Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Nieuwe Natuur

  well, bos, anwb, noord en- midden limburg, ruime parkeergelegenheid, wandelroute, heidelandschap, weidegebied en akkerland, peel en maas, honden toegestaan, horeca

  Deze lange wandeling voert door Nationaal Park De Maasduinen, een 4500 ha groot gebied in Noord-Limburg tussen de Maas en de Duitse grens. Er zijn hier de laatste jaren enkele natuurontwikkelingsprojecten gestart, er is een schaapskooi gebouwd en er zijn wandelroutes en fietspaden aangelegd. En er is een bezoekerscentrum gepland bij het sluiscomplex van het Reindersmeer. Het gebied, dat deel uitmaakt van het terrassenlandschap langs de Maas, bestaat uit bos, open vlaktes met heide, stuifzanden en vennen en het grote Reindersmeer. Door verschillen in bodemgesteldheid – vochtig en droog, voedselarm en voedselrijk – is er een grote rijkdom aan planten, amfibieën en reptielen.

  Meer informatie >>
  route
 • Eelerbergroute

  poldergebied, weidegebied en akkerland, heidelandschap, meren en plassengebied, bos, hellendoorn, anwb, salland, vechtdal en twente, rivieren en beekdalen, horeca, ruime parkeergelegenheid, limburg

  Zo’n 150.000 jaar geleden kwamen enorme ijsmassa’s Nederland binnen en schoven keien, leem en zand voor zich uit. Toen het klimaat warmer werd, trok het ijs zich terug en bleven zogenaamde stuwwal­len achter. Een van die stuwwallen is de Sallandse Heuvelrug, waar de Eelerberg een uitloper van is. Prachtige lanen met oude eiken en beuken geven de Eelerberg een voorname sfeer. Verder voert deze route door de bekoorlijke Reggevallei, een aantrekkelijk landschap met akkers, houtwallen, kleine buurtschappen en fraaie boerenhoeven.

  Meer informatie >>
  route
 • Groepsherberg Onderschey

  groepsaccommodatie, weekje fietsen, limburg, wandelen, dagje weg, boogschieten, noorbeek, fietsarrangement, groepsarrangement, familieweekend, weekendje weg, mountainbiken, wandelarrangement

  Groepsherberg "Onderschey" vormt een onderdeel van een carréboerderij nabij het idyllische dorp Noorbeek in het uiterste zuiden van Limburg. Bij ons kunt u genieten van rust en ruimte met een fantastisch uitzicht over het heuvelland, en onlangs door de ANWB verkozen "mooiste dorpje van Nederland".

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Lage Vuursche-route

  bos, utrecht-stad, vecht en plassen, heidelandschap, anwb, weidegebied en akkerland, de bilt, utrecht

  Een schaduwrijke route door de bossen rond Lage Vuursche en langs de Soester Duinen. Rond 1930 kocht de overheid de ‘nutteloze’ heidevelden op en liet ze bebossen. Het hout werd als stuthout voor de mijngangen in Limburg gebruikt. Deze nieuwe bossen zijn goed te herkennen aan de rechthoekige percelen en de kaarsrechte bospaden. Elementen van de vroegere landgoederen, zoals beukenlanen, vijvers en landhuizen met tuinen, bleven gelukkig wel gespaard. Het dorp Lage Vuursche is een van de weinige kasteeldorpjes van Nederland. Beroemd om zijn pannenkoeken en om Kasteel Drakensteyn dat sinds 1959 privébezit is van koningin Beatrix.

  Meer informatie >>
  route
 • Rondom Geleen-route

  geleen, rivieren en beekdalen, anwb, westelijke mijnstreek, weidegebied en akkerland

  Deze route voert voor een deel door de Westelijke Mijnstreek. De groot­ste werkgever hier is de chemie-gigant DSM (Dutch State Mines), die voortgekomen is uit de steenkool­mijnbouw. Tussen Berg en Geleen merkt u iets van de industriële bedrijvigheid, maar verderop fietst u weer door het fraaie Limburgse heuvelland. Na Esloo cirkelt u over het langgerekte eiland tussen de Maas en het Julianakanaal. Het is een afwissellende fietstocht die een goede indruk geeft van het land­schap tussen Maas en Mijnstreek.

  Meer informatie >>
  route
 • Sprengen bij Kasteel Cannenburch

  vaassen, wandelroute, weidegebied en akkerland, heidelandschap, bos, veluwe en veluwezoom, wandelen, anwb

  Vaassen wordt gedomineerd door Kasteel Cannenburch dat in 1365 in de bronnen opduikt. In 1543 werd het gekocht door Maarten van Rossum, de veldheer die ervoor zorgde dat Gelre rond 1525 heel oostelijk Nederland bezat, van Friesland via het Sticht (Utrecht) tot en met Limburg. Zijn erfgenamen voltooiden de bouw van het kasteel in renaissancestijl en plaatsten hun wapens in de voorgevel. De grote toren aan de voorzijde is een 16e-eeuwse toevoeging.

  Meer informatie >>
  route
 • Grensmaasroute

  horeca, rivieren en beekdalen, weidegebied en akkerland, bos, ruime parkeergelegenheid, fietsroute, zuid-limburg, berg, anwb, heidelandschap, westelijke mijnstreek

  Aan de overzijde van de Grensmaas ligt het Maasland, het grensgebied tussen de Limburgse Kempen en de Maasvallei. Evenals in Nederland heeft de grindwinning zijn stempel gedrukt op het landschap langs de linker Maasoever. Steenkolen­mijnen bepaalden lange tijd het industriële landschap langs de oostelijke rand van de Kempen. De route doorsnijdt de uiterwaarden, volgt het jaagpad langs de Zuid- Willemsvaart, bezoekt de Eisdense Mijncité, doorkruist de bossen en heidevelden van de Kempen en doet het historische Maasstadje Oud-Rekem aan.

  Meer informatie >>
  route
 • Julianakanaalroute

  fietsroute, heidelandschap, meren en plassengebied, horeca, noord en- midden limburg, ruime parkeergelegenheid, roosteren, bos, weidegebied en akkerland, rivieren en beekdalen, midden-limburg en maasplassen, anwb, poldergebied

  Een groot deel van de Julianakanaalroute loopt door het ‘Waardevolle Cultuurlandschap Midden-Limburg’, een door de overheid aangewezen gebied met bijzondere natuur- en landschapswaarden. Het westelijke deel van de route heeft een duidelijk rivierkarakter. De Maas biedt een typisch rivierlandschap met dijken, uiterwaarden en karakteristieke Maasdorpen. Het oostelijke deel heeft een ander karakter. Hier wisselen bossen grootschalige landbouwgronden af. Ten zuiden van Nieuwstadt en Born gaat het landelijke gebied vrij abrupt over in de Westelijke Mijnstreek.

  Meer informatie >>
  route
 • Hotel Restaurant Partycentrum Kerkeveld

  aanbiedingen, brunssum, hotel, restaurant, limburg, zalencentrum, weekendje weg
  Meer informatie >>
  overnachten
 • Paasheuvelgroep - groepsverblijven

  utrecht, hostel, noord-brabant, groepsuitjes, gelderland, zuid-holland, vergaderen, zeeland, groepsaccommodatie, limburg, aanbiedingen, groepsarrangementen, schoolreisjes, weekendje weg

  Met 36 groepsverblijven faciliteert de Paasheuvelgroep in groepsovernachtingen door heel Nederland. De locaties van de Paasheuvelgroep zijn basic, liggen altijd in een natuurlijke omgeving en nodigen uit om je eigen invulling te geven aan reactie. Voor groepen van 14 tot 500 personen met veel cateringmogelijkheden!

  Meer informatie >>
  overnachten

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Paasheuvelgroep Campings

afbeelding_19927
Paasheuvelgroep - campings - Samen dichtbij groen!

Op de 4 campings van de Paasheuvelgroep is het natuurlijk genieten. In de achtertuin van onze campings ligt altijd een natuurgebied, bijvoorbeeld natuurgebied De Veluwe. En vanaf de campings loop of fiets je zo het heidegebied op of het bos in. Ook op de terreinen van campings zie je de natuurlijke ligging terug; beschutte velden, bosrijke omgeving en veel sfeer.

Paasheuvelgroep Campings

Faciliteiten

Locatie Altijd dichtbij de mooiste natuurgebieden in Nederland.
Omgeving en actviteiten Alle campings van de Paasheuvelgroep liggen middenin de natuur. Lekker buitenspelen in de speeltuinen, een mooie natuurwandeling maken of een voetbaltoernooitje organiseren voor je groep of familie; het kan allemaal op de camping!

Reacties


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"