Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Vlieland, na vertrek van de laatste toerist

  buitenrecreatie, anwb, haaglanden en delfland, vlieland, zuid-holland, duinen, autovrij, wandelen, strand, wandelroute, waddeneilanden

  In het doodtij der seizoen, eind september, hervindt het leven op Vlieland zijn gewone ritme. De toerist maakt plaats voor de bezoeker, over strand, wad en duin daalt de nazomer neer.

  Meer informatie >>
  route
 • Badhotel Rockanje aan Zee

  fietsen, familieweekend, fietsarrangement, kust, zuid-holland, rockanje, duinen, strand, wandelen, zee, hotel, fietsvakantie, weekendje weg, vergaderen

  Badhotel Rockanje aan Zee... Kom het ontdekken! Duinen, strand en zee. Plaatsen waar je uren door kan brengen, ongeacht de tijd van het jaar!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Tiendwegroute

  poldergebied, hardinxveld-giessendam, meren en plassengebied, zuid-holland, anwb, de waarden en vijfheerenlanden, weidegebied en akkerland

  Een tiendweg en de Betuwelijn. In beide gevallen gaat het om goederenvervoer, maar groter kan het verschil niet zijn. Een tiendweg is een eeuwenoud onverhard pad achter de weilanden langs. Vroeger reden boeren hier met hun hooiwagens of melkkarren. Nu komt men er niemand meer tegen, behalve af en toe een verschrikt opvliegende eend.

  Meer informatie >>
  route
 • Giessenroute

  anwb, de waarden en vijfheerenlanden, noordeloos, fietsen, weidegebied en akkerland, fietsroute, poldergebied, meren en plassengebied, rivieren en beekdalen, zuid-holland

  Tussen de Lek en het veel smallere riviertje de Giessen ligt een open landschap met uitgestrekte weiden, doorsneden door brede sloten, met oude boerderijen en molens; op en top Hollands dus. In dit gebied ligt ook ooievaarsdorp Het Liesvelt, van waaruit de ooievaar sinds 1969 bezig is met zijn glorieuze comeback in Nederland. Het veenriviertje de Giessen kronkelt door de Alblasserwaard. Langs deze route ziet u het stille gedeelte langs de bovenloop. Verderop, bij het naderen van de monding in de Merwede, wordt de bebouwing rond de oevers steeds dichter en zijn de stedelijke invloeden sterker voelbaar.

  Meer informatie >>
  route
 • Jachtverhuur P.A. van der Laan

  zuid-holland, groene hart, jachthaven, last minute, weekje weg, vaarvakantie, groepsarrangement, aanbiedingen, bootverhuur, motorbootverhuur, familieweekend, watersport, woubrugge, varen, weekendje weg

  Motorjachten van 8 m. tot 15 m. voor welke _*geen vaarbewijs*_ nodig is; dus mogelijkheden van beginner tot ervarenden. Gelegen dichtbij _*Amsterdam, Gouda en Leiden*_. Een ideaal uitgangspunt in het Groen Hart, het _*rijkste water- en natuurgebied*_ van Nederland. Diverse routes mogelijk.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Paasheuvelgroep - groepsverblijven

  hostel, zuid-holland, groepsuitjes, limburg, groepsaccommodatie, noord-brabant, schoolreisjes, vergaderen, aanbiedingen, gelderland, groepsarrangementen, zeeland, utrecht, weekendje weg

  Met 36 groepsverblijven faciliteert de Paasheuvelgroep in groepsovernachtingen door heel Nederland. De locaties van de Paasheuvelgroep zijn basic, liggen altijd in een natuurlijke omgeving en nodigen uit om je eigen invulling te geven aan reactie. Voor groepen van 14 tot 500 personen met veel cateringmogelijkheden!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Hotel-Restaurant Auberge De Kieviet

  fietsen, sauna & beauty, wellness, hotel, weekendje weg, restaurant, wassenaar, wandelen, zeilen, zuid-holland

  Romantisch genieten doe je bij het 4-sterren Hotel-Restaurant Auberge De Kieviet in het weelderige en pittoreske dorp Wassenaar. Wat dacht u van een glas champagne bij aankomst, een romantisch diner bij kaarslicht en een leuk verrassingspakketje op de kamer?

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Plaats van overgangen

  rotterdam en rijn-maasdelta, zuid-holland, zuidhollandse eilanden, anwb, strand, haven, wandelroute, rivieren, hoek van holland

  Hoek van Holland is in verschillende opzichten een plaats van overgangen. Het is in de eerste plaats letterlijk de ‘hoek’ van Holland, waar de doorlopende kustlijn van Noord- en Zuid-Holland overgaat in het gebied met de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Voor de scheepvaart is hier het overgangspunt tussen binnenvaart en zee, waar Rotterdam haar positie van wereldhaven aan te danken heeft. De badgasten uit de hele Rottrdamse regio komen hier natuurlijk graag vanwege het strand, waar zee en land elkaar raken.

  Meer informatie >>
  route
 • Wandelen in middeleeuwse sferen

  weidegebied en akkerland, zuid-holland, rivieren en beekdalen, gorinchem, de waarden en vijfheerenlanden, anwb

  Tijdens deze wandeling passeren drie provincies, twee rivieren en 600 jaar geschiedenis de revue. De historische vestingen Gorinchem, Woudrichem en Slot Loevestein vormen gezamenlijk de Vesting3hoek. U bezoekt ze alle drie. Ze liggen in een schitterend Hollands rivierengebied. De tocht gaat over eeuwenoude vestingwallen, langs gerestaureerde stadspoorten en waardevolle panden. Af en toe kiest u het ruime sop: de vaartochten bieden een leuke afwisseling met het wandelen. Tientallen bezienswaardigheden kruisen het pad. Hieronder staan er een paar vermeld. Talrijke informatieborden onderweg vullen deze informatie ruimschoots aan.

  Meer informatie >>
  route
 • Postillion Hotel Dordrecht

  arrangementen, fietsvakantie, hotel, dordrecht, vergaderen, zuid-holland, weekendje weg

  U vindt Postillion Hotel Dordrecht aan de A16, de snelweg van Breda naar Rotterdam, waar u afslag nr 20 ('s Gravendeel) moet nemen. Een vriendelijk en tegelijkertijd functioneel hotel, vlakbij de rust van De Hollandse Biesbosch en de bedrijvigheid van Rotterdam en Breda.

  Meer informatie >>
  overnachten

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Uitwaaien in de duinen

afbeelding_15185

Dat Wassenaar meer in huis heeft dan kapitale villa’s, ontdekt u tijdens het lopen van deze duinwandeling. De route heeft twee gezichten;een van bos en een van duin. In het zuiden van Berkheidepasseren stuivende duinen en kleurrijke duinvalleien de revue.Het is een open en uitgestrekt terrein. In het bos van Ganzenhoek loopt u in de luwte van dennenbomen. De duinmeertjes zijn broed- en leefgebied voor vele vogelsoorten. Grote delen van de route gaan over verharde wegen, schelpenpaden en zandwegen. Het Laarzenpad vormt hierop een uitzondering: u struint er door de ruige natuur van een voormalig waterwingebied. Stevige wandelschoenen zijn dan ook geen overbodige luxe.

Uitwaaien in de duinen

  • zuid-holland
  • wassenaar
  • horeca
  • duingebied
  • honden toegestaan
  • ruime parkeergelegenheid
  • haaglanden en delfland
  • duin en strandlandschap
  • wandelroute
 • Stuur door of deel via socialmedia!