Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer

  limburg, drenthe, bed & breakfast, zuid-holland, bijzonder overnachten, gelderland, wandelen, friesland, vakantiehuis, flevoland, noord-brabant, appartement, groningen, zeeland, noord-holland, weekendje weg, fietsarrangement, overijssel, fietsen, utrecht

  Sfeervol logeren in één van de vele gastvrije Pronkkamer Bed and Breakfasts. U vindt ze in het hele land in boerderijen, stadsvilla's, karakteristieke dorpspanden enzovoorts.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Leusenerroute

  anwb, gelderland, heidelandschap, salland, vechtdal en twente, rivieren en beekdalen, weidegebied en akkerland, fietsroute, dalfsen, fietsen

  Het gebied van Oudleusen en Nieuwleu­sen maakte deel uit van het oerstroomdal van de Vecht, dat aan het einde van de voorlaatste ijstijd (de Riss-ijstijd, zo’n 150.000 tot 200.000 jaar geleden) veel groter was dan het huidige Vechtdal. Nu stromen door dit eens zo uitgestrekte rivierdal twee kleine riviertjes: de Reest in het noorden en de Vecht in het zuiden. Het gebied ertussen­in was eeuwenlang een nat heide- en veenmoerasgebied. Nieuwleusen ontstond in 1635 als veenkolonie van Oudleusen. Het is de oudste veenkolonie in deze streek.

  Meer informatie >>
  route
 • Camping de Scheepsbel

  kindvriendelijk, camping, recreatiecentrum, recreatieteam, gelderland, familiecamping, bos, aanbiedingen, fietsen, fietsverhuur, wandelen, veluwe, doornspijk, weekendje weg

  Camping de Scheepsbel is een prachtige familiecamping gelegen op de Veluwe, midden in de bossen, waar u helemaal tot rust komt. Wij zijn centraal gelegen voor uw uitstapjes naar: Dolfinarium, Apenheul, Walibi World en de Zwaluwhoeve.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Buurserzandroute

  fietsroute, weidegebied en akkerland, fietsen, anwb, gelderland, salland, vechtdal en twente, sint isidorushoeve, bos, rivieren en beekdalen, heidelandschap

  Het landschap van Twente was vroeger een lappendeken van moerassen, heidevelden, venen, broeklanden, essen, beekjes en riviertjes. Veel woeste gronden zijn sinds 1850 ontgonnen. Toch zijn overal nog kleine enclaves van het vroegere landschap overgebleven. Een goed voorbeeld is het Buurserzand, een oud dekzandgebied ten zuiden van Enschede waar, na het verdwijnen van het oerbos, heidevelden zijn ontstaan.

  Meer informatie >>
  route
 • Waalroute

  gelders rivierengebied, fietsen, gelderland, rivieren en beekdalen, weidegebied en akkerland, winssen, anwb, fietsroute

  U doorkruist op deze tocht vier verschillende landschappen. Vanaf Winssen tot Weurt ligt rechts van de Waalbandijk een oeverwallandschap. Op deze hogere stroomrug is vanouds de bewoning geconcentreerd. Links van de dijk kijkt u fraai over de Waal en het uiterwaardenlandschap. De kolken of waaien langs de dijk getuigen van een eeuwenoude strijd tegen het water. Op de terugweg vanaf Weurt tot vlak bij Bergharen fietst u door een open komkleilandschap dat voornamelijk in gebruik is als grasland. Bergharen is gelegen op een langgerekte rivierduin die duidelijk boven het komkleilandschap uitsteekt.

  Meer informatie >>
  route
 • 132 Natuurkampeerterreinen in Nederland

  overijssel, kindvriendelijk, noord-holland, limburg, drenthe, camping, flevoland, kamperen, zuid-holland, weekendje weg, gelderland, zeeland, noord-brabant, groningen, friesland, natuur

  Kamperen met tent, caravan of camper op een van de 132 Natuurkampeerterreinen: dat is genieten van een ongerepte natuurlijke omgeving met rust, ruimte en privacy in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Maar wél met goede voorzieningen!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Melkveehouderij Hoeve Draafsel

  wandelen, familie, lochem, boerderij, vakantieboerderij, weekendje weg, gelderland, natuur, boerenbed, weekje weg, fietsen

  Gelegen op historisch beschreven 'grond', de boerderij dateert uit 1377, vindt u De Hoeve Draafsel. Een melkveehouderij die vele extras heeft te bieden buiten het dagelijks leven. Een prima plek om de vakantie door te brengen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Zuiderzeetocht

  anwb, meren en plassengebied, fietsen, ermelo, weidegebied en akkerland, poldergebied, fietsroute, veluwe en veluwezoom

  Lommerrijke bossen, weidse uitzichten vanaf de dijk, maagdelijke zandstrandjes en het voormalig Zuiderzeestadje Harderwijk. Afwisseling te over op deze route langs de grenzen van Gelderland en Flevoland. Fietsend van oud naar nieuw land zult u versteld staan van de volwassen uitstraling van Flevolands ‘nieuwe natuur’. Neem nu het Horsterwold: bomen rijzen naar de hemel, wild krioelt door het gebladerte en zeldzame paddenstoelen schieten uit de grond. En dat in een bos van krap 35 lentes jong. Dit polderlandschap kan de concurrentie met het oude land prima aan. Daar bestaat geen twijfel over.

  Meer informatie >>
  route
 • Graafschaproute (zuid)

  anwb, fietsen, bos, vorden, fietsroute, weidegebied en akkerland, poldergebied, meren en plassengebied, heidelandschap, achterhoek

  De zuidelijkste van de drie Graaf­schaproutes verbindt Vorden, Ruurlo en Hengelo (Gelderland). De streeknaam De Graafschap is in dit gebied goed op z’n plaats. Het is rijk aan adellijke landhuizen en kaste­len, waar in het verleden graven en hun leenmannen de feodale macht uitoefenden. U fietst achtereenvol­gens langs Kasteel Vorden, Huize Kiefskamp, Huize Onstein, Huize De Wiersse, Kasteel Ruurlo en Kasteel Hackfort. De vele landgoederen maken de route mooi en afwisse­lend. Een groot deel gaat door een kleinschalig dekzandlandschap met akkers, weilanden en veel bos.

  Meer informatie >>
  route
 • Bed & Breakfast De Molenkolk

  steenderen, bed & breakfast, gelderland, weekendje weg

  B&B De Molenkolk beschikt over 4 gastenverblijven. Van daaruit heeft u een schitterend uitzicht op het water, onze tuin en op de landerijen. Op loopafstand liggen de “Bronkhorstermolen”, het landelijke dorp Steenderen en het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst. Ontdek en beleef het prachtige IJssellandschap!

  Meer informatie >>
  overnachten

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Markant Outdoorcentrum

afbeelding_19429
Het outdoorcentrum

Markant Outdoorcentrum is dé eventlocatie in Gelderland. Zo organiseert Markant businessevents, feestjes, vergaderen, teamuitjes, schoolkampen, teambuilding activiteiten, survivals, kinderfeestjes en familiedagen. Markant beschikt over een terrein van 12 hectare met een waterrijk evenemententerrein, groepsgebouw, groepskampeerterrein, en het outdoorrestaurant ‘Dutch Mountain’. Het Outdoorcentrum is gevestigd in Braamt nabij Doetinchem (Oost Gelderland) en ligt bij het prachtige recreatiegebied Stroombroek aan de rand van het bosrijk Montferland.

Klimpark

bij Markant Outdoorcentrum

€10,00pp Boek nu >>

Markant Klimpark, geopend vanaf 1 mei. Uniek in de Achterhoek!

Beleef de unieke ervaring van het nieuwe klimpark bij Markant. Zeker anders dan andere klimparken en geeft jou unieke outdoor ervaring. Het Markant klimpark bestaat uit de klimtoren en meerdere uitdagende hoogte onderdelen. En een gigantische opblaasbare glijbaan laat je van boven naar beneden roetsjen.

Groepsboeking:
minimaal 10 maximaal 20 personen € 15,- p.p

Markant Klimpark iedere dag geopend van van 1 juli t/m 31 augustus.
Tussen 10 – 16 uur en gereduceerd tarief!
Prijs per persoon, € 10,- p.p
inclusief entree, gebruik klimmateriaal, instructie door professionele begeleiding.

>> Boek nu <<

Vanaf €10,00 per persoon


Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"