Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • Bonifatiuspaad

  friesland, fietsroute, horeca, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, poldergebied, noordelijk friesland, anwb, dokkum, meren en plassengebied

  Dokkum is onlosmakelijk verbonden met de missionaris Bonifatius, die veel germanen in het Frankische rijk tot het christendom bekeerde en in 754 bij Dokkum werd vermoord. Na zijn dood werd hij heilig verklaard. In het stadje wordt uitgebreid ingegaan op deze geschiedenis. Het beeld op de Bonifatiusroute wordt verder bepaald door terpen en dijken, maar ook door groen grasland, grazend vee en fraaie boerderijen. Dit land is veroverd op de zee; al ver vóór onze jaartelling waagden de eerste bewoners zich in dit gebied. De weidse vlakten van de wadden en het Lauwersmeer zijn bovendien een eldorado voor natuurminnaars.

  Meer informatie >>
  route
 • Outdoor International

  dagje weg, drenthe, outdoor, personeelsuitjes, indoorpaintball, friesland, vrijgezellenfeest, groningen, paintballen, teambuilding, bedrijfsuitjes, leeuwarden, groepsuitjes

  Outdoor International verzorgt allerlei spannende, leuke sportieve groepsuitjes voor bedrijven, families, vrijgezellenparties en andere groepen. Het kan zowel binnen (paintball) als buiten. In Groningen, Friesland en Drenthe. Maar ook kunnen we de activiteiten opbouwen op een plek die u wilt.

  Meer informatie >>
  dagjeweg
 • Einde van de wereld

  anwb, meren en plassengebied, ruime parkeergelegenheid, poldergebied, honden toegestaan, friesland, makkum, wandelroute, friese meren en ijsselmeerkust, horeca

  In het uiterste noordwesten van Friesland, vlak tegen het IJsselmeer, ligt Makkum. Ooit voerden de vissers hier onafgebroken haring, paling, ansjovis en schol aan. Nu herinneren alleen het Waaggebouw, de fraaie koopmanshuizen en de Koninklijke Tichelaar aan de vroegere bedrijvigheid. Vanuit Makkum waait u lekker uit over de dijk. Piaam lijkt het einde van de wereld. Vanuit de vogelkijkhut kijkt u uit op de eenzame rietvelden van de Kooiwaard en Zuidwaard. In het voorjaar kleuren ze geel van de dotterbloemen, later volgen duizenden orchideeën. Terug in Makkum kunt u de tocht afsluiten met een bezoek aan de oudste aardewerkfabriek van Nederland.

  Meer informatie >>
  route
 • Lauwerslandronde

  friesland, poldergebied, weidegebied en akkerland, ruime parkeergelegenheid, anwb, meren en plassengebied, horeca, , noordelijk friesland

  In het kader van de Deltawerken voltooide Rijkswaterstaat in 1969 de inpoldering van de Lauwerszee, een inham van de kust zoals er vroeger vele waren. Deze route voert door het grensgebied van Friesland en Groningen, én langs de grens van oud en nieuw land. Na de inpoldering is het Lauwersmeer deels bestemd voor agrarisch gebruik deels voor militair oefenterrein. Lauwersoog ontwikkelde zich als visserijhaven en vertrekpunt naar het eiland Schiermonnikoog. Sinds 2003 is dit bijzonder vogelrijke gebied verklaard tot Nationaal Park Lauwersmeer.

  Meer informatie >>
  route
 • Buitenpost, Van kruiden en stinsenplanten

  friesland, weidegebied en akkerland, friese wouden, anwb, veenwouden, meren en plassengebied, poldergebied

  Buitenpost; het klinkt ver weg en dat is het voor veel mensen ook. Toch is een bezoek aan Noord-Friesland echt de moeite van het reizen waard. Vanuit Veenwouden gaat het langs brede vaarten en dichte hagen die het landschap verrassend intiem maken. Met onderweg een vleugje historie zoals een terpkerkje, een echte klokkenstoel en eeuwenoude stinsenplanten. Pluk zelf wat fruit of een bloemetje bij Fruitkwekerij Frytsjam en probeer eens een heerlijke jam zonder suiker. Maar houd wel tijd over voor Botanische Tuin De Kruidhof, waar een duizelingwekkende hoeveelheid kruiden en planten je opwacht.

  Meer informatie >>
  route
 • Stad van de handelscompagnieën

  anwb, west-friesland en wieringermeer, hoorn, noord-holland-noord, stad en park

  Hoorn is de jongste van de drie West-Friese steden. De andere twee zijn Enkhuizen en Medemblik. Hoorn verwierf pas in 1357 stadsrechten. Al vrij spoedig ontwikkelde het zich tot de belangrijkste stad van West-Friesland.

  Meer informatie >>
  route
 • Bûtenfjildroute

  friese wouden, hardegarijp, anwb, friesland

  Tussen de Friese plaatsen Hardegarijp en Rinsumageest lag ooit een onafzienbaar hoogveengebied. In de 15e eeuw begonnen monniken van nabijgelegen kloosters met turfwinning in het gebied. Wat overbleef was een uitgestrekt natuurgebied van plassen, poelen, rietvelden, natte hooilanden, broekbos en grasland. Deze route voert door dit Bûtenfjild (Fries voor buitenveld), een plek waar zeldzame planten als het moerasviooltje en de ronde zonnedauw groeien en waar watervogels als de watersnip en wulp vliegen. Langs de route staan ook prachtig verbouwde boerderijen en bijzondere Friese huisjes en liggen romantische parken en landgoederen.

  Meer informatie >>
  route
 • Greidhoekroute

  meren en plassengebied, sneek, weidegebied en akkerland, anwb, friesland, poldergebied, friese meren en ijsselmeerkust

  Het middenwesten van Friesland tot de lijn Leeuwarden - Sneek wordt ook wel de Greidhoek genoemd, wat grashoek betekent. Toen dit gebied nog niet bedijkt was, overstroomden de kwelders hier alleen bij hoge vloed. Alleen de fijnste kleideeltjes bezonken, waardoor een taaie kleibodem ontstond waarop alleen gras wilde groeien. Deze streek is het centrum van de Friese veefokkerij en melkveehouderij. De melkveehouderij had invloed op de bouwwijze van de boerderijen: na 1750 werd onder het woonhuis vaak een melkkelder gebouwd. Karakteristiek zijn ook de vele minidorpjes zonder nieuwbouwwijken. Ze zijn prachtig om te zien, maar de meeste voorzieningen zijn verdwenen.

  Meer informatie >>
  route
 • Tussen Harlingen en Franeker

  harlingen, horeca, noordelijk friesland, anwb, meren en plassengebied, poldergebied, weidegebied en akkerland, friesland

  Vanuit Harlingen, een van de elf Friese steden, fietst u meteen het platteland op. Dwars over het erf van Friese boerderijen met hun karakteristieke witte zwaantjes op de nok. De omringende weilanden zijn soms zo intens groen dat een zonnebril geen overbodige luxe zou zijn. Koeien nemen het hier niet zo nauw met hun plaats in het landschap. Het fietspad is van iedereen, lijken ze te denken. Halverwege de route kunt u een culturele stop maken in het voormalige universiteitsstadje Franeker.

  Meer informatie >>
  route
 • Veenwoldsroute

  heidelandschap, weidegebied en akkerland, oosterwolde, anwb, rivieren en beekdalen, bos, friesland, friese wouden

  Deze route voert door de uiterste zuidoosthoek van Friesland, een gedeelte van de provincie waar geen Fries wordt gesproken; deze route heet dan ook geen ‘paad’ maar een ‘route’. In het noorden ligt het laatste nog niet afgegraven hoogveen; in het zuiden het wold of woud. Hierbij wordt vermoede­lijk het Drents-Friese Wold bedoeld, een uitgestrekt gebied van bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Dit gebied tussen Appelscha en Diever is sinds het jaar 2000 een 6100 ha groot nationaal park. De bossen onder Appelscha, waar u doorheen komt, horen hier ook bij.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Camping it Soal****

afbeelding_14981

Camping it Soal is een zeer aantrekkelijke 4 sterren camping pal aan het heldere water van het IJsselmeer. Onlangs is de camping uitgeroepen tot één van de 32 beste campings van Europa. Vooral liefhebbers van zeilen en surfen kunnen hun hart ophalen door onbeperkt te genieten langs de veilige (ondiepe) IJsselmeerkust.

De gelijknamige jachthaven, gelegen naast de camping, biedt plaats aan ca. 550 jachten. Gezien de unieke ligging is het IJsselmeer (zonder sluis) direkt bereikbaar.

Camping it Soal****

Faciliteiten

Sport en Bewegen Tennisbaan, fietsverhuur, surfshop, skate-hindernisbaan, tafeltennis en tafelvoetbal, basketbal-, voetbal-, volleybal, diverse speeltuintjes en vliegerveld.
Internet Draadloos (WiFi) internetnetwerk op het hele park
Eten en drinken Strandpaviljoen met bruin café en terras, snackbar en supermarkt
Sanitair babyrooms, wasserette, invalidentoilet/wasruimte, serviceplaats voor campers, jeugdgebouw Zie al onze andere faciliteiten op onze website
Kamperen Kampeerplaatsen, comfortplaatsen, camperplaatsen

Reacties

Shaggy zegt:

moah tuinders en tuinderesse ht was dikk

Gepost op woensdag 31 augustus om 15.20 uur

Arie zegt:

ik vond het heel leuk bij jullie op de camping en de haven was mooi

Gepost op woensdag 31 augustus om 15.20 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"