Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Vakantiepark Eiland van Maurik*****

  de betuwe, watersport, gelderland, strand, fietsen, maurik, caravanverhuur, kindvriendelijk, , verhuur, wandelen, camping, weekendje weg

  Zoekt u een vakantieplek waar echt iedereen het naar zijn zin heeft? Kom dan naar het Eiland van Maurik. Ons frisse en eigentijdse vakantiepark staat garant voor een vakantie vol plezier, avontuur, gezelligheid en ontspanning.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Landgoed Heerlijkheid Leur

  familieweekend, fietsen, weekendje weg, weekje weg, wandelen, vakantiehuis, groepsaccommodatie, dagje weg, vakantieboerderij, fietsarrangement, 14 personen, gelderland, leur

  Een 2-tal prachtig gerestaureerde, monumentale vakantieboerderijen, ruim en sfeervol, mooi ingericht en van alle gemakken (incl gratis WiFi) voorzien, gezellige eetkeuken, grote tuin, max 15 personen. Voor vakantie, familieweekend, vrienden reunie. Fietsen, samen koken in de zeer compleet uitgeruste keuken, voor lange wandelingen, en helemaal uitrusten.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Boerderij De Houtkamp

  veluwe, fietsen, vakantiehuis, familieweekend, schoolkamp, hoge veluwe, fietsverhuur, otterlo, bed & breakfast, gelderland, fietsarrangement, boerderij, groepsaccommodatie, aanbiedingen, weekendje weg

  In Otterlo, naast de ingang van park De Hoge Veluwe ligt boerderij De Houtkamp. Landelijk gelegen aan de rand van het bos. De Houtkamp biedt een groepsaccommodatie, Bed en Breakfast, verhuur van een Herenboerderij/vakantiewoning. De boerderij is aktief in bedrijf als melkveehouderij.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Leusenerroute

  dalfsen, fietsroute, gelderland, heidelandschap, salland, vechtdal en twente, weidegebied en akkerland, fietsen, rivieren en beekdalen, anwb

  Het gebied van Oudleusen en Nieuwleu­sen maakte deel uit van het oerstroomdal van de Vecht, dat aan het einde van de voorlaatste ijstijd (de Riss-ijstijd, zo’n 150.000 tot 200.000 jaar geleden) veel groter was dan het huidige Vechtdal. Nu stromen door dit eens zo uitgestrekte rivierdal twee kleine riviertjes: de Reest in het noorden en de Vecht in het zuiden. Het gebied ertussen­in was eeuwenlang een nat heide- en veenmoerasgebied. Nieuwleusen ontstond in 1635 als veenkolonie van Oudleusen. Het is de oudste veenkolonie in deze streek.

  Meer informatie >>
  route
 • Rijnbandijkroute

  anwb, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, gelderland, echteld, fietsroute, horeca, rivieren en beekdalen, gelders rivierengebied

  Het noordelijke deel van deze route volgt de Rijnbandijk over ruim tien kilometer. Een bandijk is een dijk waarvan de aanleg en het onderhoud in een ban (rechtsdwang) waren geregeld. Zo’n ban maakte het mogelijk iemand een boete op te leggen als hij het onderhoud van de dijk verwaarloosde. Bij het veer naar Elst verlaat u de dijk en steekt de Betuwe dwars over. Het eerste deel van de tocht fietst u langs het Amsterdam-Rijnkanaal dat in 1953 in gebruik is genomen. Om de verschillen in waterhoogte tussen Rijn en Waal te overbruggen, zijn er verscheidene sluizen aangelegd.

  Meer informatie >>
  route
 • Buitensporthotel Hoenderloo

  buitenritten, paardenstalling, groepsarrangement, trekvogelpad, hoge veluwe, veluwe, Paleis het Loo, fietsen wandelen, hoenderloo, bed & breakfast, appartementen, groepsaccommodatie, gelderland, paardrijden, weekendje weg

  Buitensporthotel Hoenderloo biedt u een comfortabel verblijf in ruime kamers met eigen badkamer en studio’s / groep accommodatie met eigen kookgelegenheid. Tevens is het mogelijk voor trekkers om bij ons te overnachten. De kamers zijn rustiek gelegen boven de stallen van Ruitersportcentrum De Krimhoeve.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Melkveehouderij Landgoed Volenbeek

  boerenbed, boerderij, veluwe, ermelo, vakantieboerderij, gelderland, weekendje weg

  De boederij gebouwd in 1859 in het prachtig gelegen natuurgebied De Veluwe is een uitstekende plek om uw vakantie door te brengen. De bijzondere natuur, de monumentale boerderij en de gastvrije familie Rozendaal zullen uw vakantie onvergetelijk maken.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Melkveehouderij Hoeve Meijer

  vakantieboerderij, gelderland, otterlo, boerderij, boerenbed, weekendje weg

  Midden in de Gelderse Vallei aan de rand van het prachtige Nationale Park de Hoge Veluwe vindt Melkveehouderij Hoeve Meijer. Een wel heel bijzondere Hoeve die u graag als gast welkom heet.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Camping "de Bosrand" Gelderland (Achterhoek)

  stacaravanverhuur, dagje weg, gelderland, weekjeweg, groepsaccommodatie, grensgebied, groepsarrangement, familieweekend, bed & breakfast, achterhoek, appartement, mechelen, camping, huifkartochten, weekendjeweg, weekendje weg

  Camping de Bosrand ligt in het mooie plaatsje Megchelen, dicht aan de Duitse grens. Het is een mooie en rustige omgeving,met een landelijk en bosrijke uitstraling. Dit is dus de ideale plek voor fietser en wandelaars, maar ook voor jongeren en kinderen is er van alles te beleven en te bezichtigen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Buurserzandroute

  weidegebied en akkerland, gelderland, bos, fietsroute, sint isidorushoeve, heidelandschap, rivieren en beekdalen, fietsen, anwb, salland, vechtdal en twente

  Het landschap van Twente was vroeger een lappendeken van moerassen, heidevelden, venen, broeklanden, essen, beekjes en riviertjes. Veel woeste gronden zijn sinds 1850 ontgonnen. Toch zijn overal nog kleine enclaves van het vroegere landschap overgebleven. Een goed voorbeeld is het Buurserzand, een oud dekzandgebied ten zuiden van Enschede waar, na het verdwijnen van het oerbos, heidevelden zijn ontstaan.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Afrika Museum

afbeelding_12977
Mali-woonerf

Ontdek Afrika dichtbij

Voor een reisje naar Afrika hoeft u geen vliegticket meer te kopen! Maak kennis met Afrikaanse kunst en culturen in het glooiende heuvellandschap ten zuiden van Nijmegen. Een bezoek aan het Afrika Museum in Berg en Dal is een geweldige dag uit voor volwassenen en kinderen.

Het fraai ingerichte Binnenmuseum toont een unieke collectie traditionele en hedendaagse kunst. In het prachtig gelegen Buitenmuseum wandelt u langs dorpen uit onder meer Ghana, Mali en Benin.

Afrika Museum

Faciliteiten

Locatie Berg en Dal ligt 5 km ten zuidoosten van Nijmegen. Volg in Berg en Dal de borden 'Afrika Museum'. Neem buslijn 7 vanaf Centraal Station Nijmegen. Vanaf half december 2011 beschikt het museum over een eigen bushalte.
Eten en drinken Geniet in het museumrestaurant, met fraai terras, van koffie met gebak of een heerlijke lunch. Op afspraak kunnen gasten terecht voor een groepslunch of uitgebreid (Afrikaans) buffet.
Activiteiten In schoolvakanties en op feestdagen zijn er voorstellingen, workshops en live muziek. Kijk op de website onder 'activiteiten' voor het volledige overzicht.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"