Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Camping de Krabbeplaat

  familie-camping, camper, zeeland, fietsvakantie, familiereünie, vakantiehuis, watersport, brielle, zuid-holland, natuur, camping, kindvriendelijk, vissen, familieweekend, weekendje weg

  Op camping De Krabbeplaat bent u echt met vakantie. Het is een familiecamping op 4 1/2-sterren niveau met tal van faciliteiten. Gelegen in een prachtige omgeving die ongekende mogelijkheden biedt. Of u nu jong bent of oud, een gezin hebt of samen bent, u voelt zich thuis op De Krabbeplaat.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Tikibad Duinrell!

  kindvriendelijk, subtropisch zwembad, attractiepark, zuid-holland, actief, wassenaar, groepsuitjes, zwembad

  Het tropische Tikibad op Duinrell is Wassenaar biedt heel veel spetterpret voor jong en oud! In de voorjaarsvakantie ruime openingstijden. Koop direct een ticket met korting online.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Badhotel Rockanje aan Zee

  strand, duinen, zee, vergaderen, fietsvakantie, familieweekend, fietsarrangement, fietsen, hotel, rockanje, weekendje weg, kust, zuid-holland, wandelen

  Badhotel Rockanje aan Zee... Kom het ontdekken! Duinen, strand en zee. Plaatsen waar je uren door kan brengen, ongeacht de tijd van het jaar!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer

  noord-brabant, groningen, noord-holland, vakantiehuis, friesland, gelderland, fietsarrangement, drenthe, zeeland, zuid-holland, appartement, overijssel, utrecht, limburg, weekendje weg, flevoland, fietsen, wandelen, bijzonder overnachten, bed & breakfast

  Sfeervol logeren in één van de vele gastvrije Pronkkamer Bed and Breakfasts. U vindt ze in het hele land in boerderijen, stadsvilla's, karakteristieke dorpspanden enzovoorts.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Dordrecht, voormalige handelsmetropool

  zuid-holland, stad en park, wandelroute, anwb, zuid-hollandse eilanden en dordrecht, wandelen, dordrecht

  <p>Dordrecht, in de 12e eeuw voor het eerst genoemd als Thuredrecht, werd gesticht aan de oever van de belangrijke waterwegen Oude Maas, Beneden-Merwede en Noord. In 1220 verleende graaf Willem I het stadsrechten. De handelsstad werd bezocht door kooplieden en schepen op weg van Vlaanderen naar Noord-Duitsland. Dordrecht verwierf ook het stapelrecht, wat betekende dat producten die langs de stad vervoerd werden, er te koop aangeboden moesten worden.</p>

  Meer informatie >>
  route
 • Résidence le Mistral

  appartementen, weekendje weg, kust, appartement, zuid-holland, noordwijk aan zee, zee, strand, rolstoelvriendelijk

  Ons appartementencomplex Résidence le Mistral is gelegen op een uniek punt op de boulevard van het mooie Noordwijk, direct aan het strand én het winkelcentrum. Een perfecte locatie voor een heerlijke vakantie in Noordwijk aan Zee.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Een relatief jong duingebied

  duingebied, anwb, wandelrecreatie, wandelen, zuid-hollandse eilanden en dordrecht, zuid-holland, oostvoorne, wandelroute, strand

  Het overgrote deel van deze wandeling voert door de duinen van Oostvoorne. Ze zijn betrekkelijk jong. Stormen en vloedgolven hebben de oude duinen op Voorne grotendeels weggespoeld. Vorming van deze nieuwe duinen is ‘nog maar’ 800 jaar geleden begonnen. Ook nu komen er nog nieuwe duinenrijen bij. U komt langs poelen, duinvalleien, binnenduinbos en struwelen. De gemoedelijke dorpskern van Oostvoorne, het Groene Strand – te zien vanaf de Boulevard – en Landgoed Mildenburg zorgen voor nog meer diversiteit. Om bankjes zit u deze route niet verlegen. Ze duiken overal op.

  Meer informatie >>
  route
 • Vlieland, na vertrek van de laatste toerist

  duinen, zuid-holland, anwb, wandelen, strand, wandelroute, vlieland, buitenrecreatie, autovrij, haaglanden en delfland, waddeneilanden

  In het doodtij der seizoen, eind september, hervindt het leven op Vlieland zijn gewone ritme. De toerist maakt plaats voor de bezoeker, over strand, wad en duin daalt de nazomer neer.

  Meer informatie >>
  route
 • Zakkendragers, zeeslepers en godvrezenden

  maassluis, zuid-holland, rotterdam en rijn-maasdelta, Maas, anwb

  Wie door Maassluis wandelt, kan zich goed voorstellen dat Maarten 't Hart liefdevol over zijn geboorteplaats schrijft. "Wat mij betreft het mooiste plekje op aarde,"zegt de ik-figuur in de roman De Vlieger (198). Dat is wat overdreven. Maar toch. Maassluis moet voor een jongen een mooie plek zijn geweest om op te groeien: smalle straatjes en steegjes, veel water, oude panden, een drukke haven en een rare hoge dijk midden in de stad.

  Meer informatie >>
  route
 • Stadsroute Leiden

  stad en park, leiden, duin- en bollenstreek, zuid-holland, anwb

  Op het voorname Rapenburg huisden studerende Oranjes, om de hoek verkochten ooit arme meisjes hun lichaam. Autoloze keienstraatjes voeren ons van de Leidse Pieterskerk naar het plein waaraan het Gerecht ligt. Sensatiebelust publiek was hier ooit getuige van terechtstellingen. Maar ook Leiden ontkomt niet aan de moderne stadspest: de oprukkende Blokkers en Kruidvatten. ‘Haarlemmerstraat’ heet het Leidse slachtoffer. Snel oversteken maar en op naar de Burcht. Langs de begraafplaats bij de Zijlpoort en het Ankerpark aangelegd op de oude bastions. Via het Plantsoen kronkelen wij verder langs het water, steken nog even door naar het Van der Werfpark en belanden weer bij de Pieterskerk. Leuke stad, Leiden!

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Waal en Develroute

afbeelding_17253

De Waal en de Devel waren ooit getijrivieren die de Zwijndrechtse Waard omsloten. Na verscheidene kleinere dijkdoorbraken liep de waard in 1322 volledig onder water. Om herhaling te voorkomen wer­den de rivieren afgedamd: de Waal bij Oostendam en Heerjansdam en de Devel bij Kleine Lindt en Groote Lindt. De route voert langs restan­ten van beide rivieren. Ondanks verstedelijking en infrastructuur is hier toch heel wat ‘oud en nieuw’ groen te vinden.

Waal en Develroute

  • zuid-holland
  • zwijndrecht
  • horeca
  • ruime parkeergelegenheid
  • zuid-hollandse eilanden en dordrecht
  • poldergebied
  • rivieren beekdalen
  • weidegebied en akkerland
  • fietsroute
 • Stuur door of deel via socialmedia!