Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Valleikanaalroute

  fietsroute, horeca, maarn, utrecht, weidegebied en akkerland, heidelandschap, ruime parkeergelegenheid, bos, utrechtse heuvelrug en kromme rijn, anwb

  Deze route voert u door Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug en het aangrenzende open weidegebied van de Gelderse Vallei. Het beboste heuvellandschap staat in scherp contrast met het overwegend agrarische gebied van de laaggelegen vallei. Deze strekt zich uit van de Rijn tot het IJsselmeer. Van zuid naar noord wordt ze doorsneden door het langgerekte Valleikanaal, dat een essentiële rol speelt voor de afwatering van de omliggende gebieden. Het kanaal maakt deel uit van de historische Grebbelinie, tezamen met de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de IJsselinie. Kanonnen en soldaten hebben inmiddels plaatsgemaakt voor bijzondere planten en vogels.

  Meer informatie >>
  route
 • Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

  fietsen, fietsvakantie, weekendje weg, watersport, utrecht, wellness, veluwe, amersfoort, veluwemeer, vergaderen, hotel

  Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer is gelegen aan de Randmeren, vlakbij Harderwijk. Gasten van het hotel maken kosteloos gebruik van het uitgebreide wellness center met fitness, Turks stoombad, Finse sauna, belevingsdouche met massagestralen, voetenbad en stortdouche.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Paasheuvelgroep Campings

  weekendje weg, drenthe, camping, fietsen, noord-brabant, weekje weg, kindvriendelijk, utrecht, vierhouten, gelderland, limburg

  Op de 4 campings van de Paasheuvelgroep is het natuurlijk genieten. In de achtertuin van onze campings ligt altijd een natuurgebied, bijvoorbeeld De Veluwe. En vanaf de campings loop of fiets je zo het heidegebied op of het bos in. Ook op de terreinen van campings zie je de natuurlijke ligging terug; beschutte velden, bosrijke omgeving en veel sfeer. 4 campings in Nederland: Huizen - Camping de Woensberg Schaijk - Camping de Holenberg Vierhouten - Camping de Paasheuvel Wijlre - Camping de Gronselenput

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer

  noord-brabant, limburg, drenthe, wandelen, noord-holland, bijzonder overnachten, vakantiehuis, zuid-holland, fietsen, fietsarrangement, groningen, bed & breakfast, weekendje weg, gelderland, utrecht, friesland, appartement, flevoland, zeeland, overijssel

  Sfeervol logeren in één van de vele gastvrije Pronkkamer Bed and Breakfasts. U vindt ze in het hele land in boerderijen, stadsvilla's, karakteristieke dorpspanden enzovoorts.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Vierseizoenenroute

  fietsroute, fietsen, utrecht-stad, vecht en plassen, kamerik, utrecht, anwb

  Een afwisseldende fietsroute langs boerderijen in het Utrechtse veenweidegebied. De langhuis­boerderij waarbij het woonhuis en het achterhuis in elkaars verlengde onder één dak liggen is karakteristiek voor dit gebied. Bij sommige boerderijen staat het woonhuis dwars op het achterhuis: de krukhuisboerderij. De boerderijen staan veelal even­wijdig aan de weg of de wetering en op de kop van de kavels. De naam van de route verwijst naar vier boerderijen aan de Teckop die de namen van de seizoenen dragen. Een groot deel van de fietsroute loopt over vrijliggende fietspaden, over smalle kades, langs rechte weteringen en de Oude Rijn.

  Meer informatie >>
  route
 • Gooise Natuur-route

  ruime parkeergelegenheid, het gooi, horeca, heidelandschap, bos, fietsroute, laren, weidegebied en akkerland, anwb, rivieren en beekdalen, noord-holland-zuid

  Het gooi vormt het noordelijke, Hollandse deel van de heuvelrug die zich uitstrekt tot het zuidoosten van Utrecht. Het is een streek van glooiende heuvels, bossen en heidevelden. Direct grenzend aan het groen liggen de oorspronkelijke 19e-eeuwse boerendorpen Bussum, Huizen, Blaricum en Laren, die in de loop der tijd uitgroeiden tot villadorpen van de nouveau riche. Een uitgebreid net van recreatieve fietspaden verbindt de heidevelden, zandverstuivingen en bossen met elkaar. U fietst zo een grote ‘natuurronde’ langs de belangrijkste Gooise natuurgebieden. Voor de cultuurliefhebber zijn er onderweg lommerrijke buitenplaatsen en het ommuurde vestingstadje Naarden.

  Meer informatie >>
  route
 • Kanis-Oukooproute

  utrecht-stad, vecht en plassen, weidegebied en akkerland, kamerik, horeca, utrecht, poldergebied, ruime parkeergelegenheid, anwb, fietsroute

  Open weilanden, brede sloten, smalle kaden en kleingebleven (lint)dorpen roepen het echte Groene Hart-gevoel op. Schilderachtige riviertjes als de Grecht en de Aa dateren al van voor de ontginning. Vanaf de 12e eeuw begonnen kolo­nisten vanuit Utrecht en Holland het wilde onland (moeras) te cultiveren. Plaatsnamen als Teckop, Oukoop en Gerverscop verwijzen naar het systeem van de cope-ontginning. De kolonisten sloten een cope (con­tract) met de landheer. Ze vestigden zich aan een veenstroom of wetering. Kanis is een authentiek lintdorp aan een kaarsrechte wetering.

  Meer informatie >>
  route
 • Bos, heide en stuifduintjes

  bos, leersum, heidelandschap, utrechtse heuvelrug en kromme rijn, utrecht, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, , honden toegestaan, anwb, horeca

  Op deze wandeling over bospaadjes, zandwegen en onverharde paden nemen we u mee door een van de mooiste en meest gevarieerde delen van het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. Vanaf Leersum beklimt u de zuidflank van de heuvelrug en passeert de uitkijktorens op de Donderberg en de Uilentoren, die fraai zicht geven op het rivierenland. Door een gemengd bos wandelt u via de kleine zandverstuiving Ginkelduin naar open heidevelden met verspreid staande boomgroepen. Daarna volgt Natuurreservaat Leersumse Veld, dat met zijn vennetjes en plassen een belangrijk vogelbroedgebied is. Tot slot wandelt u over de heide van het Breeveen terug naar Leersum.

  Meer informatie >>
  route
 • Kromme Rijnstreek-route

  weidegebied en akkerland, utrechtse heuvelrug en kromme rijn, rivieren en beekdalen, utrecht, fietsen, anwb, fietsroute, wijk bij duurstede

  Het Kromme Rijngebied is dankzij de vruchtbare riviergrond rijk aan boomgaarden met kersen, pruimen, appels en peren. Daartussenin liggen weilanden en boerendorpjes, kastelen en buitenplaatsen uit de gouden eeuw. De meanderende Kromme Rijn en de strakke Langbroekerwetering maken het idyllische plaatje compleet. In het voorjaar zijn de bloeiende fruitbomen een lust voor het oog, maar de streek komt pas echt tot leven in de zomermaanden, als de kersen rijp zijn. De oogst van de dag gaat direct in de verkoop in de stalletjes langs de weg. Het historische stadje Wijk bij Duurstede nodigt uit voor een wandeling door de fraaie straatjes met kunstgaleries en leuke winkels.

  Meer informatie >>
  route
 • Griftvalleiroute

  weidegebied en akkerland, utrechtse heuvelrug en kromme rijn, rivieren en beekdalen, anwb, ruime parkeergelegenheid, utrecht, heidelandschap, meren en plassengebied, fietsroute, bos, rhenen, poldergebied, horeca

  Dit is een vrij korte route, maar met een paar stevige klimmetjes, langs een staalkaart van de landschap­pen van Midden-Nederland: bos en wei, oud en nieuw, nat en droog, vlak en sterk geaccidenteerd. Tussen Veenendaal en Wageningen fietst u door de vallei van de Grift, een in de middeleeuwen gekana­liseerde veenkreek op de grens tussen Utrecht en Gelderland.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Kasteel de Haar

afbeelding_17147

Kasteel de Haar is het grootste en meest sprookjesachtige kasteel van Nederland. Met zijn torens en transen, grachten, poorten en ophaalbruggen oogt Kasteel de Haar als het ideaalbeeld van een middeleeuws kasteel. Het leukste dagje uit! De hele zomervakantie lang elk uur een speciale kinderrondleiding.
Kom als ridder of prinses naar de rondleiding, doe de speurtocht, dwaal door het doolhof, vier je feestje of kom de hertjes voeren in het park.

Kasteel de Haar

 • Adres
  Kasteellaan 1
  3455 RR Haarzuilens
 • Telefoon
  030-6778515 (kantooruren)
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!
 • Socialmedia

Faciliteiten

Locatieverhuur Kasteel de Haar is een oase van rust in de Randstad. Het indrukwekkende kasteel en de omliggende tuinen bieden voor de zakelijke en particuliere klant tal van mogelijkheden voor diner, receptie of feest!
Groepen Familie-uitjes, bedrijfsuitje en verenigingen zijn bij Kasteel de Haar aan het goede adres. Uw gezelschap krijgt dan een privé-rondleiding door het kasteel of het park op een door u gewenst tijdstip.
Horeca Een dagje uit is niet compleet zonder een hapje en een drankje, Kasteel de Haar Utrecht biedt diverse mogelijkheden.
Youtube Bekijk de filmpjes op Youtube om een impressie van het terrein te krijgen.
Activiteiten Klik op de link voor de actuele activiteiten.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"