Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Essenroute rond Diever

  diever, drenthe, heidelandschap, weidegebied en akkerland, zuidenveld en zuidoosthoek, anwb, rivieren en beekdalen

  Deze wandeling van Staatsbosbeheer voert grotendeels over verharde maar zeer verkeersluwe landwegen en volgt een ruime cirkel rond Diever. De route is daardoor ook geschikt voor buggy’s, rolstoelen en oudere wandelaars. Alleen in het laatste deel zit een stukje zandpad. Mocht het heel modderig zijn, dan is er een korte doorsteek terug naar de start via verharde wegen mogelijk door bij het begin van het zandpad rechtsaf te gaan. Rustige cultuurlandschappen met veel vee en prachtige boerderijen zorgen steeds voor prettig uitzicht, en af en toe is er een verrassing. De Essenroute van Staatsbosbeheer is gemarkeerd met paaltjes waarop een groen schildje met een  zwarte pijl is gemonteerd.

  Meer informatie >>
  route
 • Oude Diep-route

  zuidenveld en zuidoosthoek, bos, anwb, wandelroute, wandelen, drenthe, weidegebied en akkerland, heidelandschap, hoogeveen

  Dit is een stevige wandeling door de ontginningsgebieden ten noorden van Hoogeveen, inclusief een paar stukken waar de mens zich koest heeft gehouden zoals de Boerenveense plassen. Ook daar lagen vroeger plaatselijk ontginningen, maar die zijn weer verwijderd. De route voert deels langs en drie maal over het riviertje het Oude Diep – rechtgetrokken maar toch mooi en plaatselijk al weer wat natuurlijker dankzij minder stringent waterbeheer. Waar de route door het dorp Stuifzand voert geeft route 16, die daar ook doorheen komt, aanvullende informatie. Op deze route is geen horeca, wel bij het eindpunt, in Hoogeveen.

  Meer informatie >>
  route
 • Sauna- en beautycentrum de Bron

  skincare, sauna, gezondheid en wellness, tynaarloo, schoonheidssalon, aanbieding, beauty arrangement, beautycenter, sauna & beauty, drenthe

  Sauna de Bron is schitterend gelegen aan het Noord-Willems kanaal, precies tussen Groningen en Drenthe. Uw saunarondje afwisselen met een heerlijke losse beautybehandeling, ontspannende massage, reinigende pakking of een uitgebreid arrangement. Het kan allemaal! Alles staat hier in het teken van rust, ontspanning en natuur.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • SterGroep groepsaccommodaties

  vakantiehuis, zeeland, groepsaccommodatie, noord-brabant, drenthe, groningen, friesland, overijssel, familieweekend, gelderland, limburg, weekendje weg

  25 4 en 5 sterren* toplocaties

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Westerbork-Zwiggelteroute

  horeca, bos, honden toegestaan, anwb, zuidenveld en zuidoosthoek, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, westerbork, rivieren en beekdalen, heidelandschap, drenthe

  Deze route toont een aantrekkelijke afwisseling van cultuurlandschappen. Een waterstroom, een stukje hei, een bos, een brink, essen, oude boerderijen, open trajecten en paden die prachtig zijn afgezoomd door bomen in de berm – op deze wandeling komt het allemaal langs. Aan het begin en het eind wacht Westerbork met een grote hoeveelheid gezellige horeca rond de oude Brink, en zelfs een museum. Hoogtepunt vormt de prachtige verzameling gave boerderijen in het centrum van het vroegmiddeleeuwse esdorp Zwiggelte. Idee voor een warme dag: het openluchtzwembad waar de route op het eind langs gaat.

  Meer informatie >>
  route
 • Arnicaroute (west)

  ruime parkeergelegenheid, drenthe, rivieren en beekdalen, zuidenveld en zuidoosthoek, wijster, anwb, weidegebied en akkerland, poldergebied, meren en plassengebied, heidelandschap, horeca, bos

  Het westelijke deel van de Arnica­route gaat door het gevarieerde landschap ten noorden van Hooge­veen. Hoogtepunt, ook letterlijk, is een voormalige afvalberg van de VAM. Aan de voet kronkelt de beek het Oude Diep, die ook elders langs de route opduikt. De route dankt zijn naam aan het tamelijk zeldzame plantje wolverlei of valkruid (Latijn: arnica). Het bloeit in de zomer met gele bloemen in bermen en op veenachtige heidevelden.

  Meer informatie >>
  route
 • Door het dal van de Reest

  wandelroute, balkbrug, weidegebied en akkerland, anwb, noord-holland-zuid, honden toegestaan, poldergebied, ruime parkeergelegenheid, salland, vechtdal en twente

  Hij gaat naar de schans’ was een gezegde dat niet veel goeds betekende. Het gaf aan dat je verbannen was naar de strafkolonie Ommerschans. Een naargeestig oord dat in 1818 gebouwd werd op de fundamenten van Fort Ommerschans vlak bij Balkbrug. Nu gaan we naar Balkbrug voor een wandeling door het Reestdal, het bosrijke veengebied op de grens van Overijssel en Drenthe. Een kleinschalig en afwisselend landschap met bossen, oude gehuchten, heidevelden, oeverlanden met dotterbloemen en weiden met ratelaars. En natuurlijk de Reest, de beek die zich volgens een oud gedicht als een grootvorstin door het landschap beweegt.

  Meer informatie >>
  route
 • Ooievaars in het Reestdal

  weidegebied en akkerland, heidelandschap, zuidenveld en zuidoosthoek, de wijk, rivieren en beekdalen, bos, drenthe, anwb

  Aan de oevers van de Reest, in het uiterste zuidwesten van Drenthe, ligt een echt hoevelandschap. Het bestaat uit kleine essen, weitjes, bossen en bosjes, heideveldjes en moerasjes. Her en der staan enkele rietgedekte boerderijen. Zo’n beekgebonden hoevelandschap vindt u nergens anders in ons land. Het is aangelegd door de mens, pas in de late middeleeuwen. Voor die tijd waagde niemand hier een stap te zetten in de uitgestrekte en gevaarlijke veenmoerassen. Laat u onderweg verrassen door de prachtige 19e-eeuwse landhuizen en de bijzondere planten en vogels. Vooral de ooievaar zal u niet ontgaan: bijna uitgestorven, maar nu weer volop aanwezig.

  Meer informatie >>
  route
 • Bijvoetpad

  hondsrug en noordenveld, drenthe, horeca, weidegebied en akkerland, heidelandschap, wandelroute, ruime parkeergelegenheid, bos, borger, honden toegestaan, anwb

  Deze wandeling voert door twee rustieke dorpen, Borger en Drouwen, en een grote variatie aan landschappen daartussen: zand en heide, akkers, weiden, een kanaal met bruggen en stuwen, bossen, vlak en golvend land en een stevige partij hunebedden. Helemaal aan het begin in Borger ligt het Hunebedcentrum, startpunt bij uitstek voor iedere hunebedfan. Even verder liggen vijf hunebedden in een ongerepte landschappelijke omgeving. Het traject langs het kanaal, voorbij Bronneger, is erg grassig en bij nat weer of veel dauw is waterdicht schoeisel nodig – of volg de verharde weg net ten westen van het kanaal.

  Meer informatie >>
  route
 • Orvelterroute

  anwb, ruime parkeergelegenheid, zuidenveld en zuidoosthoek, drenthe, horeca, weidegebied en akkerland, fietsroute, westerbork, rivieren en beekdalen

  Ruilverkaveling maakte een einde aan het oude landbouwsysteem met verspreid liggende en vaak te kleine percelen, een slechte afwatering, onvoldoende ontsluiting door landbouwwegen en problemen met het gebruik van machines. Dit leidde overal in Drenthe tot drastische veranderingen in het landschap. Alleen Orvelte werd als ‘monument van landelijke bouwkunst’ uitgezon­derd van het ruilverkavelingsplan. Behalve door het modern ingerichte landschap voert deze route langs veel karakteristieke elementen van het Drentse esdorp.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Huis ten Wolde

afbeelding_19277
Terras

Wat past bij u? Daar gaat het ons om. Omdat geen gast hetzelfde is en iedereen op een andere manier ontspant. De één door inspanning. De ander door ontspanning.

Overnachten in het midden van de ‘driehoek’ Drentse hei, Friese meren en het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ontspannen, thuis voelen, uitrusten. In een bosrijke omgeving, aan de voet van de Woldberg ontvangen wij u graag voor een kort of een lang verblijf in ons gastenverblijf Huis ten Wolde.

Huis ten Wolde

Faciliteiten

Huisdieren In verband met allergieën zijn huisdieren niet toegestaan in Huis ten Wolde.
Wellness Wij bieden diverse behandelingen aan met het merk Maria Galland en Fresh Minerals.
Activiteiten Wilt u een uitstapje maken in de omgeving? Een leuke tip nodig voor een gehele daginvulling? Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

Reacties

U4fifa.com zegt:

I’ll fix it!
u4fifa.com http://www.oobgolf.com/forums/viewtopic.php?p=40069&14650e8770c5036b9a002b2de85a9d39#40069

Gepost op maandag 18 juli om 07.03 uur

Cheap Rs Gold zegt:

Take my word for it.
cheap RS Gold http://www.letusbeon.com/blogs/58915/122183/why-runescapegold2007

Gepost op dinsdag 24 mei om 23.53 uur

Bns Gold zegt:

You always know the right thing to say.
BNS gold http://myslam.net/en/post/15995

Gepost op zaterdag 21 mei om 22.50 uur

Fam. Keyser zegt:

Heerlijk ontspannen hier, mooie omgeving.

Gepost op dinsdag 4 mei om 10.58 uur

W.rison zegt:

13 en 14 april hebben wij een kort verblijf gehad in Huis ten Wolde via hotelkamerveiling.
Wij hebben daar zeer van genoten. Vriendelijk personeel die geheel voor je klaarstaat.
Het eten, menu van de dag, was perfect en heerlijk van smaak. De kamer, standaard, was mooi en schoon met heel goede bedden en ruime douche/was gelegenheid.
Kortom, een bezoek waard met een goede prijverhouding. En het aanrijpad…..is geen probleem even het gas eraf. Ideaal om de fiets mee te nemen om de omgeving te verkennen.

Gepost op woensdag 14 april om 20.51 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"