Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Lopikerwaardroute (oost)

  weidegebied en akkerland, utrecht-stad, vecht en plassen, utrecht, poldergebied, rivieren beekdalen, anwb, fietsen, meren en plassengebied, linschoten, fietsroute

  Voor de Lopikerwaard zijn rust, openheid en landelijkheid nog altijd de trefwoorden. Rond de gro­tere plaatsen is het landschap flink op de schop gegaan, maar verder is het karakter van de waard niet wezenlijk veranderd: rechte sloten met een hoge waterstand, smalle weilanden, knotwilgen en statige boerenhoeven met leilinden ervoor. De route passeert een drietal rivieren. In het hart van de Lopi­kerwaard is het historische stadje Oudewater zeker een stop waard.

  Meer informatie >>
  route
 • Grebbelinieroute (zuid)

  bos, rhenen, utrecht, utrechtse heuvelrug en kromme rijn, fietsroute, poldergebied, weidegebied en akkerland, anwb, meren en plassengebied, rivieren en beekdalen, heidelandschap, ruime parkeergelegenheid

  Deze route verbindt de Utrechtse Heuvelrug met de vlakke Gelderse Vallei. De uitgestrekte veenge­bieden ten noorden van Rhenen waren eigendom van de bisschop van Utrecht. De afvoer van het overtollige water in de vallei vormde menigmaal de aanleiding tot ruzie tussen het hertogdom Gelre en het bisdom Utrecht. Met de aanleg van de Slaperdijk wilde Utrecht het probleem voor eens en voor altijd oplossen. Na de Tweede Wereldoorlog veranderde het veen­ontginningsgebied tussen Rhenen, Veenendaal en Wageningen in een open landschap zonder bebouwing.

  Meer informatie >>
  route
 • Spoorwegmuseum

  familiedag, groepsarrangement, kindvriendelijk, nostalgie, tentoonstelling, evenementen, museum, utrecht, attractiepark

  *Het Spoorwegmuseum, Dat wil je beleven!* Je komt ogen en oren tekort in de Werelden van Het Spoorwegmuseum.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Loofbos en Landgoederen

  weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, utrecht, heidelandschap, horeca, rivieren en beekdalen, woudenberg, honden toegestaan, anwb, utrechtse heuvelrug en kromme rijn

  In de omgeving van Woudenberg liggen enkele mooie kastelen en landgoederen. Deze wandeling neemt u mee over prachtige lange lanen door de loofbossen langs de landgoederen De Boom en Geerestein. De fraai gerestaureerde huizen herinneren aan de – vaak adellijke – bewoners van weleer, en aan de gevechten die er hebben plaatsgevonden. Zoals Huize Geerestein, waarvan na de belegering van 1482 alleen de slottoren overbleef. Het gebied waar u doorheen loopt is karakteristiek voor het landschap van de Gelderse Vallei: een afwisseling van akkers, kleine natuurgebiedjes en landgoederen.

  Meer informatie >>
  route
 • Wandelen door het groene westen

  weidegebied en akkerland, eemland, baarn, anwb, bos, utrecht, heidelandschap

  Vanuit Baarn maakt u een gevarieerde rondwandeling door uitgestrekte bossen en prachtige landgoederen. In de 18e eeuw werd het Baarnse Bos volgens de Franse barokstijl voorzien van statige lanen en symmetrische vormen. Toen honderd jaar later de Engelse landschapsstijl in zwang raakte, werd het landgoed omgetoverd in een romantische buitenplaats met slingerende paden. Ook het nabijgelegen Landgoed Groeneveld moest met hoge bomen, bruggetjes en kronkelende beken een natuurlijke indruk maken. Tijdens deze wandeling ontdekt u dat veel van deze romantische paden nog steeds bestaan. Een bezoek aan Kasteel Groeneveld (met Grand Café) is beslist de moeite waard.

  Meer informatie >>
  route
 • Kanis-Oukooproute

  anwb, poldergebied, ruime parkeergelegenheid, horeca, weidegebied en akkerland, utrecht, fietsroute, kamerik, utrecht-stad, vecht en plassen

  Open weilanden, brede sloten, smalle kaden en kleingebleven (lint)dorpen roepen het echte Groene Hart-gevoel op. Schilderachtige riviertjes als de Grecht en de Aa dateren al van voor de ontginning. Vanaf de 12e eeuw begonnen kolo­nisten vanuit Utrecht en Holland het wilde onland (moeras) te cultiveren. Plaatsnamen als Teckop, Oukoop en Gerverscop verwijzen naar het systeem van de cope-ontginning. De kolonisten sloten een cope (con­tract) met de landheer. Ze vestigden zich aan een veenstroom of wetering. Kanis is een authentiek lintdorp aan een kaarsrechte wetering.

  Meer informatie >>
  route
 • Vierseizoenenroute

  utrecht-stad, vecht en plassen, fietsen, utrecht, anwb, kamerik, fietsroute

  Een afwisseldende fietsroute langs boerderijen in het Utrechtse veenweidegebied. De langhuis­boerderij waarbij het woonhuis en het achterhuis in elkaars verlengde onder één dak liggen is karakteristiek voor dit gebied. Bij sommige boerderijen staat het woonhuis dwars op het achterhuis: de krukhuisboerderij. De boerderijen staan veelal even­wijdig aan de weg of de wetering en op de kop van de kavels. De naam van de route verwijst naar vier boerderijen aan de Teckop die de namen van de seizoenen dragen. Een groot deel van de fietsroute loopt over vrijliggende fietspaden, over smalle kades, langs rechte weteringen en de Oude Rijn.

  Meer informatie >>
  route
 • Wijdemerenroute

  heidelandschap, utrecht, fietsroute, meren en plassengebied, ruime parkeergelegenheid, breukelen, poldergebied, bos, utrecht-stad, vecht en plassen, anwb, horeca, weidegebied en akkerland

  Deze fietstocht voert u langs plassen, moerasgebieden, rietkragen en weilanden op de grens van Utrecht en Noord-Holland. De Ankeveense plassen en de vijf Loosdrechtse Plassen zijn overblijfselen van grootschalige afgravingen van het laagveen tussen het Gooi en de Vecht. U fietst voor het grootste deel over het grondgebied van de nieuwe gemeente Wijdemeren. Deze is ontstaan in 2002 door samenvoeging van de voormalige gemeenten Loosdrecht, ’s-Graveland en Nederhorst den Berg. Behalve water en natuur passeert u fraaie landgoederen en buitenhuizen en historische dorpjes langs de Vecht.

  Meer informatie >>
  route
 • Haarzuilensroute

  anwb, kamerik, poldergebied, weidegebied en akkerland, utrecht-stad, vecht en plassen, utrecht

  Het ‘Hollands’ veenweidegebied ten westen van Utrecht is in het verleden door de (Oude) Rijn gevormd. De rivier zette bij overstromingen zand en klei af, waardoor een landschap van oeverwallen en kommen ontstond. Rond 1050 startten de eerste ontginningen, maar pas na de afsluiting van de Kromme Rijn in 1122 werd het gebied systematisch vanaf de oeverwallen van de Oude Rijn ontgonnen. De bebouwing concentreerde zich langs de ontginningsassen. Tussen Vleuten en Utrecht is de nieuwe Vinex-locatie Leidsche Rijn verrezen.

  Meer informatie >>
  route
 • Griftvalleiroute

  ruime parkeergelegenheid, anwb, utrechtse heuvelrug en kromme rijn, utrecht, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, horeca, rhenen, poldergebied, heidelandschap, meren en plassengebied, bos, fietsroute

  Dit is een vrij korte route, maar met een paar stevige klimmetjes, langs een staalkaart van de landschap­pen van Midden-Nederland: bos en wei, oud en nieuw, nat en droog, vlak en sterk geaccidenteerd. Tussen Veenendaal en Wageningen fietst u door de vallei van de Grift, een in de middeleeuwen gekana­liseerde veenkreek op de grens tussen Utrecht en Gelderland.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Kameryck Ryckelijk Genieten

afbeelding_18727

Kameryck ligt prachtig aan het water. Een geweldig decor dus voor een heerlijke dag met uitdagende activiteiten zoals een drakenbootrace, een survivalparcours of een schietclinic. Maar er is ook een Pitch&Putt Golf baan. Daarnaast kun je bij Kameryck op bijzondere wijze overnachten in pipowagens.

De omgeving ademt de landelijke sfeer van het Groene Hart met weilanden, brede sloten, oude boerderijen, plassen met waterlelies en wuivend riet.

Kameryck Ryckelijk Genieten

Faciliteiten

Locatie Tussen Utrecht en Amsterdam en toch midden in Het Groene Hart (Woerden / Breukelen), ligt prachtig tussen de weilanden deze bijzondere accommodatie. De omgeving ademt de landelijke sfeer van het Groene Hart met weilanden, brede sloten en oude boerderijen.
Sport & Spel Kameryck ligt aan een plas omzoomd met hoge bomen en mooie rietkragen. Een prachtig decor dus voor een heerlijke dag met uitdagende activiteiten zoals een drakenbootrace, een survivalparcours of een schietclinic. Maar er is ook een Pitch&Putt Golf baan.
Eten & Drinken Kameryck heeft een eigentijdse keuken met mooie biologische en streekeigen producten, die we combineren met heerlijke wijnen.
18 holes Pitch & Putt golfbaan Pitch&Putt Golf is een moderne sport die overal ter wereld wordt gespeeld. Da's niet zo gek, want Pitch&Putt Golf is op elk niveau spannend en uitdagend. En iedereen kan het! Kameryck heeft een eigen 18 holes Pitch&Putt baan!
Overnachten in pipowagens In een grote cirkel staan 16 nostalgische "Veldhuysjes of pipowagens" op wielen. Dit "dorp" biedt plaats aan maximaal 64 personen. Elke wagen beschikt over 4 éénpersoons bedden. Het nostalgische interieur is prachtig afgewerkt in "zoete" kleuren.

Reacties

Robert Schuurmans zegt:

Omdat we 27 februari 2016, 40 jaar getrouwd zijn willen we een beetje actief familie weekend houden. De foto van de Pipowagens rondom een kampvuur sprak ons meteen aan, ook al vriest het dat het kraakt. Wat is er bij jullie mogenlijk? (10 volwassenen)

Gepost op zaterdag 7 november om 12.46 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"