Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Vakantiehuisjes Veluwe

  familieweekend, bungalows, vakantiehuisjes, gelderland, groepsuitjes, chaletverhuur, groepsaccommodatie, veluwemeer, veluwe, weekendje weg, fietsen, wandelen

  De mooiste plekjes van Nederland! Welkom op de Veluwe! Bossen en heide, ruimte en rust. Heerlijk wandelen, fietsen of vissen? Bekijk snel de presentatie.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Buurserzandroute

  weidegebied en akkerland, fietsen, sint isidorushoeve, fietsroute, gelderland, anwb, heidelandschap, rivieren en beekdalen, salland, vechtdal en twente, bos

  Het landschap van Twente was vroeger een lappendeken van moerassen, heidevelden, venen, broeklanden, essen, beekjes en riviertjes. Veel woeste gronden zijn sinds 1850 ontgonnen. Toch zijn overal nog kleine enclaves van het vroegere landschap overgebleven. Een goed voorbeeld is het Buurserzand, een oud dekzandgebied ten zuiden van Enschede waar, na het verdwijnen van het oerbos, heidevelden zijn ontstaan.

  Meer informatie >>
  route
 • Kasteel Doorwerth

  wandelen, wandelroute, weidegebied en akkerland, veluwe en veluwezoom, doorwerth, bos, anwb, heidelandschap

  Tot het terrein Doorwerth behoren een aantal voormalige landgoederen. Ze liggen aan weerszijden van de Oude Oosterbeekseweg en hebben een lange, rijke historie, die nauw verweven is met die van Gelderland. Het zijn de Duno ten westen van Heveadorp en Hoog Oorsprong en de Zilverberg tussen Oosterbeek en Doorwerth. De huizen die de kernen van de landgoederen vormden zijn grotendeels bij de slag om Arnhem in 1944 verwoest en na de oorlog niet meer herbouwd.

  Meer informatie >>
  route
 • Ultimate Adventures

  groepsuitjes, dagje weg, bedrijfsuitjes, teambuilding, sportief, groepsactiviteiten, arrangement, gelderland, aanbiedingen, actief, groepsarrangement, borculo

  Blijven bewegen is voor iedereen goed. Kom daarom eens langs met uw vriendengroep of collega's en ontdek ons ruime aanbod aan groepsactiviteiten. Zo kunt u klimmen/abseilen, mountainbiken, kanovaren, steppen of fietsen en nog veel meer.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Recreatiepark De Boshoek

  wellness, teambuilding, gelderland, hotel, camping, veluwe, bowlingbaan, voorthuizen, vergaderen, boerderij, bungalowpark, fietsen, kindvriendelijk, groepsaccommodatie, weekendje weg

  Recreatiecentrum de Boshoek: veelzijdig recreëeren op de Veluwe. 4 tot 16 persoons bungalows, jaarplaatsen, hotelkamers en groepsaccommodaties. Partycentrum: Steakhouse Western Plaza, Bedrock Bowling en sinds 2010 een Kampeerpark met ca. 120 toeristische plaatsen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Groepsaccommodatie Cantecleer

  fietsarrangement, wandelen, bungalow, gelderland, fietsen, groepsuitjes, familieweekend, kindvriendelijk, groesbeek, natuurgebied, groepsaccommodatie, vakantiehuis, weekendje weg

  Bungalowpark Cantecleer ligt midden in de bosrijke omgeving van Groesbeek. De groepsaccommodatie Cantecleer is dan ook omringd door natuur. Naast de prachtige natuur die Groesbeek biedt, zijn er in de nabije omgeving diverse mogelijkheden voor uw uitstapjes.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Dorthroute

  gelderland, horeca, fietsroute, poldergebied, fietsroutes, heidelandschap, achterhoek, weidegebied en akkerland, gorssel, achterhoek en liemers, rivieren en beekdalen, ruime parkeergelegenheid, anwb, meren en plassengebied

  De route is genoemd naar Huize Dorth, een landgoed tussen het Gelderse Gorssel en het Overijsselse Bathmen, nog net in Gelderland. U fietst door een zwak golvend dekzandlandschap met tussen de dekzandruggen de Haarbeek, de Oude Dortherbeek en de Dommerbeek, die westwaarts richting IJssel stromen. Graslanden zijn vooral te vinden in de beekdalen; op de hoger gelegen gronden wordt vooral maïs geteeld, maar hier en daar ook graan. Kenmerkend voor deze route zijn de bosjes en houtwallen. De oude adellijke huizen Dorth en ’t Joppe maken het landschap extra afwisselend.

  Meer informatie >>
  route
 • Grebbelinieroute (noord)

  rivieren en beekdalen, anwb, weidegebied en akkerland, veluwe, gelderland, scherpenzeel, ruime parkeergelegenheid, veluwerandmeren en gelderse vallei, fietsroute, horeca

  De Gelderse Vallei strekt zich uit van Rijn tot IJsselmeer. Het Valleikanaal, voltooid in 1941, zorgde voor de broodnodige afwatering. Deze route toont ook de Grebbelinie, tezamen met de Nieuwe Hollandse Waterlinie en IJssellinie een historische waterlinie. In 1629 (Tachtigjarige Oorlog) werd een wal van Grebbe tot Zuiderzee aangelegd. Door de Grebbedijk bij Wageningen door te steken kon terrein oostelijk van de linie onder water gezet worden om de vijand te weren. In 1755 was de linie af. In 1874 werd de Grebbelinie een voorpostenstelling van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De verdedigingswerken liggen er nog, nu omringd door bijzondere planten en zangvogels.

  Meer informatie >>
  route
 • Hotel De Lindeboom

  familieweekend, weekendje weg, gelderland, paasarrangementen, fietsarrangement, wandelen, hotel, weekje weg, groepsarrangement, kerst, achterhoek, fietsen, winterswijk

  Ons hotel ligt in een mooie omgeving van bossen, landgoederen en monumentale scholten boerderijen. De Nationale overheid heeft dit gebied dan ook uitgeroepen tot waardevol cultuurlandschap. Het is echt een aanrader om eens door deze mooie omgeving te fietsen of met de auto te gaan toeren.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Bed & Breakfast De Molenkolk

  gelderland, steenderen, bed & breakfast, weekendje weg

  B&B De Molenkolk beschikt over 4 gastenverblijven. Van daaruit heeft u een schitterend uitzicht op het water, onze tuin en op de landerijen. Op loopafstand liggen de “Bronkhorstermolen”, het landelijke dorp Steenderen en het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst. Ontdek en beleef het prachtige IJssellandschap!

  Meer informatie >>
  overnachten

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Apenheul: een bos vol loslopende apen!

afbeelding_20774

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. Tussen het groen loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers. Ze komen soms dus heel dichtbij! Sommige apen klimmen en klauteren overal om je heen, andere zijn iets lastiger te vinden. Daarom vind je door het hele park handige spot- en kijktips. Zo hoef je geen aap te missen!

Apenheul: een bos vol loslopende apen!

 • Adres
  J.C. Wilslaan 21
  7313 HK Apeldoorn
 • Telefoon
  055-35 75 757
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!

Faciliteiten

Parkeren Bij het dierenpark is ruime parkeergelegenheid aanwezig.
Eten & drinken Op de gezellige terrassen van ons restaurant en cafés geniet je van een drankje, verse luxe broodjes en warme snacks.
Speeltuinen Kinderen kunnen door het hele park klimmen, springen en slingeren op de speeltoestellen. En het leukste is, vlak naast hen doen de apen precies hetzelfde!
Rolstoelen en buggy's Apenheul is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook buggy's zijn van harte welkom in de dierentuin. Neem ze gerust mee.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"