Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Zandakkerroute

  meren en plassengebied, poldergebied, horeca, midden-limburg en maasplassen, ruime parkeergelegenheid, anwb, fietsroute, bos, heidelandschap, noord- en midden-limburg, weidegebied en akkerland

  Op de zandgronden van het Land van Montfort worden akkers afge­wisseld door grasland en bossen, vandaar de naam Zandakkerroute. U fietst door het zachtgolvende laagterras van de Maas dat aan de oostzijde door de Nederlands- Duitse grens wordt afgebakend. Niet alleen de Maas heeft zijn sporen in het landschap achter­gelaten, ook de Roer heeft in het verleden bochten afgesneden en meanders en terrassen gevormd. Het rijke kerkenbezit in Limburg is het resultaat van het eeuwenlange roomse leven. Fraaie kapelletjes en kerkjes – vooral in gotische en romaanse bouwstijl – zijn tot in de kleinste buurtschappen te vinden. Een hoogtepunt in de tocht is de karakteristieke romaanse basiliek van Sint Odiliënberg.

  Meer informatie >>
  route
 • Bungalowpark Simpelveld

  simpelveld, kindvriendelijk, weekje weg, bungalow, wifi, weekendje weg, limburg, fietsen wandelen, arrangementen, stoomstadje, bungalowpark, familieweekend

  Kom genieten met een zachte G .. in het Limburgse heuvelland bij Bugalowpark Simpelveld! Heerlijk ontwaken met het gezang van vogels. Omringd door groen, ruimte en een verkwikkende rust. Bourgondische gastvrijheid van de bewoners.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Hamertroute

  heidelandschap, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, nieuw bergen, peel en maas, bos, anwb

  De Noord-Limburgse gemeente Bergen tussen Maas en Duitse grens omvat uitgestrekte natuurgebieden. Een groot deel van de tocht fietst u door en rond het Nationaal Park de Maasduinen. Een prachtig gebied met heidevelden, vennen en rivierduinen. Via het Geldernsch Kanaal komt u uit bij de Maas en fietst u door het nationale park: de rivierduinen van Landgoed De Hamert. Het laatste stuk van de route voert langs de uiterwaarden van de Maas.

  Meer informatie >>
  route
 • Zuid-Limburgs heuvelland

  horeca, epen, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, anwb, rivieren en beekdalen, honden toegestaan, heuvelland (mergelland) en geuldal, zuid-limburg, bos, wandelroute

  Rond Epen is het Zuid-Limburgse Heuvelland op zijn mooist. De Geul slingert hier door een landschap van heuvels, boomgaarden, meidoornhagen en loofbossen. Een keur aan mooie wandelroutes voert over holle wegen, kriskras door weilanden, langs beken en door prachtige hellingbossen. Epen is hét wandelgebied van Zuid-Limburg. Het doet zelfs een beetje buitenlands aan met zijn vakwerkhuisjes, watermolens en wegkruisen. Dolend door de heuvels en genietend van schitterende vergezichten waant u zich overal, behalve in Nederland. En ondanks het feit dat Epen een populair toeristendorp is, is er op deze wandeling volop natuur, rust en ruimte.

  Meer informatie >>
  route
 • Rondom de Sint Jansberg

  bos, peel en maas, wandelroute, anwb, rivieren en beekdalen, ruime parkeergelegenheid, honden toegestaan, weidegebied en akkerland, horeca, milsbeek

  De omgeving ten noorden van het Limburgse plaatsje Plasmolen is zeer afwisselend met hellingbossen, akkers en weilanden. U maakt een lus door Natuurreservaat de Sint-Jansberg, een voormalig landgoed op de stuwwal van Nijmegen. Onderweg maakt u soms een stevige klim. Vanaf enkele hoge punten wacht u een prachtig uitzicht. Aan de rand van het bosgebied liggen bouw landen en holle wegen. Ze zijn omgeven met houtwallen, de natuurlijke voorlopers van het prikkeldraad. De Kiekberg, de Mookerheide en de watermolen bij Plasmolen zijn de hoogtepunten van deze tocht.

  Meer informatie >>
  route
 • Rozengeur en rivierduinen

  arcen, anwb, bos, rivieren en beekdalen, heidelandschap, weidegebied en akkerland, peel en maas

  Arcen is bekend door zijn Kasteeltuinen, het grootste en misschien wel mooiste bloemen- en plantenpark van de Benelux. Maar ook het vestingstadje en zijn omgeving is een bezoek meer dan waard. U wandelt langs de kronkelende Maas en over echte duinen. En dat in Limburg! In tegenstelling tot de duinen aan de kust zijn deze Limburgse rivierduinen vrijwel allemaal bebost. Het vee begraasde de heide, zodat het zand vrij kwam te liggen. Aangeplante bomen moesten voorkomen dat de akkerlandjes onder zouden stuiven. Zo ontstond een glooiende lappendeken van bossen, heidevelden, vennetjes en duinen. Kom het met eigen ogen aanschouwen!

  Meer informatie >>
  route
 • Gillishof vakantieboerderij

  minder validen, vakantiehuis, 14 personen, limburg, appartement, bedrijfsuitje, weekje weg, groepsaccommodatie, fietsen en wandelen, weekendje weg, simpelveld, bijzonder overnachten, zorgvakantie

  vakantieboerderij, appartement, gezinnen, minder validen, bedrijfsuitstapjes, zakelijk verblijf, groepen, vergaderingen, presentaties, wandelen, fietsen, stoomstadje simpelveld, kerstmarkt, logies, historisch, bijzonder logies

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Champignonroute

  peel en maas, meren en plassengebied, horst, anwb, heidelandschap, bos, poldergebied, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid

  De aanleg van de spoorlijn in 1866 dwars door het moerassige land van De Peel was van groot belang voor de ontwikkeling van de streek. Industriële verveners, zoals de Van de Griendts, konden nu op grote schaal de Peelgronden ontginnen. Deze ondernemers en de zandboeren hebben zo hun stempel gedrukt op het landschap in Noord-Limburg. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen nieuwe vormen van agrarische bedrijvigheid tot ontwikkeling: glastuinbouw, varkenshouderij en productie voor de conservenindustrie. Noord-Limburg is nu een van de belangrijkste tuinbouwcentra in Nederland. Tijdens deze fietstocht maakt u kennis met de moderne Peel met Horst als centrum van de champignonteelt.

  Meer informatie >>
  route
 • Rondom Geleen-route

  geleen, rivieren en beekdalen, anwb, weidegebied en akkerland, westelijke mijnstreek

  Deze route voert voor een deel door de Westelijke Mijnstreek. De groot­ste werkgever hier is de chemie-gigant DSM (Dutch State Mines), die voortgekomen is uit de steenkool­mijnbouw. Tussen Berg en Geleen merkt u iets van de industriële bedrijvigheid, maar verderop fietst u weer door het fraaie Limburgse heuvelland. Na Esloo cirkelt u over het langgerekte eiland tussen de Maas en het Julianakanaal. Het is een afwissellende fietstocht die een goede indruk geeft van het land­schap tussen Maas en Mijnstreek.

  Meer informatie >>
  route
 • Kasteel Valkenburg Fluweelgrot

  groepsuitjes, museum, valkenburg aan de geul, kinderfeestje, familieuitje, festival, evenementen, rondleiding, schoolreis, limburg, kerst, valkenburg, kerstmarkt

  Beleef de Middeleeuwen in Limburg: boven en onder de grond. Nauw verbonden met de rijke historie van de Kasteelruïne is de Fluweelengrot, het gangenstelsel onder de Kasteelruïne. De Fluweelengrot is vermoedelijk in de 11de of 12de eeuw ontstaan.

  Meer informatie >>
  dagjeweg

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Het Spikkerdal

afbeelding_7201
Kamperen in de boomgaard

Het Spikkerdal is de ideale locatie voor een kampeervakantie. Ons boerderijterras is een geweldige stek voor een rustpauze tijdens uw wandeling of fietstocht. Vanuit onze camping kunt u heelijk wandelen en fietsen. Op een steenworp afstand ligt het Pieterpad, het langste wandelpad van Nederland. Ook voor fietsers hebben wij veel te bieden, bijvoorbeeld als vertrekpunt voor een fietstocht via de knooppuntroutes. Een van deze routes komt voor onze deur voorbij.

Het Spikkerdal

 • Adres
  Spik 165 A
  6042 KT Asenray(Roermond)
 • Telefoon
  0475-690741
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!

Faciliteiten

Locatie Het Spikkerdal is gelegen in Asenray, een rustig dorpje ten oosten van Roermond.
Kamperen Voor een overnachting met een caravan en twee personen, inclusief stroom en toeristenbelasting betaalt u per nacht € 14,-. Kijk voor de overige tarieven op onze website.
Korting Komt u buiten het hoofdseizoen, dan kunnen wij u leuke kortingen aanbieden.
Boerderijterras Op ons terras kunt u heerlijk genieten van een hapje of drankje. Geniet bijvoorbeeld van een lekker ijsje van huisgemaakt boerderij-ijs.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"