Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Gerendalroute

  horeca, fietsroute, anwb, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, valkenburg, bos, zuid-limburg, valkenburg aan de geul, heidelandschap, limburg, heuvelland (mergelland) en geuldal

  Deze route is op één flinke klim na een echte dalroute. Hij is genoemd naar het mooiste dal van het Mergelland: het Gerendal. Dit zo­genaamde droogdal (ook wel grub genoemd) loopt van Scheulder tot Strucht en is tijdens de ijstijden door oppervlakkige afstroming van smeltwater ontstaan. Ook elders in het Mergelland wordt deze dalvorm dikwijls aangetroffen. De steile hellingen zijn vaak met bos begroeid. Door de kalkhoudende bodem herbergen de bossen een unieke verzameling plantensoor­ten. In het kalkgrasland van het Gerendal is een rijke orchideeën­tuin aangelegd.

  Meer informatie >>
  route
 • De Middelhof / Cornelishof

  appartement, weekendje weg, over de grens, vakantieboerderij, groepsarrangement, groepsaccommodatie, vakantiewoningen, familieweekend, weekje weg, zorgvakantie, vakantiehuis, fietsarrangement, swalmen, limburg

  Vakantieboerderijen De Middelhof en De Cornelishof zijn agrarische bedrijven gelegen in Roermond. Gelegen tussen Maas en Duitse grens in een zeer gevarieerd landschap. Veel natuur direct bij de stad Roermond. Fijn fiets en wandel gebied.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Peel en Maasvallei-route

  rivieren en beekdalen, fietsroute, weidegebied en akkerland, horeca, poldergebied, peel en maas, ruime parkeergelegenheid, noord en- midden limburg, anwb, meren en plassengebied, oostrum

  De Peel en Maasvallei-route laat u kennismaken met twee verschil­lende cultuurlandschappen in Noord-Limburg: Maas en Peel. Tus­sen Geysteren en Broekhuizenvorst fietst u door het aantrekkelijke terrassenlandschap van de Maas waarin dorpen, vrijstaande boer­derijen, weiden en boomgaarden liggen. Kleine hoogteverschillen overbruggen de terrassen. De Peel, het dekzandgebied ten westen van de Maasterrassen, biedt met zijn open landschap een heel ander aanzien.

  Meer informatie >>
  route
 • Houtwallenroute

  rivieren en beekdalen, meren en plassengebied, maasbracht, limburg, weidegebied en akkerland, anwb, horeca, noord- en midden-limburg, ruime parkeergelegenheid, midden-limburg en maasplassen, poldergebied

  De Houtwallenroute loopt door het Maasdal tussen Maasbracht en Echt. Deze plaatsen werden op de overgang van laag naar hoog buiten het directe bereik van de rivier gesticht. Maar ook in de ui­terwaarden vestigden zich mensen, zoals op het ‘Eiland in de Maas’. Het middenterras van de Maas wordt doorsneden door beekdalen en bestaat uit een agrarisch landschap met karakteristieke houtwallen. Hoewel de uiterwaarden langs de Maas littekens van menselijk ingrij­pen dragen, hebben ze op sommige plekken hun oorspronkelijke karak­ter weten te behouden.

  Meer informatie >>
  route
 • Vakantiepark 't Posterbos

  wellness, fietsen, vakantiehuis, fietsarrangement, posterholt, golfarrangement, rust en ruimte, wandelen, weekje weg, bungalowpark, limburg, wandelarrangement, natuur, aanbiedingen, weekendje weg

  Vakantiepark 't Posterbos in Midden Limburg. Vakantie vieren in het groene hart van Limburg en genieten van natuur, rust en ruimte. Samen met het naastgelegen Landal Greenpark bezorgen wij u een heerlijke vakantie.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Julianakanaalroute

  ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, bos, meren en plassengebied, midden-limburg en maasplassen, heidelandschap, poldergebied, rivieren en beekdalen, anwb, fietsroute, roosteren, noord en- midden limburg, horeca

  Een groot deel van de Julianakanaalroute loopt door het ‘Waardevolle Cultuurlandschap Midden-Limburg’, een door de overheid aangewezen gebied met bijzondere natuur- en landschapswaarden. Het westelijke deel van de route heeft een duidelijk rivierkarakter. De Maas biedt een typisch rivierlandschap met dijken, uiterwaarden en karakteristieke Maasdorpen. Het oostelijke deel heeft een ander karakter. Hier wisselen bossen grootschalige landbouwgronden af. Ten zuiden van Nieuwstadt en Born gaat het landelijke gebied vrij abrupt over in de Westelijke Mijnstreek.

  Meer informatie >>
  route
 • Speel en Kinderboerderij 't Platteland

  actief, schoolreisjes, kinderboerderij, kinderfeestjes, groepsuitjes, boerderij, familieuitje, venray, limburg, attractiepark, vriendenuitje, veulen, dagje weg, kindvriendelijk, speeltuin, kinderen

  Indoorspeel en kinderboerderij 't PLatteland. Buiten speeltuin, Skelterbaan Trampolinen, Springkussen, Schommels, Wippen, Klimmen. Boerderijwinkel met streekprodukten en geschenkpakketten. Terras voor fietsers.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Swalmroute

  fietsen, bos, fietsroute, rivieren en beekdalen, midden-limburg en maasplassen, limburg, weidegebied en akkerland, heidelandschap, noord- en midden-limburg, anwb, swalmen

  Golvende Maasterrassen tot ver in Duitsland en het slingerende riviertje de Swalm bepalen het landschapsbeeld op dit deel van de oostelijke Maasoever. Deze tocht biedt een mooie afwisseling van velden en bossen, van de brede Maas en de vele snelstromende beekjes. Belfeld, Reuver, Beesel en Swalmen liggen ingeklemd tussen de Maas en de grens met Duitsland. Het Swalmdal is een bijzonder waardevol natuurgebied. Hier leeft de das en heeft hij zijn burchten gebouwd. Onderweg ziet u nog een andere burcht: het fraai gelegen Kasteel Hillenraad.

  Meer informatie >>
  route
 • Zuid-Limburgs heuvelland

  horeca, weidegebied en akkerland, epen, ruime parkeergelegenheid, zuid-limburg, rivieren en beekdalen, honden toegestaan, bos, anwb, wandelroute, heuvelland (mergelland) en geuldal

  Rond Epen is het Zuid-Limburgse Heuvelland op zijn mooist. De Geul slingert hier door een landschap van heuvels, boomgaarden, meidoornhagen en loofbossen. Een keur aan mooie wandelroutes voert over holle wegen, kriskras door weilanden, langs beken en door prachtige hellingbossen. Epen is hét wandelgebied van Zuid-Limburg. Het doet zelfs een beetje buitenlands aan met zijn vakwerkhuisjes, watermolens en wegkruisen. Dolend door de heuvels en genietend van schitterende vergezichten waant u zich overal, behalve in Nederland. En ondanks het feit dat Epen een populair toeristendorp is, is er op deze wandeling volop natuur, rust en ruimte.

  Meer informatie >>
  route
 • Hamertroute

  nieuw bergen, rivieren en beekdalen, weidegebied en akkerland, bos, peel en maas, anwb, heidelandschap

  De Noord-Limburgse gemeente Bergen tussen Maas en Duitse grens omvat uitgestrekte natuurgebieden. Een groot deel van de tocht fietst u door en rond het Nationaal Park de Maasduinen. Een prachtig gebied met heidevelden, vennen en rivierduinen. Via het Geldernsch Kanaal komt u uit bij de Maas en fietst u door het nationale park: de rivierduinen van Landgoed De Hamert. Het laatste stuk van de route voert langs de uiterwaarden van de Maas.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Kasteelpark Born

afbeelding_12219
Aziatische kleinklauwotter

In het smalste stukje van Nederland ligt het gezelligste dierenpark van Limburg. Kasteelpark Born biedt u een heerlijk dagje uit voor het hele gezin voor een vriendelijke prijs. Kom dieren kijken en aaien, spelen in de speeltuin en genieten van een hapje en een drankje op het terras. Van mini-muisjes tot grote lynxen, van dwerggeitjes tot kleurrijke papegaaien en van snaterende eendjes tot prikkende stekelvarkens: voor iedereen wat wil(d)s!

Kasteelpark Born

Faciliteiten

Eten & drinken Heerlijk genieten van een drankje en een (warm) hapje op het terras midden in het park.
Fietsers Kasteelpark Born ligt vlakbij knooppunt 23 en heeft een oplaadpunt voor elektrische fietsen (even vragen bij de kassa)
Hond Uw hond mag mee het park in. Wel moet deze zijn aangelijnd en ruimt u de behoeftes op (aan de kassa zijn speciale zakjes verkrijgbaar).
Toerisme voor Iedereen Kasteelpark Born heeft het TVI keurmerk. Dit betekent dat we goed toegankelijk zijn voor ouderen en mindervaliden.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"