Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • De Stelhoeve, vakantie in Zeeland

  bedrijfsuitjes, teambuilding, zeeland, fietsen, vergaderen, wemeldinge, wandelen, weekje weg, familieweekend, vakantiehuisjes, fietsarrangement, groepsaccommodatie, vergaderen en training, workshops, groepsuitjes, weekendje weg

  De Stelhoeve is niet alleen een groepsaccommodatie maar heeft ook vakantiehuisjes voor het gezin. Groepsaccommodatie De Stelhoeve ligt direct aan de Oosterschelde bij Wemeldinge in Zeeland. De Stelhoeve is ideaal voor een vakantie op een boerderij in een natuurlijk omgeving met bos, strand en water.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Boerenlandroute Borsele-west

  anwb, noord- en zuid-beveland, weidegebied en akkerland, heinkenszand, zeeland, meren en plassengebied, poldergebied

  De Zak van Zuid-Beveland kreeg in 1994 de status van ‘Waardevol Cultuurlandschap’ (WCL). Met overheidssubsidies zijn er drie ‘boerenlandroutes’ uitgezet. De westelijke route voert door een eeuwenoud landschap met complexe dijkenstelsels langs verschillende Zeeuwse bedrijven. De wirwar van dijkjes laat zien dat de Zak van Zuid-Beveland niet in één keer is bedijkt, maar stukje bij beetje. In het westelijke deel van de route overheersen grote 17e- en 18e-eeuwse nieuwlandpolders.

  Meer informatie >>
  route
 • Stern Beautyfarm Zeeland

  zierikzee, weekendje weg, workshops, vriendinnendag, zeeland, wellnessweekend, chalet, dagje weg, wellness, sauna & beauty, noordgouwe

  Het Klein Genoegen, Oosterse Schoonheid, de Zeven Heerlijkheden, het Gentlemen arrangement of anders. Zo heten de beauty – en kuurarrangementen van Stern Beautyfarm Zeeland. Voor een dag, een halve dag of – de keuze is groot – voor meerdere dagen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Zak van Zuid-Beveland, Bessenparadijs

  anwb, weidegebied en akkerland, heinkenszand, horeca, poldergebied, fietsroute, noord- en zuid-beveland, ruime parkeergelegenheid, zeeland

  Maar liefst 75% van de Nederlandse zwarte bessen wordt geteeld in het Zeeuwse Borssele, op Zuid-Beveland. Een paradijs dus voor wie van bessen houdt. Je fietst niet alleen langs bessenstruiken, maar ook langs dijken. Want nergens ter wereld is op zo’n klein oppervlak zo veel kilometer (binnen)dijk te vinden als in het zuiden van dit voormalige eiland. De minst steile kant van de dijk was altijd de kant van de zee. Nu banen kronkelige middeleeuwse dijkjes zich een weg door kleinschalig polderland. De 17e- en 18e-eeuwse polders zijn grootschaliger, maar Zeeland kaal en vlak? Niet in de Zak van Zuid-Beveland!

  Meer informatie >>
  route
 • Duinoord: Familiehuis 20 pers. Bungalows 4-6 pers.

  bungalow, familieweekend, oostkapelle, fietsen, zeeland, strand, groepsuitjes, groepsaccomodatie, bos, familiehuis, wandelen, weekendje weg

  Duinoord Bungalow verhuurbedrijf in Oostkapelle biedt u 4 en 6 persoons vrijstaande stenen bungalows op loopafstand van bos en strand. Tevens bieden wij een modern, luxueus familiehuis voor max. 20 personen, hetgeen van alle gemakken is voorzien.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Bruggenroute

  horeca, kortgene, zeeland, ruime parkeergelegenheid, meren en plassengebied, duin en strandlandschap, anwb, , fietsroute, weidegebied en akkerland, noord- en zuid-beveland, poldergebied

  De bosrijke Baronie ligt ten zuid­oosten van Breda. Het leengoed De Baronie van Breda was onderdeel van het hertogdom Brabant, dat tussen 1100 en 1648 een groot en machtig hertogdom was. De gren­zen reikten tot ver in België. De Baronie ziet er verzorgd uit. Dit is vooral de verdienste van de familie Nassau-Breda, die van 1403 tot 1544 de heerlijkheid Breda bestuurde. Door de systematische aanplant van grote stukken bos drukten zij hun stempel op het landschap. Ook fietst u door het beekdal van de Mark en het kleinschalige land­schap van de Chaamse beken.

  Meer informatie >>
  route
 • Platte van Schouwenroute

  duin en strandlandschap, schouwen-duiveland, tholen en sint-philipsland, anwb, bos, poldergebied, heidelandschap, zeeland, weidegebied en akkerland, scharendijke

  Het eiland Schouwen strekte zich uit van het duingebied tot aan de Schouwse Dijk, gelegen tussen Brouwershaven en Zierikzee. Aan de hoge grasdijk te midden van grootschalig akkerland is nog altijd de oostgrens van het vroegere eiland te herkennen. Vroeger kon u vanaf de dijk de eilanden Dreischor en Duiveland zien liggen, aan de overkant van de zeearm de Gouwe.

  Meer informatie >>
  route
 • Uitwaaien op Walcheren

  duin en strandlandschap, wandelroute, zeeland, horeca, domburg, honden toegestaan, ruime parkeergelegenheid, anwb, walcheren

  Walcheren werd vroeger de ‘Tuin van Zeeland’ genoemd. Rond Domburg proeft u nog steeds iets van het kleinschalige, bosrijke landschap waar het eiland toen uit bestond. Domburg werd gesticht door de Romeinen. Ze bouwden een nederzetting achter een hoge strandwal om van daaruit handel met Engeland te drijven. Pas tegen het eind van de 19e eeuw kreeg Domburg betekenis als mondaine badplaats en kuuroord. Kunstenaars en mensen met koninklijk bloed lieten zich hier inspireren door de prachtige natuur. De ingrediënten van deze wandeling zijn duinen, strand, een kasteel, museum en natuurgebied. Wat wilt u nog meer?

  Meer informatie >>
  route
 • Zak van Zuid-Bevelandroute

  fietsroute, ruime parkeergelegenheid, horeca, poldergebied, weidegebied en akkerland, noord- en zuid-beveland, anwb, zeeland, goes

  Zo waterrijk als de volgende fietstocht (route 76) door Zuid-Beveland is, zo landelijk is deze. Bloemrijke dijken slingeren door boerenland. Dat is wel eens anders geweest. In de 13e eeuw speelde water hier een prominente rol. Het omringde de eilanden en schorren waaruit het gebied bestond. Van lieverlee werd steeds meer land op de zee gewonnen. U komt onder meer door kleinschalig polderland, bedijkt tussen 1134 en 1500. Beboomde dijken bepalen er de horizon. Ook fietst u door later bedijkt, grootschalig polderland. Hier zijn de wegen recht en liggen de dijken ver uit elkaar. Informatieborden geven tekst en uitleg over de landschappen.

  Meer informatie >>
  route
 • Schengeroute

  fietsroute, anwb, poldergebied, weidegebied en akkerland, noord- en zuid-beveland, ruime parkeergelegenheid, duin en strandlandschap, horeca, meren en plassengebied, wolphaartsdijk, zeeland

  Tussen het eiland Wolphaartsdijk en Zuid-Beveland lag vroeger een geul met aangrenzende schor­gebieden: de Schenge. In de 19e eeuw is dit gebied bedijkt en voornamelijk in gebruik genomen als akkerland. De bochtige Schenge vormt een overgang van brak naar zoet water. Het rietland met zijn lisdodden en biezen en de restan­ten van oude kreken is inmiddels een bijzonder rijk leefgebied voor lepelaars, aalscholvers, rietgorsen, kleine karekieten, kiekendieven, bergeenden en kieviten.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Hotel Zonneduin Domburg

afbeelding_9803
Hotel Zonneduin Domburg

Hotel Zonneduin is gebouwd in de duinen dus slechts enkele meters van het strand. En gelegen in de zonnigste hoek van Nederland, maakt Hotel Zonneduin Domburg een ideale vakantie bestemming. Kenmerkend voor Hotel Zonneduin is de persoonlijke aandacht, gastvrijheid en service in een ongedwongen sfeer waardoor u zich onmiddellijk thuis voelt. De rustige doch centrale ligging maakt uw verblijf compleet.

Hotel Zonneduin Domburg

Faciliteiten

Fiets- en wandeltochten De rustige omgeving nodigt uit tot fiets- en wandeltochten. Walcheren heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden en bij de receptie of VVV kantoren zijn fiets- en wandelkaarten verkrijgbaar.
Dagattracties Als dagattracties zijn oa Waterland Neeltje Jans, Maritiem Zeeuws MuZeeum, Miniatuur Walcheren, het Arsenaal, Historama, Rondvaart Middelburg en het Zeeuws Museum aan te bevelen.

Reacties

Brenda de Best (liones_rt) zegt:

Zit nu lekker aan de koffie achter in de tuin heerlijk in de zon…dat heb ik iig gemeen met bovenstaande foto’s..alleen myn uitzicht is een betonnen muur dus blijf maar staren naar de fotos..krijg helemaal een vakantiegevoel, en dat is met dit weer heerlijk! heb geRT op twitter en hoop snel het vinkje “dit is een aanrader” aan te kunnen vinken ;)

Gepost op maandag 27 augustus om 13.52 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"