Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Dreischor Groen en Toen-route

  poldergebied, zeeland, horeca, weidegebied en akkerland, fietsroute, dreischor, schouwen-duiveland, tholen en sint-philipsland, anwb, ruime parkeergelegenheid

  Dreischor is niet alleen het best be­waarde kerkringdorp van Zeeland, het verwierf ook internationale erkenning als ‘groenste dorp van Europa 2001’. Het haast onwerkelijk rustige dorp is het centrum van een route die ‘groen’ en ‘toen’ op het vroegere eiland Dreischor met elkaar verbindt.

  Meer informatie >>
  route
 • Boerenlandroute Borsele-oost

  fietsroute, weidegebied en akkerland, poldergebied, horeca, 's-gravenpolder, noord- en zuid-beveland, anwb, ruime parkeergelegenheid, meren en plassengebied, zeeland

  De Zak van Zuid-Beveland kreeg in 1994 de status van ‘Waardevol Cultuurlandschap’ (WCL). Met over­heidssubsidies zijn er drie ‘boeren­landroutes’ uit-gezet. De oostelijke route voert u langs verschillende deelnemende Zeeuwse bedrijven. U fietst door een landschap van kleine en grote polders, omslo­ten door eeuwenoude dijken. Bij Nisse grenst het aan oudland met hollebollige weilanden, drinkpoe­len en meidoornhagen. Met een beetje geluk komt u onderweg de schaapskudde tegen die de kleurige bloemdijken begraast.

  Meer informatie >>
  route
 • Oesters en Mosselen-route

  poldergebied, fietsroute, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, zeeland, horeca, noord- en zuid-beveland, kapelle, anwb

  Wist u dat niet alle Zeeuwse zeevruchten uit de Zeeuwse wateren komen? De kweekpercelen van mosselen liggen deels in de Waddenzee en de Zeeuwse oester wordt geteeld in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Hoe dan ook, ze blijven een lekkernij van de bovenste plank. Er is geen restaurant zonder de zeevruchten op het menu. Bij Yerseke ziet u de oesterputten waar de oesters tot de verkoop liggen opgeslagen. Verder ziet u op deze tocht talloze fruitgaarden, wuivende korenvelden en water, veel water. U komt de nodige binnenvaart- en plezierschepen tegen op het Kanaal door Zuid-Beveland en immense cargoschepen op de Westerschelde.

  Meer informatie >>
  route
 • Mondriaanroute

  horeca, domburg, walcheren, anwb, zeeland, stad en park, wandelroute

  <font size="2">Nederland heeft veel schilderachtige plaatsen. Maar niet veel daarvan zijn ook daadwerkelijk zo vaak geschilderd als Dom­burg, de oudste badplaats van Zeeland. Het stadje in Walcheren is vermaard om zijn unieke Zeeuwse licht, een inspiratiebron voor vele kunstenaars.</font> &#160;

  Meer informatie >>
  route
 • Melkveehouderij Hoeve Banenburg

  vakantieboerderij, boerderij, zeeland, boerenbed, veere, weekendje weg

  Hoeve Banenburg biedt een perfecte combinatie tussen natuur, rust, pittoreske stadjes, heerlijke stranden en bruisende golven.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Schengeroute

  duin en strandlandschap, poldergebied, meren en plassengebied, noord- en zuid-beveland, anwb, fietsroute, horeca, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, wolphaartsdijk, zeeland

  Tussen het eiland Wolphaartsdijk en Zuid-Beveland lag vroeger een geul met aangrenzende schor­gebieden: de Schenge. In de 19e eeuw is dit gebied bedijkt en voornamelijk in gebruik genomen als akkerland. De bochtige Schenge vormt een overgang van brak naar zoet water. Het rietland met zijn lisdodden en biezen en de restan­ten van oude kreken is inmiddels een bijzonder rijk leefgebied voor lepelaars, aalscholvers, rietgorsen, kleine karekieten, kiekendieven, bergeenden en kieviten.

  Meer informatie >>
  route
 • Vakantiepark Schouwen

  bungalow, weekje weg, zeeland, strand, renesse, camping, kindvriendelijk, zee, weekendje weg, bungalowpark

  Vakantiepark Schouwen ligt op loopafstand van het bekende en gezellige dorpje Renesse.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • De Zak van Zuid-Beveland

  zeeland, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, noord- en zuid-beveland, anwb, goes, heidelandschap

  De Zak van Zuid-Beveland is de Zeeuwste plek van Zeeland. Een kleinschalig, oud landschap met wildbebloemde, kromme dijken. Stikmooi, ook vanuit het boemeltje. Een land vol bloemen en schapen. Na Nisse, een piepklein dorp met een kerk, bakkerij en theeschenkerij komen we bij de bloemendijkjes en rijden door een palet van wilde marjolein, wollige distel en lathyrus. Zuidelijke soorten die hier kunnen groeien doordat het in Zeeland warmer is dan in de rest van Nederland. Een beetje onze eigen Provence. Bij Hoedekenskerke wacht ons een werkende stoomtrein! Je kunt er mee naar Goes, en de fiets mag mee.

  Meer informatie >>
  route
 • Zak van Zuid-Beveland, Bessenparadijs

  weidegebied en akkerland, fietsroute, horeca, noord- en zuid-beveland, zeeland, heinkenszand, ruime parkeergelegenheid, anwb, poldergebied

  Maar liefst 75% van de Nederlandse zwarte bessen wordt geteeld in het Zeeuwse Borssele, op Zuid-Beveland. Een paradijs dus voor wie van bessen houdt. Je fietst niet alleen langs bessenstruiken, maar ook langs dijken. Want nergens ter wereld is op zo’n klein oppervlak zo veel kilometer (binnen)dijk te vinden als in het zuiden van dit voormalige eiland. De minst steile kant van de dijk was altijd de kant van de zee. Nu banen kronkelige middeleeuwse dijkjes zich een weg door kleinschalig polderland. De 17e- en 18e-eeuwse polders zijn grootschaliger, maar Zeeland kaal en vlak? Niet in de Zak van Zuid-Beveland!

  Meer informatie >>
  route
 • Abel Tasman-route

  weidegebied en akkerland, anwb, meren en plassengebied, poldergebied, horeca, lutjegast, ruime parkeergelegenheid, fietsroute, groningen

  Het landschap van het Zuidelijk Westerkwartier is opgebouwd uit brede, langgerekte ruggen die door het landijs zijn gevormd en min of meer oost-west verlopen. De laagten tussen de ruggen zijn later gedeeltelijk dichtgegroeid met veen. Na ontginning door de eerste bewoners ontstond op de ruggen een besloten landschap met houtsingels op de perceelranden. Met het aangrenzende deel van de Friese wouden behoort dit gebied tot het kleinschaligste van Nederland. In contrast hiermee is het landschap in de laagten – de lager gelegen weilanden – nogal open. Hier vormen niet houtwallen, maar sloten de perceelgrenzen. Abel Tasman, naar wie de route is genoemd, was de ontdekker van Tasmanië en Nieuw-Zeeland; hij werd geboren in Lutjegast, dat op de meest noordelijke rug ligt.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Hotel Café Restaurant De Kroon*** Zeeland

afbeelding_11813
Hotel Café Restaurant De Kroon*** Zeeland

Gastvrij genieten staat hoog in het vaandel van dit familiehotel in Wissenkerke aan de Zeeuwse kust, aan de rand van het nationaal park "de Oosterschelde".
Noord-Beveland is een eindeloos eiland, dus te mooi om dit in één dag te ontdekken.

Daarom bieden wij ook verschillende hotelarrangementen aan. Dus overdag lekker fietsen, wandelen, vissen, duiken, dagje strand en zee… Kortom genieten van ons mooie eiland. En ’s avonds zal de kok u verwennen met een heerlijk diner.

Hotel Café Restaurant De Kroon*** Zeeland

Faciliteiten

Hotel Hotel, Café, Restaurant de Kroon *** Zeeland is elke dag OPEN !!
Kamers Modern en comfortabel ingerichte kamers, voorzien van eigen douche, toilet, kleurentelevisie en internet.
Café Gastvrijheid voor dorpsbewoner, wandelaar, fietser, wielrenner, passant of toerist.
Restaurant Onze kok bereidt alle gerechten met zijn grootste zorg en is er voor ieder wat wils.
Vergaderzaal Wij bieden een afgesloten vergaderzaal voor ± 25 personen, ook te combineren met overnachting, lunch of diner.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"