Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Storytrail - Het leukste uitje van Nederland!

  historie, groepsarrangement, cadeaubon, schoonhoven, familieuitje, leiden, amsterdam, noord-brabant, haarlem, groepsuitje, zutphen, zuid-holland, rotterdam, breda, amersfoort, bedrijfsuitje, Delfshaven, gelderland, noord-holland, utrecht, gouda, den bosch, vrijgezellenfeest, den haag, stadswandeling

  Op zoek naar een leuk uitje? Samen met collega's, familie of vrienden? Beleef nú de Storytrail stadswandeling met bijzondere verteller met € 5,- korting! Reserveer op onze site via de knop "Ideaal/overboeking" met de actiecode "waarnaartoe” en betaal slechts 12,50 i.p.v. 17,50.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer

  drenthe, fietsen, bijzonder overnachten, vakantiehuis, flevoland, zeeland, friesland, bed & breakfast, utrecht, appartement, limburg, noord-brabant, zuid-holland, gelderland, wandelen, groningen, overijssel, fietsarrangement, weekendje weg, noord-holland

  Sfeervol logeren in één van de vele gastvrije Pronkkamer Bed and Breakfasts. U vindt ze in het hele land in boerderijen, stadsvilla's, karakteristieke dorpspanden enzovoorts.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Daar bij de Molen, Oud-Alblas

  zuid-holland, oud-alblas, de waarden en vijfheerenlanden, anwb, molen

  In de Alblasserwaard kun je nog kijken tot aan de horizon. Smalle stroken weiland, gescheiden door lange linten van sloten, tonen hoe de polder rond 1300 is ontgonnen. Molens houden de voeten droog. Hun wieken zorgen voor de derde dimensie, samen met kerktorens, boerderijen en bosschages. Let al fietsend over de dijk langs de Lek eens op het verschil in hoogte tussen het water en de polder aan uw rechterhand. Een smalle Tiendweg met veeroosters voert dwars door de weilanden naar Streefkerk. De naam Tiendweg duidt op de tienden die de boeren hier vroeger moesten betalen aan de landheer.

  Meer informatie >>
  route
 • 132 Natuurkampeerterreinen in Nederland

  kindvriendelijk, noord-holland, zeeland, overijssel, friesland, drenthe, noord-brabant, kamperen, flevoland, gelderland, camping, natuur, zuid-holland, limburg, weekendje weg, groningen

  Kamperen met tent, caravan of camper op een van de 132 Natuurkampeerterreinen: dat is genieten van een ongerepte natuurlijke omgeving met rust, ruimte en privacy in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Maar wél met goede voorzieningen!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Vlieland, na vertrek van de laatste toerist

  waddeneilanden, wandelen, duinen, strand, anwb, wandelroute, vlieland, haaglanden en delfland, zuid-holland, autovrij, buitenrecreatie

  In het doodtij der seizoen, eind september, hervindt het leven op Vlieland zijn gewone ritme. De toerist maakt plaats voor de bezoeker, over strand, wad en duin daalt de nazomer neer.

  Meer informatie >>
  route
 • Kampeerhoeve Koole

  fietsen wandelen, weekendje weg, noorden, weekje weg, camping, watersport, rust & ruimte, groepsaccommodatie, trekkershut, zuid-holland

  Kampeerhoeve Koole verwelkomt al meer dan veertig jaar gasten uit binnen- en buitenland en beschikt over de Stichting Classificatie-erkenning voor groepsaccommodaties. De camping, gelegen in de droogmakerij Nieuwkoop en Noorden, is een kleinschalige camping met 38 plaatsen en een trekkershut.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Nationaal Jenevermuseum Schiedam

  museum, jenevermuseum, proeverij, schiedam, evenementen, groepsarrangement, bedrijfsuitjes, zuid-holland

  Proef het Oude Schiedam! Een veelzijdig museum met vele mogelijkheden om een gezellige, smakelijke, maar ook leerzame invulling te geven aan uw middag.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Park en Cultuur-route

  rotterdam, centrum, geschiedenis, rotterdam en rijn-maasdelta, zuid-holland, wandelroute, anwb, stad en park, cultuur

  Negenhonderd doden, 100.000 daklozen en 11.000 vernielde gebouwen: dat waren de gevolgen van het Duitse bombardement van 1940. De wederopbouw van het verwoeste centrum is bijna zestig jaar later nagenoeg voltooid en heeft van Rotterdam een hypermoderne stad gemaakt.

  Meer informatie >>
  route
 • Center Parcs - Port Zélande

  weekje weg, appartement, mindervaliden, bungalowpark, watersport, kust, subtropisch zwembad, weekendje weg, zuid-holland, hotel, strand, zee, ouddorp

  Geniet van een heuse strandvakantie in bungalowpark Port Zélande in Zuid-Holland. Droom weg in het subtropische zwembad of sporten op de sportarena. Daarnaast is het Noordzeestrand geschikt voor (strand)zeilen, duiken en kitesurfen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Stadsroute Leiden

  duin- en bollenstreek, leiden, stad en park, zuid-holland, anwb

  Op het voorname Rapenburg huisden studerende Oranjes, om de hoek verkochten ooit arme meisjes hun lichaam. Autoloze keienstraatjes voeren ons van de Leidse Pieterskerk naar het plein waaraan het Gerecht ligt. Sensatiebelust publiek was hier ooit getuige van terechtstellingen. Maar ook Leiden ontkomt niet aan de moderne stadspest: de oprukkende Blokkers en Kruidvatten. ‘Haarlemmerstraat’ heet het Leidse slachtoffer. Snel oversteken maar en op naar de Burcht. Langs de begraafplaats bij de Zijlpoort en het Ankerpark aangelegd op de oude bastions. Via het Plantsoen kronkelen wij verder langs het water, steken nog even door naar het Van der Werfpark en belanden weer bij de Pieterskerk. Leuke stad, Leiden!

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Waal en Develroute

afbeelding_17253

De Waal en de Devel waren ooit getijrivieren die de Zwijndrechtse Waard omsloten. Na verscheidene kleinere dijkdoorbraken liep de waard in 1322 volledig onder water. Om herhaling te voorkomen wer­den de rivieren afgedamd: de Waal bij Oostendam en Heerjansdam en de Devel bij Kleine Lindt en Groote Lindt. De route voert langs restan­ten van beide rivieren. Ondanks verstedelijking en infrastructuur is hier toch heel wat ‘oud en nieuw’ groen te vinden.

Waal en Develroute

  • zuid-holland
  • zwijndrecht
  • horeca
  • ruime parkeergelegenheid
  • zuid-hollandse eilanden en dordrecht
  • poldergebied
  • rivieren beekdalen
  • weidegebied en akkerland
  • fietsroute
 • Stuur door of deel via socialmedia!