Wat maakt ons hotel zo anders dan andere? Wij bevinden ons in één van de mooiste, meest afwisselde streken van Nederland. Geweldige bossen, romantische riviertjes en niet te vergeten mooie plekjes als Giethoorn, De Weerribben, Oranjewoud en Oldeberkoop zijn allemaal bij ons in de buurt.
Meer informatie >>Hoogeveen oogt vrij jong en dat is het ook: hier geen stadsrechten in twaalfhonderdzoveel, geen vestingwerken uit de Tachtigjarige Oorlog, maar enigszins chaotisch opgezette buitenwijken en bedrijventerreinen, iets nettere woonwijken en een toch nog verrassend mooi centrum. In het hart van Hoogeveen trekt niet het grote geheel de aandacht, daarvoor is het er iets te rommelig, maar juist de rijkdom aan boeiende bouwkundige details en kunstwerken. Bij opvallend veel huizen van eind 19e begin 20e eeuw getroostten de bouwers zich allerlei inspanningen om ze mooi te maken, met rond de eeuwwisseling veel jugendstil, neoclassicisme, en neorenaissance, en later ook Delftse school, een reactie op de Amsterdamse.
Meer informatie >>Kamperen met tent, caravan of camper op een van de 132 Natuurkampeerterreinen: dat is genieten van een ongerepte natuurlijke omgeving met rust, ruimte en privacy in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Maar wél met goede voorzieningen!
Meer informatie >>In deze jachtige tijd is het prettig om u eens heerlijk te ontspannen. Ons Beauty Center biedt u hiervoor alle gelegenheid. In een sfeervolle, rustige omgeving maken vermoeidheid en spanningen plaats voor een energiek gevoel.
Meer informatie >>Centraal in deze route ligt het kleine esdorp Westdorp. Ten westen daarvan, aan de andere kant van een kanaal, ligt het hooggelegen Westdorperveld waar weidse akkers, rust en ruimte het uitzicht bepalen. De rechte lijnen in het landschap ten zuiden van Westdorp herinneren aan de veenontginningen. Verder doorkruist de route het toeristische dorp Borger en de bossen van Drouwen, Schoonlo en Odoorn. Een prachtig punt om de route te starten is de uitkijktoren Poolshoogte die tot boven de boomgrens reikt.
Meer informatie >>In de jaren 20 dreigde de Dwingelose Heide te worden ontgonnen. In 1930 kocht Vereniging Natuurmomumenten de eerste stukken heide en in 1941 werd het aangrenzende staatsnatuurreservaat Kraloër Heide opgekocht. Het geheel vormt met Boswachterij Dwingeloo het Nationaal Park Dwingelderveld. Door de uitgestrektheid en de afwisseling heeft de Dwingelose Heide – het grootste heideveld van Nederland – een zeer rijk planten-en dierenleven. Het hele gebied telt wel honderd vennen. Bijzonder zijn de in Nederland zeldzaam geworden zure en voedselarme vennen met een oeverbegroeiing van veenmossen, wollegras, veenpluis en veenbes.
Meer informatie >>Op een prachtige locatie aan de rand van het gezellige stadscentrum van Emmen en op loopafstand van Dierenpark Emmen, treft u het meest kleurrijke en vrolijke kunsthotel van Nederland aan.
Meer informatie >>Deze wandeling voert door twee rustieke dorpen, Borger en Drouwen, en een grote variatie aan landschappen daartussen: zand en heide, akkers, weiden, een kanaal met bruggen en stuwen, bossen, vlak en golvend land en een stevige partij hunebedden. Helemaal aan het begin in Borger ligt het Hunebedcentrum, startpunt bij uitstek voor iedere hunebedfan. Even verder liggen vijf hunebedden in een ongerepte landschappelijke omgeving. Het traject langs het kanaal, voorbij Bronneger, is erg grassig en bij nat weer of veel dauw is waterdicht schoeisel nodig – of volg de verharde weg net ten westen van het kanaal.
Meer informatie >>Deze route ontleent zijn naam aan de buurtschap Oud-Avereest, die ooit door Drentse boeren werd gesticht. Vanuit Drenthe gezien lag het dorpje aan de overkant van het riviertje De Reest. Vandaar de naam: Over-de-Reest ofwel Ave-reest. Het 37 km lange grensriviertje tussen Drenthe en Overijssel voerde vroeger het water af uit de veenmoerassen. In de winter trad het grillig meanderende riviertje regelmatig buiten zijn oevers. Nu het veen ontgonnen is, komt dat niet vaak meer voor.
Meer informatie >>Dit is een stevige wandeling door de ontginningsgebieden ten noorden van Hoogeveen, inclusief een paar stukken waar de mens zich koest heeft gehouden zoals de Boerenveense plassen. Ook daar lagen vroeger plaatselijk ontginningen, maar die zijn weer verwijderd. De route voert deels langs en drie maal over het riviertje het Oude Diep – rechtgetrokken maar toch mooi en plaatselijk al weer wat natuurlijker dankzij minder stringent waterbeheer. Waar de route door het dorp Stuifzand voert geeft route 16, die daar ook doorheen komt, aanvullende informatie. Op deze route is geen horeca, wel bij het eindpunt, in Hoogeveen.
Meer informatie >>