Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Wandelende duinen

  zuid-holland, ruime parkeergelegenheid, anwb, honden toegestaan, duin en strandlandschap, wandelroute, zee, noordwijk, duin- en bollenstreek, duingebied

  Wie van variatie houdt, zit goed met deze wandeltocht. Bossen, stuifzand, doorkijkjes op akkers, met duindoorns begroeide hellingen en vergezichten tot aan de branding van de zee; de decors wisselen elkaar voortdurend af. U bent niet de enige die wandelt. Ook de duinen verplaatsen zich. Het nieuwe duinbeleid van Staatsbosbeheer laat het zand op bepaalde plaatsen weer volop stuiven. In het Hollands Duin leeft een grote verscheidenheid aan vogels, waaronder de havik, bosuil, houtsnip, torenvalk, roodborsttapuit en wielewaal. U volgt vrijwel overal een goed begaanbaar schelpenpad. En dat er zo nu en dan een klimmetje wacht, zal in een duinlandschap niemand verbazen!

  Meer informatie >>
  route
 • Ruigeweideroute

  driebruggen, fietsroute, poldergebied, meren en plassengebied, groene hart, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, anwb, zuid-holland, horeca

  De Ruigeweideroute voert over smalle dijken en jaagpaden. Vanaf de 11e eeuw werd de veenwildernis tussen de Oude Rijn en de Hollandse IJssel ontgonnen. In het zeer natte gebied werden op regelmatige afstanden sloten gegraven waardoor het karakteristieke slagenlandschap van langwerpige kavels ontstond. De kolonisten en boeren in de polder Ruige Weide hadden te maken met moeilijk te cultiveren ruige gronden begroeid met struiken, biezen en taaie grassoorten.

  Meer informatie >>
  route
 • Groen en luxe villa’s

  wandelroute, rotterdam en rijn-maasdelta, honden toegestaan, rotterdam, stad en park, ruime parkeergelegenheid, anwb, horeca, zuid-holland

  Beschermd stadsgezicht Kralingen-Midden toont Rotterdam op zijn groenst. Hier geen verbluffende skylines en prikkelende, moderne architectuur, maar parken en chique panden die de oorlog hebben overleefd. U wandelt door het Kralingse Bos met zijn grote plas. De Rotterdammer brengt er graag zijn vrije uurtjes door. Laat u verrassen door Villapark Rozenburg en art-nouveauvillawijk De Wagnerhof. Zij vormen een oase van rust binnen de bruisende stad. De namen van de herenhuizen in de Wagnerhof verwijzen naar (figuren uit de) opera’s van de componist. Ze staan in gouden letters onder de dakgoot te lezen: Tristan, Isolde, Lohengrin, Tannhau?ser en Parsifal. Kunt u ze allemaal thuisbrengen?

  Meer informatie >>
  route
 • Paasheuvelgroep - groepsverblijven

  vergaderen, hostel, aanbiedingen, groepsarrangementen, schoolreisjes, noord-brabant, gelderland, utrecht, zeeland, groepsuitjes, limburg, groepsaccommodatie, zuid-holland, weekendje weg

  Met 36 groepsverblijven faciliteert de Paasheuvelgroep in groepsovernachtingen door heel Nederland. De locaties van de Paasheuvelgroep zijn basic, liggen altijd in een natuurlijke omgeving en nodigen uit om je eigen invulling te geven aan reactie. Voor groepen van 14 tot 500 personen met veel cateringmogelijkheden!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Sfeer van weleer

  dordrecht, horeca, ruime parkeergelegenheid, wandelroute, zuid-hollandse eilanden en dordrecht, haven, zuid-holland, honden toegestaan, anwb, stad en park

  Dordrecht werd in de vroege middeleeuwen gesticht als doorwaadbare plaats (‘drecht’) aan het riviertje de Thure. Waarschijnlijk ontstond zo de naam Dordrecht. Het is de oudste havenstad van Holland. Vroeger voeren zeeschepen hier af en aan in de havens om hun lading te lossen. Tegenwoordig ligt de stad aan een van de drukste rivierverbindingen van Europa. Deze wandeling voert u door de binnenstad en het oude havengebied, een ware historische belevenis. Onderweg komt u langs hofjes, musea, de Grote Kerk, Groothoofdspoort en vele andere monumenten. Neem er de tijd voor en stort u vol overgave in de Dordtse geschiedenis.

  Meer informatie >>
  route
 • Tikibad Duinrell!

  kindvriendelijk, subtropisch zwembad, zwembad, groepsuitjes, zuid-holland, wassenaar, attractiepark, actief

  Het tropische Tikibad op Duinrell is Wassenaar biedt heel veel spetterpret voor jong en oud! In de voorjaarsvakantie ruime openingstijden. Koop direct een ticket met korting online.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Dwars door Hollands Groene Hart

  zuid-holland, molen, wandelroute, schoonhoven, rivier, poldergebied, groene hart, de waarden en vijfheerenlanden, boerderij, anwb, horeca

  Als er één gebied de naam Groene Hart eer aandoet, dan is het hier, op loopafstand van Schoonhoven. U wandelt langs de Vlist en de brede getijdenrivier de Lek, langs molens, boerderijen en kijkt uit over uitgestrekte polders. Hollandser kan het niet. Uitgangspunt van de tocht is Schoonhoven, fraai gelegen aan de Lek. Al sinds de 17e eeuw is het beroemd om zijn zilversmeedkunst. Breng voor of na de wandeling eens een bezoek aan het Nederlands Goud-, Zilver- en Klokkenmuseum, of een van de vele ateliers, galeries en winkels, waar het zilver – antiek of modern – u tegemoet blinkt.

  Meer informatie >>
  route
 • Résidence le Mistral

  kust, appartementen, rolstoelvriendelijk, appartement, noordwijk aan zee, weekendje weg, zuid-holland, strand, zee

  Ons appartementencomplex Résidence le Mistral is gelegen op een uniek punt op de boulevard van het mooie Noordwijk, direct aan het strand én het winkelcentrum. Een perfecte locatie voor een heerlijke vakantie in Noordwijk aan Zee.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Duin en kassen-route

  zuid-holland, ruime parkeergelegenheid, duin en strandlandschap, horeca, fietsroute, duinen, anwb, haaglanden en delfland, honselersdijk

  Het Westland is bijna geheel bedekt met kassen (de Glazen Stad), want de condities voor tuinbouw zijn hier gunstig. Aan de kust ligt de temperatuur net iets hoger dan landinwaarts en er is meer zonneschijn. Dat scheelt enorm in de stookkosten. Tuinders willen daarom niet graag verhuizen. ?Bovendien zijn Westlanders honkvast. ‘Een Wateringer die de spits van de kerktoren niet meer ziet, krijgt al heimwee’, zo zegt men hier.

  Meer informatie >>
  route
 • Giessenroute

  meren en plassengebied, fietsen, poldergebied, rivieren en beekdalen, fietsroute, anwb, weidegebied en akkerland, noordeloos, de waarden en vijfheerenlanden, zuid-holland

  Tussen de Lek en het veel smallere riviertje de Giessen ligt een open landschap met uitgestrekte weiden, doorsneden door brede sloten, met oude boerderijen en molens; op en top Hollands dus. In dit gebied ligt ook ooievaarsdorp Het Liesvelt, van waaruit de ooievaar sinds 1969 bezig is met zijn glorieuze comeback in Nederland. Het veenriviertje de Giessen kronkelt door de Alblasserwaard. Langs deze route ziet u het stille gedeelte langs de bovenloop. Verderop, bij het naderen van de monding in de Merwede, wordt de bebouwing rond de oevers steeds dichter en zijn de stedelijke invloeden sterker voelbaar.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Thermen Holiday

afbeelding_19633
Thermen Holiday Schiedam

Ontdek de vele mogelijkheden om heerlijk te genieten van sauna, beauty, massage en wellness bij Thermen Holiday in Schiedam.

Thermen Holiday biedt u een heerlijke dag aan waarin alles draait om ontspanning, verwennerij en luxe. Ontspan in onze heerlijke sauna’s en baden, laat u verwennen met een van onze massages en beautybehandeling en geniet van hapjes en drankjes in ons restaurant.

Thermen Holiday

Faciliteiten

Thermen Holiday in Schiedam Bij Thermen Holiday in Schiedam kunt u genieten van elf bijzondere sauna’s. In elke sauna beleeft u een andere warmte en luchtvochtigheid. Hiernaast bezit Thermen Holiday een aantal unieke sauna’s zoals de bioscoopsauna en aquariumsauna.
Baden In Thermen Holiday vindt u verschillende baden waar u heerlijk in kunt ontspannen voor en na uw saunagang. Of u nu heerlijk binnen wilt zwemmen of juist heerlijk buiten wilt bubbelen.
Löyly De trouwe bezoekers van Thermen Holiday zijn er stapeldol op: de Löyly! Enkele keren per dag verrast Thermen Holiday in Schiedam haar gasten met een Fins Opgietritueel.

Reacties

Mireille zegt:

Gezellige sauna met mooie tuin en fantastische opgietingen.

Gepost op woensdag 21 augustus om 11.59 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"