Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • KinderKampeerWereld

  noord-holland, gelderland, overijssel, weekje weg, kindvriendelijk, zeeland, limburg, weekendje weg, noord-brabant, waddeneilanden, zuid-holland, flevoland, drenthe, groningen, camping, friesland

  He Hoi Hallo! Ik ben Aartje Twinkel, de ambassadeur van de KinderKampeerWereld. Wat? Je kent me nog niet? Nou, dat gaat misschien snel veranderen. Tenminste als je kiest voor één van de KinderKampeerWereld campings in Nederland.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Parels langs de Linge

  anwb, de waarden en vijfheerenlanden, rivieren en beekdalen, zuid-holland, leerdam, weidegebied en akkerland

  Hoge wolkenluchten, dijkhuizen in soorten en maten en na vrijwel elke bocht een ander uitzicht. Een wandeling langs de slingerende Linge vergeet je niet snel. Je ziet lange rijen appelbomen, een middeleeuws fort en natuurlijk de rivier. Met zijn 108 kilometer is de Linge de langste, puur Nederlandse rivier. Hij ontspringt bij het Betuwse Doornenburg om bij Gorinchem in de Merwede uit te monden. In het voorjaar staan de boomgaarden langs de Linge uitbundig in bloei; de mooiste tijd voor deze wandeling. Vergeet tot slot in Leerdam niet een glimp op te vangen van het glaswerk, want: wie Leerdam zegt, zegt glas.

  Meer informatie >>
  route
 • Hotel Milano

  uitgaan, hotel, zuid-holland, rotterdam, appartement, luxe, museum, steden- en regiotrips, vergaderen, weekendje weg, winkelen

  Hotel Milano ligt aan de rand van de havenstad Rotterdam en is gevestigd in een monumentaal pand. Het centraal station ligt op ongeveer 10 minuten lopen - ideaal om het veelzijdige Rotterdam te verkennen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • VeKaBo

  flevoland, camping, noord-brabant, utrecht, gelderland, , zuid-holland, vakantiepark, friesland, weekjeweg, overijssel, limburg, kamperen, weekendjeweg, noord-holland, bungalow, drenthe, zeeland, groningen, weekendje weg

  U vindt hier ruim 1.600 verschillende charmante plattelandsaccommodaties. Vakantieverblijven, logies en ontbijtadressen, groepsaccommodaties en kleine campings. Voor rust, authenticiteit, ruimte, gastvrijheid, persoonlijke aandacht, ontspanning en actief plezier, bent u bij ons aan het juiste adres. Volop keus om van uw vakantie of weekendje weg in eigen land of Europa te kunnen genieten!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Waotterrotroute

  lekkerkerk, anwb, de waarden en vijfheerenlanden, rivieren en beekdalen, weidegebied en akkerland, zuid-holland, fietsroute, meren en plassengebied, poldergebied

  Bij waotterrot (waterrat) kun je denken aan de jongens met hun Kameleonachtige bootjes op de sloten in de Krimpenerwaard. Maar juist daar huist ook een minder onschuldig waterdier: in het Groene Hart zijn muskusratten een gevaarlijke plaag. Ze graven lange gangenstelsels in de slappe veenbodem, ondermijnen daarmee dijken en wegen en vermenigvuldigen zich razendsnel. De provincie Zuid-Holland heeft maar liefst 65 fulltime rattenvangers in dienst om de populatie beheersbaar te houden.

  Meer informatie >>
  route
 • 132 Natuurkampeerterreinen in Nederland

  kamperen, weekendje weg, noord-holland, friesland, flevoland, overijssel, camping, natuur, kindvriendelijk, drenthe, noord-brabant, limburg, zeeland, gelderland, zuid-holland, groningen

  Kamperen met tent, caravan of camper op een van de 132 Natuurkampeerterreinen: dat is genieten van een ongerepte natuurlijke omgeving met rust, ruimte en privacy in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Maar wél met goede voorzieningen!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Vlieland, na vertrek van de laatste toerist

  vlieland, wandelroute, buitenrecreatie, haaglanden en delfland, strand, wandelen, autovrij, duinen, anwb, zuid-holland, waddeneilanden

  In het doodtij der seizoen, eind september, hervindt het leven op Vlieland zijn gewone ritme. De toerist maakt plaats voor de bezoeker, over strand, wad en duin daalt de nazomer neer.

  Meer informatie >>
  route
 • Tikibad Duinrell!

  attractiepark, wassenaar, zwembad, kindvriendelijk, groepsuitjes, actief, zuid-holland, subtropisch zwembad

  Het tropische Tikibad op Duinrell is Wassenaar biedt heel veel spetterpret voor jong en oud! In de voorjaarsvakantie ruime openingstijden. Koop direct een ticket met korting online.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Waterringroute

  weidegebied en akkerland, anwb, zuid-holland, stad en park, rivieren en beekdalen, spijkenisse, meren en plassengebied, poldergebied, zuid-hollandse eilanden en dordrecht

  Het begrip Waterring vloeit voort uit de ontstaansgeschiedenis van Voorne-Putten. In de vroege middeleeuwen lag hier een archipel van eilandjes. Als een eilandje bij eb meestal droog lag, kon het worden bedijkt. Zo ontstonden vijf ringpolders. Lang bleven Voorne en Putten aparte eilanden. Pas toen de Bernisse verzandde, ontstond er één eiland. De aanduiding ring leeft voort in de naam Waterschap Brielse Dijkring. De fietsroute gaat deels over oude ringdijken.

  Meer informatie >>
  route
 • Ursularoute

  anwb, weidegebied en akkerland, poldergebied, zuid-holland, groene hart, wandelen, wandelroute

  Verbaasde schapen en trotse zwanen, dat is het enige gezelschap waar u op kunt rekenen tijdens een groot deel van de Ursularoute. U wandelt over een smal en soms drassig dijkje langs de ringvaart van Droogmakerij Zevenhoven. De stilte regeert. Aan uw linkerhand is het landschap weids en leeg. In de verte zijn de kerktorens van Nieuwveen te zien. Rechts ligt een ietwat rommelig landschap met verspreide kassen, kwekerijen en weilandjes.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Duin en kassen-route

afbeelding_17313

Het Westland is bijna geheel bedekt met kassen (de Glazen Stad), want de condities voor tuinbouw zijn hier gunstig. Aan de kust ligt de temperatuur net iets hoger dan landinwaarts en er is meer zonneschijn. Dat scheelt enorm in de stookkosten. Tuinders willen daarom niet graag verhuizen. ?Bovendien zijn Westlanders honkvast. ‘Een Wateringer die de spits van de kerktoren niet meer ziet, krijgt al heimwee’, zo zegt men hier.

Duin en kassen-route

  • zuid-holland
  • horeca
  • duinen
  • ruime parkeergelegenheid
  • haaglanden en delfland
  • duin en strandlandschap
  • fietsroute
  • honselersdijk
 • Stuur door of deel via socialmedia!