Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • VeKaBo

  zeeland, friesland, vakantiepark, noord-holland, gelderland, groningen, overijssel, zuid-holland, , weekendjeweg, utrecht, noord-brabant, limburg, flevoland, kamperen, weekjeweg, camping, drenthe, bungalow, weekendje weg

  U vindt hier ruim 1.600 verschillende charmante plattelandsaccommodaties. Vakantieverblijven, logies en ontbijtadressen, groepsaccommodaties en kleine campings. Voor rust, authenticiteit, ruimte, gastvrijheid, persoonlijke aandacht, ontspanning en actief plezier, bent u bij ons aan het juiste adres. Volop keus om van uw vakantie of weekendje weg in eigen land of Europa te kunnen genieten!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Legeansterpaad

  ruime parkeergelegenheid, horeca, fietsroute, friese meren en ijsselmeerkust, friesland, sneek, anwb, sneekermeer

  Deze route voert langs het Snee­kermeer en door de Legean, Lege Geaën of Lage Streken. De ont­staansgeschiedenis is niet volledig duidelijk, wellicht is er een verband met gletsjers die Noord-Nederland in de voorlaatste ijstijd bedekten. De toen uitgeschuurde laagten zijn later opgevuld, met zand, veen en klei. Of er daarna nog open water overbleef, blijft een vraag. Het verkavelingpatroon toont aan dat er rond het jaar 1000 veel minder water stond dan nu. Pas in de late middeleeuwen kregen het Sneeker­meer en andere Friese meren hun huidige vorm.

  Meer informatie >>
  route
 • Bungalow-Watersportpark De Pharshoeke

  vakantie friesland, heeg, bootverhuur, watersport, friesland, strand, friese meren, bungalowpark, vakantie meren, watersportvakantie, weekendje weg

  In het hart van het Friese merengebied ligt "Watersportpark De Pharshoeke" ideaal gelegen op een schiereiland in het Heegermeer. Hier vindt de watersporter alles wat hij zoekt, want voor zeilers, surfers, zwemmers of vissers is dit gebied rijk aan mogelijkheden.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • De Seedykstertoer

  friesland, dagje weg, fietsen, marrum, wandelen, groepsuitjes, strand, wadlopen, weekje weg, trekkershut, camping, weekendje weg, kust, wadden, bedrijfsuitje

  Kom naar de wadden en ontdek de rust en ruimte aan de kust van het Friese Wad!! Een camping die vele mogelijkheden heeft te bieden. Ponyrijden of gewoon weg lekker fietsen of wandelen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Sprengen bij Kasteel Cannenburch

  heidelandschap, veluwe en veluwezoom, wandelen, wandelroute, weidegebied en akkerland, vaassen, anwb, bos

  Vaassen wordt gedomineerd door Kasteel Cannenburch dat in 1365 in de bronnen opduikt. In 1543 werd het gekocht door Maarten van Rossum, de veldheer die ervoor zorgde dat Gelre rond 1525 heel oostelijk Nederland bezat, van Friesland via het Sticht (Utrecht) tot en met Limburg. Zijn erfgenamen voltooiden de bouw van het kasteel in renaissancestijl en plaatsten hun wapens in de voorgevel. De grote toren aan de voorzijde is een 16e-eeuwse toevoeging.

  Meer informatie >>
  route
 • Buitenpost, Van kruiden en stinsenplanten

  friesland, weidegebied en akkerland, poldergebied, veenwouden, friese wouden, meren en plassengebied, anwb

  Buitenpost; het klinkt ver weg en dat is het voor veel mensen ook. Toch is een bezoek aan Noord-Friesland echt de moeite van het reizen waard. Vanuit Veenwouden gaat het langs brede vaarten en dichte hagen die het landschap verrassend intiem maken. Met onderweg een vleugje historie zoals een terpkerkje, een echte klokkenstoel en eeuwenoude stinsenplanten. Pluk zelf wat fruit of een bloemetje bij Fruitkwekerij Frytsjam en probeer eens een heerlijke jam zonder suiker. Maar houd wel tijd over voor Botanische Tuin De Kruidhof, waar een duizelingwekkende hoeveelheid kruiden en planten je opwacht.

  Meer informatie >>
  route
 • Westskoatterpaad

  bos, heerenveen, anwb, ruime parkeergelegenheid, friesland, fietsroute, horeca, heidelandschap, friese meren en ijsselmeerkust

  Deze route loopt door het weste­lijke deel van de in 1934 opgeheven gemeente Schoterland (Fries: Skoat­terlân). Sinds de gemeentelijke her­indeling is Heerenveen niet langer over drie verschillende gemeenten verdeeld. Aan de oostkant, op de ho­gere gronden, strekten zich vroeger enorme hoogvenen uit; aan de west­kant van het dorp zetten deze zich als laagvenen voort. Voor de exploi­tatie van het veen was Heerenveen ideaal gelegen. Alle venen zijn nu vergraven en hebben plaatsgemaakt voor een geheel ander landschap met bossen en landgoederen.

  Meer informatie >>
  route
 • Friese Wouden-route

  poldergebied, meren en plassengebied, weidegebied en akkerland, friese wouden, friesland, appelscha, anwb, fietsen

  Het zuidoostelijke deel van Friesland, ongeveer het gebied rechts van de lijn Heerenveen - Drachten, wordt de Friese Wouden genoemd. Denk daarbij niet aan grote bosgebieden, maar eerder aan snippertjes bos en houtwallen rond de akkers en weilanden. Deze zijn geplant in de 19e eeuw, nadat hier veen was afgegraven en de grond eronder in cultuur was gebracht. De houtwallen geven het landschap een intiem karakter. Meer weidsheid is er rond het riviertje de Tjonger. Het gebied is mooi, maar niet spectaculair, zoals de Friese meren of de Drentse bossen. Daarom is het toeristisch gezien een rustig gebied.

  Meer informatie >>
  route
 • Dorp tussen de Veenplassen

  anwb, eernewoude, weidegebied en akkerland, poldergebied, meren en plassengebied, honden toegestaan, , ruime parkeergelegenheid, friese wouden, wandelroute, friesland

  Blauwgraslanden, rietvelden, hooilanden bezaaid met dotterbloemen, meer dan honderd soorten broedvogels en ruim vierhonderd soorten planten. Dat vindt u allemaal rond het Friese plaatsje Earnewâld, in het Nationaal Park De Alde Feanen. De plassen rond Earnewâld zijn ontstaan door het afgraven van veen voor de turfwinning. Sommige plassen zijn later ingepolderd, zoals de Jan Durks Polder. In de niet ingepolderde gebieden ontstonden moerassen en waterlanden met een rijke flora en fauna. Vergeet de verrekijker niet, want u komt langs twee vogelkijkhutten. Bewaar deze route voor een mooie zomerse dag, want ’s winters is de pont Hin en Wer uit de vaart.

  Meer informatie >>
  route
 • Noard-Westergoapaad

  weidegebied en akkerland, bolsward, poldergebied, meren en plassengebied, friese meren en ijsselmeerkust, friesland, anwb

  De voormalige Middelzee deelde het Friese land in tweeën. Het zoute water omarmde een zompig gebied ten westen daarvan, Westergoa met voormalige zeehaven Bolsward als hoofdstad. Goa verwijst naar de middeleeuwse bestuurseenheid Gouw. Westergoa werd, in tegenstelling tot Eastergoa, permanent door de zee bedreigd. Met het dichtslibben van de Middelzee en het omdijken van deze vruchtbare klei kwam ca. 1100 na Chr. hieraan een einde. Het gebied wordt gekenmerkt door verspreid gelegen boerderijen en grillig verlopende dijken, vaarten en sloten.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Hoeve Meskenwier

Het Betere BoerenBed!

afbeelding_14857

Bent u opzoek naar een rustgevende vakantie maar wilt u ook nog wat zien en doen, dan bent u bij Hoeve Meskenwier aan het juiste adres. Beleef Friesland op een wel heel bijzondere manier, ga erop uit met de boot of pak de fiets en ontdek het boerenleven. Familie Hofstra zal uw vakantie optimaal verzorgen en als u wilt kunt u zelf ook nog een handje helpen in de Hoeve.

Hoeve Meskenwier

 • Telefoon
  0528 229440
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!

Faciliteiten

Activiteiten Prachtig gelegen Hoeve met vele leuke activiteiten in de directe omgeving. Bekijk snel de arrangementen pagina.
Huisdieren Op de Hoeve Meskenwier vind je kalfjes, kippen, geiten en nog veel meer, maar je mag ook je eigen huisdier, mits aangelijnd, meeneme
De Boerderijwinkel De boer en boerin zorgen er voor dat de BoerenBed gast hier een ‘natje en droogje’ kan vinden van o.a. het eigen bedrijf en lokaal geproduceerde produkten.
De broodoven Bij het Betere BoerenBed staat een gemetselde houtgestookte (brood)oven.
De dierenweide Op het terrein waar de BoerenBed Tenten staan is een speciale plek voor kinderen -en ouders!- ingericht: de dierenweide.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"