Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Woldenroute

  ruinerwold, rivieren en beekdalen, ruime parkeergelegenheid, zuidenveld en zuidoosthoek, drenthe, anwb, bos, heidelandschap, horeca, weidegebied en akkerland

  Het Drentse esdorpenlandschap is uniek in Nederland en het is altijd plezierig om er te fietsen. De esdorpen Ruinen en Ansen horen bij de gemeente De Wolden. Eromheen liggen de hooggelegen bouwlanden. Deze essen werden vroeger gezamenlijk bewerkt door de boeren uit het dorp. De lage beekdalen werden gebruikt als gras-en hooiland. Bij de esdorpen ligt altijd een heidegebied, waar vroeger de schapen liepen. Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van Europa. U vindt er vele vennetjes en moerassige gronden met bijzondere planten en dieren. De schapen zijn inmiddels terug. U ziet ze op de velden of in de schaapskooi Dwingelderveld bij het bezoekerscentrum.

  Meer informatie >>
  route
 • Stroomdalroute

  anwb, drenthe, ruime parkeergelegenheid, horeca, zeegse, meren en plassengebied, bos, weidegebied en akkerland, heidelandschap, poldergebied, rivieren en beekdalen, hondsrug en noordenveld

  Het stroomgebied van de Drentsche Aa bezit nog veel kenmerken van het oude esdorpenlandschap: brinkdorpen, essen, zandverstuivingen en vooral ook groenlanden in de beekdalen. Ten zuiden van Oudemolen stromen het Gastersche Diep en Taarlosche Diep samen verder als Drentsche Aa. Staatsbosbeheer beheert ca. 3800 ha van dit 30.000 ha grote stroomgebied als landschapsreservaat Stroomdallandschap Drentsche Aa. Op zo’n 40 km2 groeien wel 650 soorten hogere planten; dit botanische paradijs geeft een indruk van het rijke, gevarieerde beekdallandschap van rond 1900.

  Meer informatie >>
  route
 • Groenuit.nu

  bedrijfsuitje, familieuitje, dieverbrug, dagje weg, groepsarrangement, groepsuitje, drenthe
  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Dierenpark Emmen, mooiste dierentuin van Nederland

  emmen, kinderfeestje, excursie, groepsuitjes, familiedaguitje, natuur, verjaardagspartijtje, kindvriendelijk, drenthe, dierenpark, schoolreisjes, bedrijfsuitjes, dierentuin

  In Dierenpark Emmen leven de dieren in natuurlijke kuddes en in een natuurgetrouwe leefomgeving zonder tralies. Fijn voor de dieren én voor onze gasten, want zo komt de natuur echt dichtbij. Fijn voor de dieren én voor onze gasten. Je ziet, hoort en voelt het!

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Trommelslagerroute

  honden toegestaan, drenthe, stad en park, horeca, zuidenveld en zuidoosthoek, ruime parkeergelegenheid, hoogeveen, anwb, wandelroute

  Hoogeveen oogt vrij jong en dat is het ook: hier geen stadsrechten in twaalfhonderdzoveel, geen vestingwerken uit de Tachtigjarige Oorlog, maar enigszins chaotisch opgezette buitenwijken en bedrijventerreinen, iets nettere woonwijken en een toch nog verrassend mooi centrum. In het hart van Hoogeveen trekt niet het grote geheel de aandacht, daarvoor is het er iets te rommelig, maar juist de rijkdom aan boeiende bouwkundige details en kunstwerken. Bij opvallend veel huizen van eind 19e begin 20e eeuw getroostten de bouwers zich allerlei inspanningen om ze mooi te maken, met rond de eeuwwisseling veel jugendstil, neoclassicisme, en neorenaissance, en later ook Delftse school, een reactie op de Amsterdamse.

  Meer informatie >>
  route
 • Hondsrugroute

  fietsroute, bos, rivieren en beekdalen, drenthe, borger, weidegebied en akkerland, anwb, ruime parkeergelegenheid, heidelandschap, hondsrug en noordenveld, horeca

  De route loopt over een deel van de Hondsrug. Vroeger waarschijnlijk Hunzerug, naar de rivier de Hunze. De Hondsrug strekt zich uit over zo’n zeventig kilometer tussen Emmen en Groningen. Het is de meest prominente rug van verschillende parallel lopende, langgerekte ruggen. Of deze zijn ontstaan als gevolg van aardverschuivingen of door het opstuwen van landijs is niet duidelijk. De keien van de hunebedden zijn ook in een strenge ijstijd ons land binnengebracht. Gletsjers kwamen uit Scandinavië en sleepten ze met zich mee. Toen het warmer werd en het ijs smolt, bleven de rotsblokken op het land achter.

  Meer informatie >>
  route
 • Sleenerzandroute

  zuidenveld en zuidoosthoek, orvelte, meren en plassengebied, bos, heidelandschap, poldergebied, weidegebied en akkerland, anwb, drenthe, horeca, ruime parkeergelegenheid

  Het landschap in het hart van Drenthe kent volop variatie. Bos, eeuwenoud boerenland, jonge ontginningen en een kanaal, deze route komt er allemaal langs. Naamgever is het Sleenerzand, een gemengd bos met naald- en loofbomen aan de rand van Schoonoord. Het sluit aan op het Orvelterveld, dat deel uitmaakt van het historische landschap rond Museumdorp Orvelte. Het dorp zelf toont een Drentse boerengemeenschap anno 1900. Daartegenover staat Witteveen, het jongste dorp van Drenthe, dat toch zijn eigen charme heeft.

  Meer informatie >>
  route
 • Buitencentrum Boomkroonpad

  drenthe, aanbiedingen, groepsarrangement, outdoor, natuur, kinderfeestjes, groepsuitjes, drouwen

  Het Boomkroonpad, daar gaat het bos voor u leven! Wandel als een eekhoorn door de kronen van het bos, een unieke natuurervaring!

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Ellertsveldroute

  fietsroute, weidegebied en akkerland, anwb, bos, ruime parkeergelegenheid, rivieren en beekdalen, heidelandschap, zuidenveld en zuidoosthoek, drenthe, horeca, emmen

  Het Ellertsveld is een uitgestrekt heideveld. Rond 1850 was Zuidoost-Drenthe nog een van de weinige niet verveende gebieden in ons land: 25.000 ha moeras lag onaangeroerd. In de loop van de 20e eeuw werd het ontgonnen. In 1854 werd het Ellertsveld ontsloten door de aanleg van het Oranjekanaal. Veel arme mensen vestigden zich daarna in het venige heidegebied. Schoonoord is op deze wijze als ontginningskolonie ontstaan. Dankzij de veenderijen begon Emmen in de jaren twintig en dertig te groeien en als gevolg van de industrialisatie na de oorlog maakte het opnieuw een spectaculaire groei door: van dorp tot ‘stad’. De kerktoren van de oude dingspelhoofdplaats Sleen was vroeger een baken voor passerende reizigers, maar aanplant van productiebos heeft de toren aan het oog onttrokken.

  Meer informatie >>
  route
 • Emmelkamproute

  anwb, drenthe, zuidenveld en zuidoosthoek, meren en plassengebied, poldergebied, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, schoonebeek

  Vanuit de vesting Coevorden voert de route over een zandrug in oostelijke richting. Ten noorden strekte zich het onafzienbare moeras uit; ten zuiden van de rug ligt het beekdal van het Schoonebekerdiep. Bij Oud-Schoonebeek duikt de zandrug onder en buigt de route naar het zuiden af. Dwars door de natte landen van het Schoonebekerdiep en de Vecht komt u uiteindelijk op de historische handelsroute Stavoren – Bentheim – Keulen. Hieraan ontleende de vesting Coevorden zijn bestaansrecht.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Huis ten Wolde

afbeelding_19277
Terras

Wat past bij u? Daar gaat het ons om. Omdat geen gast hetzelfde is en iedereen op een andere manier ontspant. De één door inspanning. De ander door ontspanning.

Overnachten in het midden van de ‘driehoek’ Drentse hei, Friese meren en het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ontspannen, thuis voelen, uitrusten. In een bosrijke omgeving, aan de voet van de Woldberg ontvangen wij u graag voor een kort of een lang verblijf in ons gastenverblijf Huis ten Wolde.

Huis ten Wolde

Faciliteiten

Huisdieren In verband met allergieën zijn huisdieren niet toegestaan in Huis ten Wolde.
Wellness Wij bieden diverse behandelingen aan met het merk Maria Galland en Fresh Minerals.
Activiteiten Wilt u een uitstapje maken in de omgeving? Een leuke tip nodig voor een gehele daginvulling? Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

Reacties

U4fifa.com zegt:

I’ll fix it!
u4fifa.com http://www.oobgolf.com/forums/viewtopic.php?p=40069&14650e8770c5036b9a002b2de85a9d39#40069

Gepost op maandag 18 juli om 07.03 uur

Cheap Rs Gold zegt:

Take my word for it.
cheap RS Gold http://www.letusbeon.com/blogs/58915/122183/why-runescapegold2007

Gepost op dinsdag 24 mei om 23.53 uur

Bns Gold zegt:

You always know the right thing to say.
BNS gold http://myslam.net/en/post/15995

Gepost op zaterdag 21 mei om 22.50 uur

Fam. Keyser zegt:

Heerlijk ontspannen hier, mooie omgeving.

Gepost op dinsdag 4 mei om 10.58 uur

W.rison zegt:

13 en 14 april hebben wij een kort verblijf gehad in Huis ten Wolde via hotelkamerveiling.
Wij hebben daar zeer van genoten. Vriendelijk personeel die geheel voor je klaarstaat.
Het eten, menu van de dag, was perfect en heerlijk van smaak. De kamer, standaard, was mooi en schoon met heel goede bedden en ruime douche/was gelegenheid.
Kortom, een bezoek waard met een goede prijverhouding. En het aanrijpad…..is geen probleem even het gas eraf. Ideaal om de fiets mee te nemen om de omgeving te verkennen.

Gepost op woensdag 14 april om 20.51 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"