Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Kanis-Oukooproute

  utrecht-stad, vecht en plassen, horeca, kamerik, fietsroute, utrecht, anwb, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, poldergebied

  Open weilanden, brede sloten, smalle kaden en kleingebleven (lint)dorpen roepen het echte Groene Hart-gevoel op. Schilderachtige riviertjes als de Grecht en de Aa dateren al van voor de ontginning. Vanaf de 12e eeuw begonnen kolo­nisten vanuit Utrecht en Holland het wilde onland (moeras) te cultiveren. Plaatsnamen als Teckop, Oukoop en Gerverscop verwijzen naar het systeem van de cope-ontginning. De kolonisten sloten een cope (con­tract) met de landheer. Ze vestigden zich aan een veenstroom of wetering. Kanis is een authentiek lintdorp aan een kaarsrechte wetering.

  Meer informatie >>
  route
 • Willeskoproute

  fietsroute, ijsselstein, poldergebied, horeca, ruime parkeergelegenheid, anwb, utrecht-stad, vecht en plassen, weidegebied en akkerland, utrecht

  Het gebied tussen Montfoort en Oudewater werd vanaf de 11e eeuw grootschalig ontgonnen volgens het systeem van cope-ontginningen. De Hollandse IJssel diende als ontginningsbasis. De grondeigenaren, de kapittels van Utrecht, gaven de moerassige gronden volgens een ‘cope-overeenkomst’ uit aan de ‘copers’ (ontginners). De vaste maatvoering van de ‘copes’ is nog steeds herkenbaar in het veenweidelandschap. De naam Willeskop duidt op ontginning door ene Willem. Een fietsroute over smalle kades langs ‘copes’, langhuisboerderijen en door de historische stadjes Montfoort en Oudewater.

  Meer informatie >>
  route
 • Paasheuvelgroep Campings

  drenthe, utrecht, kindvriendelijk, vierhouten, limburg, fietsen, noord-brabant, weekendje weg, camping, weekje weg, gelderland

  Op de 4 campings van de Paasheuvelgroep is het natuurlijk genieten. In de achtertuin van onze campings ligt altijd een natuurgebied, bijvoorbeeld De Veluwe. En vanaf de campings loop of fiets je zo het heidegebied op of het bos in. Ook op de terreinen van campings zie je de natuurlijke ligging terug; beschutte velden, bosrijke omgeving en veel sfeer. 4 campings in Nederland: Huizen - Camping de Woensberg Schaijk - Camping de Holenberg Vierhouten - Camping de Paasheuvel Wijlre - Camping de Gronselenput

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Van Gelderse Vallei tot Neder-Rijn

  heidelandschap, veenendaal, bos, utrecht, utrechtse heuvelrug en kromme rijn, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, anwb

  Deze wandeling start aan de rand van Veenendaal en voert door de bossen van Landgoed Prattenburg, langs heidevelden en over de Dikkenberg. U wandelt over glooiend terrein door een van de mooiste stukken van de Utrechtse Heuvelrug, die hier slechts drie kilometer breed is. De stuwwal ligt tussen de Gelderse Vallei en de Neder-Rijn en is dicht bebost. Maar zodra u het bos uitkomt, of het nu aan de noord- of zuidzijde is, wordt u verrast door een open heuvelland met schitterende on-Nederlandse vergezichten over de omgeving.

  Meer informatie >>
  route
 • Lage Vuursche-route

  anwb, utrecht, heidelandschap, weidegebied en akkerland, utrecht-stad, vecht en plassen, bos, de bilt

  Een schaduwrijke route door de bossen rond Lage Vuursche en langs de Soester Duinen. Rond 1930 kocht de overheid de ‘nutteloze’ heidevelden op en liet ze bebossen. Het hout werd als stuthout voor de mijngangen in Limburg gebruikt. Deze nieuwe bossen zijn goed te herkennen aan de rechthoekige percelen en de kaarsrechte bospaden. Elementen van de vroegere landgoederen, zoals beukenlanen, vijvers en landhuizen met tuinen, bleven gelukkig wel gespaard. Het dorp Lage Vuursche is een van de weinige kasteeldorpjes van Nederland. Beroemd om zijn pannenkoeken en om Kasteel Drakensteyn dat sinds 1959 privébezit is van koningin Beatrix.

  Meer informatie >>
  route
 • Willige Langerak-route

  , wandelroute, utrecht, lopik, utrecht-stad, vecht en plassen, rivier, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, anwb

  De Lopikerwaard, het gebied waar deze wandeling u brengt, is ongekend gevarieerd. U vindt er uiterwaarden, oude hoogstamfruitbomen, knotwilgen en natuurlijk de lange rechte weilanden waar het groene hart beroemd om is. Oude én nieuwenatuur; zowel langs de Lek al binnendijks is de afgelopen jaren veel aan natuurontwikkeling gedaan.

  Meer informatie >>
  route
 • Reuselroute

  horeca, fietsroute, heidelandschap, hart van brabant, bos, rivieren en beekdalen, ruime parkeergelegenheid, anwb, weidegebied en akkerland, esbeek

  Het riviertje De Reusel ontspringt in het gelijknamige dorp aan de zuidkant van de route. Het baant zich een weg door Landgoed De Utrecht en verlaat de route bij Baarschot. Per kano is het riviertje verder te volgen, maar onze route volgt de landweggetjes door agrarische gebieden en bos. Vaak worden de wegen gefl ankeerd door bomen, wat het overwegend open landschap toch een besloten karakter geeft. Dit boerenland heeft zijn eigen charme. Hier staan de boterbloemen nog in de weiden, naast het rood- en zwartbonte vee. Daarbij heeft ieder dorp onderweg steevast een dorpscafé waar het bier koud staat.

  Meer informatie >>
  route
 • Coperoute

  meren en plassengebied, alphen aan den rijn, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, poldergebied, nieuwkoop, groene hart, zuid-holland, horeca, anwb

  De term cope stamt uit de ontgin­ningstijd. Tot de 11e eeuw was het Groene Hart nog nauwelijks bewoond. De graaf van Holland en de bisschop van Utrecht namen het initiatief om de veenwildernis systematisch te ontginnen. Overal vandaan werden kolonisten aange­trokken die rechthoekige kavels van gelijke grootte in eigendom kregen. In een contract (cope) stonden hun rechten en plichten. Plaatsnamen als Nieuwkoop, Boskoop en Vriezekoop verwijzen naar het copesysteem.

  Meer informatie >>
  route
 • RONDVAART.NL

  dagje weg, feestboot, partyship, rondvaart, partyboot, maarssen, theateravond, varen, utrecht, bedrijfsuitje

  Welkom aan boord bij RONDVAART.NL, genieten van de mooiste rivier van Nederland tijdens een rondvaart!

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Den Treek-route

  utrecht, heidelandschap, amersfoort, ruime parkeergelegenheid, fietsroute, anwb, bos, horeca, weidegebied en akkerland, eemland

  Het stuwwalcomplex ten zuid-?westen van Amersfoort bestaat ?uit bossen en heidevelden. ?U fietst door het uitgestrekte landgoed Den Treek-Henschoten, dat bestaat uit naald- en loofbos, heidevelden, zandverstuivingen en landbouwgronden. Het Treekerbos is gedeeltelijk een oud bos met beukenlanen en eikenhakhout. De productiebosssen zijn aan het einde van de 19e eeuw aangeplant. In het bos liggen enkele veenplassen die grotendeels zijn afgegraven en drooggelegd. De Leusderheide met heidevelden, dennenbossen, stuifzanden en zandvlakten is in gebruik als militair oefenterrein.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Kameryck Ryckelijk Genieten

afbeelding_18727

Kameryck ligt prachtig aan het water. Een geweldig decor dus voor een heerlijke dag met uitdagende activiteiten zoals een drakenbootrace, een survivalparcours of een schietclinic. Maar er is ook een Pitch&Putt Golf baan. Daarnaast kun je bij Kameryck op bijzondere wijze overnachten in pipowagens.

De omgeving ademt de landelijke sfeer van het Groene Hart met weilanden, brede sloten, oude boerderijen, plassen met waterlelies en wuivend riet.

Kameryck Ryckelijk Genieten

Faciliteiten

Locatie Tussen Utrecht en Amsterdam en toch midden in Het Groene Hart (Woerden / Breukelen), ligt prachtig tussen de weilanden deze bijzondere accommodatie. De omgeving ademt de landelijke sfeer van het Groene Hart met weilanden, brede sloten en oude boerderijen.
Sport & Spel Kameryck ligt aan een plas omzoomd met hoge bomen en mooie rietkragen. Een prachtig decor dus voor een heerlijke dag met uitdagende activiteiten zoals een drakenbootrace, een survivalparcours of een schietclinic. Maar er is ook een Pitch&Putt Golf baan.
Eten & Drinken Kameryck heeft een eigentijdse keuken met mooie biologische en streekeigen producten, die we combineren met heerlijke wijnen.
18 holes Pitch & Putt golfbaan Pitch&Putt Golf is een moderne sport die overal ter wereld wordt gespeeld. Da's niet zo gek, want Pitch&Putt Golf is op elk niveau spannend en uitdagend. En iedereen kan het! Kameryck heeft een eigen 18 holes Pitch&Putt baan!
Overnachten in pipowagens In een grote cirkel staan 16 nostalgische "Veldhuysjes of pipowagens" op wielen. Dit "dorp" biedt plaats aan maximaal 64 personen. Elke wagen beschikt over 4 éénpersoons bedden. Het nostalgische interieur is prachtig afgewerkt in "zoete" kleuren.

Reacties

Robert Schuurmans zegt:

Omdat we 27 februari 2016, 40 jaar getrouwd zijn willen we een beetje actief familie weekend houden. De foto van de Pipowagens rondom een kampvuur sprak ons meteen aan, ook al vriest het dat het kraakt. Wat is er bij jullie mogenlijk? (10 volwassenen)

Gepost op zaterdag 7 november om 12.46 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"