Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • mijnWellnessBungalow.nl

  villa, weekje weg, sauna & beauty, appartement, friesland, bungalowpark, zuid-holland, weekendje weg

  Ontspannen, genieten en tot rust komen in onze luxe wellness-bungalows, dat is wat wij u bieden. De uitrusting van onze wellness-bungalows varieert van infraroodsauna’s, Finse (gezins)sauna al dan niet gecombineerd met lichttherapie, infraroodstralers, zonnebank of zonnehemel tot aan luxe regendouches en badkamersanitair en zelfs bungalows met een aparte relaxruimte en een buitenspa!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Bonnehof

  fietsen, wandelen, westergeest, bijzonder overnachten, lauwersmeer, familieweekend, platteland, natuur, bed & breakfast, senioren, friesland, aanbiedingen, vakantiehuis, mindervaliden, appartement, landelijk, weekendje weg

  Op een unieke locatie in het noorden van Friesland kunt u genieten van rust en ruimte. In een gezellig ingerichte larikshouten vakantiehuis (geschikt voor mindervaliden) waant u zich ver weg van alle drukte en hectiek van deze tijd.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Bungalowpark It Wiid

  fietsen, eernewoude, wellness, motorbootverhuur, watersport, last minute, 10 persoons bungalow, weekendje weg, bootverhuur, bungalowpark, friesland

  Rust, ruimte en ontspanning op waterrijk It Wiid

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Greidhoekroute

  anwb, weidegebied en akkerland, friese meren en ijsselmeerkust, sneek, meren en plassengebied, friesland, poldergebied

  Het middenwesten van Friesland tot de lijn Leeuwarden - Sneek wordt ook wel de Greidhoek genoemd, wat grashoek betekent. Toen dit gebied nog niet bedijkt was, overstroomden de kwelders hier alleen bij hoge vloed. Alleen de fijnste kleideeltjes bezonken, waardoor een taaie kleibodem ontstond waarop alleen gras wilde groeien. Deze streek is het centrum van de Friese veefokkerij en melkveehouderij. De melkveehouderij had invloed op de bouwwijze van de boerderijen: na 1750 werd onder het woonhuis vaak een melkkelder gebouwd. Karakteristiek zijn ook de vele minidorpjes zonder nieuwbouwwijken. Ze zijn prachtig om te zien, maar de meeste voorzieningen zijn verdwenen.

  Meer informatie >>
  route
 • Hotel Iselmar

  watersport, wandelen, feesten en partijen, restaurant, friese meren, zwembad, fietsen, bungalowpark, lemmer, sportief, vergaderen, friesland, fietsarrangement, hotel, weekendje weg

  Weekendje weg Friesland, Iselmar viert uw verblijf volop!Gelegen tussen de Friese meren en het IJsselmeer, in de directe nabijheid van strand en bossen, vindt u in het mooie Lemmer het sfeervolle viersterren-hotel Iselmar met eigen jachthaven, bungalowpark, vergaderaccommodatie, partykasteel, zwembad met sauna en bowling- en squashbanen. Ook biedt Iselmar sloepverhuur, al dan niet in combinatie met een hotel-arrangement.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Ljou- en Jorwertpaad

  fietsen, weidegebied en akkerland, fietsroute, leeuwarden, anwb, noordelijk friesland, poldergebied, friesland

  De polders ten zuidwesten van Ljouwert (Leeuwarden) en Jorwert (Jorwerd) bieden alles wat fietsen in Friesland zo aantrekkelijk maakt: een stil fietspad langs een kanaal, een groep huizen rond een kerkje op een terp, weilanden vol koeien en kieviten, een doodlopend dijkje naar een molen, een ophaalbrug over een oude trekvaart met daarnaast een net zo oude bruine kroeg. De buurtschappen heten Huns of Baard, de jongens Ids, de meisjes Frouk. Kortom, Friesland in een notendop

  Meer informatie >>
  route
 • Friese Wouden-route

  friese wouden, anwb, fietsen, appelscha, friesland, weidegebied en akkerland, meren en plassengebied, poldergebied

  Het zuidoostelijke deel van Friesland, ongeveer het gebied rechts van de lijn Heerenveen - Drachten, wordt de Friese Wouden genoemd. Denk daarbij niet aan grote bosgebieden, maar eerder aan snippertjes bos en houtwallen rond de akkers en weilanden. Deze zijn geplant in de 19e eeuw, nadat hier veen was afgegraven en de grond eronder in cultuur was gebracht. De houtwallen geven het landschap een intiem karakter. Meer weidsheid is er rond het riviertje de Tjonger. Het gebied is mooi, maar niet spectaculair, zoals de Friese meren of de Drentse bossen. Daarom is het toeristisch gezien een rustig gebied.

  Meer informatie >>
  route
 • Noard-Westergoapaad

  friese meren en ijsselmeerkust, bolsward, meren en plassengebied, anwb, weidegebied en akkerland, poldergebied, friesland

  De voormalige Middelzee deelde het Friese land in tweeën. Het zoute water omarmde een zompig gebied ten westen daarvan, Westergoa met voormalige zeehaven Bolsward als hoofdstad. Goa verwijst naar de middeleeuwse bestuurseenheid Gouw. Westergoa werd, in tegenstelling tot Eastergoa, permanent door de zee bedreigd. Met het dichtslibben van de Middelzee en het omdijken van deze vruchtbare klei kwam ca. 1100 na Chr. hieraan een einde. Het gebied wordt gekenmerkt door verspreid gelegen boerderijen en grillig verlopende dijken, vaarten en sloten.

  Meer informatie >>
  route
 • Frentsjerteradielpaad

  meren en plassengebied, poldergebied, anwb, friesland, weidegebied en akkerland, noordelijk friesland, franeker

  Bierumen. Het is de naam van de streek waarin de dorpen Sexbie­rum, Pietersbierum en Oosterbie­rum liggen. Zij maakten deel uit van de voormalige gemeente Bar­radeel, die in 1984 is opgegaan in Franekeradeel. De jonge, kalkrijke zeeklei leent zich goed voor de akkerbouw en in het bijzonder voor de teelt van pootaardappelen en bloembollen. Net als elders in het noorden en westen van Friesland stonden hier vroeger verschillende staten (landhuizen voor streekbe­woners met aanzien). Sommige zijn ontstaan uit een steenhuis of stins, een verdedigbaar, uit steen gebouwd huis. Vanaf de 16e eeuw ontwikkelden deze stinsen zich tot staten, en de meesten zijn al weer afgebroken. Tijdens deze tocht zal blijken dat er soms nog iets van de oude glorie is overgebleven.

  Meer informatie >>
  route
 • Terpenlandroute

  fietsen, fietsroute, meren en plassengebied, poldergebied, weidegebied en akkerland, friesland, noordelijk friesland, anwb, dokkum

  Vanaf ongeveer 600 voor Christus ging men de noordelijke kweldergebieden bewonen. Al spoedig verhoogden bewoners woonplekken met mest, afval en plaggen om beter beschermd te zijn tegen hoog water. Zo ontstonden wierden of terpen. Huisterpen groeiden aaneen tot dorpsterpen met een uiteindelijke oppervlakte van soms wel 15 ha. Veel terpen doorstonden de tijden tot men dijken ging aanleggen en voor veiligheid niet meer was aangewezen op de terpen. In de 19e en 20e eeuw zijn veel terpen gedeeltelijk afgegraven, omdat de aarde bruikbaar was als mest. Daarbij kwam een schat aan informatie aan de oppervlakte over de geschiedenis van de terpbewoning.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Kiewiet's Hoeve Groepsaccommodaties

afbeelding_13857
Kiewiet's Hoeve Groepsaccommodaties

Bent u op zoek naar een groepsaccommodatie in Nes op Ameland voor bijvoorbeeld een familieweekend, bedrijfsuitje, schoolreis of vriendenclub? Kiewiet’s Hoeve Groepsaccommodaties biedt u volop mogelijkheden! Onze accommodaties bieden onderdak aan groepen tot een maximum van 80 personen. Kenmerkend; rust en privacy aan de rand van Nes, maar toch dichtbij dorpskern, bos, strand en veerdam. Neem gerust contact met ons op zodat wij u een passende offerte aan kunnen bieden.

Kiewiet's Hoeve Groepsaccommodaties

Faciliteiten

Locatie Dicht bij centrum Nes, bos, strand en veerdam. Ruim terrein, 5000m² speelmogelijkheden.
Eten en drinken Verzorging van ontbijtbuffet, lunch(pakketten) en warme maaltijd behoort tot de mogelijkheden

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"