Aanmeldennieuwsbrief_273

Andere tips in deze regio

 • SterGroep groepsaccommodaties

  gelderland, familieweekend, groepsaccommodatie, noord-brabant, drenthe, zeeland, groningen, limburg, vakantiehuis, overijssel, friesland, weekendje weg

  25 4 en 5 sterren* toplocaties

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Greidhoekroute

  poldergebied, friesland, weidegebied en akkerland, sneek, anwb, friese meren en ijsselmeerkust, meren en plassengebied

  Het middenwesten van Friesland tot de lijn Leeuwarden - Sneek wordt ook wel de Greidhoek genoemd, wat grashoek betekent. Toen dit gebied nog niet bedijkt was, overstroomden de kwelders hier alleen bij hoge vloed. Alleen de fijnste kleideeltjes bezonken, waardoor een taaie kleibodem ontstond waarop alleen gras wilde groeien. Deze streek is het centrum van de Friese veefokkerij en melkveehouderij. De melkveehouderij had invloed op de bouwwijze van de boerderijen: na 1750 werd onder het woonhuis vaak een melkkelder gebouwd. Karakteristiek zijn ook de vele minidorpjes zonder nieuwbouwwijken. Ze zijn prachtig om te zien, maar de meeste voorzieningen zijn verdwenen.

  Meer informatie >>
  route
 • Vee- & Schapenhouderij Hoeve Waterschap

  boerenbed, echtenerbrug, boerderij, friesland, vakantieboerderij, weekendje weg

  Midden in het weidse Friese landschap ligt de oude stolpboerderij De Veenpolder Van Echten. De bijzondere en inspirerende omgeving maken uw verblijf veelzijdig u kunt namelijk wandelen, fietsen, vissen en nog veel meer.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Dorp tussen de Veenplassen

  poldergebied, friese wouden, weidegebied en akkerland, eernewoude, meren en plassengebied, friesland, honden toegestaan, wandelroute, anwb, ruime parkeergelegenheid,

  Blauwgraslanden, rietvelden, hooilanden bezaaid met dotterbloemen, meer dan honderd soorten broedvogels en ruim vierhonderd soorten planten. Dat vindt u allemaal rond het Friese plaatsje Earnewâld, in het Nationaal Park De Alde Feanen. De plassen rond Earnewâld zijn ontstaan door het afgraven van veen voor de turfwinning. Sommige plassen zijn later ingepolderd, zoals de Jan Durks Polder. In de niet ingepolderde gebieden ontstonden moerassen en waterlanden met een rijke flora en fauna. Vergeet de verrekijker niet, want u komt langs twee vogelkijkhutten. Bewaar deze route voor een mooie zomerse dag, want ’s winters is de pont Hin en Wer uit de vaart.

  Meer informatie >>
  route
 • Grootslagroute

  enkhuizen, meren en plassengebied, noord-holland, anwb, west-friesland en wieringermeer, weidegebied en akkerland, bos, ruime parkeergelegenheid, fietsroute, horeca, poldergebied, heidelandschap,

  Deze route voert door de ge­schiedenis van West-Friesland. Vanuit Enkhuizen, havenstad uit de gouden eeuw, fietst u rondom Polder het Grootslag. De vroegere vaarpolders – honderden eilandjes omgeven door sloten en vaarten – werden tijdens herverkaveling opgeofferd aan de moderne ak­kerbouw. U fietst langs bloemkool-en tulpenvelden, door aangeplant bos en langs natuurreservaten met restanten van de oude vaarpolder. Een prachtig fietspad over de West­friese Omringdijk brengt u langs natuurontwikkelingsgebieden naar Enkhuizen.

  Meer informatie >>
  route
 • Hoeve Meskenwier

  akkrum, boerenbed, boerderij, vakantieboerderij, friesland, weekendje weg

  Hoeve Meskenwier is hét toonbeeld van de Friese boerderij. De hoeve ligt op een eeuwenoude terp vlak langs het riviertje de Boarn vanwaar u vaartochten naar leuke gezellige stadjes kunt doen.

  Meer informatie >>
  overnachten
 • Bûtenfjildroute

  hardegarijp, friese wouden, friesland, anwb

  Tussen de Friese plaatsen Hardegarijp en Rinsumageest lag ooit een onafzienbaar hoogveengebied. In de 15e eeuw begonnen monniken van nabijgelegen kloosters met turfwinning in het gebied. Wat overbleef was een uitgestrekt natuurgebied van plassen, poelen, rietvelden, natte hooilanden, broekbos en grasland. Deze route voert door dit Bûtenfjild (Fries voor buitenveld), een plek waar zeldzame planten als het moerasviooltje en de ronde zonnedauw groeien en waar watervogels als de watersnip en wulp vliegen. Langs de route staan ook prachtig verbouwde boerderijen en bijzondere Friese huisjes en liggen romantische parken en landgoederen.

  Meer informatie >>
  route
 • Noard-Westergoapaad

  weidegebied en akkerland, meren en plassengebied, friesland, bolsward, poldergebied, friese meren en ijsselmeerkust, anwb

  De voormalige Middelzee deelde het Friese land in tweeën. Het zoute water omarmde een zompig gebied ten westen daarvan, Westergoa met voormalige zeehaven Bolsward als hoofdstad. Goa verwijst naar de middeleeuwse bestuurseenheid Gouw. Westergoa werd, in tegenstelling tot Eastergoa, permanent door de zee bedreigd. Met het dichtslibben van de Middelzee en het omdijken van deze vruchtbare klei kwam ca. 1100 na Chr. hieraan een einde. Het gebied wordt gekenmerkt door verspreid gelegen boerderijen en grillig verlopende dijken, vaarten en sloten.

  Meer informatie >>
  route
 • Ee en Boarne-route

  fietsroute, horeca, grouw, friese meren en ijsselmeerkust, anwb, ruime parkeergelegenheid, friesland, rivieren en beekdalen

  Deze route maakt een rondje om het Pikmeer, de Wijde Ee, Sitebuurster en Kromme Ee en u fietst stukken langs de Boarne en het Prinses Margrietkanaal. Al deze wateren en veel andere Friese meren maken tegenwoordig deel uit van de Friese Boezem. Deze ligt tussen Lemmer en de Lauwerszee, heeft een wateroppervlakte van 14.000 ha en vangt het meeste overtollige Friese regenwater op. Wat nu de Friese Boezem is, bestond voor de verbinding in de 19e eeuw uit losse onderdelen. Nu hebben beroeps- én pleziervaart een rechte doorsteek door dit uitgestrekte gebied.

  Meer informatie >>
  route
 • Sprengen bij Kasteel Cannenburch

  veluwe en veluwezoom, anwb, bos, heidelandschap, wandelroute, weidegebied en akkerland, wandelen, vaassen

  Vaassen wordt gedomineerd door Kasteel Cannenburch dat in 1365 in de bronnen opduikt. In 1543 werd het gekocht door Maarten van Rossum, de veldheer die ervoor zorgde dat Gelre rond 1525 heel oostelijk Nederland bezat, van Friesland via het Sticht (Utrecht) tot en met Limburg. Zijn erfgenamen voltooiden de bouw van het kasteel in renaissancestijl en plaatsten hun wapens in de voorgevel. De grote toren aan de voorzijde is een 16e-eeuwse toevoeging.

  Meer informatie >>
  route

Evenementenagenda  Zoek op datum

Vandaag
Morgen
Rest van deze week
Rest van deze maand

Camping it Soal****

afbeelding_14981

Camping it Soal is een zeer aantrekkelijke 4 sterren camping pal aan het heldere water van het IJsselmeer. Onlangs is de camping uitgeroepen tot één van de 32 beste campings van Europa. Vooral liefhebbers van zeilen en surfen kunnen hun hart ophalen door onbeperkt te genieten langs de veilige (ondiepe) IJsselmeerkust.

De gelijknamige jachthaven, gelegen naast de camping, biedt plaats aan ca. 550 jachten. Gezien de unieke ligging is het IJsselmeer (zonder sluis) direkt bereikbaar.

Camping it Soal****

Faciliteiten

Sport en Bewegen Tennisbaan, fietsverhuur, surfshop, skate-hindernisbaan, tafeltennis en tafelvoetbal, basketbal-, voetbal-, volleybal, diverse speeltuintjes en vliegerveld.
Internet Draadloos (WiFi) internetnetwerk op het hele park
Eten en drinken Strandpaviljoen met bruin café en terras, snackbar en supermarkt
Sanitair babyrooms, wasserette, invalidentoilet/wasruimte, serviceplaats voor campers, jeugdgebouw Zie al onze andere faciliteiten op onze website
Kamperen Kampeerplaatsen, comfortplaatsen, camperplaatsen

Reacties

Shaggy zegt:

moah tuinders en tuinderesse ht was dikk

Gepost op woensdag 31 augustus om 15.20 uur

Arie zegt:

ik vond het heel leuk bij jullie op de camping en de haven was mooi

Gepost op woensdag 31 augustus om 15.20 uur


Plaats een reactie!

"Dit is echt een aanrader!"