Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Stad van de handelscompagnieën

  anwb, hoorn, noord-holland-noord, stad en park, west-friesland en wieringermeer

  Hoorn is de jongste van de drie West-Friese steden. De andere twee zijn Enkhuizen en Medemblik. Hoorn verwierf pas in 1357 stadsrechten. Al vrij spoedig ontwikkelde het zich tot de belangrijkste stad van West-Friesland.

  Meer informatie >>
  route
 • Holiday Boatin, Doerak motorbootverhuur Sneek Frl.

  dagje weg, vaarvakantie, fietsen en varen, friese meren, kindvriendelijk, friesland, bootverhuur, watersport, motorbootverhuur, weekendje weg, sneek, natuur

  Motorbootverhuur zonder vaarbewijs vanuit Sneek, Friesland

  Meer informatie >>
  overnachten
 • KinderKampeerWereld

  gelderland, waddeneilanden, camping, zuid-holland, weekendje weg, overijssel, zeeland, noord-brabant, limburg, kindvriendelijk, friesland, weekje weg, flevoland, noord-holland, drenthe, groningen

  He Hoi Hallo! Ik ben Aartje Twinkel, de ambassadeur van de KinderKampeerWereld. Wat? Je kent me nog niet? Nou, dat gaat misschien snel veranderen. Tenminste als je kiest voor één van de KinderKampeerWereld campings in Nederland.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Legeansterpaad

  ruime parkeergelegenheid, horeca, friesland, anwb, friese meren en ijsselmeerkust, fietsroute, sneek, sneekermeer

  Deze route voert langs het Snee­kermeer en door de Legean, Lege Geaën of Lage Streken. De ont­staansgeschiedenis is niet volledig duidelijk, wellicht is er een verband met gletsjers die Noord-Nederland in de voorlaatste ijstijd bedekten. De toen uitgeschuurde laagten zijn later opgevuld, met zand, veen en klei. Of er daarna nog open water overbleef, blijft een vraag. Het verkavelingpatroon toont aan dat er rond het jaar 1000 veel minder water stond dan nu. Pas in de late middeleeuwen kregen het Sneeker­meer en andere Friese meren hun huidige vorm.

  Meer informatie >>
  route
 • Aqua Zoo Friesland - een spetterend avontuur!

  trouwen, groepsuitjes, schoolreisjes, leeuwarden, kindvriendelijk, verjaardagspartijtje, dierenpark, dierentuin, friesland, vergaderen

  De waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo's, dwergotters, ocelotten en véél meer!

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Groepsaccommodatie Apollo

  familieweekend, groepsaccommodatie, friesland, weekje weg, weekendje weg, groepsuitjes, ameland, kust, waddeneilanden, strand

  Groepsaccommodatie Apollo is een vertrouwd adres voor uw groepsvakantie op Ameland. De sfeervolle en comfortabele inrichting geven u direct het vakantiegevoel.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • mijnWellnessBungalow.nl

  friesland, zuid-holland, sauna & beauty, appartement, bungalowpark, weekje weg, villa, weekendje weg

  Ontspannen, genieten en tot rust komen in onze luxe wellness-bungalows, dat is wat wij u bieden. De uitrusting van onze wellness-bungalows varieert van infraroodsauna’s, Finse (gezins)sauna al dan niet gecombineerd met lichttherapie, infraroodstralers, zonnebank of zonnehemel tot aan luxe regendouches en badkamersanitair en zelfs bungalows met een aparte relaxruimte en een buitenspa!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Bûtenfjildroute

  hardegarijp, friesland, friese wouden, anwb

  Tussen de Friese plaatsen Hardegarijp en Rinsumageest lag ooit een onafzienbaar hoogveengebied. In de 15e eeuw begonnen monniken van nabijgelegen kloosters met turfwinning in het gebied. Wat overbleef was een uitgestrekt natuurgebied van plassen, poelen, rietvelden, natte hooilanden, broekbos en grasland. Deze route voert door dit Bûtenfjild (Fries voor buitenveld), een plek waar zeldzame planten als het moerasviooltje en de ronde zonnedauw groeien en waar watervogels als de watersnip en wulp vliegen. Langs de route staan ook prachtig verbouwde boerderijen en bijzondere Friese huisjes en liggen romantische parken en landgoederen.

  Meer informatie >>
  route
 • Binneninn Buitenuit

  weekendje weg, waddeneilanden, vriendinnenweekend, groepsuitjes, appartement, hottub, groepsaccommodatie, friesland, vriendenweekend, bed & breakfast, familieweekend

  Grote B&B appartementen voor max 21 personen met keuken en een tuin met hottub voor wellness. In het prachtige Waddengebied boven Elfsteden stad Dokkum.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Friesland Boating

  sneek, friesland, last minute, watersport, dagje weg, koudum, motorbootverhuur, weekendje weg, yachtcharter, vaarvakantie

  Friesland Boating verhuurt motorboten, jachten en houseboten in Friesland Koudum en Sneek. Deze unieke vaarvakanties zijn in velerlei opzichten een belevenis op en rond het water.

  Meer informatie >>
  overnachten

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Trimdielpaad

afbeelding_8181
Dekema State

Het grootste deel van de tocht voert door de gemeente Leeuwarderadeel, een grietenij of plattelandsgemeente die vroeger veel uitgestrekter was. Zij werd verdeeld in drie trimdelen (of trimdielen, Oudfries voor derde delen). Jelsum, Cornjum, Britsum en Stiens – dorpen waar de route langs komt – liggen alle in het noordelijk trimdeel op het ‘oude land’ aan de oostkant van de voormalige Middelzee. De oude weg tussen Leeuwarden en Stiens, de Brédyk, vormt de scheiding tussen het oude en het nieuwe land (in het Fries: Aldlân en Nijlân). Het verschil tussen beide landschapsdelen is nog altijd goed te zien. Het oude land is enigszins grillig verkaveld; daar liggen de terpdorpen en boerderijen. In het nieuwe land, waar vroeger de Middelzee golfde, ontbreekt vrijwel alle bebouwing. Het is een open landschap met rechthoekige percelen.

Trimdielpaad

  • friesland
  • fietsen
  • cornjum
  • noordelijk friesland
  • poldergebied
  • weidegebied en akkerland
  • meren en plassengebied
  • fietsroute
 • Stuur door of deel via socialmedia!