Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Villatent

  camping, safaritent, zee, kindvriendelijk, frankrijk, zwembad, italië, zeist, glamperen, strand, fietsen, dagjeweg, kamperen, veluwe, utrecht, bos, weekendje weg

  Villatent verhuurt compleet ingerichte, luxe safaritenten op luxe, sfeervolle campings in Frankrijk, Italië, Duitsland, Luxemburg en Hongarije.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Spirit of Winter- Betoverende buitenfair 15-19 nov

  lifestyle, utrecht, groepsuitje, dagje weg, creatieve recreatie, winterfair, fashion, utrecht-stad, huis en tuin, evenementen, muziek, culinair, tuin, fair, baarn, kerstfair, Paleis het Loo, kerst, zomerfair

  Spirit of Winter - Betoverende buitenfair 15 t/m 19 november op Paleis het Loo! Buiten genieten! Proeven, proeven en nog eens proeven. De lekkerste producten, vers en puur. Maar ook kijken, kijken en kijken. Ook je ogen worden verwend. Kom, en laat je verrassen...

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Willige Langerak-route

  wandelroute, lopik, anwb, utrecht-stad, vecht en plassen, , rivier, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, utrecht

  De Lopikerwaard, het gebied waar deze wandeling u brengt, is ongekend gevarieerd. U vindt er uiterwaarden, oude hoogstamfruitbomen, knotwilgen en natuurlijk de lange rechte weilanden waar het groene hart beroemd om is. Oude én nieuwenatuur; zowel langs de Lek al binnendijks is de afgelopen jaren veel aan natuurontwikkeling gedaan.

  Meer informatie >>
  route
 • Spaarnwouderoute

  heidelandschap, bos, anwb, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, renswoude, horeca, utrechtse heuvelrug en kromme rijn, fietsroute, utrecht, poldergebied

  Deze route doorkruist 17e- en 18e-eeuwse verdedigingslinies, tot in de 20e eeuw in gebruik. Het idee: bij nadering vijandelijke troepen land onder water zetten en beschieten vanuit verschan­singen. In de praktijk werkte het systeem vooral als afschrikking en ging het mis als de vijand kwam. De Spanjaarden braken er in 1629 doorheen voordat de linie gereed was. In 1795 bevroor het water; Franse troepen marcheerden er on­gehinderd overheen. In 1930 werd de Grebbelinie heropgewaardeerd, met Valleikanaal en bunkers. Maar in 1940 was de ‘Valleistelling’ nog niet gereed toen de Duitsers arriveerden. Behalve schansen veel landschappelijke variatie: landgoederen, een kasteel, oude boerderijen, beken en de Emmink­huizerberg, een merkwaardige solitaire stuwwal in de vlakte.

  Meer informatie >>
  route
 • Bergvennenroute

  poldergebied, denekamp, fietsen, heidelandschap, meren en plassengebied, fietsroute, bos, anwb, weidegebied en akkerland

  (Let op! Voorheen de Dinkelroute) Het landschap langs de Dinkel bestond ooit uit een gordel van ondoordringbare moerassen, broeklanden, heidevelden, venen en oerbosrestanten. Zij vormden in de middeleeuwen een natuurlijke barrière tussen het machtsgebied van de bisschop van Utrecht, die de landsheer van Twente was, en het graafschap Bentheim. De kanalisatie van de Dinkel is slechts gedeeltelijk uitgevoerd, waardoor de rivier zijn meanders heeft behouden.

  Meer informatie >>
  route
 • Haarzuilensroute

  utrecht-stad, vecht en plassen, anwb, utrecht, kamerik, poldergebied, weidegebied en akkerland

  Het ‘Hollands’ veenweidegebied ten westen van Utrecht is in het verleden door de (Oude) Rijn gevormd. De rivier zette bij overstromingen zand en klei af, waardoor een landschap van oeverwallen en kommen ontstond. Rond 1050 startten de eerste ontginningen, maar pas na de afsluiting van de Kromme Rijn in 1122 werd het gebied systematisch vanaf de oeverwallen van de Oude Rijn ontgonnen. De bebouwing concentreerde zich langs de ontginningsassen. Tussen Vleuten en Utrecht is de nieuwe Vinex-locatie Leidsche Rijn verrezen.

  Meer informatie >>
  route
 • Eemlandroute

  fietsroute, heidelandschap, eemland, bos, anwb, baarn, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, horeca, poldergebied, utrecht

  In het volle westen van Nederland zijn er maar weinig plekken die zo open en vrij van bebouwing zijn als het Eemland. Bewoning was vroe­ger niet mogelijk. Regelmatig over­stroomde de Zuiderzee de veenpol­ders langs de Eem. De dijken boden geringe tegenstand; vele wielen getuigen nog van doorbraken. Na de afsluiting van de Zuiderzee in 1932 behoorden de overstromingen tot het verleden. Via Eemnes en Spakenburg doorkruist de route het wijde Eemland. Naast de open­heid is er de beslotenheid van de zandgronden.

  Meer informatie >>
  route
 • Ronde Venen-route

  utrecht-stad, vecht en plassen, vinkeveen, meren en plassengebied, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, fietsroute, poldergebied, utrecht, horeca, anwb

  De meeste polders in het Groene Hart hebben een rechthoekige vorm met rechte dijken, sloten en wegen. De Ronde Venen zijn daar een uitzondering op (de naam zegt het al). De buitengrens van deze ‘waaier’ van polders wordt gevormd door slingerende veenriviertjes als de Kromme Mijdrecht en Oude Waver. Het cirkelvormige patroon is bij Mijdrecht en Vinkeveen echter doorbroken als gevolg van turfwinning. De zo ontstane veenplassen werden drooggelegd, behalve de Vinkeveense Plassen. In de droogmakerijen overheerst de rechte lijn.

  Meer informatie >>
  route
 • Postillion Hotel Utrecht Bunnik

  hotel, weekendje weg, natuur, bunnik, winkelen, vergaderen, wandelen, utrecht, fietsvakantie, fietsen
  Meer informatie >>
  overnachten
 • Wandelen door het groene westen

  bos, eemland, weidegebied en akkerland, heidelandschap, utrecht, anwb, baarn

  Vanuit Baarn maakt u een gevarieerde rondwandeling door uitgestrekte bossen en prachtige landgoederen. In de 18e eeuw werd het Baarnse Bos volgens de Franse barokstijl voorzien van statige lanen en symmetrische vormen. Toen honderd jaar later de Engelse landschapsstijl in zwang raakte, werd het landgoed omgetoverd in een romantische buitenplaats met slingerende paden. Ook het nabijgelegen Landgoed Groeneveld moest met hoge bomen, bruggetjes en kronkelende beken een natuurlijke indruk maken. Tijdens deze wandeling ontdekt u dat veel van deze romantische paden nog steeds bestaan. Een bezoek aan Kasteel Groeneveld (met Grand Café) is beslist de moeite waard.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Kameryck Ryckelijk Genieten

afbeelding_18727

Kameryck ligt prachtig aan het water. Een geweldig decor dus voor een heerlijke dag met uitdagende activiteiten zoals een drakenbootrace, een survivalparcours of een schietclinic. Maar er is ook een Pitch&Putt Golf baan. Daarnaast kun je bij Kameryck op bijzondere wijze overnachten in pipowagens.

De omgeving ademt de landelijke sfeer van het Groene Hart met weilanden, brede sloten, oude boerderijen, plassen met waterlelies en wuivend riet.

Kameryck Ryckelijk Genieten

Faciliteiten

Locatie Tussen Utrecht en Amsterdam en toch midden in Het Groene Hart (Woerden / Breukelen), ligt prachtig tussen de weilanden deze bijzondere accommodatie. De omgeving ademt de landelijke sfeer van het Groene Hart met weilanden, brede sloten en oude boerderijen.
Sport & Spel Kameryck ligt aan een plas omzoomd met hoge bomen en mooie rietkragen. Een prachtig decor dus voor een heerlijke dag met uitdagende activiteiten zoals een drakenbootrace, een survivalparcours of een schietclinic. Maar er is ook een Pitch&Putt Golf baan.
Eten & Drinken Kameryck heeft een eigentijdse keuken met mooie biologische en streekeigen producten, die we combineren met heerlijke wijnen.
18 holes Pitch & Putt golfbaan Pitch&Putt Golf is een moderne sport die overal ter wereld wordt gespeeld. Da's niet zo gek, want Pitch&Putt Golf is op elk niveau spannend en uitdagend. En iedereen kan het! Kameryck heeft een eigen 18 holes Pitch&Putt baan!
Overnachten in pipowagens In een grote cirkel staan 16 nostalgische "Veldhuysjes of pipowagens" op wielen. Dit "dorp" biedt plaats aan maximaal 64 personen. Elke wagen beschikt over 4 éénpersoons bedden. Het nostalgische interieur is prachtig afgewerkt in "zoete" kleuren.

Reacties

Robert Schuurmans zegt:

Omdat we 27 februari 2016, 40 jaar getrouwd zijn willen we een beetje actief familie weekend houden. De foto van de Pipowagens rondom een kampvuur sprak ons meteen aan, ook al vriest het dat het kraakt. Wat is er bij jullie mogenlijk? (10 volwassenen)

Gepost op zaterdag 7 november om 12.46 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"