Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Buitenplaats de Mechelerhof

  mechelen, vakantiepark, bungalowpark, overdekt zwembad, limburg, weekendje weg

  Heerlijk vertoeven op Buitenplaats De Mechelerhof, omdat genieten mag!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Nieuwe Natuur

  heidelandschap, noord en- midden limburg, ruime parkeergelegenheid, peel en maas, wandelroute, anwb, horeca, well, weidegebied en akkerland, honden toegestaan, bos

  Deze lange wandeling voert door Nationaal Park De Maasduinen, een 4500 ha groot gebied in Noord-Limburg tussen de Maas en de Duitse grens. Er zijn hier de laatste jaren enkele natuurontwikkelingsprojecten gestart, er is een schaapskooi gebouwd en er zijn wandelroutes en fietspaden aangelegd. En er is een bezoekerscentrum gepland bij het sluiscomplex van het Reindersmeer. Het gebied, dat deel uitmaakt van het terrassenlandschap langs de Maas, bestaat uit bos, open vlaktes met heide, stuifzanden en vennen en het grote Reindersmeer. Door verschillen in bodemgesteldheid – vochtig en droog, voedselarm en voedselrijk – is er een grote rijkdom aan planten, amfibieën en reptielen.

  Meer informatie >>
  route
 • Zuid-Limburgs heuvelland

  weidegebied en akkerland, wandelroute, bos, honden toegestaan, zuid-limburg, horeca, epen, heuvelland (mergelland) en geuldal, rivieren en beekdalen, anwb, ruime parkeergelegenheid

  Rond Epen is het Zuid-Limburgse Heuvelland op zijn mooist. De Geul slingert hier door een landschap van heuvels, boomgaarden, meidoornhagen en loofbossen. Een keur aan mooie wandelroutes voert over holle wegen, kriskras door weilanden, langs beken en door prachtige hellingbossen. Epen is hét wandelgebied van Zuid-Limburg. Het doet zelfs een beetje buitenlands aan met zijn vakwerkhuisjes, watermolens en wegkruisen. Dolend door de heuvels en genietend van schitterende vergezichten waant u zich overal, behalve in Nederland. En ondanks het feit dat Epen een populair toeristendorp is, is er op deze wandeling volop natuur, rust en ruimte.

  Meer informatie >>
  route
 • Magisch Maastricht van 2 dec t/m 1 jan. 2018

  hotel, vvv, schaatsbaan, kerst, groepsuitjes, kerstarrangement, shoppen, kerstactiviteit, kerstuitje, zuid-limburg, evenementen, limburg, Maastricht, weekendje weg, familieuitje

  Winter in Maastricht (28 nov. t/m 29 dec. 2015 ) is genieten op alle fronten. Adembenemend verlichte straten in de historische binnenstad verbinden de Maastrichtse pleinen. Kerstsfeer en winterpret op het Vrijthof: o.a. een grote schaatsbaan, kerstmarkt en een reuzenrad vormen het kloppende hart van Magisch Maastricht.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Gerendalroute

  anwb, heuvelland (mergelland) en geuldal, heidelandschap, zuid-limburg, limburg, valkenburg aan de geul, horeca, valkenburg, weidegebied en akkerland, bos, ruime parkeergelegenheid, fietsroute

  Deze route is op één flinke klim na een echte dalroute. Hij is genoemd naar het mooiste dal van het Mergelland: het Gerendal. Dit zo­genaamde droogdal (ook wel grub genoemd) loopt van Scheulder tot Strucht en is tijdens de ijstijden door oppervlakkige afstroming van smeltwater ontstaan. Ook elders in het Mergelland wordt deze dalvorm dikwijls aangetroffen. De steile hellingen zijn vaak met bos begroeid. Door de kalkhoudende bodem herbergen de bossen een unieke verzameling plantensoor­ten. In het kalkgrasland van het Gerendal is een rijke orchideeën­tuin aangelegd.

  Meer informatie >>
  route
 • Kinderstad Heerlen

  pretpark, limburg, indoor, actief, speeltuin, kindvriendelijk, speelparadijs, schoolreis, dagje weg, groepsarrangement, kinderfeestjes, heerlen
  Meer informatie >>
 • Hoogste punt van Nederland

  weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, zuid-limburg, ruime parkeergelegenheid, wandelroute, heuvelland (mergelland) en geuldal, vaals, anwb, horeca, bos

  Vaals komt van ‘vallis’, dat dal of vallei betekent. Tijdens deze wandeling klimt u vanuit het dal in Vaals naar de Vaalserberg. Door glooiende weilanden met talloze draaihekjes gaat het verder omhoog naar buurtschap Wolfhaag. Hier waant u zich echt in het buitenland. Via het Preusbos, dat deel uitmaakt van het grootste aaneengesloten loofbos van Zuid-Limburg, bereikt u het Drielandenpunt. Met 322,5 m hoogte is het tevens het topje van Nederland. Wie het nog hogerop wil zoeken, kan de 50 meter hoge Boudewijntoren beklimmen. De prachtige vergezichten lonen beslist de moeite van uw reis naar dit uiterste puntje van Nederland.

  Meer informatie >>
  route
 • Attractiepark Toverland

  attractiepark, kindvriendelijk, dagje weg, limburg, kinderfeestjes, schoolreisjes, sevenum, groepsuitjes

  Of je nou voor de snelle achtbanen komt of de spetterende waterattracties, in Attractiepark Toverland beleeft iedereen een magisch mooie dag!

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Zandakkerroute

  horeca, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, midden-limburg en maasplassen, heidelandschap, poldergebied, bos, fietsroute, meren en plassengebied, noord- en midden-limburg, anwb

  Op de zandgronden van het Land van Montfort worden akkers afge­wisseld door grasland en bossen, vandaar de naam Zandakkerroute. U fietst door het zachtgolvende laagterras van de Maas dat aan de oostzijde door de Nederlands- Duitse grens wordt afgebakend. Niet alleen de Maas heeft zijn sporen in het landschap achter­gelaten, ook de Roer heeft in het verleden bochten afgesneden en meanders en terrassen gevormd. Het rijke kerkenbezit in Limburg is het resultaat van het eeuwenlange roomse leven. Fraaie kapelletjes en kerkjes – vooral in gotische en romaanse bouwstijl – zijn tot in de kleinste buurtschappen te vinden. Een hoogtepunt in de tocht is de karakteristieke romaanse basiliek van Sint Odiliënberg.

  Meer informatie >>
  route
 • Rondom Geleen-route

  geleen, rivieren en beekdalen, anwb, westelijke mijnstreek, weidegebied en akkerland

  Deze route voert voor een deel door de Westelijke Mijnstreek. De groot­ste werkgever hier is de chemie-gigant DSM (Dutch State Mines), die voortgekomen is uit de steenkool­mijnbouw. Tussen Berg en Geleen merkt u iets van de industriële bedrijvigheid, maar verderop fietst u weer door het fraaie Limburgse heuvelland. Na Esloo cirkelt u over het langgerekte eiland tussen de Maas en het Julianakanaal. Het is een afwissellende fietstocht die een goede indruk geeft van het land­schap tussen Maas en Mijnstreek.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Het Spikkerdal

afbeelding_7201
Kamperen in de boomgaard

Het Spikkerdal is de ideale locatie voor een kampeervakantie. Ons boerderijterras is een geweldige stek voor een rustpauze tijdens uw wandeling of fietstocht. Vanuit onze camping kunt u heelijk wandelen en fietsen. Op een steenworp afstand ligt het Pieterpad, het langste wandelpad van Nederland. Ook voor fietsers hebben wij veel te bieden, bijvoorbeeld als vertrekpunt voor een fietstocht via de knooppuntroutes. Een van deze routes komt voor onze deur voorbij.

Het Spikkerdal

 • Adres
  Spik 165 A
  6042 KT Asenray(Roermond)
 • Telefoon
  0475-690741
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!

Faciliteiten

Locatie Het Spikkerdal is gelegen in Asenray, een rustig dorpje ten oosten van Roermond.
Kamperen Voor een overnachting met een caravan en twee personen, inclusief stroom en toeristenbelasting betaalt u per nacht € 14,-. Kijk voor de overige tarieven op onze website.
Korting Komt u buiten het hoofdseizoen, dan kunnen wij u leuke kortingen aanbieden.
Boerderijterras Op ons terras kunt u heerlijk genieten van een hapje of drankje. Geniet bijvoorbeeld van een lekker ijsje van huisgemaakt boerderij-ijs.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"