Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Storytrail - Het leukste uitje van Nederland!

  leiden, groepsuitje, groepsarrangement, cadeaubon, haarlem, bedrijfsuitje, amersfoort, schoonhoven, den bosch, breda, zuid-holland, vrijgezellenfeest, gouda, zutphen, noord-brabant, historie, amsterdam, noord-holland, familieuitje, utrecht, stadswandeling, gelderland, Delfshaven, rotterdam, den haag

  Op zoek naar een leuk uitje? Samen met collega's, familie of vrienden? Beleef nú de Storytrail stadswandeling met bijzondere verteller met € 5,- korting! Reserveer op onze site via de knop "Ideaal/overboeking" met de actiecode "waarnaartoe” en betaal slechts 12,50 i.p.v. 17,50.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Noordwijks uurtje

  noordwijk, wandelroute, anwb, stad en park, zuid-holland, wandelen, duin- en bollenstreek

  <p>Werelden van verschil op een paar kilometer afstand. De wandeling begint in ‘booming’ Noordwijk aan Zee. Goed voor jaarlijks 700.000 bezoekers en een derde plaats in de Badplaatsen Toptien na Scheveningen en Zandvoort. Maar al snel laat de wandelaar die wereld achter zich om op weg te gaan naar het verstilde dorp Noordwijk-Binnen. Veilig achter de duinen ontstond in de Middeleeuwen een nederzetting op een hoger gelegen strandwal. Tussen badplaats en dorp ligt een tamelijk open gebied, een vroegere duinvallei.</p>

  Meer informatie >>
  route
 • Kleine Balij-route

  groene hart, floriade, anwb, wandelroute, stad en park, heidelandschap, horeca, zuid-holland, ruime parkeergelegenheid, bos, zoetermeer

  Maar liefst 3,3 miljoen bezoekers mocht Zoetermeer in 1992 verwelkomen. Ze kwamen van over de hele wereld voor de Vierde Internationale Tuinbouwtentoonstelling Den Haag-Zoetermeer, beter bekend onder de naam Floriade. Dit evenement vindt elke tien jaar ergens in Nederland plaats. Het expositieterrein is na afloop voor de helft bebouwd (de wijk Rokkeveen). De rest maakt onderdeel uit van de nieuwe boswachterij De Balij.

  Meer informatie >>
  route
 • Center Parcs - Port Zélande

  watersport, bungalowpark, weekendje weg, appartement, ouddorp, zuid-holland, zee, strand, subtropisch zwembad, weekje weg, hotel, kust, mindervaliden

  Geniet van een heuse strandvakantie in bungalowpark Port Zélande in Zuid-Holland. Droom weg in het subtropische zwembad of sporten op de sportarena. Daarnaast is het Noordzeestrand geschikt voor (strand)zeilen, duiken en kitesurfen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Park en Cultuur-route

  wandelroute, anwb, geschiedenis, rotterdam, zuid-holland, stad en park, cultuur, centrum, rotterdam en rijn-maasdelta

  Negenhonderd doden, 100.000 daklozen en 11.000 vernielde gebouwen: dat waren de gevolgen van het Duitse bombardement van 1940. De wederopbouw van het verwoeste centrum is bijna zestig jaar later nagenoeg voltooid en heeft van Rotterdam een hypermoderne stad gemaakt.

  Meer informatie >>
  route
 • LOGEREN AAN ZEE

  strandhuis, weekje weg, strand, zuid-holland, weekendje weg, strandpaviljoen, vakantiehuis, katwijk

  Het bezoekadres is strandvak 22 nabij Noordduinseweg 2221 BL Katwijk ZH

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Groen en luxe villa’s

  stad en park, rotterdam en rijn-maasdelta, ruime parkeergelegenheid, horeca, honden toegestaan, anwb, rotterdam, wandelroute, zuid-holland

  Beschermd stadsgezicht Kralingen-Midden toont Rotterdam op zijn groenst. Hier geen verbluffende skylines en prikkelende, moderne architectuur, maar parken en chique panden die de oorlog hebben overleefd. U wandelt door het Kralingse Bos met zijn grote plas. De Rotterdammer brengt er graag zijn vrije uurtjes door. Laat u verrassen door Villapark Rozenburg en art-nouveauvillawijk De Wagnerhof. Zij vormen een oase van rust binnen de bruisende stad. De namen van de herenhuizen in de Wagnerhof verwijzen naar (figuren uit de) opera’s van de componist. Ze staan in gouden letters onder de dakgoot te lezen: Tristan, Isolde, Lohengrin, Tannhau?ser en Parsifal. Kunt u ze allemaal thuisbrengen?

  Meer informatie >>
  route
 • Zakkendragers, zeeslepers en godvrezenden

  maassluis, anwb, rotterdam en rijn-maasdelta, zuid-holland, Maas

  Wie door Maassluis wandelt, kan zich goed voorstellen dat Maarten 't Hart liefdevol over zijn geboorteplaats schrijft. "Wat mij betreft het mooiste plekje op aarde,"zegt de ik-figuur in de roman De Vlieger (198). Dat is wat overdreven. Maar toch. Maassluis moet voor een jongen een mooie plek zijn geweest om op te groeien: smalle straatjes en steegjes, veel water, oude panden, een drukke haven en een rare hoge dijk midden in de stad.

  Meer informatie >>
  route
 • Kampeerhoeve Koole

  watersport, groepsaccommodatie, camping, weekendje weg, fietsen wandelen, noorden, rust & ruimte, trekkershut, zuid-holland, weekje weg

  Kampeerhoeve Koole verwelkomt al meer dan veertig jaar gasten uit binnen- en buitenland en beschikt over de Stichting Classificatie-erkenning voor groepsaccommodaties. De camping, gelegen in de droogmakerij Nieuwkoop en Noorden, is een kleinschalige camping met 38 plaatsen en een trekkershut.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Nationaal Jenevermuseum Schiedam

  museum, zuid-holland, bedrijfsuitjes, schiedam, proeverij, evenementen, groepsarrangement, jenevermuseum

  Proef het Oude Schiedam! Een veelzijdig museum met vele mogelijkheden om een gezellige, smakelijke, maar ook leerzame invulling te geven aan uw middag.

  Meer informatie >>
  dagjeweg

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Smaakmakers van de Alblasserwaard

afbeelding_12449

Wie houdt van veenstromen met oevers vol knoestige knotwilgen, sloten, polders, molens en boerderijen is deze route in zijn element. Kleine bosjes zorgen voor beslotenheid. In de lintdorpen onderweg lijkt elk huis zijn eigen (ophaal)brug te hebben. Leuk is het te zien hoe de ingang van veel oude boerderijen naar de veenstroomzijde is gekeerd, eeuwenlang de enige transportader van het poldergebied. Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt heeft voor heel wat wild ooievaarskroost gezorgd. De verspreiding van deze zwartwitte vogel is een groot succes. U kunt er zomaar eentje tegenkomen.

Smaakmakers van de Alblasserwaard

  • zuid-holland
  • goudriaan
  • fietsen
  • de waarden en vijfheerenlanden
  • poldergebied
  • weidegebied en akkerland
  • fietsroute
 • Stuur door of deel via socialmedia!