Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Drouwenroute

  weidegebied en akkerland, anwb, gasselternijveen, drenthe, poldergebied, bos, hondsrug en noordenveld, heidelandschap, meren en plassengebied

  Deze route combineert de hooggelegen Hondsrug en de laaggelegen veengebieden aan de voet daarvan. De hoogteverschillen zorgen onderweg voor verrassende doorkijkjes en een paar lichte klimmetjes. Hunebedden en een grafheuvel zijn restanten van prehistorische bewoners. Hun opvolgers lieten vanaf de middeleeuwen sporen na in de vorm van stuifzand, bos, veendorpen, kanalen en een spoorlijn. De route is genoemd naar het dorp Drouwen, dat zijn naam ook leende aan het satellietdorp Drouwenerveen en het natuurgebied Drouwenerzand.

  Meer informatie >>
  route
 • Beauty Center De Terp

  aanbiedingen, arrangementen, schoonheidssalon, massage, landhuis, drenthe, hoogeveen, wellness, sauna & beauty

  In deze jachtige tijd is het prettig om u eens heerlijk te ontspannen. Ons Beauty Center biedt u hiervoor alle gelegenheid. In een sfeervolle, rustige omgeving maken vermoeidheid en spanningen plaats voor een energiek gevoel.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Groenuit.nu

  bedrijfsuitje, dieverbrug, groepsuitje, dagje weg, drenthe, groepsarrangement, familieuitje
  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Drents-Friese Woud-route

  heidelandschap, weidegebied en akkerland, anwb, rivieren en beekdalen, fietsroute, diever, poldergebied, bos, ruime parkeergelegenheid, meren en plassengebied, horeca, drenthe, zuidenveld en zuidoosthoek

  Het ruim 6100 ha. grote Nationaal Park Drents-Friese Wold bestaat uit een bos- en heidegebied van bijzondere landschappelijke waarde. Het gebied tussen Diever, Vledder, Appelscha en Smilde is nu bosrijk, maar tot halverwege de 19e eeuw werd het gekenmerkt door uitgestrekte heidevelden. Bepalend voor de inrichting van het landschap rond Doldersum was de rol van de in 1818 opgerichte Maatschappij van Weldadigheid. Het doel van de Maatschappij was armen en verpauperden uit de steden een beter bestaan te geven door ze om te scholen tot boer.

  Meer informatie >>
  route
 • Camping De Horrebieter

  aanbiedingen, drentsfriese woud, tieners, familieweekend, hoogersmilde, groepsarrangement, drenthe, camping, kindvriendelijk, weekendje weg

  Camping de Horrebieter richt zich op gezinnen met jonge kinderen en tieners. Veel activiteiten zoals, de recreatieplas met waterglijbaan, Animatieteam etc. Maar ook de ouderen zijn hier hartelijk welkom en vermaken zich hier prima!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Drentsche Aa-route

  fietsroute, anderen, ruime parkeergelegenheid, drenthe, bos, rivieren en beekdalen, anwb, hondsrug en noordenveld, horeca, heidelandschap, weidegebied en akkerland

  Het stroomgebied van de Drentsche Aa is de ‘leidraad’ van deze route. Drentsche Aa is de verzamelnaam voor een stelsel slingerende beken in het midden en noorden van Drenthe, waaronder Oudemolense Diep, Taarloosche Diep, Looner Diep en Rolder Diep. Het is één van de laatste gave stroomdalen van ons land. Het landschapsreservaat Stroomdallandschap Drentsche Aa werd in 1965 opgericht om de be­staande natuurlijke rijkdom van het gebied te behouden en zo mogelijk te herstellen. De totale oppervlakte van het reservaat bedraagt onge­veer 3800 ha.

  Meer informatie >>
  route
 • Kolderveenroute

  ruime parkeergelegenheid, rivieren en beekdalen, wanneperveen, meren en plassengebied, kop van overijssel, anwb, poldergebied, overijssel, weidegebied en akkerland, fietsroute

  Vanaf de hoger gelegen gebieden in Drenthe werd het water afgevoerd via de Hesselter Aa. In het lagergelegen waterrijke gebied Kolderveen vormde zich veen. Door menselijk ingrijpen werd het cultuurlandschap, maar inmiddels wordt dit gedeeltelijk teruggedraaid. Landbouwgronden worden weer onder water gezet, natuurgebieden vergroot en verbonden. In het Kolderveen is het verschil tussen natuur en intensieve landbouw vooral goed te zien in het voor- en najaar; waar veel bemest wordt, groeit alleen groen gras, waar de bodem schraal gehouden wordt, staan fleurige kruiden in het grasland.

  Meer informatie >>
  route
 • Emmelkamproute

  weidegebied en akkerland, anwb, meren en plassengebied, schoonebeek, drenthe, zuidenveld en zuidoosthoek, poldergebied, rivieren en beekdalen

  Vanuit de vesting Coevorden voert de route over een zandrug in oostelijke richting. Ten noorden strekte zich het onafzienbare moeras uit; ten zuiden van de rug ligt het beekdal van het Schoonebekerdiep. Bij Oud-Schoonebeek duikt de zandrug onder en buigt de route naar het zuiden af. Dwars door de natte landen van het Schoonebekerdiep en de Vecht komt u uiteindelijk op de historische handelsroute Stavoren – Bentheim – Keulen. Hieraan ontleende de vesting Coevorden zijn bestaansrecht.

  Meer informatie >>
  route
 • Bungalowpark en Beautyinstituut Het Nolderwoud

  aanbiedingen, sauna & beauty, weekendje weg, groepsaccommodatie, groepsuitje, bungalowpark, drenthe, arrangementen, zuidwolde, bungalow, wellness, dagjeweg

  Even relaxen, bijkomen van de stress van alledag. Je laten verwennen met kwaliteitsproducten. Wie wil dat nu niet? In Beauty en Kuurinstituut Het Nolderwoud staat aandacht, ontspanning en schoonheid centraal. Voor het ontstressen en ontspannen van lichaam en geest!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Hotel ten Cate

  restaurant, weekendje weg, kunst, drenthe, emmen, hotel, culinair

  Op een prachtige locatie aan de rand van het gezellige stadscentrum van Emmen en op loopafstand van Dierenpark Emmen, treft u het meest kleurrijke en vrolijke kunsthotel van Nederland aan.

  Meer informatie >>
  overnachten

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Jongveehouderij De Jobinghoeve

afbeelding_14877
De Boerderij

Vanaf de Jobinghoeve loop je zo de uitgestrekte bossen van De Drentsche Aa in. Ontdek de oeroude hunebedden bij Borger of slinger tussen de boomtoppen bij het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer. Of neem een verkoelende duik in de zwemplas op nog geen 500 meter van de boerderij. En uiteraard vind je op de boerderij zelf al meer dan genoeg. Pony’s, konijntjes, kalfjes, kippen, speeltoestellen, zandbak en ga zo maar door.

Jongveehouderij De Jobinghoeve

Faciliteiten

Activiteiten Prachtig gelegen Hoeve met vele leuke activiteiten op de boerderij en in de directe omgeving. Bekijk snel onze website voor alle mogelijkheden.
Huisdieren Op de Jobinghoeve vind je kalveren, kippen, konijnen, paarden en nog veel meer, maar je mag ook je eigen huisdier, mits aangelijnd, meenemen.
De Boerderijwinkel De boer en boerin zorgen er voor dat de BoerenBed gast hier een ‘natje en droogje’ kan vinden van o.a. het eigen bedrijf en lokaal geproduceerde produkten.
De Broodoven Bij het Betere BoerenBed staat een gemetselde houtgestookte (brood)oven.
De dierenweide Op het terrein waar de BoerenBed Tenten staan is een speciale plek voor kinderen -en ouders!- ingericht: de dierenweide.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"