Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Badhotel Rockanje aan Zee

  duinen, fietsvakantie, kust, vergaderen, zuid-holland, rockanje, zee, strand, wandelen, fietsen, familieweekend, fietsarrangement, hotel, weekendje weg

  Badhotel Rockanje aan Zee... Kom het ontdekken! Duinen, strand en zee. Plaatsen waar je uren door kan brengen, ongeacht de tijd van het jaar!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Oostelijke Mijnstreek-route

  zuid-holland, poldergebied, Amstenrade, fietsroute, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, oostelijke mijnstreek (parkstad), bos, meren en plassengebied, anwb, horeca

  De oostelijke mijnstreek is niet het mooiste stukje Zuid-Limburg, maar wel interessant vanwege het mijnbouwverleden. De Staatsmijn Hendrik heeft gedurende een halve eeuw zijn stempel gedrukt op Brunssum en omgeving. Na de sluiting in 1967 werden de meeste sporen snel uitgewist. De fietsroute doet de stad slechts even aan en slingert dan door het bosrijke gebied van de Roode Beek ten noordoosten van de stad. Vervol­gens komt u door een gebied met weidse vergezichten.

  Meer informatie >>
  route
 • Groen en luxe villa’s

  horeca, rotterdam en rijn-maasdelta, stad en park, honden toegestaan, anwb, zuid-holland, ruime parkeergelegenheid, rotterdam, wandelroute

  Beschermd stadsgezicht Kralingen-Midden toont Rotterdam op zijn groenst. Hier geen verbluffende skylines en prikkelende, moderne architectuur, maar parken en chique panden die de oorlog hebben overleefd. U wandelt door het Kralingse Bos met zijn grote plas. De Rotterdammer brengt er graag zijn vrije uurtjes door. Laat u verrassen door Villapark Rozenburg en art-nouveauvillawijk De Wagnerhof. Zij vormen een oase van rust binnen de bruisende stad. De namen van de herenhuizen in de Wagnerhof verwijzen naar (figuren uit de) opera’s van de componist. Ze staan in gouden letters onder de dakgoot te lezen: Tristan, Isolde, Lohengrin, Tannhau?ser en Parsifal. Kunt u ze allemaal thuisbrengen?

  Meer informatie >>
  route
 • Plaats van overgangen

  rotterdam en rijn-maasdelta, haven, anwb, zuid-holland, wandelroute, hoek van holland, zuidhollandse eilanden, strand, rivieren

  Hoek van Holland is in verschillende opzichten een plaats van overgangen. Het is in de eerste plaats letterlijk de ‘hoek’ van Holland, waar de doorlopende kustlijn van Noord- en Zuid-Holland overgaat in het gebied met de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Voor de scheepvaart is hier het overgangspunt tussen binnenvaart en zee, waar Rotterdam haar positie van wereldhaven aan te danken heeft. De badgasten uit de hele Rottrdamse regio komen hier natuurlijk graag vanwege het strand, waar zee en land elkaar raken.

  Meer informatie >>
  route
 • Amerroute

  ruime parkeergelegenheid, horeca, drimmelen, fietsroute, poldergebied, westelijk brabant, anwb, weidegebied en akkerland, baronie van breda en markiezaat, meren en plassengebied, rivieren en beekdalen

  Oorspronkelijk was de Amer een zeearm van de Noordzee, die in de middeleeuwen werd bedijkt. Drimmelen lag destijds in de Groote of Zuid-Hollandsche Waard, die bij de Sint-Elizabethsvloed in 1421 verloren ging. In de loop der tijd werd het land op de zee teruggewonnen en ontstonden er tussen Drimmelen en Hooge en Lage Zwaluwe talrijke kleine polders. Made lag veilig op de hoger gelegen zandgronden. Deze indrukwekkende polderroute voert u over voormalige zeedijken, door veenpolders en dijkdorpen, langs vaarten en sluizen.

  Meer informatie >>
  route
 • Jaagpadroute

  groene hart, weidegebied en akkerland, poldergebied, ruime parkeergelegenheid, natuurgebied, nieuwkoop, fietsroute, zuid-holland, anwb, horeca

  Jaagpaarden trokken de trekschuit voort over het jaagpad langs kana­len. De fietsroute volgt het jaagpad langs het Amstel-Drechtkanaal, een schakel in de vaarweg van Amster­dam naar de steden in midden- Holland. Hoogtepunten op de route zijn het riviertje De Meije en de Nieuwkoopse Plassen, een waarde­vol natuurgebied. Alle historische stadia van de ontwikkeling van het Groene Hart zijn hier nog terug te vinden: nat broekbos, veenmoeras, rietland, drassige veenweiden, veenplassen én droogmakerijen.

  Meer informatie >>
  route
 • Wandelende duinen

  zuid-holland, zee, anwb, duingebied, noordwijk, wandelroute, duin en strandlandschap, honden toegestaan, ruime parkeergelegenheid, duin- en bollenstreek

  Wie van variatie houdt, zit goed met deze wandeltocht. Bossen, stuifzand, doorkijkjes op akkers, met duindoorns begroeide hellingen en vergezichten tot aan de branding van de zee; de decors wisselen elkaar voortdurend af. U bent niet de enige die wandelt. Ook de duinen verplaatsen zich. Het nieuwe duinbeleid van Staatsbosbeheer laat het zand op bepaalde plaatsen weer volop stuiven. In het Hollands Duin leeft een grote verscheidenheid aan vogels, waaronder de havik, bosuil, houtsnip, torenvalk, roodborsttapuit en wielewaal. U volgt vrijwel overal een goed begaanbaar schelpenpad. En dat er zo nu en dan een klimmetje wacht, zal in een duinlandschap niemand verbazen!

  Meer informatie >>
  route
 • Park en Cultuur-route

  cultuur, rotterdam en rijn-maasdelta, zuid-holland, stad en park, rotterdam, centrum, wandelroute, geschiedenis, anwb

  Negenhonderd doden, 100.000 daklozen en 11.000 vernielde gebouwen: dat waren de gevolgen van het Duitse bombardement van 1940. De wederopbouw van het verwoeste centrum is bijna zestig jaar later nagenoeg voltooid en heeft van Rotterdam een hypermoderne stad gemaakt.

  Meer informatie >>
  route
 • Een relatief jong duingebied

  wandelroute, zuid-holland, wandelen, zuid-hollandse eilanden en dordrecht, duingebied, wandelrecreatie, oostvoorne, anwb, strand

  Het overgrote deel van deze wandeling voert door de duinen van Oostvoorne. Ze zijn betrekkelijk jong. Stormen en vloedgolven hebben de oude duinen op Voorne grotendeels weggespoeld. Vorming van deze nieuwe duinen is ‘nog maar’ 800 jaar geleden begonnen. Ook nu komen er nog nieuwe duinenrijen bij. U komt langs poelen, duinvalleien, binnenduinbos en struwelen. De gemoedelijke dorpskern van Oostvoorne, het Groene Strand – te zien vanaf de Boulevard – en Landgoed Mildenburg zorgen voor nog meer diversiteit. Om bankjes zit u deze route niet verlegen. Ze duiken overal op.

  Meer informatie >>
  route
 • Langs de oevers van de Oude Maas

  poortugaal, ruime parkeergelegenheid, wandelrecreatie, wandelroute, rotterdam en rijn-maasdelta, zuid-holland, anwb, horeca, wateren, weidegebied en akkerland, Maas, rivieren beekdalen

  Zowel Klein Profijt als de Rhoonse Grienden zijn waardevolle natuurgebieden langs de rivier de Oude Maas. Beide hebben een overwegend intiem karakter. In de grienden wandelt u over slingerende, soms modderige paadjes door een natuurlijke galerij van knoestige stammen, takken en bladeren. Het is een labyrint van knotwilgen en water. U vindt vele boogbruggetjes op uw pad, die overigens verraderlijk glad kunnen zijn. Zo nu en dan verschijnt de brede rivier en opent het landschap zich. Bij het golfterrein maakt de wilgenwildernis plaats voor gladgeschoren gras.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

mijnWellnessBungalow.nl

afbeelding_11787
Resort Duynzicht

Kortom… Op en top uitrusten in onze luxe en comfortabel ingerichte bungalows, die in Nederland en de ons omringende landen op de mooiste plekjes zijn gelegen. Bij het strand, bos, golfbanen, aan een (Kager) plas of Friese meren met volop ruimte om van het buitenleven te genieten, te wandelen, te fietsen en het water op te gaan. Dit laatste met het gebruik van een luxe sloep gedurende uw hele verblijf. Onze wellness-bungalows zijn gelegen in de nabijheid van leuke steden/stadjes.

mijnWellnessBungalow.nl

Faciliteiten

Wellness De uitrusting van onze wellness-bungalows varieert van infraroodsauna’s, Finse sauna gecombineerd met lichttherapie, infraroodstralers, zonnebank of zonnehemel tot aan luxe regendouches en badkamersanitair en aparte relaxruimte en een buitenspa.
Omgeving In de directe omgeving: bootverhuur, golfbaan, pitch en put, restaurants, watersport, sauna, fitness, pool- biljartcentrum, tennis- en squashbanen en vismogelijkheden.
Locaties Bij het strand, bos, golfbanen, aan een (Kager) plas of Friese meren met volop ruimte om van het buitenleven te genieten, te wandelen, te fietsen en het water op te gaan. Dit laatste met het gebruik van een luxe sloep gedurende uw hele verblijf.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"