Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Ruinen, Noordelijke wijnboeren

  zuidenveld en zuidoosthoek, poldergebied, anwb, heidelandschap, rivieren en beekdalen, weidegebied en akkerland, ruinen, meren en plassengebied, drenthe

  De wijndruif rukt op in noordelijke richting. Ook in Drenthe wordt al dapper geëxperimenteerd. Deze fraaie fietsroute tussen Ruinen en Havelte voert langs twee wijngaarden waar je enthousiast ontvangen wordt door de eigenaars. Weliswaar worden hier nog geen gerenommeerde ‘chateaus’ gebotteld, maar de eerste wijnen die er zijn gemaakt, zijn goed ontvangen in de wijnwereld. Behalve wijngaarden heeft deze tocht stukjes bos en heide in petto, maar ook weilanden, beekjes, gezellige dorpsbrinken, Drentse esgronden en uiteraard een paar hunebedden. Echt Drenthe dus.

  Meer informatie >>
  route
 • Hotel Café Restaurant Hegen

  familieweekend, weekendje weg, groepsarrangement, aanbiedingen, feesten & partijen, hotel, vergaderlocatie, bruiloft, wezup, familiehotel, drenthe, zaalhuur

  In het Drentse dorpje Wezup vind u het mooie veelzijdige hotel café restaurant Hegen. Het hotel beschikt over een eigentijdse maar toch klassieke stijl waar u de rust en ruimte van Drenthe terug vindt. Koffie op het terras, uitslapen in de vernieuwde kamers of een feestje in één van de zalen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Bruingoudroute

  weidegebied en akkerland, horeca, meren en plassengebied, drenthe, anwb, zuidenveld en zuidoosthoek, bos, fietsroute, heidelandschap, ruime parkeergelegenheid, schoonebeek, poldergebied

  Het landschap rond Schoonebeek is getekend door de winning van ver­schillende natuurlijke bronnen. Turf was het ‘bruine goud’. Tussen 1850 en 1992 werd hoogveen op systema­tische wijze ontgonnen. Een andere natuurlijke bron was aardolie, het ‘zwarte goud’. In de jaren 50 werd hier bijna een kwart van de Nederlandse oliebehoefte gedekt. In 1996 werd de winning gestaakt wegens non-renda­biliteit. Door onder lage druk stoom te injecteren en te verdunnen met water, verwacht de NAM vanaf 2010 zeker 25 jaar ruim honderd miljoen vaten olie te winnen.

  Meer informatie >>
  route
 • Essenroute rond Diever

  heidelandschap, diever, drenthe, anwb, zuidenveld en zuidoosthoek, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen

  Deze wandeling van Staatsbosbeheer voert grotendeels over verharde maar zeer verkeersluwe landwegen en volgt een ruime cirkel rond Diever. De route is daardoor ook geschikt voor buggy’s, rolstoelen en oudere wandelaars. Alleen in het laatste deel zit een stukje zandpad. Mocht het heel modderig zijn, dan is er een korte doorsteek terug naar de start via verharde wegen mogelijk door bij het begin van het zandpad rechtsaf te gaan. Rustige cultuurlandschappen met veel vee en prachtige boerderijen zorgen steeds voor prettig uitzicht, en af en toe is er een verrassing. De Essenroute van Staatsbosbeheer is gemarkeerd met paaltjes waarop een groen schildje met een  zwarte pijl is gemonteerd.

  Meer informatie >>
  route
 • Drouwenroute

  anwb, hondsrug en noordenveld, drenthe, weidegebied en akkerland, bos, heidelandschap, meren en plassengebied, poldergebied, gasselternijveen

  Deze route combineert de hooggelegen Hondsrug en de laaggelegen veengebieden aan de voet daarvan. De hoogteverschillen zorgen onderweg voor verrassende doorkijkjes en een paar lichte klimmetjes. Hunebedden en een grafheuvel zijn restanten van prehistorische bewoners. Hun opvolgers lieten vanaf de middeleeuwen sporen na in de vorm van stuifzand, bos, veendorpen, kanalen en een spoorlijn. De route is genoemd naar het dorp Drouwen, dat zijn naam ook leende aan het satellietdorp Drouwenerveen en het natuurgebied Drouwenerzand.

  Meer informatie >>
  route
 • Drents-Friese Wold

  diever, drenthe, zuidenveld en zuidoosthoek, poldergebied, wandelroute, meren en plassengebied, weidegebied en akkerland, anwb

  Op de Brink in het Drentse Dorp Diever wachten de elfenkoningin en de ezel uit Shakespeares Midzomernachtsdroom u op. Ze staan hier dankzij Toeneelvereniging Diever. In 1946 gaf zij haar eerste voorstelling: Midzomernachtsdroom. Sindsdien is het Drentse dorp onlosmakelijk verbonden met Shakespeare. De jaarlijkse voorstellingen in het openluchttheater zijn nog steeds een daverend succes. Combineer een voorstelling met deze afwisselende wandeling en u bent er echt een dag helemaal uit. Vanuit Diever wandelt u langs hunebedden, over heidevelden en door dichtbegroeide bossen. In het jaar 2000 is dit uitgestrekte gebied uitgeroepen tot Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dat zegt genoeg.

  Meer informatie >>
  route
 • Bungalowpark Ermerzand

  Hondsrug, bungalowpark, wandelen, erm, bos, weekendje weg, weekje weg, fietsen, drenthe

  Ontspanning en inspanning zijn beide te vinden op het rustieke Bungalowpark- en Recreatiepark ERMERZAND in de Zuid/Oost-hoek van Drenthe.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Rondje Zuidlaren

  weidegebied en akkerland, heidelandschap, bos, drenthe, hondsrug en noordenveld, zuidlaren, anwb

  Zuidlaren heeft zeven brinken, sommige bronnen spreken van tien, maar het zal een niet-Zuidlarenaar vaak onduidelijk zijn waar een brink eindigt en een gemeentelijk of ander park begint. Veel van die parken zijn gedrapeerd rond de gebouwen van het psychiatrische ziekenhuis Dennenoord en het nabijgelegen Noordersanatorium. Centraal in Zuidlaren is de brink onmiskenbaar, en ja, het blijken er zelfs twee als je goed kijkt. Eén vol bomen waar al meer dan 800 jaar een (paarden)markt wordt gehouden, en één rond de kerk met iets minder bomen maar wel met veel statige architectuur rondom. Alles dankzij generaties rijke Groningers die hun stad ontvluchtten.

  Meer informatie >>
  route
 • Ooievaars in het Reestdal

  drenthe, zuidenveld en zuidoosthoek, bos, de wijk, rivieren en beekdalen, anwb, weidegebied en akkerland, heidelandschap

  Aan de oevers van de Reest, in het uiterste zuidwesten van Drenthe, ligt een echt hoevelandschap. Het bestaat uit kleine essen, weitjes, bossen en bosjes, heideveldjes en moerasjes. Her en der staan enkele rietgedekte boerderijen. Zo’n beekgebonden hoevelandschap vindt u nergens anders in ons land. Het is aangelegd door de mens, pas in de late middeleeuwen. Voor die tijd waagde niemand hier een stap te zetten in de uitgestrekte en gevaarlijke veenmoerassen. Laat u onderweg verrassen door de prachtige 19e-eeuwse landhuizen en de bijzondere planten en vogels. Vooral de ooievaar zal u niet ontgaan: bijna uitgestorven, maar nu weer volop aanwezig.

  Meer informatie >>
  route
 • Groenuit.nu

  groepsarrangement, drenthe, bedrijfsuitje, dieverbrug, groepsuitje, familieuitje, dagje weg
  Meer informatie >>
  dagjeweg

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Bungalowpark en Beautyinstituut Het Nolderwoud

het hart.....Het Nolderwoud "

afbeelding_7337
Ontspanning

Kom genieten in ons Beauty en Kuurinstituut Het Nolderwoud! In het mooie Drentse land kunt u even ontsnappen aan de drukte van alledag. We bieden een ruime keus aan arrangementen en behandelingen. Ook hebben we diverse sauna faciliteiten in ons beautyinstituut. Als u wat langer wilt blijven dan kunt u overnachten in één van onze hotelbungalows. Bij ons staat aandacht, ontspanning en schoonheid centraal, u gaat als herboren weer naar huis! Meer info? Mail naar: info@beautynolderwoud.nl.

Bungalowpark en Beautyinstituut Het Nolderwoud

 • Adres
  Ommerweg 59
  7921 TB Zuidwolde
 • Telefoon
  0528-373882
 • Fax
  0528-371155
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!

Faciliteiten

Sauna Badkleding is verplicht, tenzij de sauna privé wordt afgehuurd
Hotelbungalow Heerlijk overnachten, genieten van de prachtige omgeving
Workshops/ Opleiding Opmaakcursus, Huidverzorging, Beroepsopleiding Visagie
Afhuren Het gehele beautyinstituut kan worden afgehuurd voor feesten en bijeenkomsten
Lunchroom Diverse lunch- en buffet mogelijkheden

Reacties

Inge de Graaf zegt:

Wat een heerlijke dag hebben wij gehad bij jullie ! Echt voor herhaling vatbaar.
Het kleinschalige,het knusse en de persoonlijke aandacht SUPER !!
Tot volgend jaar !
Groetjes
Inge en Ans

Gepost op zaterdag 3 april om 18.01 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"