Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Mantelingenroute

  oostkapelle, poldergebied, zeeland, fietsen, anwb, fietsroute, walcheren, weidegebied en akkerland, duin en strandlandschap

  In de Manteling – de smalle bosstrook aan de voet van de binnenduinen tussen Domburg en Oostkapelle – zijn de buitenste bomenrijen getekend door het ruige en winderige zeeklimaat. Verder landinwaarts hebben de bomen minder te lijden en doet Walcheren zijn vroegere bijnaam ‘De Tuin van Zeeland’ eer aan. Rijke kooplieden lieten er in de 17e en 18e eeuw vele buitenhuizen bouwen. Op het hoogtepunt, rond 1750, bestond maar liefst een achtste deel van het eiland uit tuinen en parken. Walcheren zag er voornaam uit en dat gold vooral voor het gebied tussen Vrouwenpolder en Domburg. De meeste landgoederen worden tegenwoordig onderhouden door Staatsbosbeheer.

  Meer informatie >>
  route
 • Camping de Krabbeplaat

  familieweekend, familiereünie, familie-camping, kindvriendelijk, fietsvakantie, zuid-holland, vakantiehuis, brielle, vissen, natuur, zeeland, watersport, camping, camper, weekendje weg

  Op camping De Krabbeplaat bent u echt met vakantie. Het is een familiecamping op 4 1/2-sterren niveau met tal van faciliteiten. Gelegen in een prachtige omgeving die ongekende mogelijkheden biedt. Of u nu jong bent of oud, een gezin hebt of samen bent, u voelt zich thuis op De Krabbeplaat.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Abel Tasman-route

  groningen, fietsroute, fietsen, anwb, meren en plassengebied, lutjegast, weidegebied en akkerland, poldergebied

  <p>Het landschap van het Zuidelijk Westerkwartier is opgebouwd uit brede, langgerekte ruggen die door het landijs zijn gevormd en min of meer oost-west verlopen. De laagten tussen de ruggen zijn later gedeeltelijk dichtgegroeid met veen. Na ontginning door de eerste bewoners ontstond op de ruggen een besloten landschap met houtsingels op de perceelranden. Met het aangrenzende deel van de Friese wouden behoort dit gebied tot het kleinschaligste van Nederland. In contrast hiermee is het landschap in de laagten – de lager gelegen weilanden – nogal open. Hier vormen niet houtwallen, maar sloten de perceelgrenzen. Abel Tasman, naar wie de route is genoemd, was de ontdekker van Tasmanië en Nieuw-Zeeland; hij werd geboren in Lutjegast, dat op de meest noordelijke rug ligt.</p>

  Meer informatie >>
  route
 • Westerschouwenroute

  duin en strandlandschap, fietsroute, weidegebied en akkerland, poldergebied, renesse, anwb, fietsen, schouwen-duiveland, tholen en sint-philipsland, zeeland, bos, heidelandschap

  Duinen, strand en zee lokken toeristen naar het westelijke deel van het vroegere eiland Schouwen. Minder bekend is het aantrekkelijke overgangsgebied tussen duin en polder. U fietst hier door een afwisselend landschap van bosjes, houtwallen, boomgaarden en besloten stukjes akker- en weiland.

  Meer informatie >>
  route
 • Camping 't Hoekje

  zeeland, westkapelle, kindvriendelijk, weekje weg, chaletverhuur, aanbiedingen, strand, camping, weekendje weg

  Westkapelle is één van de plaatsen met de meeste zonne-uren van Nederland.Een kleine gezellige badplaats, gelegen aan de monding van de Westerschelde en het begin van de Noordzee. U vindt hier de mooie stranden en een prachtig krekengebied.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Archotel Zeeland

  weekend weg, strand, zeeland, renesse, fietsen en wandelen, zee, weekendje weg

  Hampshire - ArcHotelZeeland ’ Kroon op Renesse’ is een 3 sterrenhotel met 48 kamers. De ligging en accommodatie van het hotel hebben zowel de toerist als de zakelijke gast veel te bieden.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Monumentenstad Zierikzee

  horeca, ruime parkeergelegenheid, poldergebied, fietsroute, schouwen-duiveland, tholen en sint-philipsland, zierikzee, weidegebied en akkerland, anwb, zeeland

  Fietsend over de slingerende dijken van Schouwen-Duiveland doorkruist u vruchtbare akkers. Alle suikerbieten, uien, granen en aardappelen groeien bij wijze van spreken aan uw voeten. Schapen slapen op het talud, een enkel paard rent een stukje mee. Een paar ringdorpen verrijzen midden in dit Zeeuwse platteland. Dreischor, het ‘mooiste ringdorp van Zeeland’, is een plaatje. Al doet Noordgouwe er niet voor onder. Monumentenstad Zierikzee is uitvalsbasis voor deze tocht. De Museumhaven, de robuuste stadspoorten en smalle straatjes vormen samen een historische schat van formaat. Reden om er na het fietsen nog een dag aan vast te plakken.

  Meer informatie >>
  route
 • Vakantiepark De Meypacht Zeeland

  stacaravan, weekendje weg, chalet, vakantiehuis, burgh-haamstede, chaletverhuur, camping, oosterschelde, natuur, strand, kindvriendelijk, zeeland, weekje weg

  Camping/Vakantiepark De Meypacht is gelegen aan de prachtige Schouwse Kust, 500 meter van het strand van Westenschouwen. De omgeving staat bekend als één van plaatsen met de meeste zon-uren per jaar. U kunt een vakantiewoning/chalet huren en op de camping kunt u kamperen met uw caravan, tent of camper. Alle kampeerplaatsen hebben privé sanitair. Dé ideale plek voor iedereen die van strand, bos, duinen, fietsen en wandelen houdt.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Vliedbergenroute

  anwb, weidegebied en akkerland, fietsroute, walcheren, poldergebied, zeeland, duin en strandlandschap, middelburg, fietsen

  Typerende landschapelementen op Walcheren zijn de vliedbergen, drie à vijf meter hoge pukkels die her en der in het landschap oprijzen. Bij Krommenhoeke ligt er een heel dicht bij de route. De term vliedberg is misschien misleidend, omdat de associatie met een toevluchtsoord bij hoog water voor de hand lijkt te liggen. Sommige bergjes kunnen hiertoe hebben gediend, maar de meeste waren verdedigingswerken in tijden van pijl en boog. In de kuststrook van deze tocht wisselen duin en bos elkaar af. U kunt op diverse plaatsen doorsteken naar het strand. Aanfietsend op Middelburg ziet u de Lange Jan boven de velden uittorenen.

  Meer informatie >>
  route
 • Yerseke, lekkerland

  weidegebied en akkerland, zeeland, duin en strandlandschap, heidelandschap, rivieren en beekdalen, noord- en zuid-beveland, anwb, fietsroute, yerseke, horeca

  Yerseke geurt er naar mosselen, vis en zee. Onze tocht voert langs de dijk en velden vol mais. Boeren rijden af en aan, het hooi in ronde balen op de akkers achterlatend. Bij Kapelle liggen de appel- en peren-boomgaarden verscholen achter een hoge bomenrij. De vruchten zijn nog niet rijp, maar we doen netjes drie euro in een potje voor een zak ‘onbespoten, rijpe pruimen’. Op het strandje van Wemeldinge testen we de temperatuur van het water. Droog worden doen we wel weer in Yerseke, op een terras met een grote pan mosselen!

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Hotel Zonneduin Domburg

afbeelding_9803
Hotel Zonneduin Domburg

Hotel Zonneduin is gebouwd in de duinen dus slechts enkele meters van het strand. En gelegen in de zonnigste hoek van Nederland, maakt Hotel Zonneduin Domburg een ideale vakantie bestemming. Kenmerkend voor Hotel Zonneduin is de persoonlijke aandacht, gastvrijheid en service in een ongedwongen sfeer waardoor u zich onmiddellijk thuis voelt. De rustige doch centrale ligging maakt uw verblijf compleet.

Hotel Zonneduin Domburg

Faciliteiten

Fiets- en wandeltochten De rustige omgeving nodigt uit tot fiets- en wandeltochten. Walcheren heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden en bij de receptie of VVV kantoren zijn fiets- en wandelkaarten verkrijgbaar.
Dagattracties Als dagattracties zijn oa Waterland Neeltje Jans, Maritiem Zeeuws MuZeeum, Miniatuur Walcheren, het Arsenaal, Historama, Rondvaart Middelburg en het Zeeuws Museum aan te bevelen.

Reacties

Brenda de Best (liones_rt) zegt:

Zit nu lekker aan de koffie achter in de tuin heerlijk in de zon…dat heb ik iig gemeen met bovenstaande foto’s..alleen myn uitzicht is een betonnen muur dus blijf maar staren naar de fotos..krijg helemaal een vakantiegevoel, en dat is met dit weer heerlijk! heb geRT op twitter en hoop snel het vinkje “dit is een aanrader” aan te kunnen vinken ;)

Gepost op maandag 27 augustus om 13.52 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"