Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Park en Cultuur-route

  cultuur, anwb, rotterdam en rijn-maasdelta, wandelroute, stad en park, rotterdam, geschiedenis, zuid-holland, centrum

  Negenhonderd doden, 100.000 daklozen en 11.000 vernielde gebouwen: dat waren de gevolgen van het Duitse bombardement van 1940. De wederopbouw van het verwoeste centrum is bijna zestig jaar later nagenoeg voltooid en heeft van Rotterdam een hypermoderne stad gemaakt.

  Meer informatie >>
  route
 • LOGEREN AAN ZEE

  vakantiehuis, weekendje weg, strandpaviljoen, strandhuis, weekje weg, zuid-holland, strand, katwijk

  Het bezoekadres is strandvak 22 nabij Noordduinseweg 2221 BL Katwijk ZH

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Storytrail - Het leukste uitje van Nederland!

  cadeaubon, historie, vrijgezellenfeest, groepsuitje, rotterdam, leiden, noord-brabant, familieuitje, den haag, amersfoort, groepsarrangement, utrecht, bedrijfsuitje, Delfshaven, haarlem, schoonhoven, breda, amsterdam, zutphen, den bosch, gelderland, noord-holland, stadswandeling, gouda, zuid-holland

  Op zoek naar een leuk uitje? Samen met collega's, familie of vrienden? Beleef nú de Storytrail stadswandeling met bijzondere verteller met € 5,- korting! Reserveer op onze site via de knop "Ideaal/overboeking" met de actiecode "waarnaartoe” en betaal slechts 12,50 i.p.v. 17,50.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Vlieland, na vertrek van de laatste toerist

  haaglanden en delfland, anwb, duinen, strand, vlieland, zuid-holland, waddeneilanden, buitenrecreatie, wandelroute, wandelen, autovrij

  In het doodtij der seizoen, eind september, hervindt het leven op Vlieland zijn gewone ritme. De toerist maakt plaats voor de bezoeker, over strand, wad en duin daalt de nazomer neer.

  Meer informatie >>
  route
 • 132 Natuurkampeerterreinen in Nederland

  limburg, weekendje weg, drenthe, gelderland, noord-holland, zuid-holland, flevoland, kamperen, natuur, groningen, zeeland, noord-brabant, kindvriendelijk, camping, overijssel, friesland

  Kamperen met tent, caravan of camper op een van de 132 Natuurkampeerterreinen: dat is genieten van een ongerepte natuurlijke omgeving met rust, ruimte en privacy in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Maar wél met goede voorzieningen!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Madurodam

  groepsarrangement, evenementen, attractiepark, den haag, kinderfeestjes, excursies, groepsuitjes, zuid-holland, speeltuin, schoolreisjes, bedrijfsuitjes, actief, kindvriendelijk

  Welkom in Madurodam! In Madurodam ontdek je met elkaar wat Nederland zo bijzonder maakt. In Madurodam is veel te beleven, te doen en te ontdekken. Hier maak je op een verrassende manier kennis met de verhalen van Nederland.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Zakkendragers, zeeslepers en godvrezenden

  Maas, anwb, maassluis, zuid-holland, rotterdam en rijn-maasdelta

  Wie door Maassluis wandelt, kan zich goed voorstellen dat Maarten 't Hart liefdevol over zijn geboorteplaats schrijft. "Wat mij betreft het mooiste plekje op aarde,"zegt de ik-figuur in de roman De Vlieger (198). Dat is wat overdreven. Maar toch. Maassluis moet voor een jongen een mooie plek zijn geweest om op te groeien: smalle straatjes en steegjes, veel water, oude panden, een drukke haven en een rare hoge dijk midden in de stad.

  Meer informatie >>
  route
 • Camping 't Volgerland

  kantine, vaste jaarplaatsen, familiecamping, camping, zuid-holland, kamperen, snackbar, numansdorp, stacaravans, recreatieteam, weekendje weg, weekje weg, vissen, fietsen, kindvriendelijk

  Camping 't Volgerland heeft alles in huis om u te laten ontsnappen uit de dagelijkse sleur. Met haar ligging is camping 't Volgerland ideaal om er even snel tussen uit te glippen. De gezelligste familiecamping van Numansdorp.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Kampeerhoeve Koole

  zuid-holland, camping, weekendje weg, fietsen wandelen, weekje weg, watersport, rust & ruimte, noorden, trekkershut, groepsaccommodatie

  Kampeerhoeve Koole verwelkomt al meer dan veertig jaar gasten uit binnen- en buitenland en beschikt over de Stichting Classificatie-erkenning voor groepsaccommodaties. De camping, gelegen in de droogmakerij Nieuwkoop en Noorden, is een kleinschalige camping met 38 plaatsen en een trekkershut.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Stadsroute Leiden

  duin- en bollenstreek, zuid-holland, leiden, stad en park, anwb

  Op het voorname Rapenburg huisden studerende Oranjes, om de hoek verkochten ooit arme meisjes hun lichaam. Autoloze keienstraatjes voeren ons van de Leidse Pieterskerk naar het plein waaraan het Gerecht ligt. Sensatiebelust publiek was hier ooit getuige van terechtstellingen. Maar ook Leiden ontkomt niet aan de moderne stadspest: de oprukkende Blokkers en Kruidvatten. ‘Haarlemmerstraat’ heet het Leidse slachtoffer. Snel oversteken maar en op naar de Burcht. Langs de begraafplaats bij de Zijlpoort en het Ankerpark aangelegd op de oude bastions. Via het Plantsoen kronkelen wij verder langs het water, steken nog even door naar het Van der Werfpark en belanden weer bij de Pieterskerk. Leuke stad, Leiden!

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Oostelijke Mijnstreek-route

afbeelding_18227

De oostelijke mijnstreek is niet het mooiste stukje Zuid-Limburg, maar wel interessant vanwege het mijnbouwverleden. De Staatsmijn Hendrik heeft gedurende een halve eeuw zijn stempel gedrukt op Brunssum en omgeving. Na de sluiting in 1967 werden de meeste sporen snel uitgewist. De fietsroute doet de stad slechts even aan en slingert dan door het bosrijke gebied van de Roode Beek ten noordoosten van de stad. Vervol­gens komt u door een gebied met weidse vergezichten.

Oostelijke Mijnstreek-route

  • zuid-holland
  • Amstenrade
  • horeca
  • bos
  • ruime parkeergelegenheid
  • oostelijke mijnstreek (parkstad)
  • poldergebied
  • weidegebied en akkerland
  • meren en plassengebied
  • fietsroute
 • Stuur door of deel via socialmedia!