonnehemel tot aan luxe regendouches en badkamersanitair en zelfs bungalows met een aparte relaxruimte en een buitenspa!

    Meer informatie >>
    overnachten
  • Frentsjerteradielpaad

    poldergebied, noordelijk friesland, anwb, franeker, friesland, meren en plassengebied, weidegebied en akkerland

    Bierumen. Het is de naam van de streek waarin de dorpen Sexbie­rum, Pietersbierum en Oosterbie­rum liggen. Zij maakten deel uit van de voormalige gemeente Bar­radeel, die in 1984 is opgegaan in Franekeradeel. De jonge, kalkrijke zeeklei leent zich goed voor de akkerbouw en in het bijzonder voor de teelt van pootaardappelen en bloembollen. Net als elders in het noorden en westen van Friesland stonden hier vroeger verschillende staten (landhuizen voor streekbe­woners met aanzien). Sommige zijn ontstaan uit een steenhuis of stins, een verdedigbaar, uit steen gebouwd huis. Vanaf de 16e eeuw ontwikkelden deze stinsen zich tot staten, en de meesten zijn al weer afgebroken. Tijdens deze tocht zal blijken dat er soms nog iets van de oude glorie is overgebleven.

    Meer informatie >>
    route
  • Aqua Zoo Friesland - een spetterend avontuur!

    leeuwarden, kindvriendelijk, groepsuitjes, schoolreisjes, trouwen, verjaardagspartijtje, dierenpark, dierentuin, friesland, vergaderen

    De waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo's, dwergotters, ocelotten en véél meer!

    Meer informatie >>
    dagjeweg
  • Terpenlandroute

    meren en plassengebied, fietsroute, anwb, fietsen, dokkum, weidegebied en akkerland, noordelijk friesland, friesland, poldergebied

    Vanaf ongeveer 600 voor Christus ging men de noordelijke kweldergebieden bewonen. Al spoedig verhoogden bewoners woonplekken met mest, afval en plaggen om beter beschermd te zijn tegen hoog water. Zo ontstonden wierden of terpen. Huisterpen groeiden aaneen tot dorpsterpen met een uiteindelijke oppervlakte van soms wel 15 ha. Veel terpen doorstonden de tijden tot men dijken ging aanleggen en voor veiligheid niet meer was aangewezen op de terpen. In de 19e en 20e eeuw zijn veel terpen gedeeltelijk afgegraven, omdat de aarde bruikbaar was als mest. Daarbij kwam een schat aan informatie aan de oppervlakte over de geschiedenis van de terpbewoning.

    Meer informatie >>
    route
  • Vee- & Schapenhouderij Hoeve Waterschap

    vakantieboerderij, echtenerbrug, boerenbed, boerderij, friesland, weekendje weg

    Midden in het weidse Friese landschap ligt de oude stolpboerderij De Veenpolder Van Echten. De bijzondere en inspirerende omgeving maken uw verblijf veelzijdig u kunt namelijk wandelen, fietsen, vissen en nog veel meer.

    Meer informatie >>
    overnachten
  • Westskoatterpaad

    heidelandschap, heerenveen, anwb, friese meren en ijsselmeerkust, horeca, friesland, bos, fietsroute, ruime parkeergelegenheid

    Deze route loopt door het weste­lijke deel van de in 1934 opgeheven gemeente Schoterland (Fries: Skoat­terlân). Sinds de gemeentelijke her­indeling is Heerenveen niet langer over drie verschillende gemeenten verdeeld. Aan de oostkant, op de ho­gere gronden, strekten zich vroeger enorme hoogvenen uit; aan de west­kant van het dorp zetten deze zich als laagvenen voort. Voor de exploi­tatie van het veen was Heerenveen ideaal gelegen. Alle venen zijn nu vergraven en hebben plaatsgemaakt voor een geheel ander landschap met bossen en landgoederen.

    Meer informatie >>
    route
  • Ljou- en Jorwertpaad

    fietsroute, friesland, poldergebied, fietsen, weidegebied en akkerland, noordelijk friesland, leeuwarden, anwb

    De polders ten zuidwesten van Ljouwert (Leeuwarden) en Jorwert (Jorwerd) bieden alles wat fietsen in Friesland zo aantrekkelijk maakt: een stil fietspad langs een kanaal, een groep huizen rond een kerkje op een terp, weilanden vol koeien en kieviten, een doodlopend dijkje naar een molen, een ophaalbrug over een oude trekvaart met daarnaast een net zo oude bruine kroeg. De buurtschappen heten Huns of Baard, de jongens Ids, de meisjes Frouk. Kortom, Friesland in een notendop

    Meer informatie >>
    route
  • Greidhoekroute

    friesland, sneek, meren en plassengebied, anwb, poldergebied, friese meren en ijsselmeerkust, weidegebied en akkerland

    Het middenwesten van Friesland tot de lijn Leeuwarden - Sneek wordt ook wel de Greidhoek genoemd, wat grashoek betekent. Toen dit gebied nog niet bedijkt was, overstroomden de kwelders hier alleen bij hoge vloed. Alleen de fijnste kleideeltjes bezonken, waardoor een taaie kleibodem ontstond waarop alleen gras wilde groeien. Deze streek is het centrum van de Friese veefokkerij en melkveehouderij. De melkveehouderij had invloed op de bouwwijze van de boerderijen: na 1750 werd onder het woonhuis vaak een melkkelder gebouwd. Karakteristiek zijn ook de vele minidorpjes zonder nieuwbouwwijken. Ze zijn prachtig om te zien, maar de meeste voorzieningen zijn verdwenen.

    Meer informatie >>
    route
  • Friese Wouden-route

    poldergebied, meren en plassengebied, friesland, weidegebied en akkerland, appelscha, fietsen, friese wouden, anwb

    Het zuidoostelijke deel van Friesland, ongeveer het gebied rechts van de lijn Heerenveen - Drachten, wordt de Friese Wouden genoemd. Denk daarbij niet aan grote bosgebieden, maar eerder aan snippertjes bos en houtwallen rond de akkers en weilanden. Deze zijn geplant in de 19e eeuw, nadat hier veen was afgegraven en de grond eronder in cultuur was gebracht. De houtwallen geven het landschap een intiem karakter. Meer weidsheid is er rond het riviertje de Tjonger. Het gebied is mooi, maar niet spectaculair, zoals de Friese meren of de Drentse bossen. Daarom is het toeristisch gezien een rustig gebied.

    Meer informatie >>
    route
  • De Markestee

    fietsarrangement, blesdijke, groepsaccommodatie, weekjeweg, boerderij, friesland, overijssel, groepsarrangement, weekendjeweg, weerribben, weekendje weg

    De Markestee is een luxe 5-sterren groepsaccommodatie in een mooi verbouwde rietgedekte boerderij op een prachtig terrein van ruim 1 ha. met een eigen verwarmd buiten zwembad!

    Meer informatie >>
    overnachten

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Holiday Boatin, Doerak motorbootverhuur Sneek Frl.

afbeelding_5496
Thuishaven verhuurvloot

Genieten van een vaarvakantie met een Doerak motorboot vanuit Sneek in Friesland. Het watersportparadijs bij uitstek.
Zelfstandig op avontuur met de "Doerak". Een gemakkelijk te bedienen, comfortabele motorboot, geschikt voor 2 tot 6 personen. Varen met z’n tweeën, varen met kinderen of varen in gezelschap, verschillende type motorboten liggen voor u klaar.. Uitgebreide informatie over vaarroutes en praktische vaarinstruktie, kijk voor meer informatie op onze www.holidayboatin.nl

Holiday Boatin, Doerak motorbootverhuur Sneek Frl.

Faciliteiten

Parkeren Wij beschikken over een ruim en afgesloten parkeerterrein
Vaarroutes met bezienswaardigheden Door de jaren heen, hebben wij zelf prachtige vaarroutes in kaart gezet met vele bezienswaardigheden en trekpleisters, tevens vind u over elk dorp gelegen aan de routes de belangrijkste kenmerken en handige informatie!
Vakbekwaam personeel Voor u afvaart met het door u gekozen schip, krijgt u uitgebreide theoretische en praktische instructie van één van onze instrukteurs.
Overnachting bij ons in de haven Mocht u later willen vertrekken, of eerder terugkomen, dan kunt u bij ons in de haven overnachten. Ons douche- en toiletgebouw is de gehele dag geopend!

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"