Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Wandelende duinen

  duin en strandlandschap, ruime parkeergelegenheid, duin- en bollenstreek, anwb, zuid-holland, duingebied, zee, noordwijk, honden toegestaan, wandelroute

  Wie van variatie houdt, zit goed met deze wandeltocht. Bossen, stuifzand, doorkijkjes op akkers, met duindoorns begroeide hellingen en vergezichten tot aan de branding van de zee; de decors wisselen elkaar voortdurend af. U bent niet de enige die wandelt. Ook de duinen verplaatsen zich. Het nieuwe duinbeleid van Staatsbosbeheer laat het zand op bepaalde plaatsen weer volop stuiven. In het Hollands Duin leeft een grote verscheidenheid aan vogels, waaronder de havik, bosuil, houtsnip, torenvalk, roodborsttapuit en wielewaal. U volgt vrijwel overal een goed begaanbaar schelpenpad. En dat er zo nu en dan een klimmetje wacht, zal in een duinlandschap niemand verbazen!

  Meer informatie >>
  route
 • Brielse Meer-route

  rivieren en beekdalen, anwb, horeca, Maas, zuid-hollandse eilanden en dordrecht, zuid-holland, fietsroute, brielle, ruime parkeergelegenheid

  Het Brielse Meer ontstond door de aanleg van een dam (1951) in de Brielse Maas ter hoogte van Oostvoorne. Een deltawerk avant la lettre. Dankzij de dam bleef het noordelijk deel van Voorne-Putten gespaard bij de watersnoodramp van 1953. Nergens in Nederland staan industrie en recreatie zo oog in oog met elkaar als hier. Fietsers en watersporters zijn druk in de weer, terwijl op de achtergrond zeeschepen passeren en havenkra­nen draaien.

  Meer informatie >>
  route
 • Meer en Woude-route

  ruime parkeergelegenheid, zuid-holland, anwb, leiden, zoetermeer, zoeterwoude, weidegebied en akkerland, duin- en bollenstreek, poldergebied, horeca

  De routenaam laat zich eenvoudig verklaren. ‘Meer’ verwijst uiter­aard naar Zoetermeer. Ten noorden van Zoetermeer lag een groot ‘soetmeer’ dat in de 17e eeuw werd ingepolderd. ‘Woude’ verwijst naar Zoeterwoude. De kolonisten die deze streken in de middeleeuwen ontgonnen, moesten zich een weg banen door dicht moeraswoud. Vandaar het voor- of achtervoegsel woude in veel plaatsnamen. Het meer en het woud zijn voorgoed verdwenen, behalve dan in namen.

  Meer informatie >>
  route
 • Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer

  noord-holland, flevoland, zuid-holland, friesland, vakantiehuis, bed & breakfast, fietsarrangement, groningen, gelderland, overijssel, appartement, limburg, zeeland, drenthe, noord-brabant, fietsen, wandelen, weekendje weg, bijzonder overnachten, utrecht

  Sfeervol logeren in één van de vele gastvrije Pronkkamer Bed and Breakfasts. U vindt ze in het hele land in boerderijen, stadsvilla's, karakteristieke dorpspanden enzovoorts.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Brielle, Langs water, land en glas

  Maas, wandelroute, zuid-holland, zuid-hollandse eilanden en dordrecht, weidegebied en akkerland, horeca, poldergebied, anwb, rivieren en beekdalen, brielle, natuurgebied

  Vanuit het vestingstadje Brielle wandel je langs de Brielse Maas en door de middeleeuwse polders. De tocht gaat over dijken, langs dorpjes en door enkele natuurgebiedjes. Tussen de aardappelvelden, de graanakkers en de graslanden staan de kassen. En dan valt op hoeveel verschillende soorten kassen er eigenlijk zijn: foliekassen, hoge kassen, lage kassen en brede kassen; kassen met tomaten, met bloemen of speciaal bestemd voor druiven. In de moestuinen staan de kleine hobbykasjes van de hobbyboer en op het terrein van de professionele teler zijn de kassen soms uitgegroeid tot een compleet glazen dorp. Wandel mee langs water, land en glas.

  Meer informatie >>
  route
 • Duinpolderroute

  horeca, katwijk aan zee, anwb, duin- en bollenstreek, ruime parkeergelegenheid, duin en strandlandschap, weidegebied en akkerland, poldergebied, zuid-holland

  Duinen en polders zijn elkaars tegenpolen. Tussen Katwijk en Noordwijk bereiken de duintoppen een hoogte van soms 25 m. Landinwaarts liggen polders op of onder de zeespiegel. De duinen zijn onze Hollandse bergen met kale blanke toppen, duinstruweel en duinbos. De platte polders zijn strak verkavelde diepgroene biljartlakens gestoffeerd met koeien en schapen. In 2006 sloot Marinevliegkamp Valkenburg nabij Rijnsburg. Het terrein krijgt een nieuwe bestemming als woonwijk.

  Meer informatie >>
  route
 • Zevenhovenroute

  groene hart, buitenrecreatie, fietsroute, oostvoorne, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, poldergebied, zuid-holland, nieuwkoop, anwb

  ‘Zeven landschappenroute’ was ook een goede naam geweest voor deze route. Of: ‘De zeven levens van het Hollandse landschap’. Een staalkaart aan gebiedstypen trekt voorbij: plassen, droogmakerijen, veenweiden, rivieroevers, kassen en akkers. Allemaal het product van menselijk handelen. Moerassen werden drooggelegd. Moeizaam gewonnen land veranderde door veenwinning in water om later toch weer te worden drooggelegd, zoals de grote Polder Zevenhoven. Een fietstocht door de bewogen geschiedenis van het Groene Hart.

  Meer informatie >>
  route
 • Braassemermeerroute

  horeca, ruime parkeergelegenheid, duin- en bollenstreek, weidegebied en akkerland, anwb, meren en plassengebied, poldergebied, zuid-holland, woubrugge, fietsroute

  Ooit was vis vangen (zoals brasem) het enige dat mensen op de Braassemermeer deden. Nu ligt dat wel anders. Op zomerse dagen is het er vol surfers, zeilers, kanoërs en andere waterrecreanten. Langs de oevers zijn jachthavens, aanlegplaatsen en horeca gekomen. De route gaat door een afwisselend landschap van oude veenpolders, droogmakerijen, plassen en tuinbouwenclaves. De meeste boeren zijn melkveehouders, want het land is te drassig voor akkerbouw.

  Meer informatie >>
  route
 • De Betuwe

  de waarden en vijfheerenlanden, beesd, rivieren en beekdalen, de betuwe, ruime parkeergelegenheid, horeca, fietsroute, anwb, leerdam, weidegebied en akkerland, zuid-holland

  In april en mei is de Betuwe op z'n mooist. Als je geluk hebt, duurt de bloesemperiode vier weken maar er kan zomaar drie weken verschil zitten in de start, meldt <a href="http://www.bloesem.info">www.bloesem.info</a> Buiten het bloesemseizoen is de Betuwe overigens ook zeer de moeite waard. We starten in Leerdam en fietsen over de Diefdijk naar Culemborg en door naar Beusichem met zijn knusse dorpsplein. Hier dwingt de geur van warm appelgebak ons aan de rem te trekken voor een koffiestop. Een goede basis voor een dag vol bloesems en leuke dorpjes als Tricht en Hoenderik. Landgoed Mariënwaerdt in Beesd valt niet te missen. Er in een leuk terras. Met appelgebak.

  Meer informatie >>
  route
 • Wandelen in een Hollands schilderij

  weidegebied en akkerland, aarlanderveen, , ruime parkeergelegenheid, zuid-holland, rivieren en beekdalen, poldergebied, anwb, wandelroute, groene hart

  Het beroemde gedicht van Hendrik Marsman ‘Denkend aan Holland’ komt tijdens deze wandeltocht tot leven. De ‘breede rivieren’, de dorpen, de kerken en de laaghangende Hollandse luchten zijn alom vertegenwoordigd. Dat ‘de stem van het water’ een rol speelt, ziet u bij de molenviergang. Niet minder dan vier molens waren nodig om ook het diepste punt, de Put van Aarlanderveen, droog te malen. U volgt smalle paden dwars door de weilanden, over opstapjes en bruggetjes. Af en toe treft u een schaap op het pad.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Thermen Holiday

afbeelding_19633
Thermen Holiday Schiedam

Ontdek de vele mogelijkheden om heerlijk te genieten van sauna, beauty, massage en wellness bij Thermen Holiday in Schiedam.

Thermen Holiday biedt u een heerlijke dag aan waarin alles draait om ontspanning, verwennerij en luxe. Ontspan in onze heerlijke sauna’s en baden, laat u verwennen met een van onze massages en beautybehandeling en geniet van hapjes en drankjes in ons restaurant.

Thermen Holiday

Faciliteiten

Thermen Holiday in Schiedam Bij Thermen Holiday in Schiedam kunt u genieten van elf bijzondere sauna’s. In elke sauna beleeft u een andere warmte en luchtvochtigheid. Hiernaast bezit Thermen Holiday een aantal unieke sauna’s zoals de bioscoopsauna en aquariumsauna.
Baden In Thermen Holiday vindt u verschillende baden waar u heerlijk in kunt ontspannen voor en na uw saunagang. Of u nu heerlijk binnen wilt zwemmen of juist heerlijk buiten wilt bubbelen.
Löyly De trouwe bezoekers van Thermen Holiday zijn er stapeldol op: de Löyly! Enkele keren per dag verrast Thermen Holiday in Schiedam haar gasten met een Fins Opgietritueel.

Reacties

Mireille zegt:

Gezellige sauna met mooie tuin en fantastische opgietingen.

Gepost op woensdag 21 augustus om 11.59 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"