Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Dierenpark Emmen, mooiste dierentuin van Nederland

  dierentuin, natuur, familiedaguitje, dierenpark, emmen, bedrijfsuitjes, kindvriendelijk, excursie, drenthe, kinderfeestje, schoolreisjes, groepsuitjes, verjaardagspartijtje

  In Dierenpark Emmen leven de dieren in natuurlijke kuddes en in een natuurgetrouwe leefomgeving zonder tralies. Fijn voor de dieren én voor onze gasten, want zo komt de natuur echt dichtbij. Fijn voor de dieren én voor onze gasten. Je ziet, hoort en voelt het!

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Hunzeroute

  poldergebied, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, heidelandschap, gasselte, fietsroute, drenthe, hondsrug en noordenveld, meren en plassengebied, ruime parkeergelegenheid, anwb, bos, horeca

  Ogenschijnlijk heeft een veenkoloni­aal gebied nauwelijks landschappe­lijk schoon of een rijke historie. Maar juist de tocht door het Hunzedal, van de Hondsrug tot Stadskanaal, is een ontdekkingsreis. De route begint op de zandige Hondsrug met bossen, stuifzanden en eeuwenoude dorpen. Daarna volgt het vlakke Hunzedal waar beken stromen door een jong landschap. Verste punt is het Groningse Stadskanaal dat aan het gelijknamige kanaal ligt. Zo pas­seert deze route ruim zeven eeuwen verveningsgeschiedenis.

  Meer informatie >>
  route
 • Rondje Meppen

  ruime parkeergelegenheid, anwb, horeca, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, meppen, drenthe, bos, zuidenveld en zuidoosthoek, heidelandschap

  Meppen is een gaaf brinkdorp, met los gearrangeerde Saksische boerderijen en veel loofbomen, zoals het hoort. De omgeving bestond uit zandgrond met heidevelden voor de schapen, al veranderde die hei door overbegrazing en plaggesteken in stuifzand. Herbebossing maakte daar de Mepperdennen van. De Marsstroom bood mooie hooilanden aan de oevers. En uiteraard waren er essen. Deze wandeling voert langs boerderijen rond de brinken van Meppen en Aalden, over essen, langs hooilanden, over vastgelegd stuifzand en over een restant hei, met als bonus de molen van Aalden.

  Meer informatie >>
  route
 • 10-Dorpenroute (noord)

  drenthe, , heidelandschap, weidegebied en akkerland, poldergebied, hoogeveen, zuidenveld en zuidoosthoek, stad en park, bos, meren en plassengebied, anwb

  De 10-Dorpenroute doorkruist de hele gemeente Hoogeveen, die bestaat uit de stad Hoogeveen en tien daaromheen liggende dorpen. Vanwege de lengte is deze route opgesplitst in een noordelijk en een zuidelijk deel. De noordelijke route doet onder meer Fluitenberg, Pesse, Stuifzand, Tiendeveen en Nieuweroord aan. Sommige van deze dorpen zijn oeroud, ander zijn ontstaan bij de ontginning van veengebieden vanaf de 17e eeuw. Ook Hoogeveen was ooit een nietige veenkolonie, maar is uiteindelijk uitgegroeid tot een van de belang­rijkste steden van Drenthe.

  Meer informatie >>
  route
 • Sleenerzandroute

  ruime parkeergelegenheid, drenthe, anwb, heidelandschap, poldergebied, orvelte, horeca, zuidenveld en zuidoosthoek, bos, weidegebied en akkerland, meren en plassengebied

  Het landschap in het hart van Drenthe kent volop variatie. Bos, eeuwenoud boerenland, jonge ontginningen en een kanaal, deze route komt er allemaal langs. Naamgever is het Sleenerzand, een gemengd bos met naald- en loofbomen aan de rand van Schoonoord. Het sluit aan op het Orvelterveld, dat deel uitmaakt van het historische landschap rond Museumdorp Orvelte. Het dorp zelf toont een Drentse boerengemeenschap anno 1900. Daartegenover staat Witteveen, het jongste dorp van Drenthe, dat toch zijn eigen charme heeft.

  Meer informatie >>
  route
 • Rond Orvelte

  weidegebied en akkerland, zuidenveld en zuidoosthoek, anwb, bos, poldergebied, drenthe, orvelte, meren en plassengebied, heidelandschap

  Orvelte is een begrip voor iedereen die van Drenthe houdt, of van de 19e eeuw, of beide. Het dorp was van nature al mooi, het bleef tot in de jaren zestig grotendeels zoals het in de 19e eeuw oogde, en het werd in 1967 tot beschermd dorpsgezicht verklaard. Vanaf toen is hard gewerkt om datgene wat toch verloren was gegaan te herstellen. De acht boerderijen die er nog stonden werden gerestaureerd en de negen verdwenen exemplaren werden vervangen door gedemonteerde en herbouwde boerderijen van elders. Het resultaat is schitterend, bezwaar is hooguit dat het hier op hoogtijdagen vol kan zijn. De akkers en weiden rond het dorp worden grotendeels bewerkt met technieken van toen, zoals echte paardenkrachten om de ploegen te trekken.

  Meer informatie >>
  route
 • Melkveehouderij de Lange Weide

  boerderij, dwingeloo, drenthe, boerenbed, vakantieboerderij, weekendje weg

  De boerderij van familie Van den Brandhof ligt naast het prachtige grote Nationale Park Dwingelderveld. De overweldigend mooie Drentse natuur zal uw verblijf alleen maar verheerlijken.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Buitencentrum Boomkroonpad

  groepsarrangement, drouwen, groepsuitjes, kinderfeestjes, drenthe, outdoor, natuur, aanbiedingen

  Het Boomkroonpad, daar gaat het bos voor u leven! Wandel als een eekhoorn door de kronen van het bos, een unieke natuurervaring!

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Outdoor International

  paintballen, teambuilding, personeelsuitjes, bedrijfsuitjes, indoorpaintball, vrijgezellenfeest, outdoor, dagje weg, groepsuitjes, leeuwarden, friesland, groningen, drenthe

  Outdoor International verzorgt allerlei spannende, leuke sportieve groepsuitjes voor bedrijven, families, vrijgezellenparties en andere groepen. Het kan zowel binnen (paintball) als buiten. In Groningen, Friesland en Drenthe. Maar ook kunnen we de activiteiten opbouwen op een plek die u wilt.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Drents-Friese Wold

  drenthe, wandelroute, poldergebied, diever, weidegebied en akkerland, anwb, zuidenveld en zuidoosthoek, meren en plassengebied

  Op de Brink in het Drentse Dorp Diever wachten de elfenkoningin en de ezel uit Shakespeares Midzomernachtsdroom u op. Ze staan hier dankzij Toeneelvereniging Diever. In 1946 gaf zij haar eerste voorstelling: Midzomernachtsdroom. Sindsdien is het Drentse dorp onlosmakelijk verbonden met Shakespeare. De jaarlijkse voorstellingen in het openluchttheater zijn nog steeds een daverend succes. Combineer een voorstelling met deze afwisselende wandeling en u bent er echt een dag helemaal uit. Vanuit Diever wandelt u langs hunebedden, over heidevelden en door dichtbegroeide bossen. In het jaar 2000 is dit uitgestrekte gebied uitgeroepen tot Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dat zegt genoeg.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Drenthe Hotel - Odoorn

afbeelding_6722
hotel

Hotel Odoorn ligt in een bosrijke omgeving. Het pand is in 2007 herbouwd in de oorspronkelijke stijl: een echte Drentse boerderij met een rieten dak. De omgeving wordt gekenmerkt door typische Drentse landschappen met schilderachtige dorpjes, zandverstuivingen, bos en heide. Op ongeveer 9 kilometer afstand bevindt zich het mooiste dierenpark van europa. In hotel Odoorn vind u restaurant kaatje waar u een prima diner kunt gebruiken.

Drenthe Hotel - Odoorn

 • Adres
  Hoofdstraat 40
  7873 TB Odoorn
 • Telefoon
  0591-220075
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!

Reacties

Pietersen zegt:

geweldig mooie en het eten zeer goed

Gepost op zaterdag 7 november om 15.41 uur

Paul zegt:

Mooi ingericht hotel, hotel is splinternieuw. Schitterende omgeving voor een wandel of fietstocht. Wat ons betreft een aanrader!

Gepost op dinsdag 5 mei om 07.08 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"