Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Avereestroute

  weidegebied en akkerland, dedemsvaart, anwb, ruime parkeergelegenheid, salland, vechtdal en twente, fietsroute, horeca, meren en plassengebied, poldergebied

  Deze route ontleent zijn naam aan de buurtschap Oud-Avereest, die ooit door Drentse boeren werd gesticht. Vanuit Drenthe gezien lag het dorpje aan de overkant van het riviertje De Reest. Vandaar de naam: Over-de-Reest ofwel Ave-reest. Het 37 km lange grensriviertje tussen Drenthe en Overijssel voerde vroe­ger het water af uit de veenmoe­rassen. In de winter trad het grillig meanderende riviertje regelmatig buiten zijn oevers. Nu het veen ontgonnen is, komt dat niet vaak meer voor.

  Meer informatie >>
  route
 • Noord-Sallandse Heuvelrug-route

  anwb, fietsen, heidelandschap, meren en plassengebied, , weidegebied en akkerland, nijverdal, bos

  Deze route laat een prachtige mengeling zien van boerenland en natuurgebied. Het land kan hier glooien en boerderijen half aan het zicht onttrekken. U beklimt de fl anken van de Sallandse Heuvelrug en de Luttenberg, al zijn ze bij lange na geen echte kuitenbijters. Het middengedeelte van de Sallandse Heuvelrug is een van de indrukwekkendste natuurgebieden van Overijssel. Vroeger was hier een uitgestrekt heidegebied, nu is er voornamelijk bos. Een kudde Schotse hooglanders houdt de overgebleven heide in stand. De N35 deelt de Sallandse Heuvelrug in tweeën. Alleen het gedeelte gelegen ten zuiden van deze drukke weg is benoemd tot Nationaal Park.

  Meer informatie >>
  route
 • Sprengenbergroute

  heidelandschap, anwb, fietsroute, horeca, bos, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, nijverdal, salland, vechtdal en twente

  Het middengedeelte van de Sal­landse Heuvelrug is een van de indrukwekkendste natuurgebieden van Overijssel. Doordat keileem geen water doorlaat, zijn op som­mige plaatsen ondergrondse water­bronnen aanwezig. Dat is onder meer het geval op de Sprengen­berg, die zijn naam aan deze bron­nen ontleent. Natuurmonument De Sprengenberg ligt op de westflank van de Sallandse Heuvelrug. Vroeger was hier een uitgestrekt heidegebied, nu is er voornamelijk bos. Een kudde Schotse hooglan­ders houdt de overgebleven heide in stand.

  Meer informatie >>
  route
 • Schipbeekroute

  rivieren en beekdalen, ruime parkeergelegenheid, meren en plassengebied, horeca, poldergebied, salland, vechtdal en twente, anwb, weidegebied en akkerland, markelo, fietsroute, heidelandschap, bos

  Deze route tussen Diepenheim (Overijssel) en Neede (Gelder­land) ligt aan weerszijden van de Schipbeek. Bij Diepenheim is het landschap kleinschalig met karak­teristieke Saksische boerderijen en landhuizen omringd door fraaie landgoederen zoals Westerflier, Warmelo, Diepenheim en Nijen­huis. Ook Neede is omringd door een kleinschalig landschap. Tussen Diepenheim en Neede lagen vroeger uitgestrekte, vochtige hei­develden. Dat gebied is nu vrijwel geheel ontgonnen en veranderd in een grootschalig landschap met moderne boerderijen en rechte we­gen. Bij Gelselaar is het landschap weer kleinschalig.

  Meer informatie >>
  route
 • Camping 't Veld , Thuis in het Vechtdal

  overijssel, rust en ruimte, chalet, rheeze, camping, zwembad, wandelen, kindvriendelijk, fietsen, kamperen, weekendje weg

  gemoedelijk kamperen op een 4 1/2 sterren camping in het prachtige Overijssels Vechtdal met veel voorzieningen voor het hele gezin.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Camping Jachthaven Roggebotsluis

  overdekt zwembad, kampen, kamperen, walibi, elburg, camping, dolfinarium, stacaravan, vissen, watersport, overijssel, weekendje weg

  Direct gelegen aan het Drontermeer. Met diverse watersportmogelijkheden, zandstrandjes en een aparte visvijver. Een schitterende vakantieplek voor het hele gezin, rustig gelegen in de directe omgeving van de oude Hanzestad Kampen, Elburg en Harderwijk.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Rust in het kwadraat

  ommen, weidegebied en akkerland, heidelandschap, anwb, bos

  Sommige vakantiegangers willen nooit meer ergens anders heen. Elk jaar komen ze terug naar dit oude stadje aan de Overijsselse Vecht. En geef ze eens ongelijk: watersporters kunnen hier hun hart ophalen en op mooie dagen is er geen stoel meer vrij op de terrassen aan het water. En toch blijft de sfeer in Ommen gemoedelijk. Deze wandeling ten zuiden van Ommen brengt u langs vennetjes, een ‘hoge’ berg met uitzichttoren en Saksische boerderijen, die verborgen liggen tussen de korenvelden. Terwijl de Ommense terrassen druk en bedrijvig zijn, ademen de vennetjes op uw tocht een oase van rust en schoonheid uit.

  Meer informatie >>
  route
 • Kuinderbosroute

  meren en plassengebied, fietsen, kuinre, heidelandschap, kop van overijssel, poldergebied, fietsroute, overijssel, anwb, bos, weidegebied en akkerland

  Het Kuinderbos ligt aan de rand van de Noordoostpolder. Deze polder viel droog tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bodem van het nieuwe land bleek niet overal geschikt te zijn voor landbouw. Op deze plekken plantte men dan bossen. In het Kuinderbos is grondverbetering uitgevoerd door diepploegen tot twee meter diepte, waarbij het aanwezige zand, keileem en veen werden vermengd met betere, maar dieper gelegen grondsoorten. Tussen 1947 en 1956 werden de bomen geplant.

  Meer informatie >>
  route
 • Camping de Noetselerberg

  familieweekend, wandelen, overijssel, overdekt zwembad, camping, nijverdal, groepsarrangement, fietsen, kindvriendelijk, weekendje weg

  Welkom op onze camping, geschikt voor gezinnen met kinderen t/m 15 jaar en 55 plussers! Door de ANWB beoordeeld met 5*****! En we zijn *ANWB Best Camping 2013*. Nieuw in 2014: Sona! De Sona is een interactief speeltoestel, speciaal ontworpen voor buiten. De grote oranje boog is een echte eyecatcher.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Melkveehouderij Het Wesselink

  boerderij, overijssel, vakantieboerderij, schalkhaar, boerenbed, weekendje weg

  Een prachtige boerderij uit het jaartal 1623, gelegen temidden het mooie Overijsselse landschap vlakbij de Sallandse Heuvelrug. Help een handje op de boerderij of ga erop uit in de omgeving en beleef het Boerenleven!

  Meer informatie >>
  overnachten

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Keverevents.nl De specialist in classic rally's

Kever Cabrio rally: het uitje waarbij het dak er helemaal af gaat

afbeelding_14655
uitje met een klassieke boer zoekt vrouw busje

Stap in een Kever cabrio of klassiek VW busje en herbeleef het gevoel van de jaren 70. Het typische geluid van een luchtgekoelde kever cabrio. U navigeert tijdens onze autorally door een landelijke omgeving in één van onze 40 authentieke oldtimers. U maakt gebruik van verschillende uitdagende navigatietechnieken afkomstig uit de rallywereld. Uw rit door het prachtige landschap leidt u langs interessante bezienswaardigheden en staan u leuke teamuitdagingen te wachten.

Keverevents.nl De specialist in classic rally's

 • Adres
  C. Voorberghstraat 110
  7558 WL Hengelo
 • Telefoon
  +31748526777
 • Fax
  +3184 737 62 13
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!
 • Socialmedia

Faciliteiten

Keverrally Op het programma staat een belevingstoertocht door het pittoreske Nederlandse landschap met zijn kleine landelijke weggetjes en interessante bezienswaardigheden. De toertocht laat nostalgische tijden weer herleven.
Bedrijfsuitje op elke gewenste lokatie Uniek, exclusief en bovenal verrassend bedrijfsuitje of familiefeest. Elke route voert door het prachtige Nederlandse landschap over ludieke landwegen en langs interessante bezienswaardigheden.

Reacties

Chiel Wester zegt:

Wij hebben afgelopen weekend met 14 personen de classic kever rally gedaan. Geweldige leuke auto’s en een goede organisatie hebben ons een geweldige middag opgeleverd.

Echt een aanrader als je liefhebber bent van oude auto’s!

Gepost op maandag 12 maart om 23.05 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"