Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • SIntweekends in Plopsa Hasselt & Panne & Coevorden

  kindvriendelijk, coevorden, drenthe, kerstuitje, halloween, theater, herfstvakantie, pasen, schoolreisjes, groepsuitjes, attractiepark, verjaardagspartijtje, kerstvakantie, bedrijfsuitjes, evenementen, binnenspeeltuin, indoor, speeltuin

  Extra tip! Beleef de Sinterklaas-weekends in Plopsa Indoor Hasselt! Sinterklaas en zijn knechten passeren natuurlijk ook in Plopsa Indoor Hasselt. Het wordt zeker een groot feest met leuke liedjes, vele dansjes en een bezoekje aan Sinterklaas op zijn troon. Sint Weekends: za 21/22-28 november & za 5/6 december!

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Noordenveldroute

  ruime parkeergelegenheid, heidelandschap, roden, rivieren en beekdalen, hondsrug en noordenveld, fietsroute, drenthe, bos, weidegebied en akkerland, horeca, anwb

  Het Noordenveld is het gevarieerde, oude landschap ten noordwesten van Assen. Het reliëf wordt bepaald door vlakke ruggen en brede dalen met beken en riviertjes. Lieveren, Langelo, Peest, Zuidvelde en Westervelde zijn de oudste esdorpen langs de route. Vanuit deze kernen werd het landschap ontgonnen en ingericht. Intensieve overbeweiding veranderde de heide in stuifzandgebieden, zoals de Noorderduinen bij Steenbergen. Het Noorderveld onderging in de 19e eeuw ingrijpende landschappelijke veranderingen. Dankzij de uitvinding van kunstmest, rond 1900, konden grote delen in cultuur worden gebracht of bebost.

  Meer informatie >>
  route
 • Weldadigheidroute (zuid)

  poldergebied, wapserveen, heidelandschap, meren en plassengebied, bos, anwb, drenthe, rivieren en beekdalen, horeca, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, zuidenveld en zuidoosthoek

  Het zuidelijke deel van de Weldadigheidroute voert van het voormalige veenkoloniegebied rond Wapserveen naar de Havelter­berg, een van de stuwwallen die in de voorlaatste ijstijd zijn opgeduwd. In het beekdal van de Wapserveense Aa ligt een biolo­gisch-dynamische fruitkwekerij die een bezoek meer dan waard is.

  Meer informatie >>
  route
 • Rondje Meppen

  meppen, ruime parkeergelegenheid, zuidenveld en zuidoosthoek, rivieren en beekdalen, horeca, drenthe, anwb, weidegebied en akkerland, heidelandschap, bos

  Meppen is een gaaf brinkdorp, met los gearrangeerde Saksische boerderijen en veel loofbomen, zoals het hoort. De omgeving bestond uit zandgrond met heidevelden voor de schapen, al veranderde die hei door overbegrazing en plaggesteken in stuifzand. Herbebossing maakte daar de Mepperdennen van. De Marsstroom bood mooie hooilanden aan de oevers. En uiteraard waren er essen. Deze wandeling voert langs boerderijen rond de brinken van Meppen en Aalden, over essen, langs hooilanden, over vastgelegd stuifzand en over een restant hei, met als bonus de molen van Aalden.

  Meer informatie >>
  route
 • Bruingoudroute

  drenthe, schoonebeek, anwb, ruime parkeergelegenheid, horeca, heidelandschap, weidegebied en akkerland, fietsroute, bos, meren en plassengebied, poldergebied, zuidenveld en zuidoosthoek

  Het landschap rond Schoonebeek is getekend door de winning van ver­schillende natuurlijke bronnen. Turf was het ‘bruine goud’. Tussen 1850 en 1992 werd hoogveen op systema­tische wijze ontgonnen. Een andere natuurlijke bron was aardolie, het ‘zwarte goud’. In de jaren 50 werd hier bijna een kwart van de Nederlandse oliebehoefte gedekt. In 1996 werd de winning gestaakt wegens non-renda­biliteit. Door onder lage druk stoom te injecteren en te verdunnen met water, verwacht de NAM vanaf 2010 zeker 25 jaar ruim honderd miljoen vaten olie te winnen.

  Meer informatie >>
  route
 • Brinkdorpenroute

  poldergebied, gasteren, bos, hondsrug en noordenveld, heidelandschap, meren en plassengebied, drenthe, rivierengebied, anwb, weidegebied en akkerland

  Deze route voert door een gebied dat al in de prehistorie bewoond werd. Stenen vuistbijlen die bij Anderen zijn gevonden behoorden toe aan jagers die hier meer dan 60.000 jaar geleden rondzwierven. Zeer bijzonder is het Ballooërveld, waar nog sporen van eeuwenoude bewoning zichtbaar zijn. In Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa mogen de beken weer vrij kronkelen. Verder fietst u onder meer langs brinkdorpen, essen, houtwallen, strubben (Drents woord voor kreupelhout) en heidevelden.

  Meer informatie >>
  route
 • Hunzeroute

  gasselte, hondsrug en noordenveld, horeca, rivieren en beekdalen, meren en plassengebied, anwb, bos, drenthe, heidelandschap, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, poldergebied, fietsroute

  Ogenschijnlijk heeft een veenkoloni­aal gebied nauwelijks landschappe­lijk schoon of een rijke historie. Maar juist de tocht door het Hunzedal, van de Hondsrug tot Stadskanaal, is een ontdekkingsreis. De route begint op de zandige Hondsrug met bossen, stuifzanden en eeuwenoude dorpen. Daarna volgt het vlakke Hunzedal waar beken stromen door een jong landschap. Verste punt is het Groningse Stadskanaal dat aan het gelijknamige kanaal ligt. Zo pas­seert deze route ruim zeven eeuwen verveningsgeschiedenis.

  Meer informatie >>
  route
 • Beauty Center De Terp

  massage, landhuis, arrangementen, drenthe, hoogeveen, wellness, schoonheidssalon, aanbiedingen, sauna & beauty

  In deze jachtige tijd is het prettig om u eens heerlijk te ontspannen. Ons Beauty Center biedt u hiervoor alle gelegenheid. In een sfeervolle, rustige omgeving maken vermoeidheid en spanningen plaats voor een energiek gevoel.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Emmelkamproute

  schoonebeek, anwb, zuidenveld en zuidoosthoek, drenthe, weidegebied en akkerland, poldergebied, meren en plassengebied, rivieren en beekdalen

  Vanuit de vesting Coevorden voert de route over een zandrug in oostelijke richting. Ten noorden strekte zich het onafzienbare moeras uit; ten zuiden van de rug ligt het beekdal van het Schoonebekerdiep. Bij Oud-Schoonebeek duikt de zandrug onder en buigt de route naar het zuiden af. Dwars door de natte landen van het Schoonebekerdiep en de Vecht komt u uiteindelijk op de historische handelsroute Stavoren – Bentheim – Keulen. Hieraan ontleende de vesting Coevorden zijn bestaansrecht.

  Meer informatie >>
  route
 • Drents-Friese Wold

  zuidenveld en zuidoosthoek, wandelroute, poldergebied, anwb, diever, weidegebied en akkerland, meren en plassengebied, drenthe

  Op de Brink in het Drentse Dorp Diever wachten de elfenkoningin en de ezel uit Shakespeares Midzomernachtsdroom u op. Ze staan hier dankzij Toeneelvereniging Diever. In 1946 gaf zij haar eerste voorstelling: Midzomernachtsdroom. Sindsdien is het Drentse dorp onlosmakelijk verbonden met Shakespeare. De jaarlijkse voorstellingen in het openluchttheater zijn nog steeds een daverend succes. Combineer een voorstelling met deze afwisselende wandeling en u bent er echt een dag helemaal uit. Vanuit Diever wandelt u langs hunebedden, over heidevelden en door dichtbegroeide bossen. In het jaar 2000 is dit uitgestrekte gebied uitgeroepen tot Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dat zegt genoeg.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Huis ten Wolde

afbeelding_19277
Terras

Wat past bij u? Daar gaat het ons om. Omdat geen gast hetzelfde is en iedereen op een andere manier ontspant. De één door inspanning. De ander door ontspanning.

Overnachten in het midden van de ‘driehoek’ Drentse hei, Friese meren en het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ontspannen, thuis voelen, uitrusten. In een bosrijke omgeving, aan de voet van de Woldberg ontvangen wij u graag voor een kort of een lang verblijf in ons gastenverblijf Huis ten Wolde.

Huis ten Wolde

Faciliteiten

Huisdieren In verband met allergieën zijn huisdieren niet toegestaan in Huis ten Wolde.
Wellness Wij bieden diverse behandelingen aan met het merk Maria Galland en Fresh Minerals.
Activiteiten Wilt u een uitstapje maken in de omgeving? Een leuke tip nodig voor een gehele daginvulling? Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

Reacties

U4fifa.com zegt:

I’ll fix it!
u4fifa.com http://www.oobgolf.com/forums/viewtopic.php?p=40069&14650e8770c5036b9a002b2de85a9d39#40069

Gepost op maandag 18 juli om 07.03 uur

Cheap Rs Gold zegt:

Take my word for it.
cheap RS Gold http://www.letusbeon.com/blogs/58915/122183/why-runescapegold2007

Gepost op dinsdag 24 mei om 23.53 uur

Bns Gold zegt:

You always know the right thing to say.
BNS gold http://myslam.net/en/post/15995

Gepost op zaterdag 21 mei om 22.50 uur

Fam. Keyser zegt:

Heerlijk ontspannen hier, mooie omgeving.

Gepost op dinsdag 4 mei om 10.58 uur

W.rison zegt:

13 en 14 april hebben wij een kort verblijf gehad in Huis ten Wolde via hotelkamerveiling.
Wij hebben daar zeer van genoten. Vriendelijk personeel die geheel voor je klaarstaat.
Het eten, menu van de dag, was perfect en heerlijk van smaak. De kamer, standaard, was mooi en schoon met heel goede bedden en ruime douche/was gelegenheid.
Kortom, een bezoek waard met een goede prijverhouding. En het aanrijpad…..is geen probleem even het gas eraf. Ideaal om de fiets mee te nemen om de omgeving te verkennen.

Gepost op woensdag 14 april om 20.51 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"