Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Van orchidee tot zeearend

  poldergebied, groningen, lauwersoog, wandelroute, honden toegestaan, ruime parkeergelegenheid, anwb, weidegebied en akkerland

  Zeg ‘Lauwersmeer’ en de ogen van natuurliefhebbers gaan twinkelen. Hier, op de grens van Groningen en Friesland, kun je talloze vogels spotten: ganzen, lepelaars, flamingo’s en zelfs de zeearend. Onder protest van natuurliefhebbers werd in 1969 de Lauwerszee met een dijk van de Waddenzee afgesloten. Er verdween een stukje zee, maar er kwam ook weer nieuwe natuur voor in de plaats: het Lauwersmeer. In 2003 kreeg het de status van nationaal park. Het gebied is beroemd om de talloze vogelsoorten. Er grazen runderen en paarden en er groeien orchideeën. Vergeet de verrekijker niet, de kans is groot dat u wild en vogels tegenkomt.

  Meer informatie >>
  route
 • Grootslagroute

  west-friesland en wieringermeer, bos, fietsroute, , ruime parkeergelegenheid, enkhuizen, poldergebied, meren en plassengebied, anwb, horeca, heidelandschap, noord-holland, weidegebied en akkerland

  Deze route voert door de ge­schiedenis van West-Friesland. Vanuit Enkhuizen, havenstad uit de gouden eeuw, fietst u rondom Polder het Grootslag. De vroegere vaarpolders – honderden eilandjes omgeven door sloten en vaarten – werden tijdens herverkaveling opgeofferd aan de moderne ak­kerbouw. U fietst langs bloemkool-en tulpenvelden, door aangeplant bos en langs natuurreservaten met restanten van de oude vaarpolder. Een prachtig fietspad over de West­friese Omringdijk brengt u langs natuurontwikkelingsgebieden naar Enkhuizen.

  Meer informatie >>
  route
 • Bungalow-Watersportpark De Pharshoeke

  strand, vakantie meren, vakantie friesland, heeg, bungalowpark, bootverhuur, friese meren, watersport, friesland, watersportvakantie, weekendje weg

  In het hart van het Friese merengebied ligt "Watersportpark De Pharshoeke" ideaal gelegen op een schiereiland in het Heegermeer. Hier vindt de watersporter alles wat hij zoekt, want voor zeilers, surfers, zwemmers of vissers is dit gebied rijk aan mogelijkheden.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Buitenpost, Van kruiden en stinsenplanten

  meren en plassengebied, weidegebied en akkerland, poldergebied, friese wouden, anwb, friesland, veenwouden

  Buitenpost; het klinkt ver weg en dat is het voor veel mensen ook. Toch is een bezoek aan Noord-Friesland echt de moeite van het reizen waard. Vanuit Veenwouden gaat het langs brede vaarten en dichte hagen die het landschap verrassend intiem maken. Met onderweg een vleugje historie zoals een terpkerkje, een echte klokkenstoel en eeuwenoude stinsenplanten. Pluk zelf wat fruit of een bloemetje bij Fruitkwekerij Frytsjam en probeer eens een heerlijke jam zonder suiker. Maar houd wel tijd over voor Botanische Tuin De Kruidhof, waar een duizelingwekkende hoeveelheid kruiden en planten je opwacht.

  Meer informatie >>
  route
 • Frentsjerteradielpaad

  weidegebied en akkerland, noordelijk friesland, franeker, anwb, meren en plassengebied, friesland, poldergebied

  Bierumen. Het is de naam van de streek waarin de dorpen Sexbie­rum, Pietersbierum en Oosterbie­rum liggen. Zij maakten deel uit van de voormalige gemeente Bar­radeel, die in 1984 is opgegaan in Franekeradeel. De jonge, kalkrijke zeeklei leent zich goed voor de akkerbouw en in het bijzonder voor de teelt van pootaardappelen en bloembollen. Net als elders in het noorden en westen van Friesland stonden hier vroeger verschillende staten (landhuizen voor streekbe­woners met aanzien). Sommige zijn ontstaan uit een steenhuis of stins, een verdedigbaar, uit steen gebouwd huis. Vanaf de 16e eeuw ontwikkelden deze stinsen zich tot staten, en de meesten zijn al weer afgebroken. Tijdens deze tocht zal blijken dat er soms nog iets van de oude glorie is overgebleven.

  Meer informatie >>
  route
 • Westskoatterpaad

  ruime parkeergelegenheid, anwb, heerenveen, bos, friese meren en ijsselmeerkust, friesland, horeca, fietsroute, heidelandschap

  Deze route loopt door het weste­lijke deel van de in 1934 opgeheven gemeente Schoterland (Fries: Skoat­terlân). Sinds de gemeentelijke her­indeling is Heerenveen niet langer over drie verschillende gemeenten verdeeld. Aan de oostkant, op de ho­gere gronden, strekten zich vroeger enorme hoogvenen uit; aan de west­kant van het dorp zetten deze zich als laagvenen voort. Voor de exploi­tatie van het veen was Heerenveen ideaal gelegen. Alle venen zijn nu vergraven en hebben plaatsgemaakt voor een geheel ander landschap met bossen en landgoederen.

  Meer informatie >>
  route
 • Binneninn Buitenuit

  familieweekend, vriendinnenweekend, weekendje weg, hottub, appartement, waddeneilanden, groepsuitjes, bed & breakfast, groepsaccommodatie, vriendenweekend, friesland

  Grote B&B appartementen voor max 21 personen met keuken en een tuin met hottub voor wellness. In het prachtige Waddengebied boven Elfsteden stad Dokkum.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Kiewiet's Hoeve Groepsaccommodaties

  boerengolf, schoolreisjes, fietsen wandelen, ameland, strand, friesland, kust, nes, waddeneilanden, groepsaccommodatie, boerderij, bos, weekendje weg

  Kiewiet's Hoeve Groepsaccommodaties is gevestigd aan de rand van het dorp Nes te Ameland, op steenworp afstand van het bos. De accommodaties bevinden zich op 15 minuten loopafstand van het strand, 15 minuten vanaf de veerboot en slechts 5 minuten vanaf het centrum van het dorp Nes.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Ljou- en Jorwertpaad

  friesland, fietsroute, fietsen, noordelijk friesland, anwb, poldergebied, weidegebied en akkerland, leeuwarden

  De polders ten zuidwesten van Ljouwert (Leeuwarden) en Jorwert (Jorwerd) bieden alles wat fietsen in Friesland zo aantrekkelijk maakt: een stil fietspad langs een kanaal, een groep huizen rond een kerkje op een terp, weilanden vol koeien en kieviten, een doodlopend dijkje naar een molen, een ophaalbrug over een oude trekvaart met daarnaast een net zo oude bruine kroeg. De buurtschappen heten Huns of Baard, de jongens Ids, de meisjes Frouk. Kortom, Friesland in een notendop

  Meer informatie >>
  route
 • Vee- & Schapenhouderij Hoeve Waterschap

  friesland, boerenbed, vakantieboerderij, boerderij, echtenerbrug, weekendje weg

  Midden in het weidse Friese landschap ligt de oude stolpboerderij De Veenpolder Van Echten. De bijzondere en inspirerende omgeving maken uw verblijf veelzijdig u kunt namelijk wandelen, fietsen, vissen en nog veel meer.

  Meer informatie >>
  overnachten

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Landal - Esonstad

afbeelding_5807

Een vakantiepark met woningen gebouwd in Oudfriese stijl, gelegen in het vestingstadje, of moderne terpwoningen op een schiereiland. Dat is uw vakantiedecor als u kiest voor Landal Esonstad, op de grens van Nationaal Park Lauwersmeer in Anjum, met eigen jachthaven en open vaarverbinding met het Lauwersmeer. Ideaal voor watersporters. Hier geniet u van een waterrijk landschap vol terpen en dijken waar u ongestoord kunt wandelen. En vergeet niet één van de waddeneilanden te bezoeken.

Landal - Esonstad

 • Adres
  Oostmahorn 29B
  9133 DT Anjum
 • Telefoon
  0519-32 95 55
 • Fax
  0519-32 95 54
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!

Reacties

Marlene zegt:

een prachtig park. Heerlijk rustig juist omdat er geen ‘parc-plaza’ aanwezig is! Veel mooie dorpen en steden in de buurt. Wij gaan a.s. vrijdag weer!

Gepost op woensdag 1 september om 08.47 uur

Jolanda zegt:

Ben hier het afgelopen weekend geweest en het is echt heel erg leuk hier! Het ziet er prachtig uit, en een mooie omgeving.

Gepost op maandag 25 mei om 10.54 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"