Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • KinderKampeerWereld

  flevoland, zeeland, friesland, kindvriendelijk, noord-brabant, noord-holland, overijssel, limburg, groningen, gelderland, drenthe, weekendje weg, waddeneilanden, weekje weg, camping, zuid-holland

  He Hoi Hallo! Ik ben Aartje Twinkel, de ambassadeur van de KinderKampeerWereld. Wat? Je kent me nog niet? Nou, dat gaat misschien snel veranderen. Tenminste als je kiest voor één van de KinderKampeerWereld campings in Nederland.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Rust en ruimte

  rivieren en beekdalen, wandelen, zuidenveld en zuidoosthoek, wandelroute, dwingeloo, bos, heidelandschap, anwb, weidegebied en akkerland, drenthe

  Vijftig jaar geleden was het Dwingelderveld de ideale plek voor een radiotelescoop: er heerste rust die nodig was om de ruimte te onderzoeken. Nu is het gebied uitgeroepen tot nationaal park en het is er nog steeds heerlijk rustig. Vanuit Dwingeloo loopt u naar de bossen op het Lheederzand. Aan de zuidkant kijkt u uit over het grootste heideveld van Nederland, de Dwingeloose Heide. De kans is groot dat u hier een van de twee schaapskuddes ziet grazen. Onderweg ziet u talloze kleine en grote vennen, begroeid met veenmos, wollegras, veenpluis en veenbes. Vogelliefhebbers nemen hier maar liefst 160 vogelsoorten waar.

  Meer informatie >>
  route
 • Hotel Café Restaurant Hegen

  zaalhuur, bruiloft, drenthe, wezup, feesten & partijen, weekendje weg, aanbiedingen, familiehotel, groepsarrangement, familieweekend, vergaderlocatie, hotel

  In het Drentse dorpje Wezup vind u het mooie veelzijdige hotel café restaurant Hegen. Het hotel beschikt over een eigentijdse maar toch klassieke stijl waar u de rust en ruimte van Drenthe terug vindt. Koffie op het terras, uitslapen in de vernieuwde kamers of een feestje in één van de zalen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Emmelkamproute

  anwb, poldergebied, zuidenveld en zuidoosthoek, meren en plassengebied, schoonebeek, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, drenthe

  Vanuit de vesting Coevorden voert de route over een zandrug in oostelijke richting. Ten noorden strekte zich het onafzienbare moeras uit; ten zuiden van de rug ligt het beekdal van het Schoonebekerdiep. Bij Oud-Schoonebeek duikt de zandrug onder en buigt de route naar het zuiden af. Dwars door de natte landen van het Schoonebekerdiep en de Vecht komt u uiteindelijk op de historische handelsroute Stavoren – Bentheim – Keulen. Hieraan ontleende de vesting Coevorden zijn bestaansrecht.

  Meer informatie >>
  route
 • Rond Orvelte

  poldergebied, zuidenveld en zuidoosthoek, drenthe, bos, heidelandschap, orvelte, weidegebied en akkerland, meren en plassengebied, anwb

  Orvelte is een begrip voor iedereen die van Drenthe houdt, of van de 19e eeuw, of beide. Het dorp was van nature al mooi, het bleef tot in de jaren zestig grotendeels zoals het in de 19e eeuw oogde, en het werd in 1967 tot beschermd dorpsgezicht verklaard. Vanaf toen is hard gewerkt om datgene wat toch verloren was gegaan te herstellen. De acht boerderijen die er nog stonden werden gerestaureerd en de negen verdwenen exemplaren werden vervangen door gedemonteerde en herbouwde boerderijen van elders. Het resultaat is schitterend, bezwaar is hooguit dat het hier op hoogtijdagen vol kan zijn. De akkers en weiden rond het dorp worden grotendeels bewerkt met technieken van toen, zoals echte paardenkrachten om de ploegen te trekken.

  Meer informatie >>
  route
 • Oude Diep-route

  drenthe, heidelandschap, weidegebied en akkerland, hoogeveen, bos, anwb, zuidenveld en zuidoosthoek, wandelroute, wandelen

  Dit is een stevige wandeling door de ontginningsgebieden ten noorden van Hoogeveen, inclusief een paar stukken waar de mens zich koest heeft gehouden zoals de Boerenveense plassen. Ook daar lagen vroeger plaatselijk ontginningen, maar die zijn weer verwijderd. De route voert deels langs en drie maal over het riviertje het Oude Diep – rechtgetrokken maar toch mooi en plaatselijk al weer wat natuurlijker dankzij minder stringent waterbeheer. Waar de route door het dorp Stuifzand voert geeft route 16, die daar ook doorheen komt, aanvullende informatie. Op deze route is geen horeca, wel bij het eindpunt, in Hoogeveen.

  Meer informatie >>
  route
 • Camping De Horrebieter

  hoogersmilde, drenthe, drentsfriese woud, tieners, kindvriendelijk, familieweekend, aanbiedingen, groepsarrangement, camping, weekendje weg

  Camping de Horrebieter richt zich op gezinnen met jonge kinderen en tieners. Veel activiteiten zoals, de recreatieplas met waterglijbaan, Animatieteam etc. Maar ook de ouderen zijn hier hartelijk welkom en vermaken zich hier prima!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Hotel ten Cate

  emmen, hotel, drenthe, culinair, kunst, restaurant, weekendje weg

  Op een prachtige locatie aan de rand van het gezellige stadscentrum van Emmen en op loopafstand van Dierenpark Emmen, treft u het meest kleurrijke en vrolijke kunsthotel van Nederland aan.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Groenuit.nu

  familieuitje, bedrijfsuitje, drenthe, dagje weg, groepsuitje, groepsarrangement, dieverbrug
  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Rolde, Bessen op het boerenland

  rolde, drenthe, weidegebied en akkerland, hondsrug en noordenveld, heidelandschap, rivieren en beekdalen, bos, anwb, horeca

  Op en top boerenland is het tussen Rolde en Grolloo. Er zijn niet alleen akkers met aardappelen en bieten, velden met graan en zonnebloemen, maar ook boomgaarden, weilanden met koeien en schapen, tuinplanten- en bessenkwekerijen. Daartussenin is voldoende ruimte voor fraaie heidevelden, stille bossen en natte beekdalen. In samenwerking met Vrienden van het Platteland en LTO Noord heeft een aantal boerenbedrijven een mooie fietsroute uitgezet die kan worden afgewisseld met een bezoekje aan een bessenkwekerij, een kaasboerderij, een ijsboerderij en een boerderijwinkel. Want een boerenlandroute in Drenthe is fietsen én proeven!

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Jongveehouderij De Jobinghoeve

afbeelding_14877
De Boerderij

Vanaf de Jobinghoeve loop je zo de uitgestrekte bossen van De Drentsche Aa in. Ontdek de oeroude hunebedden bij Borger of slinger tussen de boomtoppen bij het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer. Of neem een verkoelende duik in de zwemplas op nog geen 500 meter van de boerderij. En uiteraard vind je op de boerderij zelf al meer dan genoeg. Pony’s, konijntjes, kalfjes, kippen, speeltoestellen, zandbak en ga zo maar door.

Jongveehouderij De Jobinghoeve

Faciliteiten

Activiteiten Prachtig gelegen Hoeve met vele leuke activiteiten op de boerderij en in de directe omgeving. Bekijk snel onze website voor alle mogelijkheden.
Huisdieren Op de Jobinghoeve vind je kalveren, kippen, konijnen, paarden en nog veel meer, maar je mag ook je eigen huisdier, mits aangelijnd, meenemen.
De Boerderijwinkel De boer en boerin zorgen er voor dat de BoerenBed gast hier een ‘natje en droogje’ kan vinden van o.a. het eigen bedrijf en lokaal geproduceerde produkten.
De Broodoven Bij het Betere BoerenBed staat een gemetselde houtgestookte (brood)oven.
De dierenweide Op het terrein waar de BoerenBed Tenten staan is een speciale plek voor kinderen -en ouders!- ingericht: de dierenweide.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"