Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Attractiepark Duinrell

  schoolreis, zwembad, kinderactiviteit, zuid-holland, groepsuitjes, wassenaar, weekendje weg, attractiepark, bungalowpark, dagje weg, camping

  Duinrell houdt geen winterslaap, jij toch ook niet? Ook in de wintermaanden Duinrell veel familieplezier. Het Attractiepark sluit binnenkort zijn deuren, maar van het Tikibad kan je het hele jaar door genieten. Het vakantiepark en alle faciliteiten liggen midden in de prachtige natuur van het Duinrell-landgoed.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Hotel Boerderij Akkerlust te Stompwijk

  natuurgebied, wandelen, vergaderen, strand, zuid-holland, bedrijfsuitjes, groepsaccommodatie, weekje weg, bed & breakfast, den haag, fietsroutes, weekendje weg

  U kunt bij ons heerlijk en rustiek overnachten. Wij hebben een in werking zijde veehouderij en gelegen in het prachtige lintdorp Stompwijk. Dit dorp ligt temidden van de grote steden Zoetermeer, Den-Haag, Leidschendam en Leiden. Ook liggen we aan de rand van Recreatiepark Vlietland en Leidschendammerhout.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Camping de Krabbeplaat

  familiereünie, zeeland, kindvriendelijk, camper, watersport, vakantiehuis, vissen, camping, familieweekend, zuid-holland, familie-camping, natuur, fietsvakantie, brielle, weekendje weg

  Op camping De Krabbeplaat bent u echt met vakantie. Het is een familiecamping op 4 1/2-sterren niveau met tal van faciliteiten. Gelegen in een prachtige omgeving die ongekende mogelijkheden biedt. Of u nu jong bent of oud, een gezin hebt of samen bent, u voelt zich thuis op De Krabbeplaat.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Vlieland, na vertrek van de laatste toerist

  anwb, haaglanden en delfland, zuid-holland, strand, duinen, buitenrecreatie, wandelen, wandelroute, autovrij, waddeneilanden, vlieland

  In het doodtij der seizoen, eind september, hervindt het leven op Vlieland zijn gewone ritme. De toerist maakt plaats voor de bezoeker, over strand, wad en duin daalt de nazomer neer.

  Meer informatie >>
  route
 • LOGEREN AAN ZEE

  zuid-holland, strand, vakantiehuis, weekje weg, strandhuis, strandpaviljoen, katwijk, weekendje weg

  Het bezoekadres is strandvak 22 nabij Noordduinseweg 2221 BL Katwijk ZH

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Sauna Warmond

  wellness, beauty arrangement, warmond, hotstone, loyly, zuid-holland, sauna & beauty, thermen, vriendinnenuitje, zuid holland, dagje weg, hamam, massage

  Centraal gelegen in de Randstad vind u Sauna Warmond, een oase van rust waar u heerlijk kunt relaxen. Met de vele faciliteiten en het vriendelijke personeel zal uw dag tot in de puntjes verzorgd worden!

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Plaats van overgangen

  wandelroute, rivieren, zuid-holland, zuidhollandse eilanden, haven, strand, anwb, rotterdam en rijn-maasdelta, hoek van holland

  Hoek van Holland is in verschillende opzichten een plaats van overgangen. Het is in de eerste plaats letterlijk de ‘hoek’ van Holland, waar de doorlopende kustlijn van Noord- en Zuid-Holland overgaat in het gebied met de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Voor de scheepvaart is hier het overgangspunt tussen binnenvaart en zee, waar Rotterdam haar positie van wereldhaven aan te danken heeft. De badgasten uit de hele Rottrdamse regio komen hier natuurlijk graag vanwege het strand, waar zee en land elkaar raken.

  Meer informatie >>
  route
 • Nationaal Jenevermuseum Schiedam

  proeverij, zuid-holland, schiedam, evenementen, bedrijfsuitjes, museum, groepsarrangement, jenevermuseum

  Proef het Oude Schiedam! Een veelzijdig museum met vele mogelijkheden om een gezellige, smakelijke, maar ook leerzame invulling te geven aan uw middag.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • mijnWellnessBungalow.nl

  villa, friesland, bungalowpark, zuid-holland, sauna & beauty, weekje weg, appartement, weekendje weg

  Ontspannen, genieten en tot rust komen in onze luxe wellness-bungalows, dat is wat wij u bieden. De uitrusting van onze wellness-bungalows varieert van infraroodsauna’s, Finse (gezins)sauna al dan niet gecombineerd met lichttherapie, infraroodstralers, zonnebank of zonnehemel tot aan luxe regendouches en badkamersanitair en zelfs bungalows met een aparte relaxruimte en een buitenspa!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Postillion Hotel Dordrecht

  fietsvakantie, dordrecht, hotel, vergaderen, arrangementen, zuid-holland, weekendje weg

  U vindt Postillion Hotel Dordrecht aan de A16, de snelweg van Breda naar Rotterdam, waar u afslag nr 20 ('s Gravendeel) moet nemen. Een vriendelijk en tegelijkertijd functioneel hotel, vlakbij de rust van De Hollandse Biesbosch en de bedrijvigheid van Rotterdam en Breda.

  Meer informatie >>
  overnachten

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Coperoute

afbeelding_17289

De term cope stamt uit de ontgin­ningstijd. Tot de 11e eeuw was het Groene Hart nog nauwelijks bewoond. De graaf van Holland en de bisschop van Utrecht namen het initiatief om de veenwildernis systematisch te ontginnen. Overal vandaan werden kolonisten aange­trokken die rechthoekige kavels van gelijke grootte in eigendom kregen. In een contract (cope) stonden hun rechten en plichten. Plaatsnamen als Nieuwkoop, Boskoop en Vriezekoop verwijzen naar het copesysteem.

Coperoute

  • zuid-holland
  • alphen aan den rijn
  • nieuwkoop
  • horeca
  • ruime parkeergelegenheid
  • groene hart
  • poldergebied
  • weidegebied en akkerland
  • meren en plassengebied
 • Stuur door of deel via socialmedia!