Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • SIntweekends in Plopsa Hasselt & Panne & Coevorden

  verjaardagspartijtje, halloween, groepsuitjes, schoolreisjes, bedrijfsuitjes, theater, binnenspeeltuin, kerstvakantie, herfstvakantie, speeltuin, pasen, kindvriendelijk, coevorden, indoor, evenementen, attractiepark, drenthe, kerstuitje

  Extra tip! Beleef de Sinterklaas-weekends in Plopsa Indoor Hasselt! Sinterklaas en zijn knechten passeren natuurlijk ook in Plopsa Indoor Hasselt. Het wordt zeker een groot feest met leuke liedjes, vele dansjes en een bezoekje aan Sinterklaas op zijn troon. Sint Weekends: za 21/22-28 november & za 5/6 december!

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Huis ten Wolde

  friesland, drenthe, wellness, hotel, fietsen, overijssel, fietsvakantie, aanbiedingen, wandelen, giethoorn, restaurant, weekendje weg

  Ontspannen, thuis voelen, uitrusten. In een bosrijke omgeving, aan de voet van de Woldberg ontvangen wij u graag voor een kort of een lang verblijf in ons gastenverblijf Huis ten Wolde.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Bijvoetpad

  horeca, heidelandschap, wandelroute, anwb, borger, ruime parkeergelegenheid, hondsrug en noordenveld, drenthe, weidegebied en akkerland, honden toegestaan, bos

  Deze wandeling voert door twee rustieke dorpen, Borger en Drouwen, en een grote variatie aan landschappen daartussen: zand en heide, akkers, weiden, een kanaal met bruggen en stuwen, bossen, vlak en golvend land en een stevige partij hunebedden. Helemaal aan het begin in Borger ligt het Hunebedcentrum, startpunt bij uitstek voor iedere hunebedfan. Even verder liggen vijf hunebedden in een ongerepte landschappelijke omgeving. Het traject langs het kanaal, voorbij Bronneger, is erg grassig en bij nat weer of veel dauw is waterdicht schoeisel nodig – of volg de verharde weg net ten westen van het kanaal.

  Meer informatie >>
  route
 • Vakantiecentrum Sonnevanck, Spier in Drenthe

  vakantiecentrum, weekje fietsen, drenthe, weekendje weg, fietsvakantie, camping, stacaravanverhuur, Dwingelderveld, bungalowpark, beilen, spier, wandelen, fietsen, weekje weg, groepsbungalow

  12 maanden per jaar kamperen, stacaravan huur en/of bungalows. Bungalows voor elk budget van 2persoons standaard tot de zeer luxe 12 persoons groepsbungalow (5 slaapkamers)

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Ruinen, Noordelijke wijnboeren

  heidelandschap, anwb, rivieren en beekdalen, drenthe, weidegebied en akkerland, meren en plassengebied, zuidenveld en zuidoosthoek, poldergebied, ruinen

  De wijndruif rukt op in noordelijke richting. Ook in Drenthe wordt al dapper geëxperimenteerd. Deze fraaie fietsroute tussen Ruinen en Havelte voert langs twee wijngaarden waar je enthousiast ontvangen wordt door de eigenaars. Weliswaar worden hier nog geen gerenommeerde ‘chateaus’ gebotteld, maar de eerste wijnen die er zijn gemaakt, zijn goed ontvangen in de wijnwereld. Behalve wijngaarden heeft deze tocht stukjes bos en heide in petto, maar ook weilanden, beekjes, gezellige dorpsbrinken, Drentse esgronden en uiteraard een paar hunebedden. Echt Drenthe dus.

  Meer informatie >>
  route
 • Drents-Friese Woud-route

  drenthe, horeca, diever, zuidenveld en zuidoosthoek, anwb, ruime parkeergelegenheid, heidelandschap, rivieren en beekdalen, fietsroute, poldergebied, meren en plassengebied, weidegebied en akkerland, bos

  Het ruim 6100 ha. grote Nationaal Park Drents-Friese Wold bestaat uit een bos- en heidegebied van bijzondere landschappelijke waarde. Het gebied tussen Diever, Vledder, Appelscha en Smilde is nu bosrijk, maar tot halverwege de 19e eeuw werd het gekenmerkt door uitgestrekte heidevelden. Bepalend voor de inrichting van het landschap rond Doldersum was de rol van de in 1818 opgerichte Maatschappij van Weldadigheid. Het doel van de Maatschappij was armen en verpauperden uit de steden een beter bestaan te geven door ze om te scholen tot boer.

  Meer informatie >>
  route
 • Stroomdalroute

  horeca, zeegse, bos, anwb, heidelandschap, poldergebied, ruime parkeergelegenheid, rivieren en beekdalen, drenthe, meren en plassengebied, hondsrug en noordenveld, weidegebied en akkerland

  Het stroomgebied van de Drentsche Aa bezit nog veel kenmerken van het oude esdorpenlandschap: brinkdorpen, essen, zandverstuivingen en vooral ook groenlanden in de beekdalen. Ten zuiden van Oudemolen stromen het Gastersche Diep en Taarlosche Diep samen verder als Drentsche Aa. Staatsbosbeheer beheert ca. 3800 ha van dit 30.000 ha grote stroomgebied als landschapsreservaat Stroomdallandschap Drentsche Aa. Op zo’n 40 km2 groeien wel 650 soorten hogere planten; dit botanische paradijs geeft een indruk van het rijke, gevarieerde beekdallandschap van rond 1900.

  Meer informatie >>
  route
 • Rolde, Bessen op het boerenland

  rivieren en beekdalen, hondsrug en noordenveld, weidegebied en akkerland, drenthe, bos, anwb, heidelandschap, horeca, rolde

  Op en top boerenland is het tussen Rolde en Grolloo. Er zijn niet alleen akkers met aardappelen en bieten, velden met graan en zonnebloemen, maar ook boomgaarden, weilanden met koeien en schapen, tuinplanten- en bessenkwekerijen. Daartussenin is voldoende ruimte voor fraaie heidevelden, stille bossen en natte beekdalen. In samenwerking met Vrienden van het Platteland en LTO Noord heeft een aantal boerenbedrijven een mooie fietsroute uitgezet die kan worden afgewisseld met een bezoekje aan een bessenkwekerij, een kaasboerderij, een ijsboerderij en een boerderijwinkel. Want een boerenlandroute in Drenthe is fietsen én proeven!

  Meer informatie >>
  route
 • Door de geschiedenis van Drenthe

  wandelroute, meren en plassengebied, anwb, zuidenveld en zuidoosthoek, weidegebied en akkerland, drenthe, havelte, ruime parkeergelegenheid, poldergebied, horeca, honden toegestaan

  Deze wandeling voert u door een authentiek stuk Drenthe. Wie waren onze voorouders en hoe leefden zij? Veel informatie over onze geschiedenis zit verborgen in de bodem van ons land. Rond Havelte, een van de oudste en oorspronkelijkste dorpjes van Drenthe, liggen ook veel monumenten uit het verre verleden boven de grond. Oudheidkundige vondsten als hunebedden en grafheuvels, terpen en ruïnes komt u hier overal tegen. Ze vertellen het verhaal van meer dan 12.000 jaar bewoning. Maar Drenthe zou Drenthe niet zijn zonder schaapskudden, herders en mooie natuur. U kunt er met volle teugen van genieten.

  Meer informatie >>
  route
 • Essenroute rond Diever

  diever, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, drenthe, zuidenveld en zuidoosthoek, heidelandschap, anwb

  Deze wandeling van Staatsbosbeheer voert grotendeels over verharde maar zeer verkeersluwe landwegen en volgt een ruime cirkel rond Diever. De route is daardoor ook geschikt voor buggy’s, rolstoelen en oudere wandelaars. Alleen in het laatste deel zit een stukje zandpad. Mocht het heel modderig zijn, dan is er een korte doorsteek terug naar de start via verharde wegen mogelijk door bij het begin van het zandpad rechtsaf te gaan. Rustige cultuurlandschappen met veel vee en prachtige boerderijen zorgen steeds voor prettig uitzicht, en af en toe is er een verrassing. De Essenroute van Staatsbosbeheer is gemarkeerd met paaltjes waarop een groen schildje met een  zwarte pijl is gemonteerd.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

't Anderhoes***** Anderen Drenthe

afbeelding_5892
Entree

’t Anderhoes te Anderen is een sfeervolle Drentse groepsaccommodatie voor een groep tot 32 personen. De accommodatie biedt u rust, privacy en alle comfort. Buiten is een groot terras met mooie tuin op het Zuiden met daarnaast een apart speelveld.
Anderen is een karakteristiek Drents esdorp, gelegen tussen de staatsbossen van Gieten en Anloo in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Het oude landschap biedt u prachtige wandel-, fiets- en ruiterroutes. In de omgeving zijn vele excursies mogelijk.

't Anderhoes***** Anderen Drenthe

 • Adres
  't Loeg 9
  9465 TL Anderen
 • Telefoon
  0592-241986
 • Fax
  0592-241415
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!

Faciliteiten

Locatie Aan de rand van het authentieke esdorp Anderen midden in het Nationaal Park "Drentse Aa"
Activiteiten Direkt vanuit Anderen zijn schitterende wandel- en fietsroutes. Veel mogelijkheden tot uitstapjes in de direkte omgeving. We sturen u graag uitgebreide informatie toe.
Eten & drinken. In 't Anderhoes kunt u kiezen voor verzorging of zelfverzorging. Kiest u voor zelfverzorging dan kunt u uw boodschappen laten bezorgen in 't Anderhoes. Er is een volledig ingerichte keuken met o.a. zespitsgasfornuis, oven, magnetron, afwasmachine etc.

Reacties

Jurian zegt:

dit is een mooi kampeerboederij ik wil heer wel slapen

Gepost op donderdag 23 mei om 15.51 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"