Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Sauna- en beautycentrum de Bron

  beauty arrangement, aanbieding, beautycenter, drenthe, tynaarloo, schoonheidssalon, sauna, gezondheid en wellness, skincare, sauna & beauty

  Sauna de Bron is schitterend gelegen aan het Noord-Willems kanaal, precies tussen Groningen en Drenthe. Uw saunarondje afwisselen met een heerlijke losse beautybehandeling, ontspannende massage, reinigende pakking of een uitgebreid arrangement. Het kan allemaal! Alles staat hier in het teken van rust, ontspanning en natuur.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Brinkdorpenroute

  bos, rivierengebied, hondsrug en noordenveld, heidelandschap, weidegebied en akkerland, anwb, gasteren, meren en plassengebied, drenthe, poldergebied

  Deze route voert door een gebied dat al in de prehistorie bewoond werd. Stenen vuistbijlen die bij Anderen zijn gevonden behoorden toe aan jagers die hier meer dan 60.000 jaar geleden rondzwierven. Zeer bijzonder is het Ballooërveld, waar nog sporen van eeuwenoude bewoning zichtbaar zijn. In Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa mogen de beken weer vrij kronkelen. Verder fietst u onder meer langs brinkdorpen, essen, houtwallen, strubben (Drents woord voor kreupelhout) en heidevelden.

  Meer informatie >>
  route
 • Bijvoetpad

  heidelandschap, wandelroute, honden toegestaan, ruime parkeergelegenheid, horeca, bos, drenthe, hondsrug en noordenveld, weidegebied en akkerland, anwb, borger

  Deze wandeling voert door twee rustieke dorpen, Borger en Drouwen, en een grote variatie aan landschappen daartussen: zand en heide, akkers, weiden, een kanaal met bruggen en stuwen, bossen, vlak en golvend land en een stevige partij hunebedden. Helemaal aan het begin in Borger ligt het Hunebedcentrum, startpunt bij uitstek voor iedere hunebedfan. Even verder liggen vijf hunebedden in een ongerepte landschappelijke omgeving. Het traject langs het kanaal, voorbij Bronneger, is erg grassig en bij nat weer of veel dauw is waterdicht schoeisel nodig – of volg de verharde weg net ten westen van het kanaal.

  Meer informatie >>
  route
 • Drents-Friese Woud-route

  diever, drenthe, heidelandschap, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, bos, zuidenveld en zuidoosthoek, rivieren en beekdalen, fietsroute, poldergebied, horeca, anwb, meren en plassengebied

  Het ruim 6100 ha. grote Nationaal Park Drents-Friese Wold bestaat uit een bos- en heidegebied van bijzondere landschappelijke waarde. Het gebied tussen Diever, Vledder, Appelscha en Smilde is nu bosrijk, maar tot halverwege de 19e eeuw werd het gekenmerkt door uitgestrekte heidevelden. Bepalend voor de inrichting van het landschap rond Doldersum was de rol van de in 1818 opgerichte Maatschappij van Weldadigheid. Het doel van de Maatschappij was armen en verpauperden uit de steden een beter bestaan te geven door ze om te scholen tot boer.

  Meer informatie >>
  route
 • Rond Huize Echten

  wandelroute, echten, horeca, drenthe, honden toegestaan, heidelandschap, zuidenveld en zuidoosthoek, bos, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, anwb

  Echten lijkt misschien een verre buitenwijk van Hoogeveen, maar het omgekeerde is het geval: Hoogeveen ontstond doordat Roelof van Echten in 1625 grote veengebieden aankocht en de exploitatie ter hand nam door kanalen te laten graven. Deze route begint en eindigt bij zijn hoofdkwartier, Huize Echten. Heel Echten ademt nog steeds een voorname rust, en verder voert de wandeling door oude landbouwgebieden en ongerept gebleven ‘woeste gronden’.

  Meer informatie >>
  route
 • De Horstroute

  peize, anwb, weidegebied en akkerland, drenthe, ruime parkeergelegenheid, honden toegestaan, wandelroute, hondsrug en noordenveld

  Peize is zo’n dorp dat een randstedeling haast doet vergeten in Nederland te zijn, zo veel landelijkheid en rust! Zoals overal zijn er nieuwbouwwijken, maar daarvan komt op deze route niet veel in beeld – wel een dorpse molen, een kerk in een prachtige entourage van bomen en een prachtig gelegen terrein van een verdwenen havezate. In het buitengebied wacht een rondgang door een veengebied met veel sloten en de strook natuur aan weerszijden van het Eelderdiep waar de route twee kilometer langs voert.

  Meer informatie >>
  route
 • Orvelterroute

  drenthe, westerbork, ruime parkeergelegenheid, anwb, horeca, zuidenveld en zuidoosthoek, weidegebied en akkerland, fietsroute, rivieren en beekdalen

  Ruilverkaveling maakte een einde aan het oude landbouwsysteem met verspreid liggende en vaak te kleine percelen, een slechte afwatering, onvoldoende ontsluiting door landbouwwegen en problemen met het gebruik van machines. Dit leidde overal in Drenthe tot drastische veranderingen in het landschap. Alleen Orvelte werd als ‘monument van landelijke bouwkunst’ uitgezon­derd van het ruilverkavelingsplan. Behalve door het modern ingerichte landschap voert deze route langs veel karakteristieke elementen van het Drentse esdorp.

  Meer informatie >>
  route
 • Camping De Horrebieter

  groepsarrangement, drenthe, aanbiedingen, hoogersmilde, drentsfriese woud, tieners, kindvriendelijk, camping, familieweekend, weekendje weg

  Camping de Horrebieter richt zich op gezinnen met jonge kinderen en tieners. Veel activiteiten zoals, de recreatieplas met waterglijbaan, Animatieteam etc. Maar ook de ouderen zijn hier hartelijk welkom en vermaken zich hier prima!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Drentse Bos-route

  anwb, weidegebied en akkerland, hooghalen, drenthe, zuidenveld en zuidoosthoek, bos, heidelandschap, rivieren en beekdalen

  De aanplant van de Staatsbossen was het gevolg van de oprichting – in 1899 – van Staatsbosbeheer. Deze instelling moest door aankoop en ontginning van woeste gronden bossen aanleggen en beheren. Maar pas na 1922 hebben werk­verschaffingsprojecten gezorgd voor de snelle uitbreiding van het bosareaal, waaruit onder andere de boswachterijen Hooghalen, Grolloo en Schoonloo ontstonden.Het Drentse landschap is er de afgelopen honderd jaar ingrijpend door veranderd. Van een eindeloze heidevlakte is het getransformeerd tot een verkaveld gebied met weilanden en akkers, afgewisseld met uitgestrekte boswachterijen. De woeste gronden (heide, vennen en zandverstuivingen) werden in de jaren twintig en dertig beplant met fijnspar en lariks. De overheid zag in het spitten (scheuren) van heidegrond een doeltreffend middel om de werkloosheid te bestrijden. In de staatsbossen ligt een aantal natuurgebieden. Vaak zijn het plassen die door vervening en slechte afwatering zijn ontstaan. In Boswachterij Hooghalen ligt het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Het voormalige Kamp Westerbork werd in 1939 gebouwd als centraal vluchtelingenkamp voor uit Duitsland gevluchte joden.

  Meer informatie >>
  route
 • Drentsche Aa-route

  drenthe, rivieren en beekdalen, fietsroute, anwb, anderen, horeca, ruime parkeergelegenheid, heidelandschap, hondsrug en noordenveld, bos, weidegebied en akkerland

  Het stroomgebied van de Drentsche Aa is de ‘leidraad’ van deze route. Drentsche Aa is de verzamelnaam voor een stelsel slingerende beken in het midden en noorden van Drenthe, waaronder Oudemolense Diep, Taarloosche Diep, Looner Diep en Rolder Diep. Het is één van de laatste gave stroomdalen van ons land. Het landschapsreservaat Stroomdallandschap Drentsche Aa werd in 1965 opgericht om de be­staande natuurlijke rijkdom van het gebied te behouden en zo mogelijk te herstellen. De totale oppervlakte van het reservaat bedraagt onge­veer 3800 ha.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Huis ten Wolde

afbeelding_19277
Terras

Wat past bij u? Daar gaat het ons om. Omdat geen gast hetzelfde is en iedereen op een andere manier ontspant. De één door inspanning. De ander door ontspanning.

Overnachten in het midden van de ‘driehoek’ Drentse hei, Friese meren en het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ontspannen, thuis voelen, uitrusten. In een bosrijke omgeving, aan de voet van de Woldberg ontvangen wij u graag voor een kort of een lang verblijf in ons gastenverblijf Huis ten Wolde.

Huis ten Wolde

Faciliteiten

Huisdieren In verband met allergieën zijn huisdieren niet toegestaan in Huis ten Wolde.
Wellness Wij bieden diverse behandelingen aan met het merk Maria Galland en Fresh Minerals.
Activiteiten Wilt u een uitstapje maken in de omgeving? Een leuke tip nodig voor een gehele daginvulling? Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

Reacties

U4fifa.com zegt:

I’ll fix it!
u4fifa.com http://www.oobgolf.com/forums/viewtopic.php?p=40069&14650e8770c5036b9a002b2de85a9d39#40069

Gepost op maandag 18 juli om 07.03 uur

Cheap Rs Gold zegt:

Take my word for it.
cheap RS Gold http://www.letusbeon.com/blogs/58915/122183/why-runescapegold2007

Gepost op dinsdag 24 mei om 23.53 uur

Bns Gold zegt:

You always know the right thing to say.
BNS gold http://myslam.net/en/post/15995

Gepost op zaterdag 21 mei om 22.50 uur

Fam. Keyser zegt:

Heerlijk ontspannen hier, mooie omgeving.

Gepost op dinsdag 4 mei om 10.58 uur

W.rison zegt:

13 en 14 april hebben wij een kort verblijf gehad in Huis ten Wolde via hotelkamerveiling.
Wij hebben daar zeer van genoten. Vriendelijk personeel die geheel voor je klaarstaat.
Het eten, menu van de dag, was perfect en heerlijk van smaak. De kamer, standaard, was mooi en schoon met heel goede bedden en ruime douche/was gelegenheid.
Kortom, een bezoek waard met een goede prijverhouding. En het aanrijpad…..is geen probleem even het gas eraf. Ideaal om de fiets mee te nemen om de omgeving te verkennen.

Gepost op woensdag 14 april om 20.51 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"