Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Eiland van Dordrecht-route

  dordrecht, bosrijk, poldergebied, horeca, zuid-hollandse eilanden en dordrecht, anwb, meren en plassengebied, stad en park, rivieren en beekdalen, zuid-holland, weidegebied en akkerland, bos

  Het eiland waarop de stad Dordrecht ligt, is aan alle kanten omgeven door rivieren: Beneden Merwede, Nieuwe Merwede, Hollands Diep, Dordtse Kil en Oude Maas. Het eiland ontstond na de Sint-Elizabethsvloed in 1421. Door verwaarlozing van de dijken waren openingen ontstaan, waardoor de zee diep het land kon binnendringen. Later zijn gebieden die toen moesten worden prijsgegeven weer ingepolderd, zoals Polder De Biesbosch in het zuidelijke deel van het eiland. Inmiddels neemt de stad Dordrecht een groot deel van het eiland in beslag, in het zuiden en oosten ligt de Hollandse Biesbosch en tussen die twee ligt agrarisch land.

  Meer informatie >>
  route
 • Ursularoute

  zuid-holland, groene hart, poldergebied, wandelroute, weidegebied en akkerland, anwb, wandelen

  Verbaasde schapen en trotse zwanen, dat is het enige gezelschap waar u op kunt rekenen tijdens een groot deel van de Ursularoute. U wandelt over een smal en soms drassig dijkje langs de ringvaart van Droogmakerij Zevenhoven. De stilte regeert. Aan uw linkerhand is het landschap weids en leeg. In de verte zijn de kerktorens van Nieuwveen te zien. Rechts ligt een ietwat rommelig landschap met verspreide kassen, kwekerijen en weilandjes.

  Meer informatie >>
  route
 • Alblasserwaardroute

  weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, zuid-holland, poldergebied, meren en plassengebied, de waarden en vijfheerenlanden, anwb, ruime parkeergelegenheid, papendrecht, horeca

  Sinds in 1370 de Oude Zederik werd gegraven tussen Meerkerk en Ameide is de Alblasserwaard aan alle kanten omgeven door water en kunnen we van een ‘waard’ spreken. Voor die tijd noemde men het gebied eenvoudigweg ‘het land tussen Lek en Merwede’. De bodem van het gebied bestaat uit veen en daalt daarom al zo lang als er ontwaterd wordt. De grond is hierdoor vrijwel alleen geschikt voor veeteelt en men woonde veiligheidshalve lange tijd alleen op hogere plaatsen: de dijken langs de rivieren of de zandbulten of donken die hier en daar door het veen heen steken.

  Meer informatie >>
  route
 • Wandelende duinen

  wandelroute, zee, noordwijk, duingebied, duin- en bollenstreek, anwb, honden toegestaan, duin en strandlandschap, zuid-holland, ruime parkeergelegenheid

  Wie van variatie houdt, zit goed met deze wandeltocht. Bossen, stuifzand, doorkijkjes op akkers, met duindoorns begroeide hellingen en vergezichten tot aan de branding van de zee; de decors wisselen elkaar voortdurend af. U bent niet de enige die wandelt. Ook de duinen verplaatsen zich. Het nieuwe duinbeleid van Staatsbosbeheer laat het zand op bepaalde plaatsen weer volop stuiven. In het Hollands Duin leeft een grote verscheidenheid aan vogels, waaronder de havik, bosuil, houtsnip, torenvalk, roodborsttapuit en wielewaal. U volgt vrijwel overal een goed begaanbaar schelpenpad. En dat er zo nu en dan een klimmetje wacht, zal in een duinlandschap niemand verbazen!

  Meer informatie >>
  route
 • Ruigeweideroute

  poldergebied, fietsroute, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, groene hart, meren en plassengebied, horeca, zuid-holland, driebruggen, anwb

  De Ruigeweideroute voert over smalle dijken en jaagpaden. Vanaf de 11e eeuw werd de veenwildernis tussen de Oude Rijn en de Hollandse IJssel ontgonnen. In het zeer natte gebied werden op regelmatige afstanden sloten gegraven waardoor het karakteristieke slagenlandschap van langwerpige kavels ontstond. De kolonisten en boeren in de polder Ruige Weide hadden te maken met moeilijk te cultiveren ruige gronden begroeid met struiken, biezen en taaie grassoorten.

  Meer informatie >>
  route
 • Duinpolderroute

  weidegebied en akkerland, duin en strandlandschap, katwijk aan zee, anwb, horeca, poldergebied, duin- en bollenstreek, zuid-holland, ruime parkeergelegenheid

  Duinen en polders zijn elkaars tegenpolen. Tussen Katwijk en Noordwijk bereiken de duintoppen een hoogte van soms 25 m. Landinwaarts liggen polders op of onder de zeespiegel. De duinen zijn onze Hollandse bergen met kale blanke toppen, duinstruweel en duinbos. De platte polders zijn strak verkavelde diepgroene biljartlakens gestoffeerd met koeien en schapen. In 2006 sloot Marinevliegkamp Valkenburg nabij Rijnsburg. Het terrein krijgt een nieuwe bestemming als woonwijk.

  Meer informatie >>
  route
 • IJsselmonderoute

  rivieren en beekdalen, heerjansdam, weidegebied en akkerland, fietsroute, poldergebied, anwb, fietsen, zuid-hollandse eilanden en dordrecht, zuid-holland

  IJsselmonde heeft een explosieve ontwikkeling doorgemaakt sinds Rotterdam eind 19e eeuw de stap over de Maas zette. Dorpjes als Katendrecht, Charlois en Pernis werden ingelijfd en polders veranderden in havencomplexen en woonwijken. Ruim de helft van het oude eiland werd bebouwd. Toch is op fietsafstand van Rotterdam-zuid nog altijd rust, ruimte en groen te vinden zoals langs de noordoever van de getijrivier de Oude Maas. Deze route voert door het groene deel van IJsselmonde, aan de zuidrand van de Randstad.

  Meer informatie >>
  route
 • Nationaal Jenevermuseum Schiedam

  schiedam, jenevermuseum, evenementen, groepsarrangement, museum, zuid-holland, proeverij, bedrijfsuitjes

  Proef het Oude Schiedam! Een veelzijdig museum met vele mogelijkheden om een gezellige, smakelijke, maar ook leerzame invulling te geven aan uw middag.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Het Nieuwe Westland-route

  fietsen, weidegebied en akkerland, haaglanden en delfland, anwb, 't woudt, poldergebied, zuid-holland, fietsroute

  De dichtbebouwde glazen stad van het Westland contrasteert op deze route met de weilanden van Midden-Delfland en oude dorpjes als Maasland, Schipluiden en ’t Woudt. Midden-Delfland blijft behouden als een groene buffer tussen het Westland, Den Haag en Rotterdam. De randen van dit eeuwenoude veenweidelandschap worden heringericht voor natuur en recreatie en moeten op termijn een groot landschapspark worden. Her en der staande kassen zullen verdwijnen. De overblijvende melkveehouders zoeken bijverdiensten zoals kamperen bij de boer en de verkoop van biologische producten. Ook geeft de overheid hen een vergoeding voor het nemen van maatregelen ter bescherming van flora en fauna.

  Meer informatie >>
  route
 • Recreatiegebied Vlietland en Cronesteyn

  poldergebied, horeca, weidegebied en akkerland, anwb, duin- en bollenstreek, honden toegestaan, ruime parkeergelegenheid, wandelroute, zuid-holland, leiden

  De Vlietlanden en Cronesteyn zijn beide belangrijke recreatiegebieden voor Leiden en omgeving. In de Vlietlanden staat de watersport centraal. U wandelt langs de grote plas, waar naar hartenlust wordt gezwommen, gesurft, gevist en geroeid. U kunt er vlinders als dagpauwoog en atalanta aantreffen. Zangvogels als de bosrietzanger, fitis en winterkoninkje vinden er hun broedgelegenheid. Cronesteyn is een bosrijk polderpark met onder meer een waterspeelplaats, speelweide en een reigerbos. De route voert afwisselend over onverharde paden, gras en deels over verharde voet- en fietspaden. Langs de Vliet staan talloze bankjes waar u even kunt uitrusten om van het uitzicht te genieten.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Diergaarde Blijdorp Rotterdam

afbeelding_20437
Zomer in Diergaarde Blijdorp

In een van Europa’s mooiste dierentuinen maak je een ontdekkingsreis door de werelddelen. Een zintuigprikkelend avontuur waarbij je dieren in zo natuurlijk mogelijke omgeving ontmoet. Van lente tot winter is er in Diergaarde Blijdorp veel te beleven. Sta neus aan neus met de ijsberen onder en boven water, kijk de giraffen in de ogen en kijk uit over de rest van de savanne.

Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Faciliteiten

Voorpret Neem live een kijkje bij onze olifantenfamilie via de webcams Bekijk hier onze You-Tube films
Activiteiten In de schoolvakanties zijn er regelmatig leuke extra activiteiten. Daarnaast kun je dagelijks meekijken bij het voeren van dieren en kom je bij de infokarren van alles te weten over een diersoort.
Gratis app Wil je niets missen van de activiteiten en interessante dieren/plekjes in Diergaarde Blijdorp? Gebruik de gratis app

Reacties

Ron zegt:

Harstikke leuke actie blijdorp is top

Gepost op maandag 22 oktober om 18.48 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"