Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Het Kleine Paradijs

  rust en ruimte, bijzonder overnachten, pipowagen, boomhut, tipi, weekje weg, groepsaccommodatie, retraite, friesland, workshop, platteland, , yurt, schoolreisjes, bezinning, bruidssuite, blokhutten, bed & breakfast, weekendje weg

  Mooie, verborgen vakantieplek in Friesland voor rustzoekers, natuurliefhebbers en mensen die houden van authentieke overnachtingsmogelijkheden.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Binneninn Buitenuit

  waddeneilanden, bed & breakfast, groepsaccommodatie, vriendenweekend, hottub, appartement, groepsuitjes, vriendinnenweekend, familieweekend, friesland, weekendje weg

  Grote B&B appartementen voor max 21 personen met keuken en een tuin met hottub voor wellness. In het prachtige Waddengebied boven Elfsteden stad Dokkum.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Bonifatiuspaad

  anwb, horeca, weidegebied en akkerland, friesland, dokkum, fietsroute, ruime parkeergelegenheid, noordelijk friesland, poldergebied, meren en plassengebied

  Dokkum is onlosmakelijk verbonden met de missionaris Bonifatius, die veel germanen in het Frankische rijk tot het christendom bekeerde en in 754 bij Dokkum werd vermoord. Na zijn dood werd hij heilig verklaard. In het stadje wordt uitgebreid ingegaan op deze geschiedenis. Het beeld op de Bonifatiusroute wordt verder bepaald door terpen en dijken, maar ook door groen grasland, grazend vee en fraaie boerderijen. Dit land is veroverd op de zee; al ver vóór onze jaartelling waagden de eerste bewoners zich in dit gebied. De weidse vlakten van de wadden en het Lauwersmeer zijn bovendien een eldorado voor natuurminnaars.

  Meer informatie >>
  route
 • Stad van de handelscompagnieën

  west-friesland en wieringermeer, hoorn, stad en park, anwb, noord-holland-noord

  Hoorn is de jongste van de drie West-Friese steden. De andere twee zijn Enkhuizen en Medemblik. Hoorn verwierf pas in 1357 stadsrechten. Al vrij spoedig ontwikkelde het zich tot de belangrijkste stad van West-Friesland.

  Meer informatie >>
  route
 • Dorp tussen de Veenplassen

  ruime parkeergelegenheid, eernewoude, friese wouden, wandelroute, anwb, honden toegestaan, friesland, weidegebied en akkerland, meren en plassengebied, , poldergebied

  Blauwgraslanden, rietvelden, hooilanden bezaaid met dotterbloemen, meer dan honderd soorten broedvogels en ruim vierhonderd soorten planten. Dat vindt u allemaal rond het Friese plaatsje Earnewâld, in het Nationaal Park De Alde Feanen. De plassen rond Earnewâld zijn ontstaan door het afgraven van veen voor de turfwinning. Sommige plassen zijn later ingepolderd, zoals de Jan Durks Polder. In de niet ingepolderde gebieden ontstonden moerassen en waterlanden met een rijke flora en fauna. Vergeet de verrekijker niet, want u komt langs twee vogelkijkhutten. Bewaar deze route voor een mooie zomerse dag, want ’s winters is de pont Hin en Wer uit de vaart.

  Meer informatie >>
  route
 • Yachtcharter Turfskip

  groepsuitjes, dagjeweg, yachtcharter, varen, watersport, weekje weg, weekendje weg, vaarvakantie, motorbootverhuur, friesland, watersportvakantie, familieweekend, echtenerbrug, actief

  Varen is een leuk idee voor uw vakantie. Genieten van de vrijheid op het water en de fraaie natuur. Lekker luieren op uw schip of juist aktief bezig zijn met varen, surfen, vissen of zwemmen. Het kan allemaal met onze modern uitgeruste en van alle comfort voorziene motorkruisers.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Zeedijkenroute

  friesland, poldergebied, noordelijk friesland, harlingen, horeca, weidegebied en akkerland, anwb, meren en plassengebied, fietsroute, ruime parkeergelegenheid

  Op deze route zijn zeedijken – of resten daarvan – te zien uit verschillende fasen van de Friese geschiedenis: eerst de Pingjumer Gulden Halsband uit de tijd dat de dijk ten zuiden van Harlingen een flinke omweg moest maken rondom een zee-inham. Vanaf Makkum volgt de route de vroegere Zuiderzeedijk, sinds 1932 de IJsselmeerdijk. Ten noorden van de Afsluitdijk gaat het verder over de lijn waar land en zee elkaar nog steeds raken. In tegenstelling tot Makkum profiteert Harlingen nog steeds van zijn ligging aan zee.

  Meer informatie >>
  route
 • Einde van de wereld

  friesland, ruime parkeergelegenheid, anwb, horeca, makkum, poldergebied, honden toegestaan, wandelroute, friese meren en ijsselmeerkust, meren en plassengebied

  In het uiterste noordwesten van Friesland, vlak tegen het IJsselmeer, ligt Makkum. Ooit voerden de vissers hier onafgebroken haring, paling, ansjovis en schol aan. Nu herinneren alleen het Waaggebouw, de fraaie koopmanshuizen en de Koninklijke Tichelaar aan de vroegere bedrijvigheid. Vanuit Makkum waait u lekker uit over de dijk. Piaam lijkt het einde van de wereld. Vanuit de vogelkijkhut kijkt u uit op de eenzame rietvelden van de Kooiwaard en Zuidwaard. In het voorjaar kleuren ze geel van de dotterbloemen, later volgen duizenden orchideeën. Terug in Makkum kunt u de tocht afsluiten met een bezoek aan de oudste aardewerkfabriek van Nederland.

  Meer informatie >>
  route
 • De Markestee

  weekjeweg, overijssel, groepsaccommodatie, boerderij, blesdijke, groepsarrangement, weekendjeweg, fietsarrangement, friesland, weerribben, weekendje weg

  De Markestee is een luxe 5-sterren groepsaccommodatie in een mooi verbouwde rietgedekte boerderij op een prachtig terrein van ruim 1 ha. met een eigen verwarmd buiten zwembad!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Noard-Westergoapaad

  bolsward, weidegebied en akkerland, friesland, poldergebied, meren en plassengebied, anwb, friese meren en ijsselmeerkust

  De voormalige Middelzee deelde het Friese land in tweeën. Het zoute water omarmde een zompig gebied ten westen daarvan, Westergoa met voormalige zeehaven Bolsward als hoofdstad. Goa verwijst naar de middeleeuwse bestuurseenheid Gouw. Westergoa werd, in tegenstelling tot Eastergoa, permanent door de zee bedreigd. Met het dichtslibben van de Middelzee en het omdijken van deze vruchtbare klei kwam ca. 1100 na Chr. hieraan een einde. Het gebied wordt gekenmerkt door verspreid gelegen boerderijen en grillig verlopende dijken, vaarten en sloten.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Bed & Breakfast Helianthus Zathe

afbeelding_6499
B&B Helianthus Zathe

Genieten!!! dat kan bij Bed&Breakfast Helianthus Zathe. Logeren in het voorhuis van een eeuwen oude Zathe. Luxe gastenkamers en een uitgebreid streekontbijt. Helianthus Zathe is een plek om er even helemaal uit te zijn, een gastvrij adres om u even terug te trekken uit de dagelijkse beslommeringen. Geniet van de prachtige kamers en locatie, de groene omgeving, de ezels, varkentjes en andere boerderijdieren.
Twee overnachtingen op basis van twee personen voor 140 euro. Incl. ontbijt en koffie en thee.

Bed & Breakfast Helianthus Zathe

Faciliteiten

Locatie Landelijk aan de rand van het gemoedelijke dorpje Drachtstercompagnie. Nabij de friese meren en op een steenworp afstand van de bossen van Bakkeveen en Beetsterzwaag. De steden Groningen en Leeuwarden in 25 min. bereikbaar.
Eten en Dinken Bij het ontbijt worden diverse streekproducten geserveerd. Heerlijke biologische kazen van de boer verderop en ambachtelijk gemaakte jam van de Frambozenboerderij. Wanneer u ergens lekker wilt eten kunnen we u diverse goede restaurants aanraden.
Aktiviteiten In de omgeving kunt u goed fietsen en wandelen. Aanrader is het Blote Voetenpad in Opende. Fietsen kunt u bij ons huren, wandel en fietskaarten zijn aanwezig. Verder kunt u in de omgeving een boot of kano huren om de friese wateren te verkennen.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"