Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Park en Cultuur-route

  cultuur, rotterdam, zuid-holland, wandelroute, rotterdam en rijn-maasdelta, centrum, anwb, geschiedenis, stad en park

  Negenhonderd doden, 100.000 daklozen en 11.000 vernielde gebouwen: dat waren de gevolgen van het Duitse bombardement van 1940. De wederopbouw van het verwoeste centrum is bijna zestig jaar later nagenoeg voltooid en heeft van Rotterdam een hypermoderne stad gemaakt.

  Meer informatie >>
  route
 • mijnWellnessBungalow.nl

  zuid-holland, appartement, sauna & beauty, weekje weg, villa, friesland, bungalowpark, weekendje weg

  Ontspannen, genieten en tot rust komen in onze luxe wellness-bungalows, dat is wat wij u bieden. De uitrusting van onze wellness-bungalows varieert van infraroodsauna’s, Finse (gezins)sauna al dan niet gecombineerd met lichttherapie, infraroodstralers, zonnebank of zonnehemel tot aan luxe regendouches en badkamersanitair en zelfs bungalows met een aparte relaxruimte en een buitenspa!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Een relatief jong duingebied

  strand, oostvoorne, zuid-holland, duingebied, wandelroute, wandelen, zuid-hollandse eilanden en dordrecht, wandelrecreatie, anwb

  Het overgrote deel van deze wandeling voert door de duinen van Oostvoorne. Ze zijn betrekkelijk jong. Stormen en vloedgolven hebben de oude duinen op Voorne grotendeels weggespoeld. Vorming van deze nieuwe duinen is ‘nog maar’ 800 jaar geleden begonnen. Ook nu komen er nog nieuwe duinenrijen bij. U komt langs poelen, duinvalleien, binnenduinbos en struwelen. De gemoedelijke dorpskern van Oostvoorne, het Groene Strand – te zien vanaf de Boulevard – en Landgoed Mildenburg zorgen voor nog meer diversiteit. Om bankjes zit u deze route niet verlegen. Ze duiken overal op.

  Meer informatie >>
  route
 • VeKaBo

  weekjeweg, zuid-holland, drenthe, vakantiepark, noord-holland, bungalow, groningen, weekendjeweg, friesland, overijssel, gelderland, noord-brabant, zeeland, utrecht, camping, kamperen, , flevoland, limburg, weekendje weg

  U vindt hier ruim 1.600 verschillende charmante plattelandsaccommodaties. Vakantieverblijven, logies en ontbijtadressen, groepsaccommodaties en kleine campings. Voor rust, authenticiteit, ruimte, gastvrijheid, persoonlijke aandacht, ontspanning en actief plezier, bent u bij ons aan het juiste adres. Volop keus om van uw vakantie of weekendje weg in eigen land of Europa te kunnen genieten!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Madurodam

  zuid-holland, kinderfeestjes, actief, bedrijfsuitjes, attractiepark, schoolreisjes, excursies, groepsarrangement, kindvriendelijk, speeltuin, groepsuitjes, evenementen, den haag

  Welkom in Madurodam! In Madurodam ontdek je met elkaar wat Nederland zo bijzonder maakt. In Madurodam is veel te beleven, te doen en te ontdekken. Hier maak je op een verrassende manier kennis met de verhalen van Nederland.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Hotel-Restaurant Auberge De Kieviet

  weekendje weg, restaurant, zuid-holland, wandelen, fietsen, hotel, sauna & beauty, wassenaar, zeilen, wellness

  Romantisch genieten doe je bij het 4-sterren Hotel-Restaurant Auberge De Kieviet in het weelderige en pittoreske dorp Wassenaar. Wat dacht u van een glas champagne bij aankomst, een romantisch diner bij kaarslicht en een leuk verrassingspakketje op de kamer?

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Hotel Milano

  steden- en regiotrips, winkelen, appartement, luxe, weekendje weg, museum, uitgaan, hotel, rotterdam, zuid-holland, vergaderen

  Hotel Milano ligt aan de rand van de havenstad Rotterdam en is gevestigd in een monumentaal pand. Het centraal station ligt op ongeveer 10 minuten lopen - ideaal om het veelzijdige Rotterdam te verkennen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Hotel Boerderij Akkerlust te Stompwijk

  weekje weg, fietsroutes, weekendje weg, bedrijfsuitjes, vergaderen, bed & breakfast, wandelen, groepsaccommodatie, natuurgebied, strand, den haag, zuid-holland

  U kunt bij ons heerlijk en rustiek overnachten. Wij hebben een in werking zijde veehouderij en gelegen in het prachtige lintdorp Stompwijk. Dit dorp ligt temidden van de grote steden Zoetermeer, Den-Haag, Leidschendam en Leiden. Ook liggen we aan de rand van Recreatiepark Vlietland en Leidschendammerhout.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • LOGEREN AAN ZEE

  katwijk, weekendje weg, weekje weg, strand, strandpaviljoen, vakantiehuis, strandhuis, zuid-holland

  Het bezoekadres is strandvak 22 nabij Noordduinseweg 2221 BL Katwijk ZH

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Nationaal Jenevermuseum Schiedam

  groepsarrangement, schiedam, jenevermuseum, evenementen, proeverij, bedrijfsuitjes, museum, zuid-holland

  Proef het Oude Schiedam! Een veelzijdig museum met vele mogelijkheden om een gezellige, smakelijke, maar ook leerzame invulling te geven aan uw middag.

  Meer informatie >>
  dagjeweg

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Coperoute

afbeelding_17289

De term cope stamt uit de ontgin­ningstijd. Tot de 11e eeuw was het Groene Hart nog nauwelijks bewoond. De graaf van Holland en de bisschop van Utrecht namen het initiatief om de veenwildernis systematisch te ontginnen. Overal vandaan werden kolonisten aange­trokken die rechthoekige kavels van gelijke grootte in eigendom kregen. In een contract (cope) stonden hun rechten en plichten. Plaatsnamen als Nieuwkoop, Boskoop en Vriezekoop verwijzen naar het copesysteem.

Coperoute

  • zuid-holland
  • alphen aan den rijn
  • nieuwkoop
  • horeca
  • ruime parkeergelegenheid
  • groene hart
  • poldergebied
  • weidegebied en akkerland
  • meren en plassengebied
 • Stuur door of deel via socialmedia!