Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Boerenlandroute Borsele-west

  poldergebied, zeeland, noord- en zuid-beveland, anwb, weidegebied en akkerland, meren en plassengebied, heinkenszand

  De Zak van Zuid-Beveland kreeg in 1994 de status van ‘Waardevol Cultuurlandschap’ (WCL). Met overheidssubsidies zijn er drie ‘boerenlandroutes’ uitgezet. De westelijke route voert door een eeuwenoud landschap met complexe dijkenstelsels langs verschillende Zeeuwse bedrijven. De wirwar van dijkjes laat zien dat de Zak van Zuid-Beveland niet in één keer is bedijkt, maar stukje bij beetje. In het westelijke deel van de route overheersen grote 17e- en 18e-eeuwse nieuwlandpolders.

  Meer informatie >>
  route
 • Zak van Zuid-Beveland, Bessenparadijs

  anwb, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, horeca, fietsroute, zeeland, noord- en zuid-beveland, heinkenszand, poldergebied

  Maar liefst 75% van de Nederlandse zwarte bessen wordt geteeld in het Zeeuwse Borssele, op Zuid-Beveland. Een paradijs dus voor wie van bessen houdt. Je fietst niet alleen langs bessenstruiken, maar ook langs dijken. Want nergens ter wereld is op zo’n klein oppervlak zo veel kilometer (binnen)dijk te vinden als in het zuiden van dit voormalige eiland. De minst steile kant van de dijk was altijd de kant van de zee. Nu banen kronkelige middeleeuwse dijkjes zich een weg door kleinschalig polderland. De 17e- en 18e-eeuwse polders zijn grootschaliger, maar Zeeland kaal en vlak? Niet in de Zak van Zuid-Beveland!

  Meer informatie >>
  route
 • Wijde Blik-route

  ruime parkeergelegenheid, fietsroute, schouwen-duiveland, tholen en sint-philipsland, duin en strandlandschap, horeca, zeeland, anwb, renesse, poldergebied, weidegebied en akkerland

  Zowel boven water als boven land is het uitzicht tijdens deze tocht met recht weids te noemen. Aan de waterhorizon duiken zeilen en windmolens op, boven de onafzienbare akkers zorgen rode puntdaken van boerderijen voor de derde dimensie. De (ring)dorpen brengen variatie. Sommige zijn zo klein dat u er doorheen bent voor u er erg in hebt. Uitsmijter zijn de mooie binnenduinen in de Kop van Schouwen met zo nu en dan een venijnig klimmetje van 20%. Zonder versnellingen gaat u voor de bijl. Houd ook rekening met stuifzand op het pad.

  Meer informatie >>
  route
 • Caissonroute

  anwb, poldergebied, schouwen-duiveland, tholen en sint-philipsland, bruinisse, ruime parkeergelegenheid, meren en plassengebied, horeca, weidegebied en akkerland, zeeland

  Schouwen-Duiveland was een van de zwaarst getroffen eilanden bij de Watersnoodramp van 1953. Bij Ouwerkerk sloeg de zee een bijna niet te dichten bres in de dijk. Pas na ruim acht maanden werd het laatste gat gedicht. De route voert over drie vroegere eilanden: Schouwen, Duiveland en Dreischor. Tussen deze eilanden lag de Gouwe, een brede zeegeul die in de 14e en 15e eeuw grotendeels is bedijkt en ingepolderd.

  Meer informatie >>
  route
 • Dreischor Groen en Toen-route

  horeca, dreischor, ruime parkeergelegenheid, poldergebied, fietsroute, schouwen-duiveland, tholen en sint-philipsland, anwb, zeeland, weidegebied en akkerland

  Dreischor is niet alleen het best be­waarde kerkringdorp van Zeeland, het verwierf ook internationale erkenning als ‘groenste dorp van Europa 2001’. Het haast onwerkelijk rustige dorp is het centrum van een route die ‘groen’ en ‘toen’ op het vroegere eiland Dreischor met elkaar verbindt.

  Meer informatie >>
  route
 • Gewonnen Land-route

  fietsroute, schouwen-duiveland, tholen en sint-philipsland, anwb, poldergebied, weidegebied en akkerland, zierikzee, zeeland, ruime parkeergelegenheid, horeca

  De grens tussen water en land is op deze route nergens vanzelfsprekend. Zee werd vruchtbare polder, geulen zijn veranderd in natuurgebied. Dijken en betonnen zeeweringen zijn aangelegd om dat zo te houden, zoals de muraltmuren van Sirjansland en Scharendijke. Tussen betonnen staanders liggen horizontale betonnen platen, die extra bescherming moesten bieden. Wielen – cirkelvormige plassen achter de dijk – herinneren eraan dat deze beveiliging soms niet afdoende was. Destijds stond het huidige Grevelingenmeer nog in open verbinding met de zee. Sinds 1971 scheidt de Brouwersdam dit grootste zoutwatermeer van West-Europa van de Noordzee.

  Meer informatie >>
  route
 • De Zak van Zuid-Beveland

  weidegebied en akkerland, anwb, goes, heidelandschap, zeeland, noord- en zuid-beveland, rivieren en beekdalen

  De Zak van Zuid-Beveland is de Zeeuwste plek van Zeeland. Een kleinschalig, oud landschap met wildbebloemde, kromme dijken. Stikmooi, ook vanuit het boemeltje. Een land vol bloemen en schapen. Na Nisse, een piepklein dorp met een kerk, bakkerij en theeschenkerij komen we bij de bloemendijkjes en rijden door een palet van wilde marjolein, wollige distel en lathyrus. Zuidelijke soorten die hier kunnen groeien doordat het in Zeeland warmer is dan in de rest van Nederland. Een beetje onze eigen Provence. Bij Hoedekenskerke wacht ons een werkende stoomtrein! Je kunt er mee naar Goes, en de fiets mag mee.

  Meer informatie >>
  route
 • Melkveehouderij Hoeve Banenburg

  zeeland, vakantieboerderij, veere, boerenbed, boerderij, weekendje weg

  Hoeve Banenburg biedt een perfecte combinatie tussen natuur, rust, pittoreske stadjes, heerlijke stranden en bruisende golven.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Hotel Zonneduin Domburg

  walcheren, zee, zon, weekendje weg, weekje weg, strand, domburg, hotel, zeeland

  Hotel Zonneduin Domburg..... Uw droomlocatie direct aan zee! Kenmerkend voor Hotel Zonneduin is de persoonlijke aandacht, gastvrijheid en service in een ongedwongen sfeer waardoor u zich onmiddellijk thuis voelt. De rustige doch centrale ligging maakt uw verblijf compleet.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Valkenisseroute

  walcheren, zeeland, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, anwb, poldergebied, fietsroute, westkapelle, horeca, duin en strandlandschap

  In het kustgebied tussen Westkapelle en Vlissingen drukt het toerisme zijn stempel op het landschap: vrijwel zonder onderbreking volgen bunga­lowparken en campings elkaar op. Een rustpunt ligt in het bosgebied bij Valkenisse, waar weinig recreatie­voorzieningen zijn. Voorbij Vlissingen fietst u door een heel ander Zeeland: daar leiden met bomen omzoomde wegen door grootschalige akker- en weidegebieden.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Duinoord: Familiehuis 20 pers. Bungalows 4-6 pers.

afbeelding_13587

Duinoord biedt u rust en ruimte.
Gelegen vlakbij bos en strand op het mooie Zeeuwse Walcheren. Een breed strand, heerlijk voor de kinderen om te spelen en voor de volwassenen om te relaxen. De ligging is ideaal als startpunt voor het maken van wandel- en fietstochten. Historische steden als Veere en Middelburg liggen binnen 10 km afstand. Ontdek dit bijzondere stukje Zeeland te voet of op de fiets.

Duinoord: Familiehuis 20 pers. Bungalows 4-6 pers.

 • Adres
  Dunopark 49
  4356 GG Oostkapelle
 • Telefoon
  0118581565
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!

Faciliteiten

Familiehuis Maximaal 20 personen. Van alle gemakken voorzien. 5 slaapkamers met privé badkamer.
4 pers. bungalow Vrijstaande stenen bungalows met woonkamer, keuken, 2 slaapkamers, douche en toilet.
6 pers. bungalow Vrijstaande stenen bungalows met grote tuin. Woonkamer, keuken, 3 slaapkamers, douche en toilet.
Hotel Ruime, moderne kamers met privé sanitair en ontbijt.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"