Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Wâldenpaad

  friese meren en ijsselmeerkust, heidelandschap, anwb, friesland, poldergebied, oranjewoud, bos, meren en plassengebied, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen

  De Friese Wouden omvatten het gehele oostelijke deel van Friesland. Bij deze wouden moet niet worden gedacht aan bossen, maar aan een besloten landschap met elzensin­gels en boomwallen die de akkers en weiden omgeven. Een bosrijke omgeving treft u op deze route wel aan bij het in de 17e eeuw aange­legde landschapspark Oranjewoud (in Friesland simpelweg aangeduid als ‘It Wâld’). Voorbij Mildam en Kat­lijker Schar maakt het besloten land­schap plaats voor de open ruimte van het stroomdal van de Tjonger.

  Meer informatie >>
  route
 • Landgoedhotel Welgelegen

  hotel, groepsarrangement, fietsarrangement, wandelen, familieweekend, aanbiedingen, friesland, harich, culinair, fietsen, kerstarrangement, bos, friese meren, sneek, weekendje weg

  Hotel-Restaurant tussen het Friese merengebied en de Gaasterlandse bossen. Ideaal voor wandelen, fietsen of varen. Kijk snel verder voor onze mooie aanbiedingen!

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Middelzeeroute

  fietsroute, poldergebied, noordelijk friesland, friesland, fietsen, weidegebied en akkerland, anwb, meren en plassengebied, franeker

  De Middelzee ontstond in de 3e eeuw door zee-inbraken en bereikte in de 9e eeuw zijn grootste omvang: een trechter die reikte tot Sneek. Later slibde de zee langzaam dicht en werd het aangeslibde land stapsgewijs ingedijkt. De streek kreeg de naam Het Bildt, omdat het om aangeslibd of ‘aangebild’ land ging.

  Meer informatie >>
  route
 • Vee- & Schapenhouderij Hoeve Waterschap

  vakantieboerderij, boerderij, boerenbed, friesland, echtenerbrug, weekendje weg

  Midden in het weidse Friese landschap ligt de oude stolpboerderij De Veenpolder Van Echten. De bijzondere en inspirerende omgeving maken uw verblijf veelzijdig u kunt namelijk wandelen, fietsen, vissen en nog veel meer.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Ooststellingwerfroute

  friese wouden, ruime parkeergelegenheid, horeca, oosterwolde, anwb, rivieren en beekdalen, fietsroute, weidegebied en akkerland, friesland

  Ooststellingwerf maakt samen met Weststellingwerf deel uit van de vroegere Stellingwerven. Deze naam stamt uit de middeleeuwen, toen enkele dorpen in Zuidoost-Friesland zich afscheidden van Drenthe en zich aansloten bij de ‘Vriezen van Stellingwerf’. De Stellingwerven onderscheiden zich van de rest van de provincie: zij spreken veelal geen Fries, maar een Nedersaksisch dialect (het Stellingwerfs), nauw verwant aan het Drents. Ook het landschap wijkt af van het traditionele Friesland: geen meren en terpdorpen, maar zandgronden, turfvaarten en bossen en heidevelden.

  Meer informatie >>
  route
 • Bonnehof

  friesland, natuur, mindervaliden, appartement, aanbiedingen, wandelen, westergeest, platteland, senioren, familieweekend, bed & breakfast, bijzonder overnachten, landelijk, vakantiehuis, fietsen, lauwersmeer, weekendje weg

  Op een unieke locatie in het noorden van Friesland kunt u genieten van rust en ruimte. In een gezellig ingerichte larikshouten vakantiehuis (geschikt voor mindervaliden) waant u zich ver weg van alle drukte en hectiek van deze tijd.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Brekken Yachtcharter Lemmer

  lemmer, botenverhuur, yachtcharter, verhuurbedrijf, vaarvakantie, friesland, motorbootverhuur, watersport, weekendje weg

  De charterhaven van yachtcharter de Brekken ligt centraal tussen het Friese en Overijsselse merengebied en het IJsselmeer. Wie de wateren van Friesland of Noordwest Overijssel met een boot wil verkennen, kan bij Yachtcharter de Brekken een luxe motorjacht, verschillend in afmeting, uitrusting en prijsklasse huren.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Museum Dr8888

  friesland, smallingerland, excursies en groepsuitjes, kindvriendelijk, drachten, expositie, bedrijfsuitjes, museum, workshops

  Dit prachtige museum in een monumentaal pand hartje centrum Drachten toont kunst van Noord Nederland vanaf het begin van de 20e eeuw.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Sprengen bij Kasteel Cannenburch

  wandelen, weidegebied en akkerland, anwb, heidelandschap, wandelroute, veluwe en veluwezoom, vaassen, bos

  Vaassen wordt gedomineerd door Kasteel Cannenburch dat in 1365 in de bronnen opduikt. In 1543 werd het gekocht door Maarten van Rossum, de veldheer die ervoor zorgde dat Gelre rond 1525 heel oostelijk Nederland bezat, van Friesland via het Sticht (Utrecht) tot en met Limburg. Zijn erfgenamen voltooiden de bouw van het kasteel in renaissancestijl en plaatsten hun wapens in de voorgevel. De grote toren aan de voorzijde is een 16e-eeuwse toevoeging.

  Meer informatie >>
  route
 • De Vier Noorder Koggenroute

  poldergebied, horeca, fietsroute, ruime parkeergelegenheid, noord-holland-noord, anwb, meren en plassengebied, west-friesland en wieringermeer, stad en park, weidegebied en akkerland, twisk

  Alle kenmerken van West-Friesland zijn in deze route te vinden: een Zuiderzeestadje (Medemblik), de Westfriese Omringdijk, grootschalige weilanden en lintdorpen met fraaie stolpboerderijen. Naamgever van de route is het ambacht De Vier Noorder Koggen, een van de vier West-Friese ambachten. Het ligt in een oud getijdenlandschap, dat zo’n drieduizend jaar geleden begroeid raakte met een veenmoeras. Na de ontginning kwamen de klei en het zand aan de oppervlakte.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Aqua Zoo Friesland - een spetterend avontuur!

afbeelding_18965

De waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo’s, dwergotters, ocelotten, bevers en pelikanen en kom oog in oog te staan met ringstaartmaki’s en rode vari’s op het lemureneiland.
Voor de kinderen is er ook van alles te beleven! Kom ravotten in de speeltuin, dieren knuffelen in de kinderboerderij en maak een spannende Zoo Quest. Tijdens Zoo Times ontmoet je bijzondere dieren waar allerlei interessante informatie over wordt verteld.

Aqua Zoo Friesland - een spetterend avontuur!


Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"