Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Hotel Milano

  winkelen, hotel, steden- en regiotrips, zuid-holland, uitgaan, weekendje weg, appartement, luxe, museum, vergaderen, rotterdam

  Hotel Milano ligt aan de rand van de havenstad Rotterdam en is gevestigd in een monumentaal pand. Het centraal station ligt op ongeveer 10 minuten lopen - ideaal om het veelzijdige Rotterdam te verkennen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • 132 Natuurkampeerterreinen in Nederland

  zeeland, natuur, kindvriendelijk, weekendje weg, kamperen, flevoland, gelderland, drenthe, zuid-holland, noord-brabant, friesland, overijssel, noord-holland, camping, limburg, groningen

  Kamperen met tent, caravan of camper op een van de 132 Natuurkampeerterreinen: dat is genieten van een ongerepte natuurlijke omgeving met rust, ruimte en privacy in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Maar wél met goede voorzieningen!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Paasheuvelgroep - groepsverblijven

  hostel, noord-brabant, schoolreisjes, utrecht, zuid-holland, limburg, zeeland, aanbiedingen, gelderland, groepsuitjes, vergaderen, groepsarrangementen, groepsaccommodatie, weekendje weg

  Met 36 groepsverblijven faciliteert de Paasheuvelgroep in groepsovernachtingen door heel Nederland. De locaties van de Paasheuvelgroep zijn basic, liggen altijd in een natuurlijke omgeving en nodigen uit om je eigen invulling te geven aan reactie. Voor groepen van 14 tot 500 personen met veel cateringmogelijkheden!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Varen met een Chinese fluisterboot

  vrijgezellenfeest, familieuitje, high tea, zuid-holland, fietsen, biesbosch, kinderdijk, dagje weg, fluisterbootverhuur, actief, bootje

  Kom genieten in een Chinese rivierboot van de schoonheid van de Giessen. Varen met deze fluisterboot is "back to basic". Geschikt voor familie-en bedrijfsuitjes.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Stadsroute Leiden

  duin- en bollenstreek, stad en park, anwb, zuid-holland, leiden

  Op het voorname Rapenburg huisden studerende Oranjes, om de hoek verkochten ooit arme meisjes hun lichaam. Autoloze keienstraatjes voeren ons van de Leidse Pieterskerk naar het plein waaraan het Gerecht ligt. Sensatiebelust publiek was hier ooit getuige van terechtstellingen. Maar ook Leiden ontkomt niet aan de moderne stadspest: de oprukkende Blokkers en Kruidvatten. ‘Haarlemmerstraat’ heet het Leidse slachtoffer. Snel oversteken maar en op naar de Burcht. Langs de begraafplaats bij de Zijlpoort en het Ankerpark aangelegd op de oude bastions. Via het Plantsoen kronkelen wij verder langs het water, steken nog even door naar het Van der Werfpark en belanden weer bij de Pieterskerk. Leuke stad, Leiden!

  Meer informatie >>
  route
 • Vlieland, na vertrek van de laatste toerist

  strand, wandelen, zuid-holland, haaglanden en delfland, autovrij, buitenrecreatie, vlieland, wandelroute, anwb, duinen, waddeneilanden

  In het doodtij der seizoen, eind september, hervindt het leven op Vlieland zijn gewone ritme. De toerist maakt plaats voor de bezoeker, over strand, wad en duin daalt de nazomer neer.

  Meer informatie >>
  route
 • Nationaal Jenevermuseum Schiedam

  proeverij, evenementen, groepsarrangement, bedrijfsuitjes, jenevermuseum, zuid-holland, schiedam, museum

  Proef het Oude Schiedam! Een veelzijdig museum met vele mogelijkheden om een gezellige, smakelijke, maar ook leerzame invulling te geven aan uw middag.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Plaats van overgangen

  haven, zuid-holland, anwb, wandelroute, rotterdam en rijn-maasdelta, strand, zuidhollandse eilanden, hoek van holland, rivieren

  Hoek van Holland is in verschillende opzichten een plaats van overgangen. Het is in de eerste plaats letterlijk de ‘hoek’ van Holland, waar de doorlopende kustlijn van Noord- en Zuid-Holland overgaat in het gebied met de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Voor de scheepvaart is hier het overgangspunt tussen binnenvaart en zee, waar Rotterdam haar positie van wereldhaven aan te danken heeft. De badgasten uit de hele Rottrdamse regio komen hier natuurlijk graag vanwege het strand, waar zee en land elkaar raken.

  Meer informatie >>
  route
 • Camping de Krabbeplaat

  zeeland, camping, kindvriendelijk, vissen, vakantiehuis, familie-camping, zuid-holland, natuur, fietsvakantie, familiereünie, brielle, camper, watersport, familieweekend, weekendje weg

  Op camping De Krabbeplaat bent u echt met vakantie. Het is een familiecamping op 4 1/2-sterren niveau met tal van faciliteiten. Gelegen in een prachtige omgeving die ongekende mogelijkheden biedt. Of u nu jong bent of oud, een gezin hebt of samen bent, u voelt zich thuis op De Krabbeplaat.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • mijnWellnessBungalow.nl

  bungalowpark, sauna & beauty, friesland, appartement, villa, weekje weg, zuid-holland, weekendje weg

  Ontspannen, genieten en tot rust komen in onze luxe wellness-bungalows, dat is wat wij u bieden. De uitrusting van onze wellness-bungalows varieert van infraroodsauna’s, Finse (gezins)sauna al dan niet gecombineerd met lichttherapie, infraroodstralers, zonnebank of zonnehemel tot aan luxe regendouches en badkamersanitair en zelfs bungalows met een aparte relaxruimte en een buitenspa!

  Meer informatie >>
  overnachten

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Coperoute

afbeelding_17289

De term cope stamt uit de ontgin­ningstijd. Tot de 11e eeuw was het Groene Hart nog nauwelijks bewoond. De graaf van Holland en de bisschop van Utrecht namen het initiatief om de veenwildernis systematisch te ontginnen. Overal vandaan werden kolonisten aange­trokken die rechthoekige kavels van gelijke grootte in eigendom kregen. In een contract (cope) stonden hun rechten en plichten. Plaatsnamen als Nieuwkoop, Boskoop en Vriezekoop verwijzen naar het copesysteem.

Coperoute

  • zuid-holland
  • alphen aan den rijn
  • nieuwkoop
  • horeca
  • ruime parkeergelegenheid
  • groene hart
  • poldergebied
  • weidegebied en akkerland
  • meren en plassengebied
 • Stuur door of deel via socialmedia!