Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • mijnWellnessBungalow.nl

  villa, weekje weg, appartement, bungalowpark, zuid-holland, sauna & beauty, friesland, weekendje weg

  Ontspannen, genieten en tot rust komen in onze luxe wellness-bungalows, dat is wat wij u bieden. De uitrusting van onze wellness-bungalows varieert van infraroodsauna’s, Finse (gezins)sauna al dan niet gecombineerd met lichttherapie, infraroodstralers, zonnebank of zonnehemel tot aan luxe regendouches en badkamersanitair en zelfs bungalows met een aparte relaxruimte en een buitenspa!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Nationaal Jenevermuseum Schiedam

  schiedam, museum, proeverij, groepsarrangement, jenevermuseum, evenementen, zuid-holland, bedrijfsuitjes

  Proef het Oude Schiedam! Een veelzijdig museum met vele mogelijkheden om een gezellige, smakelijke, maar ook leerzame invulling te geven aan uw middag.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Diergaarde Blijdorp Rotterdam

  arrangementen, dierenpark, kinderfeestjes, dierentuin, high tea, schoolreisjes, groepsarrangement, workshops, groepsuitjes, zuid-holland, kindvriendelijk, rotterdam

  In een van Europa's mooiste dierentuinen maak je een ontdekkingsreis door de werelddelen. Een zintuigprikkelend avontuur waarbij je dieren in zo natuurlijk mogelijke omgeving ontmoet. Van lente tot winter is er in Diergaarde Blijdorp veel te beleven. Sta neus aan neus met de ijsberen onder en boven water, kijk de giraffen in de ogen en kijk uit over de rest van de savanne.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Dordrecht, voormalige handelsmetropool

  zuid-holland, stad en park, anwb, wandelen, zuid-hollandse eilanden en dordrecht, dordrecht, wandelroute

  <p>Dordrecht, in de 12e eeuw voor het eerst genoemd als Thuredrecht, werd gesticht aan de oever van de belangrijke waterwegen Oude Maas, Beneden-Merwede en Noord. In 1220 verleende graaf Willem I het stadsrechten. De handelsstad werd bezocht door kooplieden en schepen op weg van Vlaanderen naar Noord-Duitsland. Dordrecht verwierf ook het stapelrecht, wat betekende dat producten die langs de stad vervoerd werden, er te koop aangeboden moesten worden.</p>

  Meer informatie >>
  route
 • 132 Natuurkampeerterreinen in Nederland

  gelderland, noord-holland, noord-brabant, groningen, kamperen, drenthe, friesland, overijssel, weekendje weg, limburg, natuur, zeeland, kindvriendelijk, camping, flevoland, zuid-holland

  Kamperen met tent, caravan of camper op een van de 132 Natuurkampeerterreinen: dat is genieten van een ongerepte natuurlijke omgeving met rust, ruimte en privacy in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Maar wél met goede voorzieningen!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Hotel-Restaurant Auberge De Kieviet

  weekendje weg, fietsen, wassenaar, restaurant, hotel, zuid-holland, sauna & beauty, wandelen, wellness, zeilen

  Romantisch genieten doe je bij het 4-sterren Hotel-Restaurant Auberge De Kieviet in het weelderige en pittoreske dorp Wassenaar. Wat dacht u van een glas champagne bij aankomst, een romantisch diner bij kaarslicht en een leuk verrassingspakketje op de kamer?

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Résidence le Mistral

  noordwijk aan zee, strand, appartement, kust, appartementen, rolstoelvriendelijk, zuid-holland, weekendje weg, zee

  Ons appartementencomplex Résidence le Mistral is gelegen op een uniek punt op de boulevard van het mooie Noordwijk, direct aan het strand én het winkelcentrum. Een perfecte locatie voor een heerlijke vakantie in Noordwijk aan Zee.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer

  overijssel, wandelen, gelderland, noord-holland, zuid-holland, appartement, friesland, drenthe, groningen, zeeland, vakantiehuis, utrecht, flevoland, limburg, weekendje weg, bijzonder overnachten, noord-brabant, fietsen, bed & breakfast, fietsarrangement

  Sfeervol logeren in één van de vele gastvrije Pronkkamer Bed and Breakfasts. U vindt ze in het hele land in boerderijen, stadsvilla's, karakteristieke dorpspanden enzovoorts.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Thermen Holiday

  sauna & beauty, beauty, schiedam, vriendinnenuitje, sauna, wellness, arrangementen, zuid-holland, ontspannen, wellnessweekend, hamam, massage

  Ontdek de vele mogelijkheden om te genieten van sauna, beauty en massage bij Thermen Holiday in Schiedam. Thermen Holiday biedt u een heerlijke dag aan waarin alles draait om ontspanning, verwennerij en luxe. Ontspan in onze heerlijke sauna’s en baden, laat u verwennen met een van onze massages en beautybehandeling en geniet van hapjes en drankjes in ons restaurant.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Daar bij de Molen, Oud-Alblas

  anwb, molen, de waarden en vijfheerenlanden, oud-alblas, zuid-holland

  In de Alblasserwaard kun je nog kijken tot aan de horizon. Smalle stroken weiland, gescheiden door lange linten van sloten, tonen hoe de polder rond 1300 is ontgonnen. Molens houden de voeten droog. Hun wieken zorgen voor de derde dimensie, samen met kerktorens, boerderijen en bosschages. Let al fietsend over de dijk langs de Lek eens op het verschil in hoogte tussen het water en de polder aan uw rechterhand. Een smalle Tiendweg met veeroosters voert dwars door de weilanden naar Streefkerk. De naam Tiendweg duidt op de tienden die de boeren hier vroeger moesten betalen aan de landheer.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Beijerlandroute

afbeelding_17359

Beijerland ontleent zijn naam aan Sabina van Beijeren, vrouw van de graaf van Egmond. In de 16e eeuw liet de graaf begroeide zandplaten in de Maasdelta bedijken. Zo ontstonden de polders Oud-Beijerland (1557), Nieuw-Beijerland (1582) en Nieuw-Piershil (1582). Na afzetting van slib op de buitendijkse gronden werden nadien steeds opnieuw dijken aangelegd. Zo groeide Beijerland polder voor polder uit tot wat het nu is. Op de zeekleibodem floreren gewassen als aardappelen en suikerbiet. Langs de enorme lappen grond slingeren de dijken als linten door het landschap. Monumentale boerderijen en oude dorpskernen geven de route een historisch tintje

Beijerlandroute

  • zuid-holland
  • oud-beijerland
  • horeca
  • monumenten
  • ruime parkeergelegenheid
  • zuid-hollandse eilanden en dordrecht
  • poldergebied
  • weidegebied en akkerland
 • Stuur door of deel via socialmedia!