Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Vinkeveen Haven

  haven, amsterdam, bedrijfsuitjes, zeilvakantie, dagje weg, zeilschool, bed & breakfast, utrecht, vinkeveen, watersport, sloepen, zeilboot huren, teambuilding, bootverhuur, zeilen, rondvaarten, groepsaccommodatie, groepsarrangement

  Vinkeveen Haven is direkt gelegen aan één van de drie plassen die Vinkeveen rijk is. Een schitterende lokatie, geschikt voor vele doeleinden waaronder uw bedrijfsuitje, watersportevenement, teambuildings-activiteit, familiereünie, trouwplechtigheid en recepties.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Willige Langerak-route

  utrecht, rivieren en beekdalen, lopik, , rivier, wandelroute, weidegebied en akkerland, utrecht-stad, vecht en plassen, anwb

  De Lopikerwaard, het gebied waar deze wandeling u brengt, is ongekend gevarieerd. U vindt er uiterwaarden, oude hoogstamfruitbomen, knotwilgen en natuurlijk de lange rechte weilanden waar het groene hart beroemd om is. Oude én nieuwenatuur; zowel langs de Lek al binnendijks is de afgelopen jaren veel aan natuurontwikkeling gedaan.

  Meer informatie >>
  route
 • Willeskoproute

  poldergebied, ijsselstein, ruime parkeergelegenheid, weidegebied en akkerland, horeca, fietsroute, anwb, utrecht-stad, vecht en plassen, utrecht

  Het gebied tussen Montfoort en Oudewater werd vanaf de 11e eeuw grootschalig ontgonnen volgens het systeem van cope-ontginningen. De Hollandse IJssel diende als ontginningsbasis. De grondeigenaren, de kapittels van Utrecht, gaven de moerassige gronden volgens een ‘cope-overeenkomst’ uit aan de ‘copers’ (ontginners). De vaste maatvoering van de ‘copes’ is nog steeds herkenbaar in het veenweidelandschap. De naam Willeskop duidt op ontginning door ene Willem. Een fietsroute over smalle kades langs ‘copes’, langhuisboerderijen en door de historische stadjes Montfoort en Oudewater.

  Meer informatie >>
  route
 • Geinroute

  poldergebied, meren en plassengebied, anwb, abcoude, stad en park, utrecht, utrecht-stad, vecht en plassen, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, fietsen, fietsroute

  De Gein vormt samen met de Amstel, Bullewijk en Holendrecht een lint van veenriviertjes. Langs de Gein – tussen Abcoude en Weesp – ligt Amsterdam op afstand. Bosschages langs het dijkweggetje verhinderen zelfs het uitzicht op de stedelijke bebouwing. In de rest van de route is de stad – als silhouet, maar ook als onderdeel van de route – nadrukkelijker aanwezig.

  Meer informatie >>
  route
 • Sprengen bij Kasteel Cannenburch

  veluwe en veluwezoom, wandelen, bos, anwb, weidegebied en akkerland, vaassen, wandelroute, heidelandschap

  Vaassen wordt gedomineerd door Kasteel Cannenburch dat in 1365 in de bronnen opduikt. In 1543 werd het gekocht door Maarten van Rossum, de veldheer die ervoor zorgde dat Gelre rond 1525 heel oostelijk Nederland bezat, van Friesland via het Sticht (Utrecht) tot en met Limburg. Zijn erfgenamen voltooiden de bouw van het kasteel in renaissancestijl en plaatsten hun wapens in de voorgevel. De grote toren aan de voorzijde is een 16e-eeuwse toevoeging.

  Meer informatie >>
  route
 • Riet Rondje

  woerden, weidegebied en akkerland, polder, horeca, fietsroute, ruime parkeergelegenheid, anwb, utrecht, utrecht-stad, vecht en plassen

  Het ruist en ritselt, deint mee op de wind. Je raakt een beetje 'los van de wereld' in het wuivende land rond de Nieuwkoopse plassen. In de oude boerderij De Zevensprong in Nieuwkoop is het museum van Gerrit Brouwer gevestigd, een lokale beroemdheid en rietkenner.

  Meer informatie >>
  route
 • Spoorwegmuseum

  attractiepark, evenementen, museum, familiedag, nostalgie, groepsarrangement, tentoonstelling, utrecht, kindvriendelijk

  *Het Spoorwegmuseum, Dat wil je beleven!* Je komt ogen en oren tekort in de Werelden van Het Spoorwegmuseum.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Kanis-Oukooproute

  poldergebied, fietsroute, utrecht-stad, vecht en plassen, ruime parkeergelegenheid, utrecht, horeca, weidegebied en akkerland, anwb, kamerik

  Open weilanden, brede sloten, smalle kaden en kleingebleven (lint)dorpen roepen het echte Groene Hart-gevoel op. Schilderachtige riviertjes als de Grecht en de Aa dateren al van voor de ontginning. Vanaf de 12e eeuw begonnen kolo­nisten vanuit Utrecht en Holland het wilde onland (moeras) te cultiveren. Plaatsnamen als Teckop, Oukoop en Gerverscop verwijzen naar het systeem van de cope-ontginning. De kolonisten sloten een cope (con­tract) met de landheer. Ze vestigden zich aan een veenstroom of wetering. Kanis is een authentiek lintdorp aan een kaarsrechte wetering.

  Meer informatie >>
  route
 • Van Gelderse Vallei tot Neder-Rijn

  bos, ruime parkeergelegenheid, utrechtse heuvelrug en kromme rijn, heidelandschap, anwb, weidegebied en akkerland, utrecht, veenendaal

  Deze wandeling start aan de rand van Veenendaal en voert door de bossen van Landgoed Prattenburg, langs heidevelden en over de Dikkenberg. U wandelt over glooiend terrein door een van de mooiste stukken van de Utrechtse Heuvelrug, die hier slechts drie kilometer breed is. De stuwwal ligt tussen de Gelderse Vallei en de Neder-Rijn en is dicht bebost. Maar zodra u het bos uitkomt, of het nu aan de noord- of zuidzijde is, wordt u verrast door een open heuvelland met schitterende on-Nederlandse vergezichten over de omgeving.

  Meer informatie >>
  route
 • Schansenroute

  utrechtse heuvelrug en kromme rijn, poldergebied, rivieren en beekdalen, anwb, meren en plassengebied, renswoude, weidegebied en akkerland, utrecht

  Deze route doorkruist 17e- en 18e-eeuwse verdedigingslinies, tot in de 20e eeuw in gebruik. Het idee: bij nadering vijandelijke troepen land onder water zetten en beschieten vanuit verschan­singen. In de praktijk werkte het systeem vooral als afschrikking en ging het mis als de vijand kwam. De Spanjaarden braken er in 1629 doorheen voordat de linie gereed was. In 1795 bevroor het water; Franse troepen marcheerden er on­gehinderd overheen. In 1930 werd de Grebbelinie heropgewaardeerd, met Valleikanaal en bunkers. Maar in 1940 was de ‘Valleistelling’ nog niet gereed toen de Duitsers arriveerden. Behalve schansen veel landschappelijke variatie: landgoederen, een kasteel, oude boerderijen, beken en de Emmink­huizerberg, een merkwaardige solitaire stuwwal in de vlakte.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Kasteel de Haar

afbeelding_17147

Kasteel de Haar is het grootste en meest sprookjesachtige kasteel van Nederland. Met zijn torens en transen, grachten, poorten en ophaalbruggen oogt Kasteel de Haar als het ideaalbeeld van een middeleeuws kasteel. Het leukste dagje uit! De hele zomervakantie lang elk uur een speciale kinderrondleiding.
Kom als ridder of prinses naar de rondleiding, doe de speurtocht, dwaal door het doolhof, vier je feestje of kom de hertjes voeren in het park.

Kasteel de Haar

 • Adres
  Kasteellaan 1
  3455 RR Haarzuilens
 • Telefoon
  030-6778515 (kantooruren)
 • E-mail
 • Website
 • Stuur door of deel via socialmedia!
 • Socialmedia

Faciliteiten

Locatieverhuur Kasteel de Haar is een oase van rust in de Randstad. Het indrukwekkende kasteel en de omliggende tuinen bieden voor de zakelijke en particuliere klant tal van mogelijkheden voor diner, receptie of feest!
Groepen Familie-uitjes, bedrijfsuitje en verenigingen zijn bij Kasteel de Haar aan het goede adres. Uw gezelschap krijgt dan een privé-rondleiding door het kasteel of het park op een door u gewenst tijdstip.
Horeca Een dagje uit is niet compleet zonder een hapje en een drankje, Kasteel de Haar Utrecht biedt diverse mogelijkheden.
Youtube Bekijk de filmpjes op Youtube om een impressie van het terrein te krijgen.
Activiteiten Klik op de link voor de actuele activiteiten.

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"