Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Oma's huusje

  putten, kindvriendelijk, vakantiewoning, vakantiehuis, weekendje weg, actief, gelderland, boerderij, dagje weg

  Graag nodigen we u uit voor een onvergetelijke belevenis op een bijzondere locatie in de natuur.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Melkveehouderij Landgoed Volenbeek

  boerenbed, boerderij, ermelo, gelderland, vakantieboerderij, veluwe, weekendje weg

  De boederij gebouwd in 1859 in het prachtig gelegen natuurgebied De Veluwe is een uitstekende plek om uw vakantie door te brengen. De bijzondere natuur, de monumentale boerderij en de gastvrije familie Rozendaal zullen uw vakantie onvergetelijk maken.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Rijnbandijkroute

  weidegebied en akkerland, horeca, ruime parkeergelegenheid, rivieren en beekdalen, fietsroute, anwb, echteld, gelderland, gelders rivierengebied

  Het noordelijke deel van deze route volgt de Rijnbandijk over ruim tien kilometer. Een bandijk is een dijk waarvan de aanleg en het onderhoud in een ban (rechtsdwang) waren geregeld. Zo’n ban maakte het mogelijk iemand een boete op te leggen als hij het onderhoud van de dijk verwaarloosde. Bij het veer naar Elst verlaat u de dijk en steekt de Betuwe dwars over. Het eerste deel van de tocht fietst u langs het Amsterdam-Rijnkanaal dat in 1953 in gebruik is genomen. Om de verschillen in waterhoogte tussen Rijn en Waal te overbruggen, zijn er verscheidene sluizen aangelegd.

  Meer informatie >>
  route
 • Nijenbeekroute

  rivieren en beekdalen, bussloo, weidegebied en akkerland, gelderland, veluwe en veluwezoom, veluwe, ruime parkeergelegenheid, horeca, fietsroute, anwb

  Tussen Deventer en de ruïne van Slot Nijenbeek meandert de IJssel door een open landschap van oeverwallen en oude rivierarmen. Meer westwaarts ligt een nat broeklandschap, doorsneden door iets hogere en drogere dekzand­ruggen. Vroeger was hier een uitgestrekt moerasbos. Overlast van hoog water van de IJssel en van kwelwater vanaf de stuwwal van de Veluwe bepaalden eeuwen­lang het leven in de IJsselvallei. De kronkelende Veluwse bandijk met zijn vele kolken getuigt daar nog van.

  Meer informatie >>
  route
 • Groepsaccommodatie Cantecleer

  natuurgebied, groepsuitjes, groesbeek, gelderland, fietsen, wandelen, vakantiehuis, kindvriendelijk, familieweekend, fietsarrangement, groepsaccommodatie, bungalow, weekendje weg

  Bungalowpark Cantecleer ligt midden in de bosrijke omgeving van Groesbeek. De groepsaccommodatie Cantecleer is dan ook omringd door natuur. Naast de prachtige natuur die Groesbeek biedt, zijn er in de nabije omgeving diverse mogelijkheden voor uw uitstapjes.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Bed & Breakfast Silogie

  hotel, fietsen, wandelen, arrangementen, fietsarrangement, wellness, bosrijk, bijzonder overnachten, wellnessweekend, groepsaccommodatie, epe, gelderland, familieweekend, veluwe, bed & breakfast, weekendje weg

  Welkom bij Silogie, dat is SI-LO-geren in een silo van de graanmalerij. Een luxe Bed and Breakfast in Epe in deze voormalige coöperatie. Een perfecte plek om te onthaasten in de zelfstandige en goed uitgeruste comfortabele gastenkamers en speciale Torenkamer. De ideale B&B om een verblijf op de Veluwe te combineren, of met arrangementen als van Thermen Bussloo en Wellness Veluwse Bron, Schilderen op een groot atelier of met wandelen of fietsen op de Veluwe.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Vakantieoord Het Lorkenbos ( 22 bung. )

  14 personen, natuur, vakantiehuis, wandelen, otterlo, gelderland, bungalowpark, groepsaccommodatie, camping, fietsen, familiehuis, veluwe, weekendje weg

  Sinds 1954 ontvangen wij onze gasten op één van de mooiste plekken van de Veluwe. Wij zijn een echt familiebedrijf, dat merkt u aan de sfeer en de gastvrijheid. Naast de nodige rust en ruimte hebben wij ook een verwarmd buitenzwembad, een moderne speeltuin en horecavoorzieningen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Inntel Hotels Resort Zutphen

  hotel, gelderland, zutphen, weekendje weg
  Meer informatie >>
  overnachten
 • Veluwe vakantieparken

  kamperen, veluwe, binnenspeeltuin, vakantiehuis, bungalowpark, overdekt zwembad, gelderland, weekendje weg, camping, wandelen, hoenderloo, fietsen

  Met drie vakantieparken op de Veluwe, Veluwecamping de Pampel, Veluwecamping ’t Schinkel en Veluwepark Heideheuvel zult u bij ons altijd de vakantie vinden die precies bij u past. Kijk voor meer informatie op www.veluwevakantieparken.nl

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Waalroute

  fietsen, gelderland, weidegebied en akkerland, winssen, gelders rivierengebied, rivieren en beekdalen, anwb, fietsroute

  U doorkruist op deze tocht vier verschillende landschappen. Vanaf Winssen tot Weurt ligt rechts van de Waalbandijk een oeverwallandschap. Op deze hogere stroomrug is vanouds de bewoning geconcentreerd. Links van de dijk kijkt u fraai over de Waal en het uiterwaardenlandschap. De kolken of waaien langs de dijk getuigen van een eeuwenoude strijd tegen het water. Op de terugweg vanaf Weurt tot vlak bij Bergharen fietst u door een open komkleilandschap dat voornamelijk in gebruik is als grasland. Bergharen is gelegen op een langgerekte rivierduin die duidelijk boven het komkleilandschap uitsteekt.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Afrika Museum

afbeelding_12977
Mali-woonerf

Ontdek Afrika dichtbij

Voor een reisje naar Afrika hoeft u geen vliegticket meer te kopen! Maak kennis met Afrikaanse kunst en culturen in het glooiende heuvellandschap ten zuiden van Nijmegen. Een bezoek aan het Afrika Museum in Berg en Dal is een geweldige dag uit voor volwassenen en kinderen.

Het fraai ingerichte Binnenmuseum toont een unieke collectie traditionele en hedendaagse kunst. In het prachtig gelegen Buitenmuseum wandelt u langs dorpen uit onder meer Ghana, Mali en Benin.

Afrika Museum

Faciliteiten

Locatie Berg en Dal ligt 5 km ten zuidoosten van Nijmegen. Volg in Berg en Dal de borden 'Afrika Museum'. Neem buslijn 7 vanaf Centraal Station Nijmegen. Vanaf half december 2011 beschikt het museum over een eigen bushalte.
Eten en drinken Geniet in het museumrestaurant, met fraai terras, van koffie met gebak of een heerlijke lunch. Op afspraak kunnen gasten terecht voor een groepslunch of uitgebreid (Afrikaans) buffet.
Activiteiten In schoolvakanties en op feestdagen zijn er voorstellingen, workshops en live muziek. Kijk op de website onder 'activiteiten' voor het volledige overzicht.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"