Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Attractiepark Duinrell

  kinderactiviteit, zwembad, groepsuitjes, camping, wassenaar, schoolreis, weekendje weg, dagje weg, zuid-holland, bungalowpark, attractiepark

  Duinrell houdt geen winterslaap, jij toch ook niet? Ook in de wintermaanden Duinrell veel familieplezier. Het Attractiepark sluit binnenkort zijn deuren, maar van het Tikibad kan je het hele jaar door genieten. Het vakantiepark en alle faciliteiten liggen midden in de prachtige natuur van het Duinrell-landgoed.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Badhotel Rockanje aan Zee

  familieweekend, rockanje, kust, fietsvakantie, strand, fietsarrangement, zuid-holland, vergaderen, wandelen, weekendje weg, hotel, duinen, zee, fietsen

  Badhotel Rockanje aan Zee... Kom het ontdekken! Duinen, strand en zee. Plaatsen waar je uren door kan brengen, ongeacht de tijd van het jaar!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Een relatief jong duingebied

  anwb, wandelroute, oostvoorne, strand, duingebied, zuid-holland, zuid-hollandse eilanden en dordrecht, wandelrecreatie, wandelen

  Het overgrote deel van deze wandeling voert door de duinen van Oostvoorne. Ze zijn betrekkelijk jong. Stormen en vloedgolven hebben de oude duinen op Voorne grotendeels weggespoeld. Vorming van deze nieuwe duinen is ‘nog maar’ 800 jaar geleden begonnen. Ook nu komen er nog nieuwe duinenrijen bij. U komt langs poelen, duinvalleien, binnenduinbos en struwelen. De gemoedelijke dorpskern van Oostvoorne, het Groene Strand – te zien vanaf de Boulevard – en Landgoed Mildenburg zorgen voor nog meer diversiteit. Om bankjes zit u deze route niet verlegen. Ze duiken overal op.

  Meer informatie >>
  route
 • Jachtverhuur P.A. van der Laan

  watersport, groene hart, varen, weekje weg, groepsarrangement, woubrugge, last minute, bootverhuur, jachthaven, zuid-holland, aanbiedingen, motorbootverhuur, familieweekend, vaarvakantie, weekendje weg

  Motorjachten van 8 m. tot 15 m. voor welke _*geen vaarbewijs*_ nodig is; dus mogelijkheden van beginner tot ervarenden. Gelegen dichtbij _*Amsterdam, Gouda en Leiden*_. Een ideaal uitgangspunt in het Groen Hart, het _*rijkste water- en natuurgebied*_ van Nederland. Diverse routes mogelijk.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Tikibad Duinrell!

  subtropisch zwembad, actief, groepsuitjes, zwembad, zuid-holland, kindvriendelijk, attractiepark, wassenaar

  Het tropische Tikibad op Duinrell is Wassenaar biedt heel veel spetterpret voor jong en oud! In de voorjaarsvakantie ruime openingstijden. Koop direct een ticket met korting online.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer

  fietsen, groningen, weekendje weg, wandelen, zeeland, bijzonder overnachten, noord-holland, zuid-holland, appartement, flevoland, gelderland, noord-brabant, drenthe, limburg, friesland, overijssel, bed & breakfast, fietsarrangement, utrecht, vakantiehuis

  Sfeervol logeren in één van de vele gastvrije Pronkkamer Bed and Breakfasts. U vindt ze in het hele land in boerderijen, stadsvilla's, karakteristieke dorpspanden enzovoorts.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Plaats van overgangen

  anwb, rivieren, hoek van holland, zuid-holland, strand, zuidhollandse eilanden, wandelroute, haven, rotterdam en rijn-maasdelta

  Hoek van Holland is in verschillende opzichten een plaats van overgangen. Het is in de eerste plaats letterlijk de ‘hoek’ van Holland, waar de doorlopende kustlijn van Noord- en Zuid-Holland overgaat in het gebied met de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Voor de scheepvaart is hier het overgangspunt tussen binnenvaart en zee, waar Rotterdam haar positie van wereldhaven aan te danken heeft. De badgasten uit de hele Rottrdamse regio komen hier natuurlijk graag vanwege het strand, waar zee en land elkaar raken.

  Meer informatie >>
  route
 • Hotel-Restaurant Auberge De Kieviet

  fietsen, zeilen, hotel, weekendje weg, wandelen, wellness, zuid-holland, wassenaar, restaurant, sauna & beauty

  Romantisch genieten doe je bij het 4-sterren Hotel-Restaurant Auberge De Kieviet in het weelderige en pittoreske dorp Wassenaar. Wat dacht u van een glas champagne bij aankomst, een romantisch diner bij kaarslicht en een leuk verrassingspakketje op de kamer?

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Postillion Hotel Dordrecht

  arrangementen, dordrecht, vergaderen, hotel, fietsvakantie, zuid-holland, weekendje weg

  U vindt Postillion Hotel Dordrecht aan de A16, de snelweg van Breda naar Rotterdam, waar u afslag nr 20 ('s Gravendeel) moet nemen. Een vriendelijk en tegelijkertijd functioneel hotel, vlakbij de rust van De Hollandse Biesbosch en de bedrijvigheid van Rotterdam en Breda.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Park en Cultuur-route

  rotterdam en rijn-maasdelta, cultuur, zuid-holland, rotterdam, anwb, centrum, stad en park, wandelroute, geschiedenis

  Negenhonderd doden, 100.000 daklozen en 11.000 vernielde gebouwen: dat waren de gevolgen van het Duitse bombardement van 1940. De wederopbouw van het verwoeste centrum is bijna zestig jaar later nagenoeg voltooid en heeft van Rotterdam een hypermoderne stad gemaakt.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Coperoute

afbeelding_17289

De term cope stamt uit de ontgin­ningstijd. Tot de 11e eeuw was het Groene Hart nog nauwelijks bewoond. De graaf van Holland en de bisschop van Utrecht namen het initiatief om de veenwildernis systematisch te ontginnen. Overal vandaan werden kolonisten aange­trokken die rechthoekige kavels van gelijke grootte in eigendom kregen. In een contract (cope) stonden hun rechten en plichten. Plaatsnamen als Nieuwkoop, Boskoop en Vriezekoop verwijzen naar het copesysteem.

Coperoute

  • zuid-holland
  • alphen aan den rijn
  • nieuwkoop
  • horeca
  • ruime parkeergelegenheid
  • groene hart
  • poldergebied
  • weidegebied en akkerland
  • meren en plassengebied
 • Stuur door of deel via socialmedia!