Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • 132 Natuurkampeerterreinen in Nederland

  limburg, noord-brabant, drenthe, kindvriendelijk, natuur, zuid-holland, zeeland, friesland, kamperen, groningen, flevoland, noord-holland, weekendje weg, camping, overijssel, gelderland

  Kamperen met tent, caravan of camper op een van de 132 Natuurkampeerterreinen: dat is genieten van een ongerepte natuurlijke omgeving met rust, ruimte en privacy in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Maar wél met goede voorzieningen!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • De Markestee

  weerribben, weekjeweg, groepsarrangement, groepsaccommodatie, blesdijke, fietsarrangement, friesland, weekendjeweg, boerderij, overijssel, weekendje weg

  De Markestee is een luxe 5-sterren groepsaccommodatie in een mooi verbouwde rietgedekte boerderij op een prachtig terrein van ruim 1 ha. met een eigen verwarmd buiten zwembad!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Westskoatterpaad

  ruime parkeergelegenheid, bos, heerenveen, friesland, heidelandschap, friese meren en ijsselmeerkust, horeca, anwb, fietsroute

  Deze route loopt door het weste­lijke deel van de in 1934 opgeheven gemeente Schoterland (Fries: Skoat­terlân). Sinds de gemeentelijke her­indeling is Heerenveen niet langer over drie verschillende gemeenten verdeeld. Aan de oostkant, op de ho­gere gronden, strekten zich vroeger enorme hoogvenen uit; aan de west­kant van het dorp zetten deze zich als laagvenen voort. Voor de exploi­tatie van het veen was Heerenveen ideaal gelegen. Alle venen zijn nu vergraven en hebben plaatsgemaakt voor een geheel ander landschap met bossen en landgoederen.

  Meer informatie >>
  route
 • Aqua Zoo Friesland - een spetterend avontuur!

  schoolreisjes, leeuwarden, kindvriendelijk, groepsuitjes, verjaardagspartijtje, vergaderen, trouwen, dierenpark, dierentuin, friesland

  De waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo's, dwergotters, ocelotten en véél meer!

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • mijnWellnessBungalow.nl

  villa, weekje weg, appartement, friesland, zuid-holland, bungalowpark, sauna & beauty, weekendje weg

  Ontspannen, genieten en tot rust komen in onze luxe wellness-bungalows, dat is wat wij u bieden. De uitrusting van onze wellness-bungalows varieert van infraroodsauna’s, Finse (gezins)sauna al dan niet gecombineerd met lichttherapie, infraroodstralers, zonnebank of zonnehemel tot aan luxe regendouches en badkamersanitair en zelfs bungalows met een aparte relaxruimte en een buitenspa!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Brekken Yachtcharter Lemmer

  lemmer, motorbootverhuur, yachtcharter, botenverhuur, friesland, verhuurbedrijf, vaarvakantie, watersport, weekendje weg

  De charterhaven van yachtcharter de Brekken ligt centraal tussen het Friese en Overijsselse merengebied en het IJsselmeer. Wie de wateren van Friesland of Noordwest Overijssel met een boot wil verkennen, kan bij Yachtcharter de Brekken een luxe motorjacht, verschillend in afmeting, uitrusting en prijsklasse huren.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Vee- & Schapenhouderij Hoeve Waterschap

  boerenbed, boerderij, echtenerbrug, vakantieboerderij, friesland, weekendje weg

  Midden in het weidse Friese landschap ligt de oude stolpboerderij De Veenpolder Van Echten. De bijzondere en inspirerende omgeving maken uw verblijf veelzijdig u kunt namelijk wandelen, fietsen, vissen en nog veel meer.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Frentsjerteradielpaad

  noordelijk friesland, franeker, poldergebied, friesland, anwb, weidegebied en akkerland, meren en plassengebied

  Bierumen. Het is de naam van de streek waarin de dorpen Sexbie­rum, Pietersbierum en Oosterbie­rum liggen. Zij maakten deel uit van de voormalige gemeente Bar­radeel, die in 1984 is opgegaan in Franekeradeel. De jonge, kalkrijke zeeklei leent zich goed voor de akkerbouw en in het bijzonder voor de teelt van pootaardappelen en bloembollen. Net als elders in het noorden en westen van Friesland stonden hier vroeger verschillende staten (landhuizen voor streekbe­woners met aanzien). Sommige zijn ontstaan uit een steenhuis of stins, een verdedigbaar, uit steen gebouwd huis. Vanaf de 16e eeuw ontwikkelden deze stinsen zich tot staten, en de meesten zijn al weer afgebroken. Tijdens deze tocht zal blijken dat er soms nog iets van de oude glorie is overgebleven.

  Meer informatie >>
  route
 • Greidhoekroute

  weidegebied en akkerland, anwb, friesland, poldergebied, friese meren en ijsselmeerkust, sneek, meren en plassengebied

  Het middenwesten van Friesland tot de lijn Leeuwarden - Sneek wordt ook wel de Greidhoek genoemd, wat grashoek betekent. Toen dit gebied nog niet bedijkt was, overstroomden de kwelders hier alleen bij hoge vloed. Alleen de fijnste kleideeltjes bezonken, waardoor een taaie kleibodem ontstond waarop alleen gras wilde groeien. Deze streek is het centrum van de Friese veefokkerij en melkveehouderij. De melkveehouderij had invloed op de bouwwijze van de boerderijen: na 1750 werd onder het woonhuis vaak een melkkelder gebouwd. Karakteristiek zijn ook de vele minidorpjes zonder nieuwbouwwijken. Ze zijn prachtig om te zien, maar de meeste voorzieningen zijn verdwenen.

  Meer informatie >>
  route
 • Noard-Westergoapaad

  friese meren en ijsselmeerkust, weidegebied en akkerland, anwb, bolsward, poldergebied, meren en plassengebied, friesland

  De voormalige Middelzee deelde het Friese land in tweeën. Het zoute water omarmde een zompig gebied ten westen daarvan, Westergoa met voormalige zeehaven Bolsward als hoofdstad. Goa verwijst naar de middeleeuwse bestuurseenheid Gouw. Westergoa werd, in tegenstelling tot Eastergoa, permanent door de zee bedreigd. Met het dichtslibben van de Middelzee en het omdijken van deze vruchtbare klei kwam ca. 1100 na Chr. hieraan een einde. Het gebied wordt gekenmerkt door verspreid gelegen boerderijen en grillig verlopende dijken, vaarten en sloten.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Bed & Breakfast Helianthus Zathe

afbeelding_6499
B&B Helianthus Zathe

Genieten!!! dat kan bij Bed&Breakfast Helianthus Zathe. Logeren in het voorhuis van een eeuwen oude Zathe. Luxe gastenkamers en een uitgebreid streekontbijt. Helianthus Zathe is een plek om er even helemaal uit te zijn, een gastvrij adres om u even terug te trekken uit de dagelijkse beslommeringen. Geniet van de prachtige kamers en locatie, de groene omgeving, de ezels, varkentjes en andere boerderijdieren.
Twee overnachtingen op basis van twee personen voor 140 euro. Incl. ontbijt en koffie en thee.

Bed & Breakfast Helianthus Zathe

Faciliteiten

Locatie Landelijk aan de rand van het gemoedelijke dorpje Drachtstercompagnie. Nabij de friese meren en op een steenworp afstand van de bossen van Bakkeveen en Beetsterzwaag. De steden Groningen en Leeuwarden in 25 min. bereikbaar.
Eten en Dinken Bij het ontbijt worden diverse streekproducten geserveerd. Heerlijke biologische kazen van de boer verderop en ambachtelijk gemaakte jam van de Frambozenboerderij. Wanneer u ergens lekker wilt eten kunnen we u diverse goede restaurants aanraden.
Aktiviteiten In de omgeving kunt u goed fietsen en wandelen. Aanrader is het Blote Voetenpad in Opende. Fietsen kunt u bij ons huren, wandel en fietskaarten zijn aanwezig. Verder kunt u in de omgeving een boot of kano huren om de friese wateren te verkennen.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"